Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Skola / Utbildning

Lärare rädda, våldsam skola

2016-01-20 08:57 #0 av: Bermudas

Det i stort sett ren anarki på Sjumilaskolan i Biskopsgården i Göteborg. Det uppger Skolinspektionen i en alarmerande rapport som släpptes under tisdagen. Situationen är så pass akut att lärarna på skolan är rädda för sina egna elever.

Så här beskrevs dock Sjumilaskolan i en rapport från utbildningsinspektion för tio år sedan:
"Skolan präglas starkt av den kulturella mångfald som finns i stadsdelen. Det talas cirka 60 modersmål" och "eleverna respekterar varandra, varandras kulturella olikheter och de elever inspektörerna intervjuar känner sig trygga i sin skolmiljö och är inte medvetna om att det skulle förekomma någon mobbning."

Undrar om den beskrivningen ens var sann då eller om den var tillrättalagd?

Citat från den färska rapporten :
"Några lärare berättar att de själva varit i både verbala och fysiska konflikter med elever, och att lärarna ibland fruktar att elever ska slå ihjäl varandra. Lärarna beskriver en generell oro på skolan och berättar också att de anser att det föreligger risk för upplopp i högstadiet"

I rapporten står det att eleverna säger saker som "motherfucker", "fucking", "bitch" och "whore" utan att lärarna reagerar. Jag antar att man "vänjer" sig vid sånt som man ändå inte kan göra något åt.
Lärarna hoppar av i en strid ström.

http://siris.skolverket.se/siris/ris.openfile?docID=544969

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-20 09:01 #1 av: [Carpinus]

Snart kommer väl någon lokal skolpolitiker uttrycka  att det är utmärkt att eleverna tycks ta till sig engelskundervisningen så bra.


Anmäl
2016-01-20 09:15 #2 av: Bermudas

#1 hahahaha ja man kan ju hoppas!
(Ironisk)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-01-20 10:25 #3 av: 72mm

"Lärarna hoppar av i en strid ström."

Samtidigt så behövs bara närvaro på högskoleprovet för att komma in på lärarhögskolan. 2013 var det över hundra personer som kom in på resultatet 0.1 (Chansar du på allt bör du få 0.4). 

En utvecklingsstörd ko med alzheimer kan räkna ut sambanden och konsekvenserna.  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2018-01-10 15:38 #4 av: Hayabusa

Sydsvenskan 10/1 2018:

"Lärare som känner rädsla, faller i gråt och ställer in lektioner. Lärare som förnedras, blir dödshotade och misshandlade av elever. Kränkningarna mot Malmös lärare har ökat med 121 procent. Sydsvenskan granskar vittnesmål från tio Malmöskolor."

Anmäl
2018-01-11 21:45 #5 av: Carpinus

Elvaåring hade kockkniv med sig i skolväskan.

https://www.ekuriren.se/eskilstuna/11-aring-hade-kniv-med-sig-till-skolan/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-13 09:57 #6 av: Carpinus

#4 Ann Heberlein har läst Sydsvenskans reportageserie om förhållandena i Malmöskolorna och blivit skakad över läsningen:

"I en serie artiklar har Sydsvenskan rapporterat från grundskollärarnas vardag i Malmö. Det är skakande läsning, minst sagt. Utgångspunkten för artiklarna är en rapport som visar att kränkningar mot lärare i Malmö har ökat med 121 procent det senaste läsåret. Lärare berättar om slag, dödshot, glåpord, om stress och sömnproblem till följd av en av allt att döma orimlig arbetssituation.

Lärarstudenten Rebecka Rafael, 26 år, berättar om sina erfarenheter av att vikariera på en Malmöskola. När hon protesterar mot att en elev ger sig på en annan elev får hon höra att hon inte ska ”blanda sig i” – ”ät bajs” uppmanar elvaåringen henne. När Rebecka Rafael envisas med att fortsätta ”blanda sig i” får hon höra att hon är en ”tjock hora” och ska ”suga kuk”. En ordinarie lärare på skolan tröstar henne med att hon inte ska ta det personligt. På den här skolan är lärarna vana vid att bli kallade horor.

Lärare på andra Malmöskolor berättar om att elever kallar dem ”kuksugare”, ”jävla bög” och ”idiot”. Elever tar sig friheten att kommentera lärares utseende – ”hängbröst” – och trakasserar lärare för påstådd dålig andedräkt – ”du luktar bajs ur munnen”. När en lärare protesterar mot de nedsättande kommentarerna och säger att de är kränkande replikerar eleven att ”jag pissar på kränkningen – vad ska du göra åt det?”. Den oförskämda eleven sätter fingret på den springande punkten här: Vad ska lärarna göra åt hot, trakasserier, förnedring när de inte har något att sätta emot, inga sanktioner att hota med, inga åtgärder att vidta? Lärarna har inga vapen i den kamp som pågår i en del Malmöskolor. Elevens rättigheter, till trygghet, fysisk och psykisk integritet trumfar pedagogens rättigheter till detsamma. Eleven är skyddad, pedagogen skyddslös."---

https://ledarsidorna.se/2018/01/kaos-i-skolan/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-14 10:27 #7 av: Carpinus

Högstadieläraren Isak Skogstad upprörs på Expressen debatt över hur grundskoledirektören i Malmö enligt Skogstads uppfattning skuldbelägger lärarna för anarkin:

"Som om inte incidenterna var skräckinjagande nog menar grundskoledirektören i Malmö, Anders Malmquist, i en intervju med Sydsvenskan att "det är viktigt att nyansera bilden" då hot och våld har minskat med närmare 40 procent enligt deras mätning. Men det finns faktiskt tecken på att det är grundskoledirektören som borde nyansera sin egen bild – antalet kränkningar mot lärare har ökat med 121 procent under samma period.

Därtill så menar direktören att en av förklaringarna beror på att lärare inte är "rustade för det didaktiska arbetet i klassrummet" och att det "handlar om hur man organiserar lärandet". Som om att lösningen på problemet med våld mot lärare stavas fler högskolepoäng i pedagogik. Nej, allting är inte hela tiden lärarnas fel. Det här är allvarliga problem som kräver krafttag; eleverna borde självfallet stängas av och därtill polisanmälas.

Ett ytterligare steg som borde tas är att grundskoledirektören Anders Malmquist offentligt borde be om ursäkt till Malmös lärare för att han insinuerade att dessa allvarliga problem beror på deras förmodade inkompetens."

https://www.expressen.se/debatt/larare-misshandlas-och-dodshotas-varje-dag/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.