Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Storbritannien, särskilda händelser

2015-12-28 21:56 #0 av: Huygens

Den här tråden handlar om aktuella händelser som är mer särskilda för Storbritannien/England än vad händelserna är för Sverige. Det rör sej främst om brittiska händelser av politisk- eller myndighetskaraktär som inte får så mycket uppmärksamhet i svensk media, ibland inte nämnda här alls.

Jag tror inte att det blir så långa diskussioner om dom flesta "brittiska" ämnena, därför kan en generell tråd fungera som samling för smånyheter.

Det kan även röra sej om olika speciella brittiska politiska situationer. Exempel på smånyheter finns i en tidigare (numera låst) tråd med särskilda händelser,
"I England, jaja":

tidigare tråd

.

England har ju en del förhållanden som är annorlunda eller ibland mer extrema än vad dom är i Sverige. Det kan gälla allt från myndighetsutövande, skola, maktspråk, landsrelationer, till sjukvård, service, färdmedel, krishantering, finanser/skatter, ekonomiska institutioner av politisk karaktär som kungahuset, media eller storföretag med maktinflytande, boende, infrastruktur, nöjen/sprit och annat som dom brittiska partierna direkt eller indirekt påverkar.

Vi kan nog efterhand hitta en rad brittiska ämnen som är tankeväckande.

Jag visste inte att man kan få böter om man rastar en hund i England utan sk hundpåsar.

Anmäl
2015-12-28 22:59 #1 av: Huygens

England har åter drabbats av översvämningar och britternas tro på politikernas förmåga att förebygga dessa översvämningar är ganska låg.

Det är lite oklart varför dom senaste dagarnas brittiska översvämningar fått så svåra följder för flera orter i mellersta England, då regnmängderna är mindre än vid tidigare översvämningar.

Statsminister David Camerons förklaring att översvämningarna beror på "klimatförändringar" förkastas av många britter. Storbritannien har haft värre regn, men har inte råkat lika illa ut som under dom senaste åren då muddringen av floder uteblivit och flodbottnar blivit grundare.

.

Jag nämnde i den äldre tråden situationen i engelska York som är ganska märklig. Det kan vara värt att upprepa en del av texten för sammanhangets skull.

Tydligen fanns det dammluckor som skyddade Yorks centrum och som i många år hindrat vattnet från att rinna in i stadens centrala delar under stora skyfall. Men denna månad bestämde sej dom ansvariga myndighetspersonerna för att öppna dammluckorna och låta centrala York översvämmas.

Syftet med dammluckorna i York är att skydda floden Foss från att bli översvämmad av floden Ouse, som har ett mycket högre vattenstånd.

Det officiella påståendet är att pumparna i floden Foss slutade fungera, så för att hindra att Foss översvämmades, öppnades dammluckorna till den redan översvämmade Ouse med det mycket högre vattenståndet, vilket gjorde att floden Foss blev översvämmad när det mycket högre belägna vattnet från Floden Ouse rann in i Foss.

Förklaring saknas till det idiotiska beslutet.

.

Den officiella historien är nu ändrad.

Pumparna i York fallerade aldrig, men oron för att pumparna från Foss till Ouse skulle fallera gjorde att myndigheterna aldrig stängde dammbarriären. Orsaken var att om myndigheterna stängt barriären, så kanske dom inte kunde öppna barriären efteråt och därför ansågs det av oklar anledning var bäst att hålla barriären öppen. Barriären mellan Ouse och Foss byggdes 1987 och har tidigare fungerat felfritt vid en vattennivå som mest av 5,4 m år 2000.

Man kan se på läsarkommentarerna att många britter är förbittrade över sina ledares dåliga beslut.

Vid översvämningen av York i söndags var vattennivån 4,8 m. Den kraftiga dammbarriären är byggd för att klara vattennivåer upp till 5,45 m.

Vattennivån har idag måndag stigit till 5.1 m (står "Sunday" på nätsidan, men den är uppdaterad idag).

.

Även i staden Leeds fanns det fram till 2011 ett omfattande arbete med att begränsa verkningar av kraftigt regn. Men då skar dom centrala brittiska myndigheterna av ekonomiska medel till översvämningsskydd och vi kan se resultatet idag.

Man kan notera att många britter är arga över att miljarder pund går till utlandshjälp bl a för översvämningsskydd, men brittiska politiker har inte sett till att skydda sitt eget folk, t ex i Mytholmroyd som ansågs "för liten" för att få översvämningsskydd.

.

Vattennivån på gatorna i York är sällan mer än 1 m, kanske 1,5 m. Ändå har mellan 4000 - 6000 personer evakuerats. Kanske rör det sej totalt om mer än 100000 britter som är utan hem pga helgens regn.

Varningar utfärdas för att det kommer ännu fler brittiska skyfall på onsdag.

Anmäl
2016-01-01 14:43 #2 av: Huygens

Precis som översvämningarna under 2014, kommer det flera underliga påståenden om den senaste tidens översvämningar. Väldigt få britter verkar glada över det som hänt, utom vissa engelska storföretag som får möjlighet att tjäna pengar.

Dom översvämmade fastigheterna kommer dessutom att sjunka i värde, så den som planerar för ett klipp i centrum av brittisk York har nu ett gyllene tillfälle. Ifall översvämningsskydden sedan stärks, kan huspriserna inom loppet av några år nå nya toppnoteringar.

.

I Tadcaster har det tidigare utförts grundliga muddringar i floden Wharfe under många århundranden, men politikerna beslutade att inte muddra dom sista åren. Det visar sej nu att minst 25 anmälningar från allmänheten gjordes innan översvämningen i december 2015.

Det allvarligast är att i stort sett alla 25 anmälningar krävt att Tadcasters politiker säkerställde att bråte, grenar och träden skulle tas bort ur floden för att hindra att bron skulle förstöras vid en översvämning.

Dom brittiska politikerna i Tadcaster ignorerarde alla 25 anmälningar.

Sedan kom översvämningen och raserade den 300 år gamla historiska bron i Tascaster. Allt bråte gjorde att vattnet inte hann rinna undan, utan bråtet byggdes istället upp till en "bäverdamm" som tryckte sönder den klassiska bron.

Bron i Tadcaster förstördes av politisk idioti.

.

Över hela Storbritannien överger kommunpolitikerna hundratals år av muddring av floderna och översvämningarna av stads- och jordbruksområden kommer som brev på posten.

Lantbrukare tvingas sälja sina gårdar till storföretag som girigt köper markerna från dom konkursdrabbade bönderna för struntsummor.

Det är som om brittiska politiker agerar som en samlad armé av enfaldig förstörelse.

Det officiella påståendet är att EU har förbjudit Storbritannien att muddra sina igenproppade floder, men det påståendet tillbakavisas av vissa sakkunniga britter, som säger att det är det brittiska parlamentet som fattade det korkade beslutet. Dåvarande statsminister Tony Blair införde lagar som förbjuder brittiska kommuner från att rensa sina floder för att hindra översvämningar.

Tony Blairs förbud mot flodmuddring infördes år 2000, vilket gjorde att nästan all flodmuddring upphörde över hela Storbritannien, säger fd jordbrukaren Sir Richard Storey. Århundrades lärdomar av översvämningsskydd kastades överbord med en enkel majoritetsomröstning.

Idiotin har alltså införts via lagstiftning.

Anmäl
2016-01-01 16:14 #3 av: [helga21]

"Det är lite oklart varför dom senaste dagarnas brittiska översvämningar fått så svåra följder för flera orter i mellersta England, då regnmängderna är mindre än vid tidigare översvämningar."

Om det är York du avser så ligger det i norra England.

https://sv.wikipedia.org/wiki/York

Anmäl
2016-01-01 16:16 #4 av: [helga21]

Anledningen till översvämningar är delvis att det regnat så i åt h-vete som det inte gjort på de senaste 50 åren. Allt enligt SMHI.

Jag sänder tråden till mina engelska släktingar i England så kan de kommentera det du skriver så slipper jag. Jadå de talar och skriver svenska.

Anmäl
2016-01-02 14:32 #5 av: Huygens

Vem är ansvarig kring miljöfrågor när översvämningarna slår till mot England? Den ansvarige ordförande är Sir Philip Dilley.

Dilleys föregångare fick avgå för att han inte besökt katastrofområdena. Dilley lovade att inte begå samma misstag då han tillträdde som ordförande för Miljödepartementet.

Han lyfter en lön motsvarande 1,3 miljoner kr/år och jobbar ca 2-3 dagar/vecka för den lönen. Var befann sej Dilley när översvämningarna rasade som värst? I ett kommandocenter där han koordinerade hjälpinsatserna och förhindrade vidare översvämningar? Besökte han dom drabbade områdena för att bilda sej en uppfattning på plats om vidden av katastroferna?

Inte alls.

Han höll sej på Barbados, semestrade.

.

Ledaren för Labourpartiet, Jeremy Corbyn, kräver att få reda av Miljödepartementet varför 10 st högkapacitetspumpar inte användes vid översvämningen av York.

Svaret har uteblivit.

Miljödepartementets säger istället att det bästa sättet att hindra översvämningar inte är att muddra floderna som England framgångsrikt gjort i hundratals år. Att muddra floderna, anser chefen sir James Bevan (chief executive) på brittiska Miljödepartmentet, fungerar inte. Bevan riktar istället sin uppmaning till det brittiska folket, tänk kreativt, så löser ni problemet med översvämningar.

.

Ja-ja, det brittiska Överhuset, jobbar dom för sina pengar?

Nu visar det sej att minst 117 lorder inte alls talat i Överhuset senaste året, men flera av dom får ändå 4000 kr/dag skattefritt. Lorderna väljs inte av folket utan blir utsedda på (adliga?) meriter och ges positioner där dom kan utöva inflytande på dom politiska processerna i Storbritannien.

Överhuset har ca 800 lorder.

.

Allt fler brittiska soldater utreds för att ha mördat civila i Irakkriget. Frågan är om det blir särskilt många fällande domar. Vi har ju situationen med brittiska soldater som dödat över 3000 civila i Nordirlandskonflikten under sk shoot-to-kill ordrar.

Polisutredningarna tvingas nu hantera fall där brittiska soldater mördat över 280 irakiska civila.

Anmäl
2016-01-02 19:47 #6 av: Huygens

Även SR tar upp att brittiska soldater ägnat sej åt otillåtna avrättningar och otillåten tortyr av civila under Irakkriget. Der rör sej om minst 1500 rättsfall.

Anmäl
2016-01-03 10:41 #7 av: Huygens

Tydligen har UKIPs partiledare Nigel Farage utsatts för ett mordförsök. Någon har skruvat av muttrar på hans Volvo, så att ett hjul lossnade medan partiledaren körde på vägen.

.

Intressant att veta i översvämningssammanhanget. År 2012 avskaffades det statliga räddningsprogrammet för översvämningar i England. Tanken var att införa en ny lag direkt efteråt som skulle täcka försäkringsskador för 3 miljarder kr för britter.

Men tydligen har brittiska kvalitetspolitiker sett till att lagen dröjt och den kommer knappast att införas före april månad.

Samtliga större brittiska partier är överens om att fördröjningen av den nya lagen kan anses vara onödig, men ingen har riktigt gjort något åt saken. När riksdagsmannen Nigel Evans konfronteras med uppgiften att det dröjt mer än
3 år att få tummen ur, blir han arg och säger att han ska kräva "en förklaring" av statsminister David Cameron.

Resultatet har blivit att brittiska privatförsäkringar mot översvämning kan ligga runt 40000 kr/år och självrisken kan ligga på 70000 kr.

Anmäl
2016-01-04 21:11 #8 av: Huygens

Brittiska NHS sätter nya lågvattenmärken. Vänta på ambulans?

En mor tog sitt sjuka barn till läkaren. Läkaren bedömde att barnet var i kritiskt tillstånd och ringde efter en NHS-ambulansen. Dom fick vänta 4 timmar på ambulansen. Till slut gav mamman upp och hittade ett sätt att själv åka in till sjukhuset.

Någon ambulans kom aldrig.

.

Det kan vara intressant att se hur brittisk media och myndigheter hanterar situationen att brittiska soldater är anklagade för mord, tortyr, våldtäkter mm i över 1500 fall från irakkriget.

Situationen presenterars i brittisk media ungefär som; girig smuts-advokat trakasserar brittiska krigshjältar som bekämpat Saddam-Hussein-terrorister.

.

Hur ser britterna på dom svenska ID-kontrollerna?

Det presenteras som att Sverige sätter upp Berlinmur mot flyktingar.

Anmäl
2016-01-05 16:21 #9 av: Huygens

Fler osannolika bilder från England. En skolbuss med 26 elever fastnade i en stor vattenpöl nära Newton-on-Ouse en bit från York. Bussföraren ignorerade minst en skylt med texten "road closed".

Tydligen planeras det att laga den antika bron i Tadcaster. Kostnad 40 miljoner kr. Om dom bara hade muddrat floden...

Flodern Severn var också lite dåligt muddrad så när den rann över alla sina brädder förvandlades staden Upton-upon-Severn till en ö i Worcestershire.

.

Brittisk polis fungerar sådär. Politikerna är inte direkt angelägna om att höja kvaliteten.

Kvinna mördades och rapporterades försvunnen, skådespelerskan Sian Blake, men polisen hittade inte dom döda kropparna i trädgården förrän efter 20 dagar, Erith, Kent.

Anmäl
2016-01-11 06:01 #10 av: Huygens

David Cameron satsar stort på att komma till rätta med Englands risiga bostäder. Cameron lägger 2 miljarder kr på att riva mer än 100 hyres- och höghus som är i dåligt skick.

Tanken är att bygga nya bostadshus på dom upprensade tomterna.

Vi får se.

.

David Cameron har pratat mycket om att Storbritannien ska gå ur EU. Många bedömare tror att Cameron bara ägnar sej åt tomt prat.

Nu har Cameron ställts mot väggen i en Marr-intervju. När korten synas visar det sej att Cameron inte alls vill gå ur EU. Han säger att "Brexit" är fel väg att gå.

Illuminati hurrar!

.

Nu har en brittisk domare fått tillstånd att fungera som domare vid shariadomstolen MAT (Muslim Arbitration Tribunal).

Shariadomstol, kanske något även för Sverige?

Anmäl
2016-01-12 20:42 #11 av: [helga21]

# 10Cameron är för EU det har han aldrig stuckit under stolen med men delar av hans parti och flera ministrar är däremot det därför ska de hålla en folkomröstning om det.

Anmäl
2016-01-12 21:22 #12 av: Huygens

Det är ju inte vad som hänt i verkligheten. David Cameron har gjort flera hotfulla uttalanden att lämna EU.

"I could campaign to leave EU"
Cameron warns that Britain could leave EU
David Cameron privately concedes to leave EU

osv... Du kommer finna nätet gödslat med uttalanden där Cameron hotar eller pratar direkt om att lämna EU.

Anmäl
2016-01-12 23:13 #13 av: [helga21]

# 12 David Cameron vill INTE lämna EU men flera av hans ministrar vill det. Han hoppas genom folkomröstningen att kunna få bättre villkor för GB inom EU. Ser du på vanlig TV och lyssnar på nyheterna på radio?

Anmäl
2016-01-22 07:35 #14 av: Huygens

Det luktar råtta. - It smells rat.

Så kan man sammanfatt Mac On-karikatyren över pedofilen Jimmy Savile som i mer än 50 år levererade småbarn till Illuminatis brittiska överklass, högst sannolikt inklusive medlemmar i brittiska kungahuset och brittiska biskopar.

Brittiska säkerhetstjänsten MI5 och polis jobbar för högtryck på att mörka alla kopplingar mellan Savile och Drottningen av Storbritannien - Queen Elizabeth. Brittiska nyhetsbyrån BBC har satsat 130 miljoner kr på att mörka Saviles pedofilkopplingar till BBC-chefer och brittiska Överhusets Lorder.

Brittiska överklassens pedofilverksamhet sträcker sej dock mycket längre än till bara Savile. Flera brittiska polisbefäl har uttalat sej:

"Senior officers believe tens of thousands of victims yet to come forward."

.

Det anses att brittiska regeringar från 1970-talet fram till nuvarande Cameronregeringen och Scotland Yard spenderat 1,5 miljarder kr på att mörka alla pedofilkopplingar mellan riksdagspersoner, adligheter och Savile (eng. VIP child abuse).

Som DailyMail skriver: Cock-up is always followed by cover-up.

.

Man utan minne.

En äldre man i Storbritannien har varit utan minne i två månader. Han säger sej heta Roger Curry och har amerikansk eller kanadensisk accent. Polisen har hittills misslyckats med att identifiera mannen utan minne.

.

Minns ni inför brittiska valet när Labourledaren Ed Miliband reste en Illuminati Georgia Guidestone av brittiskt snitt?

Frågan är vad som hände med den enorma monolitiska stenen i grå granit? Stenen var täckt av 6 heliga löften från det brittiska Labourpartiet. Skriften var tänkt av stå huggen i sten, så att dom partipolitiska löftena aldrig skulle suddas ut.

Ja-a, brittiska arbetarpartiet Labour har låtit slå sönder stenen. Ed Milibands eviga partilöften i bautasten är helt förstörda.

Så kan det gå. Nu var dom heliga löftena ganska otydliga och kunde antagligen uppfyllas baserat på en mycket godtycklig måttstock.

Ett spel för galleriet.

Anmäl
2016-01-25 08:04 #15 av: Huygens

Experterna börjar nu prata om att dom massvisa mängderna med strandade valar runt brittiska och västeuropeiska kusterna är ett "naturligt fenomen". Dom stora valarna simmar vilse helt enkelt.

DMs artikel påpekar att flera av valarna är svårt sargade när dom strandar och att det tjocka hudlagret skalar av. En av dom enorma kaskelottvalarna är så illa däran att huden spruckit upp och valen syns blöda.

Naturligt.

Vi förväntas tacka, bocka och svälja myndigheternas påståenden.

.

Storbritanniens Drottning kan upphöra vara statsöverhuvud över Australien. Ja, Drottningen är Australiens yttersta ledare enligt lag. Men det är möjligt att det blir ändring på det, en ny skuggregering kanske?

Undra vem Illuminati kommer sätta som ledare istället?

.

Har du fått ditt höftimplantat i Storbritannien?

Då kan du vara en av dom tusentals brittiska höftledspatienter som lider av svåra smärtor till följd av att höftimplantatet har fel storlek.

Sedan år 2008 har felaktiga höftimplantat regelmässigt opererats in i brittiska patienter. Tillverkaren DePuy i Yorkshire, mörkar och kan inte förklara hur felen begåtts över så många år.

.

En länge pågående skandal inom brittiska armén kanske rullas upp. Det rör sej om en kvinnliga soldat som över en tid för 20 år sedan våldtogs och sedan hittades död samt tre manliga soldater som hittades döda.

Brittiska armén har jobbat på högtryck för att mörka händelserna på samma sätt som dödsmarscherna i Brecon Beacons, Wales, där brittiska soldater tvingades marschera till dom dog av uttorkning.

Anmäl
2016-01-25 08:58 #16 av: Huygens

Mer problem för Cameronregeringen.

Herr Mörkläggning, Mr Cover-up, Sir Jeremy Heywood klarar inte av att redovisa hur regeringsdepartementet (Cabinett Office) använt sina pengar. Redovisningen har uteblivit i mer än ett års tid och Jeremy's enda kommentar är att, pengar tar slut.

Brittiska regeringsdepartementet är också den myndighet som är sämst på att släppa info till allmänheten enligt brittisk offentlighetsprincip (Freedom of Information).

Det visar sej att i mer än 54 % av fallen har Jeremy blockerat eller fördröjt dokument som borde släppts med en gång.

Anmäl
2016-01-26 08:46 #17 av: Huygens

DM har en fördjupad analys av dom strandade jättevalarna. Det är inte bara brittisk kust, utan även Holland, Danmark och Tyskland som haft strandade valar.

Forskarna verkar inte veta varför valarna strandar och jag måste säga att dom vetenskapliga metoderna ter sej en aning grova. Här är en engelsk vetenskapsman (?) som kapar delar av en val med motorsåg.

Anmäl
2016-01-26 09:10 #18 av: Huygens

Ett extremt segdraget juridisk spel håller på att kunna närma sej ett avslut. Som vanligt när det är brittiska rättsfall som drar ut på tiden i fler årtionden är det polis eller militär som brukar vara skyldiga till brotten.

Det handlar om 96 fotbollsanhängare som omkom år 1989 på Hillsboroughs fotbollsstadium. Fotbollsanhängarna i Hillsborough var inte påverkade av fotbollsanhängare från Liverpool, som höll sej stilla på sin läktardel.

Istället dog dom 96 Hillsboroughanhängarna för att polisen tryckte ihop dom tätare och tätare utan att göra något åt situationen. Till slut hade 96 personer trampats eller klämts ihjäl pga polisens agerande.

Domen mot polisen kan bli "unlawfully killed", orättfärdigt dödande.

Anmäl
2016-01-29 17:04 #19 av: Huygens

#4 Har dina engelska släktingar analyserat klart?

.

Hur bemöts statsminister David Camerons nödåtgärder för att reparera översvämningsskadorna? Jo, Cameron anslår 13 miljoner kr till översvämningsdrabbade företag.

Fast...

Dom drabbade kommunerna anser att Camerons bidrag är en droppe i havet. Skadorna kommer att kosta miljarder att åtgärda.

Camerons utspel anses mest vara ett PR-trick.

.

Den riktiga åtgärden är inte mer bidrag eller mer statliga resurser. Nej, åtstramningar kommer det istället att handla om, för dom redan översvämningsdrabbade brittisk kommunerna. En liten skattehöjning anses kunna föra susen för dom hårt ansträngda flodfördämningarna.

.

Och så är stormen Gertrude vid norra Englands kust...

Anmäl
2016-01-31 11:16 #20 av: Huygens

Westminster håller på att renoveras. Det kommer kosta minst 50 miljarder kr.

Men när dom brittiska riksdagsmännen återvänder är det inte säkert att allt är sej likt. Det kan bli stopp för att ta en öl på jobbet pga sukuk. Ta en koll på DMs lista över starkvaror och lägg märke till hur många tusen liter alkoholdrycker som dricks i det brittiska riksdagshuset.

Savignon och Merlot är mer populärt än Guiness.

.

Brittiska finansministeriet vägrade att informera DailyMail om exakt vilka delar av Westminster som köpts via sukuk.

Anmäl
2016-02-12 10:36 #21 av: Huygens

Fairbourne, Wales England kommer att överges av myndigheterna. Hela den ganska stora byn Fairbourne (1100 inv.) anses ligga för lågt för att myndigheterna ska bygga en vall mot havet.

Huspriserna har störtdykt längs den idylliska kuststräckan.

Anmäl
2016-02-15 09:05 #22 av: Huygens

DM tar åter upp problemen inom NHS. Larmsamtal som raderas eller manipuleras. Larmoperatörer och sjukvårdare som råkar somna på jobbet.

Anmäl
2016-02-20 14:40 #23 av: Huygens

Storbritanniens finansminister George Osborne skär hårt i fattiga brittiska familjers bidrag. I oktober tillkännagjorde han att minst 4,4 miljarder pund, 60 miljarder kr, skulle skäras bort från bidragssystemet. En halv miljon brittiska familjer förlorar sina barnbidrag.

Osborne har beskyllts för att ägna sej åt införandet av ett slags smygskatter, genom att skära i bidrag.

.

Nu visar det sej att finansminister George Osbornes familjeföretag inte betalat skatt på 7 år.

Det är ovanligt att brittiska politiker blir påkomna med näven i kakburken så tydligt.

.

Samtidigt har storföretaget Google undvikit brittisk skatt genom att låta alla Storbritanninens transaktioner gå till Irland. Google slipper undan med endast 2 miljarder kr i skatt. Irriterade riksdagsledamöter frågade ut Googles chef i ett parlamentsförhör hur det kunde komma sej att Google betalar så lite skatt i Storbritannien.

Googles chef svarade undvikande på frågorna och verkade veta påfallande lite om sitt företag. Tills slut påstod Googlechefen Matt Brittin att han inte ens visste vad han själv hade i lön.

Han kunde inte svara på den frågan heller.

Listigt.

.

Nu visar det sej att brittisk säkerhetstjänst inte sköter säkerheten vid sina tre stora internationella flygplatser; Heathrow, Gatwick och Manchester.

Säkerheten påstås istället skötas av USAs organisation Department of Homeland Security.

Anmäl
2016-02-20 15:06 #24 av: landsbygdsbo

Britternas krav är förståeliga.Det är verkligen tokigt att en polack som jobbar i Sverige ska kunna få barnbidrag för sina ungar som bor i Polen.

Anmäl
2016-02-25 18:39 #25 av: Huygens

Ett bojsänke i havet.

Så kan man karakterisera dom två nya jättereaktorerna i Storbritannien vid Hinkley Point i sydvästra England. Reaktorerna beräknas kosta 300 miljarder kr. För att det ska gå ihop har brittiska staten lovat köpa el från Hinkley Point till över dubbla marknadspriset på el i 35 års tid.

Ren idioti.

Ändå verkar det som om bygget inte blir av. Det statliga franska företaget EDF som ska bygga jättereaktorena brottas med stora ekonomiska problem och ett misslyckat projekt eller en nedsmutsad miljö med radioaktivt avfall kan bli dödsstöten för företaget. Dessutom finns juridiska problem som ej lösts.

Två likadana reaktorer byggs i Finland och Frankrike. Hittills har dom reaktorerna kostat tre gånger så mycket som vad det var tänkt.

.

Edit: EPR, stora säkerhetsproblem pga av starkt beroende mellan normaldriftsystemet och nödkylsystemet. Om det ena (normal-)systemet fallerar kan det andra systemet också fallera, vilket är en dålig egenskap ur säkerhetssynvinkel.

Anmäl
2016-02-27 12:58 #26 av: Huygens

DailyMail gör i dagarna flera nya avslöjande i den brittiska VIP-pedofilring som successivt avslöjats över ett antal år och där pedofiler från både dom högsta adliga stånden inom det brittiska kungahuset och den brittiska kyrkan avslöjats.

En av artiklarna handlar om BBC-presentatören Stuart Hall, där brittisk säkerhetstjänst tidigare lagt hinder i utredningen. Tydligen var Storbritanniens nationella säkerhet hotad om allmänheten fick reda på att ledande BBC-personer utnyttjade småbarn.

I förlängningen syfter troligen dessa VIP-pedofilgruppers och VIP-frimurarlogers aktiviteter till att förse makter som styr Illuminati med emotionella lidande som kan användas vid mental kontroll av politiska betydelsefulla personer.

.

DM:s "Mac On" har en parodisk och talande bild över dom publicerade rapporterna kring BBCs stödpedofil, "satanist" och förbrytare Jimmy Savile och andra BBC-chefers pedofilaktiviteter som mörkats av brittisk säkerhetspolis.

Är det inte konstigt att dessa polisrapporter först blir publika när VIP-pedofilerna avlidit eller blivit för senila för att kunna berätta om sina medbrottslingar?

Samtidigt är det sorgligt att konstatera att även DM ingår som del av mörkläggningen, när polisrapporter visar sej ha försvunnit eller bevismaterial är borta, brukar DM angripa offren istället, som idag nästan alltid uppnått vuxen ålder och därmed kan ge sina vittnesmål.

.

Mänskliga Rättigheter i Storbritannien?

Som en parodi på texten ovan gör Englands och Wales sk Attorney General (AG) ett uttalande. Men låt oss först titta på AG själv.

.

Det kan vara på plats att kort förklara vad AG är för ämbete. AG är ett slags "regeringsadvokat", brittiska regeringens högsta "advokat", men företräder inte riktigt regeringen i rättsliga sammanhang.

Attorney General företräder egentligen den regerande monarken, i det här fallet företräde AG; Drottning Elizabeth. Och det kan ligga i AG:s intresse att få bort medias fokus från alla pedofilskandaler med högt uppsatta personer som haft starka band till Drottning under dom sista 50-60 åren.

.

Regeringens Attorney General gör det närmast psykotiska uttalande att EU måste avskaffa EU-konventionen om Dom Mänskliga rättigheterna.

Jag dej ej skoja.

AG vill att EU avskaffar Dom Mänskliga Rättigheterna, annars kan Storbritannien inte skydda Mänskliga Rättigheter enligt EU:s modell.

Ren pyskotisk idioti.

AG:s uttalande är en direkt följd av David Camerons politik där Cameron inte vill ge brittiska folket fler rättigheter på det juridiska området. Vi har sett under ett antal år hur svårt det varit för pedofiloffer att kämpa mot maktens personer och alls få till stånd rättegångar.

Brittisk säkerhetspolis har flera gånger stoppat rättegångarna, undanröjt bevismaterial eller direkt gått in och beslagtagit lokalpolisens dokument och undersökningsmaterial.

.

Samtidigt jobbar Storbritannien och Tyskland för högtryck på att beväpna och sälja vapen till Saudiarabien i Terrorkriget mot Jemens jordbruksbefolkning.

Cameron har också vid flera tillfällen varit i samtal med Obama om att sätta in marktrupper mot NATO-IS, trots att brittiska parlamentet tidgare sagt nej.

Anmäl
2016-03-01 11:04 #27 av: Huygens

Hittade denna intressanta dokumentär där Storbritannien byggde Merlin Rolls-Royce-motorer på 1930-talet.

Merlinmotorerna var som bilmotorer, bara mycket kraftfullare och satt i stridsflygplan. Lägg märke till vilken enorm mängd maskiner det behövs för att bygga motorerna.

Det är även otroligt hur väl kunskaper om metallurgi och efterhettning var. Arbetsskyddet var sådär.

Men var har allt detta tagit vägen? Storbritannien bygger i stort sett inga bilar längre. Brittisk industri gick över till att sluta utvinna kol och många fabriksanläggningar är i dag nedlagda.

Anmäl
2016-03-05 22:50 #28 av: Huygens

Statsminister Cameron har beskyllts för att köra en charad inför folkomröstningen om Brexit, Storbritanniens ev utträde ur EU.

I onsdags tvingades Cameron påstå att spelet om utträdet inte var en gigantisk David Icke-typ av sammansvärjning.

"Cameron was forced to deny a 'David Icke-style giant conspiracy' to keep Britain in the EU."

.

Mr Cameron said: 'Of course you can say this is all some giant conspiracy, some sort of David Icke-style ... It’s just nonsense.'

.

Statsminister Camerons förnekelse att Brexit är ett spel för galleriet och kan infogas under kategorin konspirationsteorier, kom under en presskonferens med Frankrikes statsminister Francois Hollande.

Anmäl
2016-03-12 14:53 #29 av: Huygens

DailyMail skriver ganska mycket om det hårresande sätt som brittiska politiker missköter sjukvården NHS i Storbritannien. Ambulanser som inte kommer, som vänder om efter halva färden, misskötsel på sjukhusen, fiffel med statistiken, sjukvårdspolitiker som får årslöner som månadslön samtidigt som dom säger upp personal osv...

Men hur är det med skolväsendet? Ja, DM har faktiskt en artikel idag om skolan Parkland High i Liverpool.

"Zombieskolan"

Parkland High är en nästan nybyggd skola som kommer att kosta skattebetalarna minst 1,2 miljarder kr när sista notan betalats år 2028. I dagsläget finns inga elever eller lärare på skolan utan Parkland High underhålls bara av ett vaktmästeri och städpersonal om ca 30 personer (många på deltid).

Skolan Parkland High tillåts stå tom.

Andledningen till att inga elever finns på skolan är att skolan presterade så dåligt. Men istället för att vidta åtgärder för att höja studieresultaten, stängde politikerna skolan helt och eleverna sändes till andra skolor.

Parkland High är fortfarande en skola i mycket bra skick. Många av lokalerna är fortfarande toppmoderna, välskötta och rena tack vare underhållspersonalen.

Ändå öppnas inte skolan utan politikerna i Liverpool låter den vara stängd. Samtidigt lider Storbritannien svår brist på skollokaler därför att elevantalet ökat kraftigt.

Anmäl
2016-03-13 11:20 #30 av: Huygens

Obama ska försöka hindra Storbritanniens Brexit. Jag antar att det är för att krafterna bakom Obama, dom mäktiga Illuminatiföretagen vill ha igenom TTIP.

Anmäl
2016-04-05 22:35 #31 av: Huygens

En intressant artikel om hur statsminister David Cameron använder sitt Project Fear till att förmå britterna stanna kvar i EU.

Anmäl
2016-04-06 15:36 #32 av: Huygens

Panamadokumenten kopplas nu till statsminister David Camerons familjeförmögenhet. För många år sedan fick Cameron frågan hur många fastigheter han ägde och när han insåg att han tappat räkning på antalet byggnader som stod i hans ägo, bad han journalisten att tona ner frågan.

"I will appear like a prat."

Cameron ville inte framstå som en rikemannaslyngel, med indirekta kopplingar till brittiska kungahusets familjer.

.

Skurkdiktatorer inom arabvärlden har konsekvent froterat sej med statsminister Cameron, något han inte vill ska kopplas till Panamadokumenten. Idag ägs fler dyra fastigheter i England av utländska investerare än av britterna själva.

DM har en kort artikel om Camerons enorma familjeförmögenhet "The Truth about David Cameron's incredible family wealth", med kopplingar till dom världsomspännande Illuminatifamiljerna. Cameron själv ska nog bara ses som en frontfigur, men han har genomfört andra mäktiga makthavares politik och han har stiftat lagar som gynnat både storföretagen och dom internationella bankerna på bekostnad av medelbritten.

.

Även Storbritanniens finansminister George Osborn, vars familjföretag inte betalat skatt på sju år, slingrar sej när han får frågor om sina skatteupplägg via banker i Panama.

Nu framkommer det även att sonen till Kofi Annan, Kojo Annan, som bor i Chelsea, London, kan ha fifflat ekonomiskt enligt uppgifter som framkommer i Panamadokumenten.

Anmäl
2016-04-18 14:10 #33 av: Huygens

Söker du sjukvård i Storbritannien? Se upp med medicinerna i så fall. Det visar sej att 9 miljoner britter får usel vård och många läkare tillhandahåller utgången medicin, ibland från över 20 år gamla lager.

Dessutom kan många brittisk sjuklingar tvingas ringa mer än 30 gånger för att komma genom telefonkö och boka tid.

Anmäl
2016-06-06 11:53 #34 av: Huygens

I det tysta arbetar oljeindustrin på högtryck.

Nu säger företagsledaren för Storbritanniens RenewableUK, Hugh McNeal att det blåser för lite i England för att bygga vindkraftverk. Det finns planer på att skrota dom befintliga 1200 fungerande vindkraftverken. McNeal säger att vindkraftverken är medeltida teknik.

Även dom brittiska myndigheterna motarbetar byggandet av nya vindkraftverk.

Anmäl
2016-06-24 10:56 #35 av: Huygens

En gång per år åker 200000 britter till Glastonbury och deltar i ett gigantiskt lerbad.

Dom brittiska parasitbankerna hade ett orgastisk frosseri när deras egna hemliga undersökningar pekade på att UK skulle lämna EU. Illuminatibankerna tros ha omsatt 100 miljarder pund.

Anmäl
2016-06-27 13:38 #36 av: Huygens

Corbyn verkar på något konstigt sätt ha blivit Storbritanniens strykpojke. Kanske är det hans svävande och kappvändande stil som gjort att 27 medlemmar av hans egen stab och skuggregering har lämnat.

Anmäl
2016-07-23 22:25 #37 av: Huygens

Efter att Theresa May tagit rodret, noterar DailyMail att May börjat uppvisa en Merkel-Raute, ett aningen onaturligt handtecken som Angela Merkel och somliga av hennes ministrar ofta visar. Även EU-ledaren Jean-Claude Juncker visar en Merkel-Raute när han fotograferas solo.

Anmäl
2016-07-23 23:25 #38 av: [helga21]

# 37 Ärligt talat Huygens du har inte funderat att söka för detta?

Anmäl
2016-07-24 14:01 #39 av: Carmarino

#37 På första bilden ser det mer ut som om hon försöker forma ett hjärta, men misslyckas. Övriga bilder visar en vanlig (oftast manlig)  gest att sätta ihop fingrarna för att visa auktoritet.

Fast om man, som Huygens, predikar Illuminati i alla sammanhang så lär det väl inte vara ett argument som är giltigt, eftersom Illuminati ju ligger bakom allting enligt honom.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-24 15:07 #40 av: Huygens

Storbritannien röstade ja till Brexit. Det vet vi redan, det är gammalt. Men hur går det idag, för dom brittiska semesterfirarna?

Ska man tro DailyMail försöker 250 000 turistande britter lämna Storbritannien för att resa på bilburen semester med start i Frankrike. Hur många franska tulltjänstemän står till hands för att hjälpa dom 250 000 brittiska turisterna passera gränsen?

1

En enda tulltjänsteman, dessutom tog denne tjänsteman 40 minuter på sej att kolla varje buss (ca 100 passagerare), om man ska tro DM. Brittisk polis har tvingats dela ut mer än 11000 flaskor vatten och brittiska turister har fått sova i sina bilköer i två dagar. Köerna på den brittiska motorvägen A20 är så omfattande att bilar som skulle slussas ut med färjor inte kan ta sej till något alternativ av färjlägren.

Samtliga brittiska hotell på Doversidan är fullbelagda med uttröttade bilresenärer. Dom 20 km långa bilköerna rör sej framåt med mellan 200 - 2000 m/timme.

Konspiratoriskt nämner DM att bilköerna kan ha skapats för att straffa britterna. Vi kan ana oss till att direktiv från Bilderbergsgruppen satts i verket av EU:s ledare.

Eller så är det bara en tillfällighet.

Slumpen.

.

Riksdagsledamoten Andrew Bridgen (Tory) tror att bilköerna vid Dover iscensatts av franska myndigheter, som straff för det brittiska folkets val.

Från fransk sida nämns dom ökade säkerhetskontrollerna för att skydda mot terrorister som orsak till köerna. Tänk på terrorattacken i Nice.

Statsminister Theresa May har inte svarat på om brittiska myndigheter har kontroll på situationen. Lägg märke till kommentarsfältet på DMs artikel, mer än 7000 inlägg har skrivits!

Anmäl
2016-07-25 11:41 #41 av: Huygens

Hur går det med våra kära britter som sitter fast i dom milslånga bilköerna söderut ur landet? Ja, det är ungefär lika illa idag som igår och dom brittiska motorvägarna ur landet har snarast förvandlats till ett slags långsamt malande kampingplatser.

Nåja, allt är inte dåligt. En grupp körsångare från belgiska Leuven univeristet stämde upp i sång på motorvägen och förgyllde tillvaron för sina brittiska värdar.

.

Uppfinningsrika köpmän har börjar idka handel med dom bilköande britterna och firar fiffigt ner mat och vatten från broar i utbyte mot en rimlig betalning.

Även polisen rekommenderar britter som ska ut via Frankrike att ta med sej livsmedel och vatten samt möjlighet att tillaga maten för att klara hettan på motorvägen i åtminstone några dagar. Tvättade rotfruker är bra, då mindre vatten behövs för rengöring. Den svårlöst situationen som drabbat över en kvarts miljon köande britter motiveras med att säkerheten prioriteras så att inga terrorister slinker igenom till Frankrike.

Terrorhotet och kösituationen förväntas hålla på i åtminstone ett par veckor, kanske hela augusti månad ut enligt myndigheterna.

Den franska polisens budskap är tydligt: Tänk på terroristerna! Vi skyddar er mot terror, så håll ut i värmeböljan. Sluta klaga på hettan och tänk på vilken god säkerhet vi istället erbjuder er britter!

Tänk på vad som hände i Nice!

Många utresande semesterbritter noterar att det är högst obekvämt att sova i bilen över natten och dom är märkbart ilskna över dom brittiska myndigheternas brist på planering. Riksdagsman Charlie Elphicke (Tory) från Dover and Deals uppmanar det brittiska inrikesdepartementet att be om ursäkt till dom 100000-tals britterna som får köa, kanske i dagar, i sommarvärmen.

Åt andra hållet är det inte lika noga med att leta efter terroristerna och att upprätthålla säkerheten. Flera britter rapporterar att dom lyckats ta sej in i England med bil, utan köer och högst sparsamt med terroristkontroller.

Anmäl
2016-07-29 13:46 #42 av: Huygens

Det skotska folket verkar inte ha reagerat eller i alla fall reagerat trögt och även rättsväsendet har hackat.

Men Storbritanniens Högsta Domstolen beslutade att Nicola Sturgeons ny Övervakningslag, där varje skolelev skulle övervakas av en "statlig vakt", strider mot dom Mänskliga Rättigheterna. Även Icke har beskrivit den nya Övervakningslagen som en våt fascistisk dröm.

I Sturgeons Övervakningslag ingick dessutom att varje skotsk familj skulle rapportera till den "statliga vakten" om familjens dagliga aktviteter i förväg, varje dag. Den "statliga vakten" skulle även fatta beslut om vilka TV-program barnet ska tillåtas se.

Totalövervakning.

Trevligt.

Anmäl
2016-07-30 11:37 #43 av: Huygens

En intressant scen från Buckingham Palace, 4:e bilden uppifrån. Vi kan inte veta hierarkin mellan statsminister Theresa May och Drottning Elizabeth, men lägg märke till Mays ritualistiska nigning och handskakningen.

Drottningen tycks utföra ett slags "frimurarhandskakning" där tummen trycker mot Mays hand för att markera dominans. Rummet innehåller även några symbolladdade föremål, som dom två fågelskulpturerna och dom två vasliknande föremålen som ger assocciation till Twin Towers.

Anmäl
2016-07-30 12:58 #44 av: Carmarino

#43 Har man stor fantasi kan man hitta konstigheter i det mesta.

"Vi kan inte veta hierarkin mellan statsminister Theresa May och Drottning Elizabeth" skriver du. Jodå, det kan vi visst det. Drottning Elizabeth är Storbritanniens statsöverhuvud och därmed högre i rang än premiärministern (inte statsministern).

Det du kallar "Mays ritualistiska nigning" är en vanlig hovnigning, som förekommer vid de flesta hov.

Drottningens "frimurarhandskakning" är förmodligen hennes sätt att skaka hand. Det finns flera foton på när hon skakar hand på samma sätt med andra personer, så det är inget som gäller enbart för Theresa May. Om det är för att markera dominans eller ej kan vi inte veta, men som statsöverhuvud är drottningen alltid den dominanta i sällskapet.

Sedan är du nog tämligen ensam om att associera föremålen på spiselhyllan till "Twin Towers". Det är väldigt väldigt långsökt för oss icke konspirationsteoretiker. På ömse sidor om spiselhyllan finns det även två likadana lampor och två likadana blomstervaser, men dem glömde du kanske att ta med i dina fantasier? Det blir i så fall fyra "Twin Towers", vilket är tre för mycket. (Numera tyvärr fyra för mycket.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-30 13:19 #45 av: Huygens

#44 Det är ju en viss kontrast i så fall mot den handskakning Drottning Elizabeth får av Angelina Jolie när båda bugar. Jämför fotona sida vid sida. Lägg även märke till vem som håller handen överst i "frimurarhälsningen". Jolie är medlem av Council on Foreign Relations, den privatägda organisation som styr USAs utrikespolitik från skuggregeringen och där Kongressen lyder varje vink.

I bakgrunden på fotot ser du dubbla exempel av symboliska Twin Towers.

Anmäl
2016-07-30 13:40 #46 av: Carmarino

#45 Man ser det man vill se. För mig liknar det mer hur man tar sin mormor i hand än en handskakning, även om det är aningen malplacerat för Angelina Jolie att göra det mot drottning Elizabeth.

Källa på att Council on Foreign Relations "styr USAs utrikespolitik" och att "kongressen lyder varje vink"?

Nu vet inte jag när rummet A.J. och drottningen befinner sig byggdes, men jag tror nog att det och de "dubbla exemplen av symboliska Twin Towers" byggdes samtidigt som slottet, d.v.s. lång före 1970.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-30 14:22 #47 av: Huygens

Det är aningen utanför trådens ämne, men kolla runt lite, t ex när Obama indirekt antyder (2 min) att han kan ha kommit i onåd hos CFR och inte ens vet om han officiellt är medlem.

Likadant när Hillary Clinton tackar CFR (3 min) för att Council on Foreign Relations talat om för henne och för Obama vad USAs regering förväntas göra. Hillary Clinton är väldigt lydig inför CFR, i synnerhet när hon säger att hennes arbete blir mycket lättare som utrikesminister efter att CFR sagt åt henne vad hon ska göra. Videoklipp i bättre kvalitet, men kortare här (1 min), när utrikesminister Hillary Clinton pratar om Moderskeppet = CFR.

Är det klart?

Anmäl
2016-07-30 15:36 #48 av: Carmarino

#47 Tja, det var ju du själv som gick utanför ämnet så...

Tyckte mest det lät som om Hillary Clinton skämtade, men är man troende så hör man säkert något annat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-31 15:14 #49 av: Huygens

#48 Det finns en egen tråd om CFR nu.

.

I Storbritannien fortsätter NHS att kollapsa. Det är välkänt att leukemibehandling med stamceller kan behöva göras flera gånger innan behandlingen lyckas, men NHS har infört ett beslut av galenskap. Om stamcellsbehandlingen inte funkar första gången kommer inga fler behandlingar att göras på den leukemisjuke patienten, för att spara pengar.

Resultatet är att vissa patienter som annars skulle överleva om fler behandlingar gjordes, i stort sett döms till döden av NHS, bara för att "spara" pengar.

.

Statsminister Theresa May har utsett domare Dame Lowell Goddard till ordförande för VIP-pedofilutredningen där massvis med präster, riksdagsledamöter, finanspampar, mediamoguler, adligheter och kungligheter förekommer.

Goddard är Nya Zeeländsk jurist och ursäktar sej nu med att hon inte begriper brittiska lagstiftning och det är delvis därför som inte ett enda fall av VIP-pedofili gått till rättslig prövning, trots att vissa ärenden är mer än 10 år gamla.

Goddard får en lön av 5 miljoner kr/år. Lyckat att ha henne som ledare för en stor brittisk juridisk organisation, när hon "inte förstår" brittisk lagstiftning.

Kostnaden för att "utreda" VIP-pedofilringen har kostat brittiska regeringen ca 300 miljoner kr. Resultat hittills är noll.

Många som drabbats av kändispedofiler som barn, jämför VIP-pedofilutredningen med Chilcotutredningen som förhalade avslöjandet av Tony Blairs brott och lögner mot brittisk befolkning.

Ben Emmerson i VIP-pedofilutredningen säger att myndigheten får ta emot 80 - 100 pedofilanmälningar/vecka. Det innebär att över 3000 anmälningar strömmar in per år.

Många menar att myndigheterna vill lägga locket på när dess representanter säger att utredningen kommer ta över 10 år att genomföra och att VIP-utredningen mörkar vem pedofilen Saville levererade barn till inom brittiska adligheten.

Anmäl
2016-08-01 19:46 #50 av: Huygens

Hålet i Storbritanniens pensionsfond är gigantiskt, 5500 miljarder kr.

Anmäl
2016-08-04 13:18 #51 av: Huygens

Inte enbart Amerika och Ryssland är drabbade av slukhål. Här är ett par i Ipswich, som fått ett 10 m stort slukhål i sin trädgård. Ljudet när bitar av hålets kant kollapsar och vatten flödar upp, är oroväckande. Den lilla röda varningskonen ser ynklig ut.

Edit: Det står Queensland i artikeln, så detta är nog inte Storbritannien.

Anmäl
2016-08-05 17:04 #52 av: Huygens

Hoppsan.

Dame Lowell Goddard som tjänade 6 miloner kr/år, har avgått. Hon är den tredje ordförande för brittiska regeringens VIP-pedofilutredning som tvingats avgå.

Goddard fick dessutom full lön även under den tid som hon spenderade 70 dagars semester under året utomlands.

Som vi såg i #49 har den brittiska VIP-pedofilutredningen snarast mörkat och förhalat pedofiliutredningen om adligheters, präster, biskopars, kungafamiljens, TV-kändisars, industripampars och riksdagspolitikers sexuella utnyttjande av barn under 1960-, 1970-, 1980 och 1990-talen. Det ska t o m finnas VIP-pedofili från 2000-talet som brittiska myndigheter mörkar och förhalar utredningarna av. Situationen är likartad (värre faktiskt) i Australien, men aningen utanför trådämnet, den intresserade kan leta själv på nätet.

Goddard har även under året låtit brittiska staten betala för hennes och hennes familjs flygbiljetter, sammanlagt 700 000 kr.

.

VIP-pedofiliutredningen leddes tidigare av adligheterna Baronessa Butler-Sloss och därefter av Dame Fiona Woolf, respektive.

Av läsarkommentarern i DailyMail att döma verkar inte britterna ha särskilt stora förhoppningar om att sanningen kommer fram.

Anmäl
2016-08-07 14:59 #53 av: Huygens

Det kan vara värt att läsa DailyMails artikel om VIP-pedofilutredningen, vars officiella namn är Independent Inquery into Child Sex Abuse (IICSA).

Tydligen har alla VIP-pedofilanmälningar mot maktens kändisar, rektorer, toppolitiker, biskopar, maktutövare inom myndigheter, kungligheter, adligheter mm, samlats på hög i ett stort förrådshus.

Inga vittnen har kallats till förhör eller fått möjlighet att avge vittnesmål till IICSA, trots att vittnesmålen var det viktigaste när VIP-pedofiliutredningen startade. IICSA upprättades av nuvarande brittiska statsministern Theresa May, medan hon var inrikesminister under Cameron år 2014.

.

IICSA har 155 anställda, men chefjuristerna som leder IICSA har alla varit adligheter som på något vis lyckats hälla grus i maskineriet, vilket gjort att aktivitet av VIP-utredningskaraktär har avstannat. Vissa dokument och VIP-pedofilanmälningar är flera årtionden gamla och har inte åtgärdats alls, annat än att vittnesmål samlats in av polis och lagts på hög.

Storbritanniens Ärkebiskopars Råd har överlämnat mer än 7000 dokument "av intresse" till IICSA rörande prästers pedofilaktiviteter med barn, men det är ändå bara en liten del av alla dokument som VIP-utredningen svämmar över.

Minst 26000 lådor med pedofilutredningsmaterial har samlats på hög hos IICSA. Utöver lådorna fyllda med dokument, tillkommer ytterligare minst 100000 pedofilanmälningar som strömmat in via polisen.

.

IICSA är uppdelad på 13 separata pedofiliutredningar, som beör allt från skolor, religiösa kristna center, kyrkor, till olika myndighetsorganisationer samt brittiska parlamentet. Det märkliga är att Storbritanniens Frimurare inte utreds för sina ritualer och ceremonier där barn kan ha förekommit.

Brittiska regeringen har ibland sagt att IICSA kan ta mer än ett årtionde på sej för att utreda makthavarnas barnsexaktiviteter och kommer kosta brittiska skattebetalarna miljarder kr.

Oberoende experter säger att IICSA förfarande är för komplext, saknar struktur och är alltför långsamt för att det ska kunna komma ut vettigt resultat på 10 års tid. Dessutom saknar IICSA internmöten målinriktning och saknar tydliga dagordningar samt protokollen är svårtolkade eller obegripliga, och fyllda med ovidkommande procedur-, avvikelse- och mötesdetaljer.

Anmäl
2016-08-15 10:30 #54 av: Huygens

Två mystiska bilar stod felparkerade utanför polistationen i Bridewell, Bristol City. Vad gjorde den brittiska militären?

Ka-boom!

Med två kontrollerade militära detonationer, sprängdes dom felparkerade bilarna för att bekräfta att dom inte var riggade med bomber.

Det visade sej vara falsk alarm. Bilägarna kommer nu att förhöras.

Värmen är åter på väg till England, med en befolkning 2 gånger så tät som Indiens blir det trångt på stränderna. 30 grader på onsdag.

Anmäl
2016-10-14 13:48 #55 av: Huygens

IICSA som nämndes i #53 visar sej ha mer problem än man tror. Chefen för IICSA som tvingades avgå, Dame Justice Lowell Goddard (hälften av namnet är en hög titel), säger att orsaken till att Storbritannien har så många pedofiler beror på att det finns så många asiatiska män i Storbritannien.

Snacka om avledningsmanöver...

Artikeln är värd att läsa och man kan skymta mellan raderna att mörkläggningen av IICSAs chefer är omfattande. IICSA är som ett svart hål som förstör allt i sin väg.

Anmäl
2016-10-31 12:20 #56 av: Huygens

Nya lagar kan börja användas i Storbritannien för att minska folks frihet och öka kontrollen över allmänheten. Myndigheterna kan använda lagar mot villaägare som inte tvättat sina fönster eller inte krattat ordentligt i trädgården.

Anmäl
2016-11-01 11:56 #57 av: Huygens

NHS inför sk billigt sjukskötande "nursing on the cheap". Påståendet är att det inte alls rör sej om att spara pengar utan billigt sjukskötande införs därför att det saknas 2000 riktiga sjuksköterskor.

Exakt hur och varifrån billigt sjuksskötande ska hämtas är oklart, men dom billiga sjuksköterskorna ska göra vissa av samma saker som riktiga sjuksköterskor gjort, ge sprutor, ta prover, hålla koll på apparatur etc.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.