Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Desperation på Researchgruppen?

2016-01-17 08:39 #0 av: [Carpinus]

Efter alla rubriker om övergrepp och politiska skandaler är det inte oväntat att Researchgruppen/Expressen dammsuger vad de kan komma över om SD för att försöka flytta fokus. Verkar dock magert, det blev det gamla järnröret som åter kom till heders i dagens rubriker.


Anmäl
2016-01-17 09:28 #1 av: Bermudas

Du desperationen är STOR! Man har till och med skyllt på Putin! Rena nippran!
På SVT satt man och och pekade ut Nyheter Idag som en "konspirationsteoretisk" sajt för att Chang Frick avslöjat DN:s undlåtenhet att berätta om övergreppen. Han fick inte ens en chans att få sin röst hörd. MSM är åklagare domare i bästa kafka-stil. Snacka om damage control!

Och så twittrar Isobel Hadley - Kamptz om att det är Putin som ligger bakom drevet mot DN och media. Något som socialförsäkringsministern Annika Strandhäll gillat!
https://mobile.twitter.com/iso...
Putin ligger alltså bakom de sexuella övergreppen i Kungsan, det var han som fick DN att mörka och därmed göra bort sig och det var han som fick alternativmedia att påpeka det.
Snacka om foliehattar!

Men i Norge tar dom upp det svensk media försöker sopa undan.
I journalistförbundets tidning där tar man upp hela Kungsanhändelsen med DN:s mörkande - alltihopa!.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 09:30 #2 av: Schnauzertik

Med en lätt travestering

Gamla järnrör rostar aldrig.

Men det beror på hur de hanteras.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2016-01-17 09:44 #3 av: Bermudas

Kan också berätta att nu vill Ygeman (trots att vi redan har en lag mot hets mot folkgrupp ) införa "hårdare tag" mot "näthat".
http://www.sydsvenskan.se/sverige/hardare-tag-mot-hot-och-hat-pa-natet/
Våra poliser redan begränsade resurser att stävja övergrepp på flickor och kvinnor ska ägna sig åt att jaga folk som uttrycker sig illa på nätet. Eller illa? Jag har sett att man kopplar ordet hat till nyhetsajter tar upp sånt som förvisso inte är PK att ta upp men därmed inte osant utan tvärtom, helt sant.
Flera avslöjande från fria nätet har MSM sedan hängt på. ( utan att credda källan förstås hur skulle det se ut!)

Jag säger då det, researchgruppen som skryter om att var som Stasi "fast lite fetare" har bråda dagar att registrera folk på nätet.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 09:58 #4 av: Hayabusa

#3 Skryter de (researchgruppen" om att vara som Stasi?  Mest nyfiken eftersom det låter synnerligen vidrigt i mina öron.

Anmäl
2016-01-17 10:10 #5 av: Bermudas

Japp återkommer till denna ruta, snart

Ett MÅSTE läsning! En redogörelse som ingen MSM ville publicera trots att den ör gedigen och skriven av en journalist från uppdrag granskning. Dagens samhälle var de enda som hade ryggrad nog att publicera artikeln.

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461
På bilden ser ni Mattias Wåg raljera stöddigt. Han vet, han har power.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 10:10 #6 av: [Carpinus]

#4 Gruppen har varit på tapeten här tidigare, i samband med att tidskriften Fokus stoppade ett alltför avslöjande reportage om dem. Artikeln publicerades i stället i Dagens Samhälle, och där finns ett Twitter återgivet där en av huvudmännen i gruppen jämför RG med Stasi.

(Edit: Bermudas och jag svarade tydligen samtidigt. Tar bort länken, eftersom den finns i föregående inlägg.)


Anmäl
2016-01-17 10:17 #7 av: Hayabusa

#6 Det låter helt sjukt i mina öron. För mig är Stasi en röd kusin till Gestapo. Fan, till och med uniformerna bar likheter.

Anmäl
2016-01-17 10:21 #8 av: Bermudas

#7 Carpinus hann före. Kolla bild på #5 nu. Jag skrev om det här en bit ner i tråden om medias mörkning tidigare.
http://politik.ifokus.se/discussions/56313e19ce12c431c90003ad-journalister-om-morkningen?4e635ca5d4ebea5a560094bc-1-politiska-skandaler

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 10:26 #9 av: [Carpinus]

Här en tråd från i våras när den granskande artikeln var aktuell.


Anmäl
2016-01-17 10:28 #10 av: Bermudas

#9 den missade jag! Tråden borde fått mer reaktioner. Det är ett viktigt ämne, jäkligt oroväckande!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 10:33 #11 av: Hayabusa

Hur i hela fridens namn man kan se Stasi som en förebild, det begriper jag inte. Men förmodligen har de en självbild om att de har rätt, att de är så övertygade i sin tro. 

Anmäl
2016-01-17 10:34 #12 av: [Carpinus]

#10 I denna turbulenta tid finns det finns mycket som bubblar upp till ytan!  Små pusselbitar som bildar ett scenario över vår tids opinionsbildning hör också till det sammanhanget.


Anmäl
2016-01-17 10:43 #13 av: Bermudas

#12 exakt! De kommer fram mer och mer. Vi kan nu allt tydligare se hur MSM fungerat som "styrare" av de "rätta" åsikterna. Samtidigt har man stigmatiserar "fel" åsikter. Så pass att obekväma journalister och röster satts i kylskåp och till och med blivit hårt angripna. Man har sått ett allt ängsligare klimat som gjort att självcensuren kopplat sitt grepp. Sverige toppar ligan internationellt här bland västländer verkar det som. Bara våra grannländer har högre i tak. Men media har tagit det med ro och bara kletat lite brunfärg på grannarna och fortsatt jäsa i självgodhet.
Nu letade man efter något att sätta dit Chang Frick för. Och man fann nåt!
Han är fattig! fattiglappar kan man inte lita på! typ
( som om man blev rik på att skriva nättidningar utan bidrag från skattemedel som MSM har)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-17 22:46 #14 av: 72mm

#1 Läste någonstans (Flashback tror jag) en analys av det där som gick ut på att i DN/MSM värld så finns det ingen chans att "bönder på alternativa media" kan orsaka sådan skada. DN är alltför stort och har alla verktygen (Expo/RG) för att totalt kunna dominera opinionen och helt äga verklighetsbeskrivningen. Alltså så måste det vara någon annan aktör med enorma resurser som ligger bakom drevet. 

Enter Putin.

Svammel om Ryssland skulle alltså vara mer ett symtom av verklighetsbubbla inom MSM än om desperation.    

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-01-18 08:44 #15 av: Bermudas

#14 Jag har märkt att många journalister från MSM är väldigt självsäkra och nedlåtande mot människor som skriver på alternativmedia. Det blir lite komiskt när man ser en ung beskäftigt journalist som kommer färdigbakad och " fullärd" från journalisthögskolan, sitta och mopsa sig utan att inse hur oerhört grund han/hon är sin kunskap och bildning i förhållande till den som man attackerar.
Det kan bli riktigt pinsamt! Men MSM folket verkar sällan fatta det. Dom är så förblindade ( inte alla) av sin egen känsla av utvaldhet som sanningsbärare. Många är knappt torra bakom öronen men väldigt styva i korken. Det blir riktigt pinsamt att läsa deras artiklar på tex Metro när dom sitter och skrockar stöddigt i en artikel som är gödslad med sakfel. Eller när dom raljerar över en artikel från alternativamedia trots att artikeln är översatt från en av världens största tidningar skriven av en mycket erfaren journalist och som dessutom länkar till forskning och källor. Spelar ingen roll för den unge mannen på Metro han är förblindad av sin förträfflighet. " Jag skriver för Metro- alltså finns jag"

Så svamlet om Putin kan faktiskt vara ett symtom på att de förlorat verklighetsuppfattningen. Det skulle kunna var som den personen på FB är inne på. Men jag tror nog att det finns desperation med i bilden ändå. Wolodarski har ju drivit nedtystning på agendan vid flera tillfällen. Deras upplagor sjunker, deras trovärdighet blir allt mer ifrågasatt, deras åsiktsmonopol och verklighetsbeskrivningsmonopol håller på att rämna.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-05-31 07:43 #16 av: [Nomen Nescio]

#0 För den som följer automatiken i propagandakriget där Researchgruppen och Expo i symbios med kvällspressen förtvivlat söker minsta halmstrå varje gång SD når den minsta framgång i opinionen känns det lätt roande att den gamla järnrörsskandalen kommer till heders igen. Detta efter att Jimmie Åkesson "vunnit" partiledardebatten enligt såväl Inizio som Demoskops opinionsundersökningar. Som ett brev på posten kommer då skriverier  i Expressen att parti och enskilda inblandade försökt slå mynt av händelsen på Kungsgatan 2010.  Vad jag förstår är det inte ovanligt att upphovsrättsdispyter hamnar i rätten och att parter försöker få ut mesta möjliga i ersättning. Att SD som parti i sin tur såg partitaktiska fördelar i att det blev en rättslig upplösning av tvistemålet känns fullt logiskt.

De som verkligen kokar soppa på ett järnrör är ju MSM och deras vapendragare.


Anmäl
2016-06-01 17:13 #17 av: kamera0710

#16 Det märkliga är snarare att exempelvis Teflon-Kent Ekeroth kan sitta kvar, trots järnrörsbravaderna.

Anmäl
2016-06-01 19:19 #18 av: [Nomen Nescio]

#17 Kan du vara snäll och tala om var domen mot de inblandade vid den händelsen står att läsa?


Anmäl
2016-06-02 06:14 #19 av: kamera0710

#18 Vem har påstått att de är dömda? Kaplan och Romson är som bekant inte heller dömda, men de har avgått från sina poster.

Anmäl
2016-06-02 08:19 #20 av: [Nomen Nescio]

#19 Ja, de är "som bekant" inte dömda. Drängfyllehändelsen inträffade 2010 och ältas konstant av MSM och dess svans på nätet. Det hela dokumenterades på video, och på grundval av den såg förundersökningsledaren ingen anledning att föra talan vidare.

När inget annat återstår så klagas det nu över att inblandade utnyttjar sin legitima rätt att få upphovsrättsliga aspekter prövade. Är det Expo och Expressen som skall bestämma vilka som har rätt att föra talan i det fallet?

Hade det funnits någon grävande journalistik värt namnet i det här landet för fem år sedan så kanske det hade funnits skäl att närmare granska händelserna 2010? Att de utpekade Sverigedemokraterna bar sig mycket illa åt är det få som har ifrågasatt. Men hur uppstod palavern, var den framprovocerad och var det verkligen en slump att den s.k. "komikern" som senare  tjänat i uppmärksamhet och sannolikt ekonomiskt på sitt förhållande till SD råkade befinna sig på plats just då? (Hans karriär hade sannolikt slocknat tidigare än nu utan det välregisserade (?) dramat som utspelade sig den natten på Kungsgatan). Den aspekten hade varit intressant att få utredd för fem år sedan. Idag har autonomerna fått sin bild av historien cementerad.


Anmäl
2016-06-02 11:39 #21 av: kamera0710

#20 "Idag har autonomerna fått sin bild av historien cementerad."

En bidragande orsak kanske är att Almqvist ljög om att han "absolut inte" kallat någon för hora.

Anmäl
2016-06-02 13:04 #22 av: [Nomen Nescio]

#21 Och sex år senare försöker vissa göra det till huvuddebattämne på nytt, för att slippa diskutera det som står i #16.


Anmäl
2016-06-04 11:33 #23 av: 72mm

"försöker vissa göra det till huvuddebattämne på nytt, för att slippa diskutera"

Haha, hur många gånger tror du kamera0710 har fått höra det där av olika debatörer här? Det är lite av en följetång. En komisk sådan. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-06-04 12:08 #24 av: [Nomen Nescio]

#23 Jo, det kom väl inte som någon blixt från klar himmel direkt...


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.