Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Fritt fram att köra bil utan körkort i Sverige!

2016-03-21 14:14 #0 av: Fillixa

Fritt fram att köra bil utan körkort i Sverige!

Länk till Teknikens värld:

Fritt fram att köra bil utan körkort i Sverige

Windows Insider Fast Ring Member


Anmäl
2016-03-21 14:30 #1 av: [Carpinus]

Lite i samma ärende här.


Anmäl
2016-03-21 14:34 #2 av: Fillixa

Oj,  sorry om det har tagits upp tidigare!

Lite dålig kollSkäms

Windows Insider Fast Ring Member


Anmäl
2016-03-21 14:54 #3 av: [Carpinus]

#2 Du behöver alls inte vara ledsen för det, det är på helt annan ämnessida! Länkade bara eftersom diskussionen varit igång där ett tag, så den kanske kan vara av intresse även här.


Anmäl
2016-03-21 18:26 #4 av: Tjeja

Moderna Sverige i ett nötskal man skyddar alla brottslingar in i absurdum för att  undvika att någon skulle råka bli oskyldigt fälld för minsta lilla brott. Laglöshetens land för alla som inte heter Andersson, Petterson och Lundström och är skötsam till vardags. Dvs är du yrkeskriminell, "minderårig" eller ickesvensk är det anarki som råder för din del! Pustar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-03-22 14:58 #5 av: Fillifjonkan60

#4 Precis så känner jag också att det verkar vara. Arg

Anmäl
2016-03-22 18:46 #6 av: Zadeira

För nån dagar sedan gick jag och hunden förbi en bil som stoppats av civilpoliser, och i bilen satt 4 med utländsk härkomst. De orden jag hörde när jag gick förbi var polisen som talade med föraren och upplyste om att "du måste ha körkort". Hur det gick och vad som sedan sades hann jag inte uppfatta, men nu blev jag åter igen nyfiken när jag läste den där artikeln.


Anmäl
2016-03-22 21:20 #7 av: gruvel

Kunde köra  litet i Norge.  Hyrbil inget körkort eller id-handling med .  Man gör något oskyldigt som väcker polisens intresse kolla upp en.  Säger då att kortet är borttappat men finns  utfärdat i annan stat långt bort, men inte läge just nu rekvirera nytt, sorry.  Om de trilskas säger man att trodde det var som i Sverige,  för där räcker enligt dom i tingsrätt en muntlig uppgift om  körkortsinnehav och man behöver inte visa upp det senare. Ni kan inte  bevisa att jag far med osanning. 

Anmäl
2016-03-22 21:51 #8 av: Stallmima

"Hur vore det med en lagändring som säger att om man som förare inte kan uppvisa giltigt körkort, svenskt eller utländskt, så får man inte köra bil? Rätt eller fel, vad anser du?"   

Ja kan man inte uppvisa någotsomhelst körkort, utländskt eller svenskt ska man inte heller få köra bil anser iallafall jag

Anmäl
2016-03-23 19:06 #9 av: gruvel

#8  Det är nog inte politiskt gångbart numera med sådan lagändring. Kunde  ses som strukturell diskriminering riktad mot vissa kategorier av personer i landet. Om man som svenskt rättsväsen håller sig mer till omvänd bevisföring, det är enbart  myndighets skyldighet att bevisa huruvida någon eventuellt saknar körkort utfärdat nånstans. så trampar man inte någon på tårna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.