Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

"Hur länge sitter Merkel kvar?"

2016-01-28 09:50 #0 av: [Carpinus]

"Flyktingkrisen har överskuggat allt i den tyska politiska debatten under hösten.
Efter nyår har en ny het fråga tillkommit. Den handlar om Angela Merkels vara eller inte vara som förbundskansler."---

"I helgen handlade också nyhetsmagasinet Spiegels huvudartikel om Merkel, denna gång som ”den ensamma”. Den långa texten avslutas med att en av Merkels anhängare befarar att kanslern väljer att avgå om inte en gemensam europeisk lösning kommer till stånd.
I public service-kanalen ARD fortsatte spekulationerna i måndagens politiska debattprogram ”Hart aber fair”. Frågeställningen löd: Hur länge sitter Merkel kvar?"---

"Motgångarna har dock hopat sig för Merkel efter den framgångsrika partikongressen i december.
Först kom nyårsskandalen i Köln.
I förra veckan beslutade Österrike att på egen hand införa en övre gräns för flyktingmottagandet.
I tisdags skickade den bayerska delstatsregeringen ett brev till Berlin med fyra krav till regeringen Merkel.
Ett av dem är att Tyskland måste göra som Österrike och sätta en gräns för flyktingmottagandet. Om inte hotar Bayern med att gå till författningsdomstolen.
Delstatsregeringen i Bayern består uteslutande av CSU-politiker. CSU är ett systerparti till Merkels kristdemokratiska CDU och har tre ministrar i Merkels regering.
Man kan med fog tala om ett politiskt inbördeskrig."---

DN


Anmäl
2016-01-28 12:52 #1 av: [helga21]

Det krävs nog att Merkel avgår för att få ordning p Tyskland.

Anmäl
2016-09-18 13:23 #2 av: eskils

"Angela Merkels kristdemokrater går mot ett tungt bakslag i söndagens delstatsval i Berlin medan högerpopulistiska AfD kan räkna med ännu en triumf. (...)

En brakförlust i Berlin kommer att förstärka pressen på Merkel som sedan länge attackeras av kritiker i det egna partiet och framför allt i det bayerska systerpartiet CSU där partiledaren Horst Seehofer står i spetsen för en revolt mot förbundskanslerns flyktingpolitik. (...)

På ett valmöte i distriktet Steglitz-Zehlendorf i onsdags möttes hon av ilskna burop och protester. ”Försvinn härifrån” eller ”Bort med Merkel”, ropade demonstranter.

I en färsk mätning av TNS uppger 82 procent av de tillfrågade att de inte stöder Merkels flyktingpolitik."

SvD


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.