Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Livsmedel/Jordbruk/Fiske

Livsmedel från ockuperade områden

2016-02-19 12:08 #0 av: kamera0710

"När ett livsmedel märks med ursprung får inte informationen vilseleda konsumenten. Därför har EU-kommissionen tydliggjort hur märkningen ska utformas för produkter som kommer från områden som är ockuperade av Israel. Det ska av märkningen framgå att varan kommer från Golanhöjderna, Gazaremsan eller Västbanken, med förtydligande om den kommer från en israelisk bosättning eller palestinskt område.

I linje med internationell rätt anser EU att de områden som ockuperats av Israel sedan 1967 inte är en del av Israel. För att underlätta för konsumenter och aktörer på marknaden har EU gjort ett förtydligande kring hur ursprungsmärkning av varor från dessa områden bör se ut."

http://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/tydligare-markningsregler-for-importerade-livsmedel-fran-vastbanken-gaza-och-golan/

Anmäl
2016-02-19 12:24 #1 av: Farwuq

Bra.

Jag vill veta varifrån frukten kommer.
Bara märkningen nu blir tydlig också.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-02-19 12:49 #2 av: uffelarsen

 Israel gick till attack på Egyptens flyg INNAN Araberna kunde verkställa dom direkta  planerna på att driva Israelerna ut i havet för att "återta" Israel till araberna, Det enormt stora misstaget ligger hos FN som gav mark åt Israel som inte var deras,  Fn STAL arabernas land och gav det till judarna, Judarna har sedan dess försvarat sitt land och har ideligen blivit attackerade från alla håll, Dom områdena som ni nämner om är buffertzoner som Israelerna tog efter kriget 1967 och sedermera har lagt till sig som skydd då dom ideligen blev beskjutna från bla Golanhöjden under senare år. Om marken är judisk eller arabisk är väldigt svårt att bevisa historisk, men att Fn stal mark från araberna kan man knappast motsäga. Att Israel försvarar sitt land är inte alls något konstigt, problemet med den stulna marken kommer knappast att kunna lösas på ett vettigt sätt , en liten men knappast genomförbar lösning hade varit om Fn hade "köpt"  dessa zoner av Israel och gett tillbaka det till det arabiska folket för att därigenom kunna bilda sin stat såsom Israel gjorde. Ett eget Palestina. Men det förutsätter ju att alla tre parterna godkänner ett sådant genomförande och ser till att det blir fred i det området, vilket knappast är möjligt efter alla dessa människor som har dött på båda sidor, För Israel gäller det att vinna eller försvinna så dom kommer att göra allt för att behålla sina områden då det gäller deras existens. Att motarbeta Israels ekonomi med bojkott av deras varor är inget bra sätt , dom får sitt stöd från USA ändå och att försöka pressa dom är inte en bra förhandlings teknik, det gör situationen bara värre. Israel är ett land som inte kommer att försvinna från kartan, Vi får bara hoppas att det finns plats för ett Palestina också men det ligger inte hos Israel utan hos dom "idioterna" som gav Israel mark , mark som inte var deras att ge.

Anmäl
2016-08-16 22:29 #3 av: landsbygdsbo

#2

Israel gick till anfall efter det att Egypten förklarat krig genom att rättsvidrigt stänga sjövägen ut i stilla havet för Israel.

Nasser förklarade i radio, att om Israel ser det som en krigsförklaring så är de välkomna.

Israel insåg, att enda möjligheten för dem att klara problemet, var att slå ut angriparnas flygvapen. Vilket gjordes.

Problemet med mark var väl att de stora jordägarna villigt sålde mark till Judarna, för att de betalade över marknadsvärdet. Jordägarna tog inga som helst hänsyn till de arrendatorer vars familjer brukat jorden i generationer.

Då uppstod en situation med en rättmätig ägare (som köpt o betalt av den tidigare ägaren) och frustrerade och förtvivlade nu jordlösa Palestina-araber.

Dessa angrep i sin tur de nya ägarna som hyrde in judiska beridna busar som bevakade och försvarade de judiska gårdarna.

Så eskalerade det hela.

Anmäl
2016-08-17 09:25 #4 av: Hayabusa

#2 & #3

Det är enkelt att utpeka Israel som regionens "Svarte Petter" men (som ni pekar på) så är det inte riktigt så enkelt. Balfour Deklarationen (1917) startade en spänning mellan judar & araber som sedan dess aldrig lösts. När så staten Israel bildades 1948 så gick omkringliggande arabländer direkt till attack mot Israel. 

Israel är inga änglar, men hade de inte tagit till vapen så hade de blivit krossade för länge sedan.

Anmäl
2016-08-17 10:45 #5 av: landsbygdsbo

#4

Jag utpekade inte Israel som "Svarte Petter"

Jag pekade på grundorsaken till problematiken. Giriga jordägare som sålde marken samtidigt som man hoppades att de gamla arrendatorerna skulle fördriva de nya ägarna så att allt skulle återgå till det gamla.

Att sedan Storbritannien och Frankrike i första hand och Tysklands och Österrike/Ungerns agerande bäddade för det kaos ur vilket staten Israel reste sig är väl den främsta orsaken till dagens infekterade situation.

Israel existerar idag, har full rätt och skyldighet att försvara sig mot angrepp från kringliggande områden.

Arabligans obstruerande genom åren har ju förhindrat en fredlig och framgångsrik utveckling av Israels grannländer.

Anmäl
2016-08-17 10:52 #6 av: Hayabusa

#5 Nej, det vet jag att du inte gjorde. Jag tänker på helt andra röster i den allmänna debatten som ser Israel som den "stora boven" i dramat.

Anmäl