Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

KD: utvisa asylsökare även vid "lindrigt" sexbrott

2016-01-11 20:21 #0 av: [Carpinus]

"Kristdemokraterna planerar att lägga fram ett förslag på att asylsökande ska kunna utvisas om de begår lindrigare sexualbrott i Sverige. I dag utvisas bara de som begår grövre brott som ger strängare straff än böter.
– Vi tycker inte att man ska kunna få uppehållstillstånd i Sverige om man döms för ett sexualbrott och söker asyl, säger Andreas Carlson som är rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

Vilka typer av sexualbrott menar du?

– Jag menar sexuellt ofredande och den typen av brott som är så pass kränkande, och olika typer av organiserade sexuella trakasserier som vi hört information om i olika delar av landet, säger Carlson."---

SR


Anmäl
2016-01-11 20:27 #1 av: Zyperior

Bra förslag av KD. Men varför inte ringa brott över lag? Varför endast sexualbrott?

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-01-11 20:28 #2 av: cookies

Personligen känner jag inte att jag vill ha folk hit som begår brott. En fortkörningsböter bryr väl sig ingen om men sexbrott är ju bara respektlöst och hemskt, oavsett vem som gör det mot vem. Om man kommer till ett nytt land och begår brott, då får man skylla sig själv om man får packa och åka hem. Jag förväntar mig inte att få asyl, medborgarskap eller liknande om jag åker till Storbritannien, Australien eller USA och begår brott (vilket brott som helst). Jag räknar med "Synd om dig, hej då, hoppas vi inte ses igen" från deras sida,


Anmäl
2016-01-11 20:40 #3 av: thenameless

Utvisa alla urskiljningslöst om begår vålds och sexualbrott. allt ifrån ringa till grovt... Det skulle nog göra en del

Anmäl
2016-01-11 21:09 #4 av: Fillifjonkan60

#2 Ja men precis!

Vi behöver definitivt inte fler brottslingar.

Anmäl
2016-01-11 21:12 #5 av: [Carpinus]

#1 Det hänger nog samman med var som står i artikeln: "Dess systerparti i Tyskland, med Angela Merkel i spetsen, har kommit med liknande förslag efter att asylsökande pekats ut som misstänkta för sexualbrott i Köln."

Antar att det kändes opinionsmässigt rätt för tillfället...


Anmäl
2016-01-11 21:57 #6 av: Zyperior

#5 Jo det är ju ett steg i rätt riktning åtminstone. Med Alliansens och SDs hjälp kan det ju bli verklighet också.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-01-12 19:20 #7 av: thenameless

Bara för att förtydliga jag syftar på att även "Svenskar" ska kunna utvisas

Anmäl
2016-01-12 19:32 #8 av: ElisabethB

Jag tycker att det är ett bra förslag och hoppas det går igenom!

Anmäl
2016-01-12 20:29 #9 av: Tjeja

#5 Precis.. det är väl "opinionsmässigt rätt"... annars hade det säkert fortsatt vara mer synd om "flyktingarna".

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-01-12 20:44 #10 av: Ebolaa

#2 Haha, "synd om dig, hejdå." Mycket bra skrivet!

#0 Bra jäkla initiativ från KD, nu får faktiskt vänstersvängarna ta och hänga på.

Anmäl
2016-01-12 23:44 #11 av: eskils

Mycket bra förslag från KD, bör genomföras skyndsamt. Glad

Vi behöver som sagt inte fler brottslingar.


Anmäl
2016-01-13 06:22 #12 av: [Carpinus]

Det finns dock ett aber: som vi konstaterat i andra trådar är det svårt att verkställa utvisningar till en mängd länder som vägrar att ta emot sina egna medborgare, oavsett om de är kriminella eller utvisade av andra skäl. Jag tror det finns skäl att anta att ganska många av de här sexualbrottslingarna kommer från sådana länder. Även om man skulle önska det så är det inte så enkelt som att öppna dörren och fota ut dem. Visst ser det lugnande ut att kunna läsa en dom att en sexförbrytare dömts till utvisning, men som läget är kan det vara lite av ett nationellt självbedrägeri i de fall där utvisningarna inte kommer till verkställighet i praktiken.

"I en ny rapport till regeringen berättar polisen att nästan en tredjedel av de som ska utvisas kommer från länder som det är mycket svårt att utvisa till.

– Om vi då utgår från det som är polisens uppgift, nämligen att utvisa med tvång, så är Somalia i princip omöjligt. Afghanistan, Iran och Irak är svårt,  säger Patrik Engström, som är chef för gränspolisen på polisens nationella operativa avdelning.

– Eritrea är i princip omöjligt med tvång. Detta är länder som vi har ganska många ärenden till, säger han.

Även Libyen, Marocko och Libanon är enligt Patrik Engström i praktiken svåra att genomföra tvångsutvisningar till.

Vissa länder som Iran och Irak tar i praktiken inte emot medborgare som inte frivilligt återvänder."---

SR Okt. 2015


Anmäl
2016-01-13 12:30 #13 av: eskils

#12 Då måste första steget för en seriös regering vara att omedelbart sluta ta in fler personer från Somalia, Afghanistan, Iran, Irak, Eritrea, Libyen, Marocko och Libanon!!!

 Inte en enda person till från dessa länder på ca 10 år, tills Sverige haft en chans att återhämta sig. Eftersom vi redan har överfullt och eftersom det inte går att skicka tillbaka dem vid behov.

Andra steget blir att på olika sätt försöka förmå dessa länder att ta tillbaka sina brottsliga medborgare, samt att bygga fler fängelser..... Och samtidigt göra det otrevligt och ogynnsamt att vistas i Sverige utan tillstånd, så en del av dem lämnar frivilligt.

Vi får inte fortsätta vara dummast i Europa, och acceptera att andra länder dumpar sina kriminella och arbetsskygga element hos oss. Vi är ingen j---a soptipp!


Anmäl
2016-01-13 12:51 #14 av: [Carpinus]

#13 Ovanstående länders asylsökande 2015, källa Migrationsverket
Somalia 5465 (+634) , Afghanistan 41564 (+1239), Irak 20858 (+682), Iran 4560 (+357), Eritra 7233 (-4266), Libyen ?, Marocko 906 (+50), Libanon ?.

Migrationsverket 160104

Att tänka på är att många afghaner och marockaner kommer som ensamkommande flyktingbarn, vilket dels verkar svårstoppat, dels innebär att de är ännu svårare att avvisa. Dessutom avstår ju många marockaner att söka asyl, så där är mörkertalet sannolikt stort. 


Anmäl
2016-01-13 13:02 #15 av: eskils

#14 Har inte ålderskontrollerna på de ensamkommande "flyktingbarnen" kommit igång? Och även om de inte har fyllt 18 år så kan man väl hänvisa dem vid gränsen till andra länder, t ex deras eget? Det råder ju faktiskt inte krig i (hela) Afghanistan och Marocko.


Anmäl
2016-01-13 13:11 #16 av: [Carpinus]

#15 Ja, man kunde ju hoppas att det vore så "enkelt", men...Ledsen


Anmäl
2016-01-13 13:56 #17 av: Fillifjonkan60

#13 Det är ju fullständigt galet att vi ska behöva ta emot och när det visar sig att dom är kriminella kan skicka tillbaka dessa brottslingar till sina hemländer!

Vad är det för idioti?!

Anmäl
2017-03-30 23:08 #18 av: eskils

Två afghanska våldtäktsbröder som dömts till fängelse och utvisning:

"I december förra året dömdes en 19-årig man till ett års fängelse och därefter utvisning till hemlandet Afghanistan efter att ha våldtagit en ung kvinna på en lägenhetsfest. Han hade tidigare varit misstänkt för två andra våldtäkter, i bägge fallen hade utredningen lagts ned. Han fälldes i september för att ha börjat dra i ratten på en KLT-buss under färd på Ölandsbron, vilket riskerade säkerheten för alla ombord.

19-åringen delade bostad med sin ett år yngre bror. Denne fälldes i decemberdomen för att olovligen ha skaffat fram den alkohol som bröderna bjöd unga kvinnor på under den fest som slutade med att 19-åringen våldtog en av dem.

I mitten av januari greps 18-åringen, misstänkt för att själv ha gjort sig skyldig till våldtäkt. Under utredningen framkom misstankar om att den unge mannen hade utsatt sin flickvän för en rad övergrepp, däribland de två våldtäkter i en tvättstuga som han greps efter.

Redan förra våren dömdes han för att grovt ha misshandlat flickvännen."

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/doms-for-valdtakt-precis-som-brorsan/


Anmäl
2017-03-31 09:29 #19 av: [Carpinus]1

#18 Utvisningsbesluten i tingsrätterna verkar tyvärr vara något av ett lotteri, något som Patrik Kronqvist uppmärksammade på Expressens ledarsida för några veckor sedan. Han nämner bland annat ett uppmärksammat gruppvåldtäktsfall där Uppsala tingsrätt beslutade att inte döma de fem skyldiga till utvisning på grund av säkerhetsläget i Afghanistan, något som HD fick gå in och ändra på. 

Att sedan många av utvisningsbesluten i praktiken inte blir av just på grund av hänsyn till säkerhetsläget är en annan sak, även den diskutabel.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-28 13:09 #20 av: [Carpinus]1

"De tre männen – två 19-åringar och en 20-åring – tog stryptag och höll fast armarna på tonårsflickan medan de våldtog henne."---

"Rätten har gått på åklagarens linje och dömer nu två av männen för grov våldtäkt till tre års fängelse. Den tredje mannen döms till två års fängelse för medhjälp till våldtäkten.

De döms att solidariskt betala 165 000 kronor i skadestånd till flickan.

Åklagaren yrkade på att två av männen skulle utvisas från Sverige. Tingsrätten menar att det allvarliga brottet motiverar utvisning, men har slutligen landat i att männen ska få stanna kvar. I ett av fallen hänvisas till mannens koppling till Sverige, i det andra fallet humanitära skäl."---

"Koppling till Sverige" - är det att han har våldtäktsoffer här? Och hur kan någon som saknar humanitet själv åberopa "humanitära skäl"?  Förhoppningsvis kommer Massi Fritz överklagande att förpassa dem ut ur landet under obegränsad tid.

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/doms-for-gruppvaldtakt-men-slipper-utvisning/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-28 13:52 #21 av: Hayabusa

#20 Galet Kräks

Anmäl
2017-07-28 15:50 #22 av: Carmarino

#20 Naturligtvis anser killarna - åtminstone en av dem - att allt är kvinnans fel. Eftersom hon valde att sova i samma lägenhet som dem, så var de ju tvungna att våldta henne.

Under utredningens gång valde en av männen att lägga skulden på flickan.
"NN anser att målsäganden gjort ett stort fel genom att sova ensam med tre killar i en lägenhet och att allt är hennes fel", framgår av en personutredning med en av männen som gjordes av frivården."

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-28 18:22 #23 av: Hayabusa

#22 Personligen tycker jag att NN gjorde ett stort fel att överhuvudtaget sätta sin fot i Sverige. 

Anmäl
2017-07-29 16:09 #24 av: Carmarino

#23 Håller med.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-17 14:20 #25 av: Göstage

Jimmie Åkesson (SD) upprepar i ett debattinlägg partiets krav på livstids utvisning för utländska våldtäktsmän och våldsbrottslingar, oavsett svensk anknytning och internationella konventioner. (På den sistnämnda punkten lär det bli sedvanliga pust och stön till svar från justitieminister och UD...)

"Tiden då utländska våldtäktsmän och våldsbrottslingar tillåts stanna i Sverige måste få ett slut. Vi kräver att i varje fall där en utländsk medborgare fälls för grova vålds- eller sexualbrott ska förutom fängelsestraff också livstids utvisning utdömas och verkställas.

I de fall där utvisning försvåras av mottagarlandet är vi beredda att utöva starka påtryckningar i form av sanktioner, frysta tillgångar och indraget bistånd.
Om det finns internationella konventioner som hindrar att vi utvisar utländska mördare och våldtäktsmän måste dessa omförhandlas. Om det visar sig omöjligt är vi beredda att bortse från dem.

Jag är övertygad om att detta ligger i linje med den allmänna rättsuppfattningen. Vårt gemensamma samvete kräver att vi vidtar verkningsfulla åtgärder för att skydda oskyldiga medborgare och sätta stopp för det brutala våldets framfart i vårt land."

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/21XWyG/utvisa-alla-utlanningar-som-begar-grova-brott

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-17 14:57 #26 av: eskils

#25 Håller med Jimmie Å till 100%. Tror också att detta ligger i linje med den allmänna rättsuppfattningen.


Anmäl
2018-03-17 17:54 #27 av: Zepp

Jag är för utvisning för alla brottslingar, således även svenskar, vi har daltat för länge med dessa!

Aså vi har lagar i det här landet, de som inte vill följa dessa kan då utvisas,, gäller även fortkörning och ligga i fel fil på motorvägen!

jamenar. hur jävla svårt kan det vara att hålla sig i högerfilen om man inte skall köra om.. livstids utvisning är ett ringa straff för sådant!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-01-06 09:17 #28 av: Göstage

Sophia Jarl, oppositionsråd Norrköpings kommun (M):  "Jag vill se åtgärder på en rad områden för att angripa problemen i grunden. Det handlar bland annat om att aktivt agera för att fler män, med uppehållstillstånd, som begår brott mot kvinnor, ska utvisas."---

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/ddWxXA/utvisa-fler-man-som-begar-sexualbrott

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-06 09:32 #29 av: LBB

#7 och vilka länder tror du skulle ta emot de ex-svenskar som ska utvisas pga brott?

Tulipanoros är ju relativt lätt att säga, men faan så mycket svårare att fixa till i verkligheten.Hyschar

Anmäl
2019-01-08 15:04 #30 av: [Ssoklubb]

Mycket bra förslag! Kommer man hit och får husrum&mat så ska man bete sig!

Anmäl
2019-01-09 14:14 #31 av: Rovfisk

Utvisa alla som kommer hit och gör brott, lindrigt eller grovt.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-01-09 15:22 #32 av: [Ssoklubb]

#31 Om dem röd gröna sitter kvar, kommer det aldrig hända.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.