Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

"Jimmie Åkesson regerar"

2016-01-14 17:11 #0 av: [Carpinus]

"Under ytan styr SD politiken. S och M är ännu vilsna. Vilket åskådliggjordes när partiledarna samlades till årets första partiledardebatt på onsdagen. Och ibland blir det mer än lovligt tokigt. Försöket att i en illa underbyggd replik utmåla Jimmie Åkesson som något slags antidemokrat var till exempel nästan lika urbota dumt som när Löfven för något år sedan talade om Åkesson som "nyfascist". Sånt där vänstertrams - som kort sagt syftar till att likna Åkesson vid Hitler - är inget för Socialdemokraterna att hålla på med. Nu kunde dessutom Åkesson lugnt kontra med ett mindre hyllningstal till demokratin och upplysa om att han studerat "demokratiteori vid universitetet!"---

Widar Andersson i Folkbladet 

Undrar hur länge det dröjer innan Widar åker ur Socialdemokraterna? Tyst


Anmäl
2016-01-14 18:23 #1 av: hankans91

Men när Jan Björklund kritiserade Jimmie Åkesson så var han tyst och hade ingenting att säga. Jan Björklund sa att Sverige demokraterna vill inte ha en bra integration för det är ur en dålig integration ni vinner er näring det är så ni får era röster. Men en sak som Sverige demokraterna har gjort bra sen de kom med i riksdagen det är att få alla partier så gott som till att prata invandrings politik som det varit tabu på och att inse att den integration vi har haft under lång tid inte varit bra.

Anmäl
2016-01-14 18:35 #2 av: Zyperior

Förvisso är det sant det JB säger, att SD fått väldigt mycket medgång på grund av dålig integration. Men eftersom SD konstant debatterat och förespråkat en fungerande invandringspolitik så kan man ju enkelt dra slutsatsen att detta långt ifrån handlar om ett maktspel för SD. De skiter i makten, de vill bara att Sverige ska må bra.

Långt mycket mer än vad man kan säga om de övriga 7 partierna som odemokratiskt tvingar oss in i en återvändsgränd. Jag tvivlar inte en sekund på att dessa politiker varit så korkade att de inte visste att denna dagen skulle komma när de får stå där och säga samma saker de beskyllt SD som rasister för.

Deras agerande handlade endast om makt och aldrig om Sveriges bästa.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-01-14 18:48 #3 av: hankans91

#2 Men Jan Björklund sa faktiskt till Jimmie Åkesson "jag håller med om att integration innebär mer än att bara få ett jobb". Tänk dig för 8 år sedan då hade Jan Björklund aldrig sagt så till Jimmie Åkesson "jag håller med". Så det finns ändå hopp om att man ska kunna diskutera invandrings politik och integration i framtiden på ett sunt sätt utan att bli kallad rasist.

Anmäl
2016-01-14 19:02 #4 av: [Carpinus]

För att återgå till Widar så skrev han bl.a. så här i en krönika 18 oktober 2014:

 "Invandringsfrågorna har stegvis kommit ut ur garderoben och in i den offentliga politiken. Debatten är emellertid fortfarande rätt primitiv. De extrema uppfattningarna dominerar på det politiska slagfältet. De snälla kör med all in. De elaka med all out.

Någon rejäl partipolitisk och offentlig debatt om invandringen har vi inte haft på år och dag. Det blir snabbt väldigt stereotypt och polariserat."---

"Nuvarande justitieministern Morgan Johansson tog för några år sedan upp ett förslag från socialdemokrater i Malmö om att utreda frågan om återkallande av kriminella invandrares medborgarskap. Johansson skälldes för att vara SD:are och så var den debatten slut."---

"Det är besvärliga frågor och jag har respekt och förståelse för partiernas hukande attityder. Men dagens läge där sju riksdagspartier har givit det åttonde partiet total ensamrätt på det invandringspolitiska fältet är helt ohållbar i längden. Det här är stora och viktiga frågor som engagerar många medborgare. Det här är inget krig mellan rasister och antirasister. Det här handlar om ifall ett nationellt, konservativt och främlingsfientligt parti ska bjudas på rollen som ett av två dominerande partier i Sverige.

Sverige är ett litet, öppet, rikt, tolerant och frihandlande land. Vårt välfärdssystem är generöst, till stora delar generellt och framförallt väldigt nationellt. Och det är just där som skon klämmer. SD vill minska invandringen med 90 procent för att typ rädda välfärdsstaten åt svenskarna. Vad säger andra partier i denna brännande fråga? Mer än att hojta om rasism och nazism?"

Folkbladet


Anmäl
2016-01-14 19:54 #5 av: Zyperior

#4 Jo man märker ju, som färskast i de senaste övergreppsdebatterna, att många tyckare och politiker nu säger saker som va synonymt med en kärleksförklaring till Jimmie Åkesson för bara månader sedan. Dock kommer det dröja innan åsikterna först blir tillräckligt verklighetsförankrade och sen kommer det dröja ytterligare innan förtroendet är tillbaks där det va innan hela denna karusellen började snurra.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-01-14 20:19 #6 av: [Carpinus]

#5 Vidar tycker jag har hållit en rak och ärlig ton när det gäller SD. Han har varit starkt kritisk mot dem i vissa stycken precis som det skall vara, men har även vågat se på deras politik utan partipolitiska hänsyn.

Sedan finns det andra som nu som bäst håller på att ta sig igenom u-svängen. Det är bra när de byter uppfattning, men det hade känts bättre om den nya inställningen hade föregåtts av en deklaration, ungefär som de som åkt ur  "smartare än femteklassare" fått göra. Jan Björklund var ju förresten duktig på det... (2:42)


Anmäl
2016-01-14 21:23 #7 av: Zyperior

Kollar på Riksdagsdebatten just nu, och har pausat videon nu vid Jan Björklunds replikskifte med Jimmie. För en sak slog mig;

"Ni vill att integrationen misslyckas/../det ur den situationen som [SD] hämtar sin näring." säger Jan.

Eftersom Sverigedemokraterna gått som en raket rakt upp på 3:e plats i riksdagen, troligtvis tangerar de förstaplatsen nu, sedan 2006, dvs under hela den tid som Björklund satt i regering och nu även efter, så bekräftar han här indirekt att integrationspolitiken han förespråkat i 8 år varit misslyckad.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-01-20 00:30 #8 av: 72mm

"Undrar hur länge det dröjer innan Widar åker ur Socialdemokraterna? "

Jag kan inte anat än att känna medlidande med sossar runt om i Sverige. Det kan inte vara roligt att behöva sträcka sig efter skämmskudden vareviga gång ens partiledare ska till att debatera något. 

Å inte hjälper det att denna partiledare även ska föreställa min statsminister Storgråter

Anmäl
2016-01-20 08:05 #9 av: Hayabusa

Jämnt skägg. minst sagt:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22117739.ab

Anmäl
2017-08-26 14:45 #10 av: [Carpinus]1

Åkesson har hållit sitt traditionella sommartal i Sölvesborg och verkar inte ha gjort sina anhängare besvikna.


"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-27 07:19 #11 av: Tjeja

Märkligt egentligen att Åkesson ger så stabilt och helylleintryck hela tiden när få i hans närmaste cirkel lyckas framstå som annat än galenpannor. Utan Åkesson tror jag inte att SD skulle få så mycket gehör och stöd bland folk som nu.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-08-27 08:02 #12 av: [Carpinus]1

Jag tror att "om" inte varit så hade Moderaterna gärna velat ha en sådan som Åkesson som efterträdare till AKB. Sedan vill jag understryka citationstecknen från rubriken och TS, det som "Åkesson regerar" syftar på är inte någon hyllning i första hand, utan på att övriga partierna större delen hela tiden manövrerat efter var man haft Åkesson och SD, på så sätt har han "regerat". Givetvis en styrka hos honom, men lika mycket ett svaghetstecken hos övriga partier och partiledare. Jag tror att man hade haft större chans att neutraliserat SD om man inte dramatiserat deras roll hela tiden.

Nu beklagar övriga Allianspartier AKB;s sorti, samtidigt som man bidragit till att underminera hennes position genom att ifrågasätta att hon försökt lyssna på SD. De enda som tjänat på alliansens splittring är de rödgröna, som skickligt pariaförklarat SD. Hade sossarna haft en chans att få stöd av SD tror jag inte man tvekat,"för stabilitetens skull" , hade det väl då hetat. Vi ser ju hur osentimentalt de umgås med V, och hur sossarna i Norge och Danmark samarbetar med partier som har en hel del gemensamt med SD.

Allt tyder nu på att vi får en mittenregering på gott och ont, där den nya Moderatledaren får fyra år på sig att växa till sig själv och sitt parti i opposition. Trist att/om Centern och liberalerna låtit sig lockas in i den rävsaxen...

Instämmer till sist att det finns vissa mindre sympatiska personer inom SD. Samtidigt skall man komma ihåg att det nog inte finns några som granskats så ingående som medlemmar i det partiet. När man nu ser hur Anders Borg uppträtt så kan man föreställa sig vad som hade hänt om något företrädare för SD burit sig åt så. Nu är förvisso inte Borg aktiv i dagspolitiken, men han är dock medlem i Moderaterna fortfarande, och efteråt ställer partikamraterna upp för honom. Hade de gjort det om han varit politiker i SD.  Eller lek med tanken att det hade skett under Borgs tid som finansminister - hade det då rests avgångskrav? Vi har ju sett reaktionen över andra som gjort bort sig när de varit på fyllan...

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stor-moderat-uppslutning-bakom-anders-borg-alla-kan-gora-fel-ta-hand-om-dig

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-03-23 10:22 #13 av: Göstage

"Socialdemokraternas rörelse för att fånga sverigedemokratiska väljare väcker ytterligare en fråga: När man till slut köpt stora delar av den sverigedemokratiska världsbilden, problembeskrivningen och lösningspaketet, vore det inte enklast att börja samarbeta med partiet också? Så man får behålla regeringsmakten."---

Expressen Torbjörn Nilsson skriver om "de förbjudna viskningarna" kring Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, men resonerar sig till slut fram till att de två inte har äktenskapstycke.

Kostar man på sig att se vad som skett från valåret 2014 till valåret 2018 så ser man ju att mycket av det som SD bespottades för då idag ingår med något slags självklarhet i flera andra partiers utbud. Så det är klart att det öppnar perspektiv, och med en mer pragmatisk socialdemokratisk partiledare så skulle S och SD kunnat utgöra ett rätt starkt regeringsalternativ. Men nu är det bara en tankelek...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-24 22:10 #14 av: Göstage

#13 "Att lära ut "Svenska värderingar och normer" måste bli en viktig del av den framtida migrationspolitiken. Det säger civilminister Ardalan Shekarabi i Ekots lördagsintervju."---

"I viljan att markera mot Sverigedemokraterna har de etablerade partierna, inklusive Socialdemokraterna, inte lyckats hantera frågan på ett bra sätt.
Men nu har en förändring skett, menar Shekarabi. I debatten, men också i den praktiska politiken. Inte minst sedan migrationsuppgörelsen för några år sedan.

Socialdemokraterna måste också återigen våga tala om målkonflikten mellan en alltför generös migrationspolitik och välfärden, säger Ardalan Shekarabi."--

SR

Kanske SD har några gamla valaffischer från 2014 som Socialdemokraterna kan få överta till årets valrörelse?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-24 23:18 #15 av: Göstage

"Främlingsfientlighet"  2006 har blivit realpolitik 2018.

http://www.blt.se/blekinge/jimmie-akesson-gar-till-val-pa-att-skicka-hem-flyktingar/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-25 23:27 #16 av: landsbygdsbo

Det är väl egentligen inte så underligt. Man ser att SD har framgångar med ett koncept och så försöker man ligga så nära som ens egen anständighet medger.  Så gjorde man ju en period gentemot Centern/miljöpartiet och före det var det vänstern som var magneten. Det intressanta för SD;s del lär väl uppkomma den dag man får börja ta ansvar, om deras hårda kärna accepterar en kompromisspolitik eller om man fjärmar sig likt det nya "Alternativ för Sverige" som exempel...Cool

Anmäl
2018-04-02 22:20 #17 av: Göstage

Åkesson flirtar lite med Socialdemokraterna, vilket sannolikt inte är populärt i något läger...

"Åkesson menar att Socialdemokraternas ”stora problem” är att de gått ihop med Miljöpartiet, säger han till Di. Om Stefan Löfven kan ”fimpa” det menar SD-ledaren att det blir väldigt intressant i valet i höst. Han säger att han inte utesluter att S och SD får egen majoritet i riksdagen.

Åkesson öppnar för att regera med S och fälla en eventuell alliansregering efter valet. SD-ledaren poängterar att S var de som drev igenom omläggningen av migrationspolitiken och anpassade lagstiftningen till EU:s lägstanivå."---

https://www.expressen.se/nyheter/akesson-s-ar-valdigt-mycket-battre-an-loof/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-04 07:17 #18 av: Göstage

Expressens ledarsida varnar Alliansen för att ta Sverigedemokraternas stöd för givet.

"Det finns en paradox i de övriga partiernas syn på Sverigedemokraterna. Å ena sidan varnar man i starkast möjliga ordalag för det hot som SD utgör. Å andra sidan utgår man från att den politiska spelplanen ska förbli opåverkad av att SD numera är Sveriges tredje största parti."---

  "På borgerligt håll räknar man kallt med att SD ska ge sitt stöd till en alliansregering utan krav på motprestationer. Men varför skulle SD göra det? I tisdagens Dagens Industri klargör Jimmie Åkesson att SD ligger närmare S än alliansen i migrationspolitiken: "Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre." Om bara S kan tänka sig att fimpa Miljöpartiet kan det bli "jätteintressant", förklarar Åkesson (DI 3/4)."----

 "Eftersom SD har särskilt svårt för flyktingaktivistiska partier som MP och C finns det mycket som talar för en enpartiregering efter valet, ledd antingen av S eller M. Ett alternativ som denna ledarsida förordar är en S-M-regering, som därtill skulle ha egen majoritet i Riksdagen.
Att räkna med att SD ska ställa upp med gratis flytthjälp till Rosenbad är rent önsketänkande."

https://www.expressen.se/ledare/underskatta-inte-jimmie-akesson-alliansen/

Kanske kan ett åtminstone något mer vänligt bemötande av SD från sossehåll under valrörelsen kunna visa sig bli lönsamt efter valet? Den bollen ligger faktiskt hos Löfven och det röda partihögkvarteret. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-04 07:55 #19 av: landsbygdsbo

Ingen bör väl räkna med ett stabilt politiskt ansvarstagande stöd från labila partier. Vare sig det är MP eller SD som ska bidraga med stöd...Skrattar

Anmäl
2018-04-04 08:26 #20 av: Göstage

Socialdemokraterna har väl en rätt långvarig tradition i att söka stöd hos icke ansvarstagande partier, vare sig de heter V(PK) och/eller MP?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-05 13:24 #21 av: Göstage

"Sverigedemokraterna finns inte till för någon annans skull. Det är dags att inse det och sluta tro att väljarna är intresserade av att politiker klistrar SD på varandra", tycker Petter Birgersson i Ystads Allehanda i en jämförelse om vilket parti SD står närmast i praktisk politik.

"Enklast för väljarna vore om partierna förhöll sig till SD och dess riksdagsledamöter som till vilka andra partier och företrädare som helst. Många varnar för att det är början på vägen till en hårdför nationalistisk politik med begränsningar i de demokratiska rättigheterna. Då pekar man i närtid på utvecklingen i Polen och Ungern. Det är en i sig historielös jämförelse, nationalismen har av lätt insedda skäl en helt annan grogrund i de länderna.
I Sverige kan ett rationellt förhållningssätt till Sverigedemokraterna snarare vara ett sätt att stärka demokratin och allmänhetens förtroende för riksdag och regering
."---

http://www.ystadsallehanda.se/ledare/latsasspelet-om-sd/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-05 18:34 #22 av: eskils

#21 Fler som tycker att SD bör behandlas som vilket annat parti som helst:

"Den före detta moderatledaren Ulf Adelsohn uppmanar Ulf Kristersson och alliansen att bjuda in Sverigedemokraterna till förhandlingsbordet.

Lena Adelsohn Liljeroth, tidigare moderat kulturminister, säger samma sak:

– Jag tror det är osmart att inte bjuda in SD till olika sonderande samtal, säger hon i Expressens politikmagasin "Bara Politik"."

https://www.expressen.se/nyheter/adelsohns-uppmaning-bjud-in-sd-till-samtal/


Anmäl
2018-04-06 05:13 #23 av: landsbygdsbo

#20  Och det har ju givit ett känt resultat.

Det har skadat både S och de småpartier man samarbetat med.

#22

Sd ska behandlas som vilket parti som helst och behandlas som vilket parti som helst. Alla partier själva avgör med vem och med vilka man vill dela säng, så att säga..Och vill ingen dela säng med SD så har alla partier rätt att göra det valet..så fungerar en demokrati.

Det jag anser vara en smula underligt är exempelvis Nobelstiftelsens agerande, där man inte längre respekterar den svenska riksdagen och det svenska folkets val...Man har därmed satt sig i en besvärlig sits om SD skulle få del av regeringsansvaret...då måste ju Nobelstiftelsen porta ministrar......

Anmäl
2018-04-06 07:00 #24 av: Göstage

Det är rätt intressant att se hur de danska socialdemokraterna numera tycks ha lättare att umgås med det hos oss pariastämplade Dansk Folkeparti än med sitt svenska syskonparti, i dagarna manifesterat genom samsyn på burkan  och i asylfrågor. I Danmark är det t.o.m. så att Socialdemokraterna själva kommit med  utspel som ligger i linje med svenska SD, och som de fått stöd i av Dansk Folkeparti.

Här i Sverige får SD inte ens annonsera i Aftonbladet, ett beslut som togs av numera avpolletterade Sofia Olsson Olsén, men som kvarstår under den nya publishern.  "I sitt svar påpekar SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein att Aftonbladet fortfarande till nio procent ägs av fackförbundet LO, som samverkar med Socialdemokraterna.

– Aftonbladet är fortfarande delägd av LO, som då redan har börjat sin valrörelse gentemot SD."--- (TT).

Och Schibsted skall alltså vara med och bestämma över vårt framtida medielandskap tillsammans med statliga Vinnova, Bonniers och SVT för att besluta vilka stämmor som skall få höras. Uppenbarligen är SD några som inte skall komma till tals i det revir de har för avsikt att pinka in.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-11 11:20 #25 av: Göstage

Löfven får allt svårare att öppna munnen utan att avslöja sig som politisk plagiatör.

"Ett uttalande om arbetskraftsinvandring från Stefan Löfven, S, uppmärksammas nu av både Jonas Sjöstedt, V, och Carl Bildt, M, på Twitter.  Både Sjöstedt och Bildt tycker att Löfven låter som en Sverigedemokrat. S håller inte med.
– Hur ska man annars säga att man är emot okvalificerad arbetskraftsinvandring? Det är en väl känd position, säger Löfvens pressekreterare Erik Nises.

Det sa statsministern Stefan Löfven i "Ekots lördagsintervju", när samtalet handlade om arbetskraftsinvandring. Partiet har gjort en digital bild med en bild på Löfven bredvid meningen och delat den i sociala medier.
Både Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt och den förre utrikesministern Carl Bildt har skrivit om uttalandet på Twitter.
”S är uppenbarligen livrädda för SD. Men kopiering är nog ingen bra strategi på sikt”, skrev Bildt."---

https://www.expressen.se/nyheter/bildt-och-sjostedt-om-lofven-later-som-sd/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-11 11:27 #26 av: Hayabusa

"– Hur ska man annars säga att man är emot okvalificerad arbetskraftsinvandring? "

Jaså? Vem är emot den typen av invandring? Är det inte så att det ÄR den typ av invandring Sverige, i huvudsak, har?

Anmäl
2018-04-11 12:49 #27 av: Tjeja

#26 Både Kanada och USA gör ingen hemlighet av att de inte är intresserade av okvalificerad arbetskraftsinvandring till exempel...

Kanske skribenten du citerar kan lära sig något därifrån?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-04-11 13:04 #28 av: Göstage

Intressant att läsa om Åkessons Almedalstal 2014, som i valda delar skulle kunna plagieras av Stefan Löfven i Almedalen 2018. 

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/akesson-invandringen-okar-arbetslosheten-6773687

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-12 12:17 #29 av: Göstage

Sex av tio moderata väljare kan enligt en färsk undersökning från Inizio tänka sig ett valsamarbete med SD om Alliansen (finns den?) inte får egen majoritet i valet, men Kristersson avvisar den tanken.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EkbPJ/majoriteten-av-m-valjarna-vill-se-ett-samarbete-med-sd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-12 12:57 #30 av: Halvdansken

#24 Jag har bott i Damark i snart 20 år, och de danska partierna samarbetar kors och tvärs för att få igenom sina ideer/politik.  Om exempelvis DF och SF (Socialistisk Folkeparti), eller EL (Enhedslisten) och V ( Venstre) plötsligt tycker samma sak, så går de samman och röstar för att genomföra sin politik. De tänker alltså mer på sina väljare, än vad tidningarna ska skriva eller vad andra partier ska rynka på näsan åt.  Man vågar stå upp för vad man tycker. 

Svensk politik verkar mer på att gå ut på att bli omvald och positivt omskrivna i media, än att faktiskt stå för vad man gick till val på, och vem man representerar (väljarna) . Bara för att man tycker samma i EN fråga, betyder inte det att man delar resten av partiprogrammet.  Det finns en beröringsrädsla i Sverige som är nästintill förlamande för hela samhället. 
Ska det påpekas att jag gillar den danska varianten bättre? 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2018-04-24 14:22 #31 av: Göstage

#25  "Socialdemokraternas nya vallöfte innebär skärpta krav på nyanlända.
Partiet går nu till val på att införa en språkplikt – som innebär att de som inte deltar i svenskundervisning blir utan ersättning, skriver tidningen.
– Vi vill satsa på språket från första dagen, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på en presskonferens."---

https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-s-skarper-krav-pa-nyanlanda/

Var har vi hört det tidigare?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-24 15:30 #32 av: Hayabusa

#31 Ja, du...den som sagt det för 3 år sedan. 

Anmäl
2018-04-24 15:54 #33 av: Göstage

#32 Ja det började väl vid kongressen förra året? Sörmlands Nyheter 6 mars 2017:

"För drygt en vecka sedan presenterade Socialdemokraterna förslag till sin kongress. De talar sitt tydliga språk. Det ska bli skärpta straff, stramare migrationspolitik, förbud mot tiggeri" .... "

Det är en naturlig fortsättning på den riktning som Socialdemokraterna rör sig i."---

"Den auktoritära svängen är ett försök att få tillbaka väljare från Sverigedemokraterna. I många frågor har Socialdemokraterna mer gemensamt med Sverigedemokraterna än de har med sin regeringspartner Miljöpartiet."---

https://www.sn.se/ledare/ledare-sd-gor-att-s-blir-allt-mer-auktoritart/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-29 09:37 #34 av: Göstage

Det borde vara ett statsministertal.

https://www.svt.se/nyheter/jimmie-akesson-sd-ett-tryggt-sammanhallet-sverige

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-08 21:11 #35 av: Göstage

"0 Inte bara hans parti utan även Jimmy Åkesson själv upplever ett ökat förtroende från väljarkåren. Det har hänt en del under de här åren sedan trådstart, och sossarna borde kanske ha lyssnat på Widar Andersson den gången...

I en förtroendemätning om partiledarna som Demoskop gjort på uppdrag från Expressen står det nu klart att även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson når en rekordnivå. Denna gång sett till förtroende från väljarna. I mätningen, som gjorts mellan den 2 och 7 oktober, anger 36 procent av väljarna att de har ganska eller mycket stort förtroende för SD-ledaren, vilket bara är en procentenhet från förtroendet för statsminister Stefan Löfven (S) i samma mätning.

Jämför man med för ett år sedan – då partiledarna var mitt uppe i regeringsbildningen – är det en ökning på nio procentenheter för Jimmie Åkesson, en ökning på två procentenheter för Stefan Löfven och ett tapp på tre procentenheter för Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor.
– Naturligtvis är det glädjande att förtroendet för Jimmie Åkesson ökar så kraftigt. Att förtroendet ökar för honom är en långsiktig trend som jag tror och hoppas kommer att fortsätta, säger Jimmie Åkessons stabschef Mikael Eriksson."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/demoskop-rekordstort-fortroende-for-akesson/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-09 06:00 #36 av: kamera0710

Vad gäller frågan i #0 om Widar Andersson så nog verkar han sitta säkert i sadeln. Han är ju fortfarande politisk chefredaktör på en sossetidning. Och han medverkar regelbundet i Godmorgon Världens panel på söndagsmorgarna.

Anmäl
2019-10-09 08:32 #37 av: Göstage

#36 Ja, han och Stig-Björn Ljunggren är väl arbetarrörelsens enfant terrible.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-09 09:03 #38 av: Hayabusa

#37 Det kan man nog tänka sig :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.