Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiska skandaler

Rövaren Reinfeldt belönas!

2016-03-17 11:42 #0 av: Bermudas

Någon gillar Fredrik.

Fredrik har aldrig haft ett riktigt jobb.
( CV http://media.fredrikreinfeldt.se/2015/01/FR-CV-Svenska.pdf)
Han har bara levt på att jobba som politiker.
Men nu ska han ändå ut i näringslivet:

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har nu fått ett toppjobb som "senior rådgivare" åt den internationella finansjätten Bank of America Merrill Lynch, skriver nyhetsbyrån

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/03/15/finans-fredrik-reinfeldt-blir-seniorradgivare-hos-bofaml.html

"– Det gläder mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team, säger Reinfeldt i en kommentar."
Tacka för det!

Hur mycket denne novis kommer få i lön är hemligt. Men swedbank betalade honom HUNDRATUSEN I TIMMEN för att föreläsa, så han är väl väl värd en del gullplutten. Detta skedde samtidigt som han gick på bidrag och fick 156.000! i månaden av våra skattepengar.
http://www.svtplay.se/klipp/3610395/hor-reinfeldt-svara-pa-varfor-han-tar-ut-fallskarmen

När han och Anders Borg satt vid makten var dom uppskattade av internationella banker, en av de populära åtgärderna från denna duo var att sälja ut Stockholmsbörsen OMX till amerikanska Nasdaq till ett kraftigt underpris. Vem blir inte tacksam för sånt. Lysande Stickan!

En annan sak man gjorde 2008 var att ge bort ettusenfemhundra MILJARDER! av våra skattepengar till de banker som är verksamma på den svenska marknaden.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=2387731
Denna åtgärd drev dessutom upp priserna på fastighetsmarknaden ytterligare, enligt Ekot.

(Vilka drabbar värst av dessa pressade bostadspriser?
Dom som måste bo i storstäder där jobben finns får väl skylla sig själva att de tagit lån enligt vissa här på ifokus. Ja inte är det eliten som får betala utan medelklassen som när fastighetsbubblan spricker kanske får sätta sig och hej-heja med mugg utanför Ica. När hårt arbetande skattebetalare slås ut blir det spännande värre i Sverige.)

Nåväl Reinfeldt blev så poppis att hans brorsa fick en tjänst hos självaste JP Morgan. http://www.affarsvarlden.se/hem/silly_season/article2597749.ece

Borg fick jobb som rådgivare på citibank. ( han kan väl tipsa om hur man sänker en nation och låter internationelle storfinansen skörda liket) Och Bank of America Merrill Lynch förklarar sin rekrytering av Fredrik Reinfeldt med att man behöver hans unika "kompetens". Så dessa gökar belönas rikligt för sin " kompetens"
Tack så mycket.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-03-18 18:48 #1 av: Tjeja

Girighet växer med ökande tillgångar.... eller om man vill vända på det, tillväxt göder även girighet hos dem som har mer och förstärks ytterligare  ju större klyftorna mellan de som har och dem som inte har är. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-03-19 17:23 #2 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Oavsett vad du i övrigt skriver TS, anser du verkligen inte att att vara statsminister är ett jobb?

Anmäl
2016-03-19 18:18 #3 av: Bermudas

#2 Jo att vara statsminister är slags jobb såklart, till och med att vara kung är ju ett jobb det med.
Men jag tänker mig att "riktiga" jobb är vanliga jobb ute i livet. Många politiker saknar erfarenhet från det vanliga arbetslivet . Reinfeldt har inte, vad det verkar som haft ett enda jobb utanför politiken. ( Man brukar ju tala om politiker- broiler) Inte har han jobbat på bank eller liknande någon gång, men nu får han toppjobb i den branschen. Men som sagt politiker brukar både ha feta fallskärmar och få fina positioner när de slutar. Även de som gjort ett uselt jobb som politiker.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-03-19 21:20 #4 av: fatcat

Margaret Thatcher hade nog gråtit en skvätt nu av lycka..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-03-20 00:37 #5 av: rudyC

men jösses ... han knäade sverige ...hur ska det då gå om han ska sitta på en stol vid högsta bordet i en bank av alla ställen

Anmäl
2016-03-21 12:25 #6 av: Huygens

Målsättningen med att anställa Reinfeldt är att kringgå demokratiska beslut genom lobbyism. Reinfeldt kommer att uppvisa stor lydnad mot sina nya herrar, om dom ens är människor.

Anmäl
2016-03-21 13:00 #7 av: Tjeja

#6 Reinfeldt kanske är reptil? 😝 (Hade inte förvånat mig isf faktiskt) ha ha

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.