Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

"MP har förlorat sin själ"

2016-02-11 09:30 #0 av: [Carpinus]

"För mig är det viktigt att verka inom ett parti som är rationellt och förnuftigt och som sätter framdriften av politiken före politiskt spel och prestige. En långsiktig vision är viktig, men samtidigt behöver en realistisk dagspolitik föras som är anpassade efter rådande förutsättningar.

Miljöpartiet har tidigare varit mer pragmatiskt och lösningsinriktat. Tyvärr har partiet på riksplanet, istället för att fortsätta på denna linje, intagit den ena ytterlighetspositionen efter den andra på olika områden.

Strävan efter jämställdhet har blivit till feminism; identitetspolitik där individer anses vara representanter för olika grupper. I migrationsfrågan har ansvarsfullt hållbarhetstänk grundat i en förståelse för hur system fungerar blivit till gränslöshetstänk. Ett allmänt grönt fokus har blivit till storstadsfokus. Och värnandet av det demokratiska samtalet har blivit till en kamp om att ge plats för ”rätt” åsikter och försöka trycka undan dem som anses fel."---

"Därför lämnar jag nu Miljöpartiet", skriver kommunpolitikern Josefin Utas på Expressen debatt.


Anmäl
2016-02-11 10:38 #1 av: Tjeja

Åh jag såå håller med Josefin Utas!

MP var bra för svensk politik en gång i tiden, men de senaste åren har det totalt förbytts. För att inte tala om hur sjukt det blivit sedan de fick smaka på regeringsmakt, hjälp!

MP har helt klart totalt övergivit den bra politiken de en gång förde. Men å andra sidan är de ju inte det enda partiet som gjort det. De har bara förvridits mest bland riksdagens skruvade partier.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-03-05 22:05 #2 av: [Carpinus]

"Människor skulle med större respekt och allvar begrunda Miljöpartiets goda gränslöshet i flyktingfrågan, om tiotusental miljöpartister ryckte ut för att individuellt och i praktiken dokumentera sitt engagemang och inte bara demonstrera det i tjusiga mediala rådslag av internkritik på storbilds-tv.

Utan en handfast manifestation ner på golvet i flyktingförläggningarnas slitna vardag av gravt komplicerade problem, kommer Miljöpartiet att framstå som mest bara ett maktlystet parti. Ett parti som oavlåtligen schackrande – inte endast med sina övertygelser – utan också som aningslösa godhetens tyranner som kräver det omöjliga.

Alternativet är att annars lämna regeringen."

Expressen debatt, inlägg av  Bertil Torekull, som kandiderade i valet  till EU-parlamentet 2014 för Miljöpartiet.


Anmäl
2016-06-19 13:31 #3 av: eskils

#2 Ett naivt och maktlystet parti som sviker sina egna övertygelser, som sagt. Det uppskattas inte av väljarna, framgår av senaste mätningen. Förståeligt, man vill ju gärna veta vad man röstar på.

"Miljöpartiet hamnar i mätningen på 3,6 procent och har därmed tappat nästan hälften av väljarna sedan riksdagsvalet 2014. Partiet tappar främst väljare till Socialdemokraterna och gruppen osäkra."

http://www.svd.se/ny-matning-mp-under-riksdagssparren


Anmäl
2016-06-19 15:38 #4 av: 72mm

"Jag har nu bestämt mig för att lämna Miljöpartiet och gå till det liberalkonservativa partiet Borgerlig Framtid."

Är det bara jag som funderar över hur Josefin Utas överhuvudtaget hamnade i MP?  Om det nu är partiet det är fel på, och inte den ideologiska grunden (om man nu fortfarande kan hitta någon sådan i MP) så borde hon väl välja något annat parti att lägga sin tid på? Men just ideologi kanske aldrig har varit så viktigt för MPs politiker? 

"Migration och integration; Sveriges migrations- och integrationspolitik måste reformeras i grunden. Sverige ska primärt ge de behövande hjälp i närområdet. För de som kommer hit ska huvudinriktningen vara att de efterhand ska kunna återvända, tillfälliga uppehållstillstånd ska därför vara regel. Anhöriginvandring ska endast tillåtas om den ursprunglige immigranten kan försörja den anhörige.

Försvaret;  Sverige ska kunna försvara hela sitt territorium. Borgerlig Framtid vill återinföra ett totalförsvar som innefattar både ett militärt och ett civilt försvar. Det militära försvaret ska bestå av en blandning av professionella soldater och värnpliktiga. Försvarsanslaget ska höjas till ca 2,5 % av BNP. Borgerlig Framtid vill ha en bindande försvarsallians med Finland samt en utredning om NATO-medlemskap.

Närings och finanspolitik; För att skapa fler jobb och bidra till ett mer gynnsamt företagsklimat behövs en kraftfullare näringspolitik. Borgerlig Framtid vill minska arbetsgivaravgifterna samt låta egenföretagare slippa arbetsgivaravgifter för den förste anställde. Grundavdraget för inkomstskatten behöver höjas och skatteavdrag för penninggåvor till ideella föreningar bör höjas. Samtidigt ska ränteavdraget minskas och offentliga bidrag ska, där så är möjligt, övergå till en kombinerad bidrags- och lånemodell, liknande den CSN tillhandahåller nu.

Miljö: Borgerlig Framtids grundinställning i miljöpolitiken är att marknadskrafterna och ekonomiska incitament utgör de bästa verktygen för att åstadkomma miljöförbättringar. Borgerlig Framtid vill påskynda användningen av kollektivtrafik där det går, minimera användningen av fossilbränsle i fordon och stimulera införandet av fossilbränslefria fordon. En åtgärd är att påskynda utbyggnaden av laddningsstationer runt om i hela landet, för att stimulera övergången till eldrivna bilar. "

Det där låter ju inte direkt som miljöpartiet. Till råga på allt elände så sägs de att de är beredda att samarbeta med SD. Om någon kan hitta något som Borgerlig Framtids politik har gemensamt med MPs vore det intressant att titta på. Att båda partierna pratar om färgen grönt i sin retorik räcker inte långt som grund för en analys. 

Så från SD-hatisk, vänster-liberal miljömupp till ett borgerligt liberalkonservativt SD-sammarbete alltså? Tja, vad säger man?  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-06-20 09:06 #5 av: landsbygdsbo

Eller så kan man konstatera att MP landat i verkligheten. De drömmar man har måste realiseras med lagliga, ekonomiskt och praktiskt belastade och inte i en drömvärld.

Då har man att välja, antingen fortsätta i drömvärlden i opposition, eller kavla upp ärmarna och jobba i verkligheten ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.