Politiska partier

Personal vittnar om mobbning inom vänsterpartiet

2016-03-01 10:24 #0 av: [Carpinus]

"Nio personer har slutat på Vänsterpartiets kansli i Stockholms läns landsting de senaste 18 månaderna. Facket larmar om dålig arbetsmiljö och före detta anställda vittnar om mobbning och utfrysning – från den högsta politiska ledningen.

Sedan 2014 har två personalgrupper slutat på Vänsterpartiets kansli i Stockholms läns landsting. Många av de som slutat berättar om trakasserier och mobbning som kommer från den högsta politiska ledningen på kansliet.
– Gör du inte som de säger eller inte håller med så mobbar de ut dig, sätter igång rykten om dig eller fryser ut dig, säger en före detta politisk sekreterare som vill vara anonym."---

"Flera berättar om en starkt hierarkisk arbetsplats där den som opponerar sig mot de högsta politikerna kan råka illa ut. Några säger att de utsatts för ren mobbning.
– Jag upplevde det jag utsattes för som mobbning och jag mådde riktigt dåligt, säger Axel Gränse, som arbetade som politisk sekreterare.
Att det är just ledningen, gruppledaren och landstingsrådet, som utsatt sin personal råder det stor samstämmighet om bland de som SVT Nyheter Stockholm pratat med.
Torbjörn Björlund arbetade en kort tid som kanslichef hos Vänsterpartiet i Landstinget och han menar att ledningen letar efter fel på sin personal.
– De tuggar ner folk med småsaker tills de inte har något självförtroende kvar, säger han."---

SVT


Anmäl
2016-03-01 10:30 #1 av: Niklas

Ironiskt.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2016-03-01 10:38 #2 av: [Bermudas]

Kommunisterna i en ask. Utrensningar och en oligarki som styr och ställer.
Dom talar varmt om jämlikhet men:
"Alla djur är jämlika men några är mer jämlika än andra."
- Orwell

Anmäl
2016-03-05 11:38 #3 av: eskils

#0 "Många av de som slutat berättar om trakasserier och mobbning som kommer från den högsta politiska ledningen på kansliet"

Knappast förvånande från detta parti av hycklare! Bra att det blev offentligt.


Anmäl
2016-03-05 12:41 #4 av: Huygens

Finns det någon definition av "högsta politiska ledningen på kansliet"?


Anmäl
2016-03-05 17:16 #5 av: [helga21]

# 4 Ja det står i inlägget om du orkar att läsa.

"Att det är just ledningen, gruppledaren och landstingsrådet, som utsatt sin personal råder det stor samstämmighet om bland de som SVT Nyheter Stockholm pratat med."

Anmäl
2017-12-30 19:00 #6 av: [Carpinus]1

Även i landstinget i Sörmland verkar det finnas mobbare.

"Vänsterpartiets gruppledare i Landstinget Sörmland, tillika psykiatrisjuksköterskan Lotta Back, har hamnat i blåsväder efter att skrivit en kommentar om den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein på Facebook. I kommentaren skrev Back att Heberlein verkar tilltagande sjuk i sina artiklar."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/v-topp-kallade-kand-ledarskribent-tilltagande-sjuk

Back backade senare från sitt uttalande och bad om ursäkt, men det är ju redan gjort. Ordföranden i Vänsterpartiet i Sörmland Patrik Renfors kallar Backs kommentar "djupt olycklig" men säger samtidigt att han har fullt förtroende för henne.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-02 10:51 #7 av: m2studio

"personal vittnar om mobbning"

"nio personer har slutat"

"facket larmar om dålig arbetsmiljö "

"anställda vittnar om mobbning och utfrysning"

"två personalgrupper slutat "

" berättar om trakasserier och mobbning "

 "gör du inte som de säger eller inte håller med så mobbar de ut dig"

"sätter igång rykten om dig eller fryser ut dig"

"flera berättar om en starkt hierarkisk arbetsplats"

"kan råka illa ut"

"utsatts för ren mobbning"

"mådde riktigt dåligt"

"ledningen letar efter fel på sin personal"

"de tuggar ner folk"

Och viktigaste bland de texter är:

"vill vara anonym"

Varför? vänligen läsa texter ur #0 igen! Varför i Sverige?

Här har vi demokratin tror många eller hur? Här i Sverige behöver man inte vara rädd och kan säga mot olägenheter eller hur?!

Folk ville vara anonym!! herre god, 

För att de ledarna har makt hit o ditt som stödjer  sådana beteende? nej! :)

För att man inte har förtroende att regeringen kommer att göra ett dugg? nej :)

För att man vet att ingen har makt att säga ifrån? nej :)

För att man känner ett sorts gömd diktatorisk bland systemet? nej :)

För att systemet inte tänker på moral? nej :)

För att folket är rädda och lärt sig att hålla tyst? nej :)

För att kära Niklas i # 1 skriver bara ett ord "Ironiskt" och inget annat? nej :)

För att vi har demokratin och tryckrätt  i Sverige. Varför vill man vara anonym?

(# 0 är mycket bra inlägg tycker jag)

Anmäl
2018-03-07 11:18 #8 av: Göstage

Även politiker kan uppenbarligen känna sig diskriminerade i Vänsterpartiet.  Fanny Battistutta, regionpolitiker för Vänsterpartiet, lämnar partiet efter tolv år.

"– Antingen får vi med utländsk bakgrund enbart ersättarplatser eller petas vi nedåt i listorna.

– Jag får ingen motivering varför. Jag upplever att vi med utländsk bakgrund har blivit diskriminerade och särbehandlade i flera år. Detta är något som går emot Vänsterpartiets ideologi och måste fixas", säger hon till SVT.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/lamnar-v-vi-med-utlandsk-bakgrund-har-blivit-diskriminerade-i-flera-ar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-03 08:24 #9 av: Göstage

Mobbingkulturen tycks vara kronisk inom vänsterpartiet. Partiet som för inte så länge sedan var det minst ansedda inom politiken har nu själva blivit de värsta mobbarna mot ett annat parti. Kanske försöker man på det sättet höja sin egen legitimitet och status? Ett aktuellt fall i Karlstad visar på en "nationell strategi" i partiet:

"Kommunfullmäktige i Karlstad har sagt ja till en motion från Sverigedemokraterna om att utreda behovet av samåkningsparkeringar. Alla partier var överens men Vänsterpartiet valde att inte delta alls i beslutet. Anledningen är att vänsterpartiet har en nationell strategi som gör att de inte deltar i några beslut alls där Sverigedemokraterna har lagt ett förslag.
– De är skyldiga sina väljare mycket mer. Det är väldigt oansvarigt, säger Ljubica Jasic Modin (SD)."---

"Liksom Vänsterpartiet står Miljöpartiet långt ifrån Sverigedemokraterna politiskt men de väljer att agera annorlunda.
– När det kommer ett bra förslag så tycker jag att det blir märkligt att säga nej till det bara för att det kommer från fel person, säger kommunalråd Per-Inge Lidén (MP)."

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-15 09:54 #10 av: Göstage

#6 Ann Heberlein anklagar Vänsterpartiet för att samtidigt som man vill satsa en miljard på bekämpandet av psykisk ohälsa visar fördomsfull inställning om den och utnyttjar diagnoser för att försöka vinna billiga politiska poäng.   

"Vid årsskiftet fördes djupt kränkande diskussioner om min psykiska hälsa på ovan nämnda Karin Rågsjös öppna facebooksida. Allvarligast är de påståenden som kom från Lotta Back, gruppledare för Vänsterpartiet i Sörmland samt psykiatrisjuksköterska. Back anser att ”Ann Heberlein visar tecken på tilltagande sjukdom” och att det är ”oansvarigt att publicera Ann Heberlein” eftersom Ann Heberlein ”är sjuk”.

Samma dag som Vänsterpartiet lanserar sitt ”psykiatrilyft” används min diagnos återigen som ett politiskt slagträ. Denna gång är avsändaren ”Vänsterpartiet i Vallentuna” och Vallentunavänstern som menar att ”kunskapen om Ann Heberleins sjukdom” gör att de ”får en bättre förståelse för mitt beteende”. Exakt vilket beteende som avses är oklart – men en gissning är att det handlar om mina politiska åsikter."---

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/garna-ett-psykiatrilyft-men-borja-med-er-sjalva-v-22653

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-15 10:01 #11 av: Göstage

"Vänsterpartiet samlar en bred vänster med olika bakgrunder. Ett återkommande problem är att vissa debatter som exempelvis frågan om hederskultur inte hanteras på ett konstruktivt sätt. Istället för en debatt där olika sidor kan mötas och presentera sina argument har det uppstått  olika läger. Det förekommer mobbning, många tappar lusten att arbeta politiskt, på sociala medier skrivs det otrevliga inlägg som får stöd i de olika lägren. Riksdagsledamöter likar statusuppdateringar där en annan riksdagsledamot anklagas för rasism. 

Partiledningen framstår som passiv och försöker hantera politiska åsiktsskillnader som ett organisatoriskt problem. Ett socialistiskt parti borde kunna hålla många olika diskussioner igång. Diskussioner kan vara konstruktiva och utvecklande om de hanteras på rätt sätt."

Debattör i "Röda röster", Vänsterpartiet i Storstockholms organ, under rubriken "Vart är vänstern på väg?" 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-29 16:24 #12 av: Göstage

#9 Vänsterpartiet är väldigt rumsrena. Om de får säga det själva...

"– Jag tycker det är olyckligt att fler och fler partier vill legitimera Sverigedemokraterna. Det vore ju bättre om vi alla stod emot gemensamt", säger Mia Sydow-Mölleby, vänsterpartiets gruppledare om det faktum att Alliansen eventuellt (de vacklar) vill erbjuda SD ordförandeposter i utskott om deras väljarunderlag motiverar det.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.