Terrorism

Nytt attentat mot europa

2016-03-22 14:24 #0 av: Hera

Attentat mot både tunnelbana och flygplats i Bryssel.

Jag blir så jäkla förbannad att jag inte finner ord!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-03-22 15:00 #1 av: Fillifjonkan60

Ja det är verkligen för jäkligt allt som sker! 

Känns definitivt inte bra Ledsen Arg 

Anmäl
2016-03-22 15:24 #2 av: rara

När flera länder i Europa började att stänga deras gränser sa Merkel "Det här är inte mitt Europa". Nu har vi Paris, Köln och Bryssel.  Är det här "Merkels Europa"?

Paris och Bryssel var säkert bara små tester. Det befinner sig tusentals terrorister bland invandrarna. Säkert kommer det en "big one" där det smäller i alla europäiska storstäder samtidigt, Kanske de kapar telefon och el och när kaoset är perfekt kommer de med deras kemivapen.

Vad folk och våra politiker inte fattar är att IS är en stor organisation, som har förklarat krig till Europa. De har till och med talat om för oss vilken plan de har. De vill översvämma Europa med flyktingar för att destabilisera Europa och dessa är samtidigt en trojansk häst för att smuggla in deras soldater i Europa.

Anmäl
2016-03-22 15:54 #3 av: rudyC

super mer sånt vill vi ha !!

Anmäl
2016-03-22 16:07 #4 av: rara

Jag läste nyss att Belgien har evakuerat all personal som för tillfället inte behövs från deras kärnkraftverk. Tjeckien har höjd alarmberedskap i deras kärnkraftverk. Det här gjorde dom inte när det smällde i Paris. Undrar om det fanns hot mot kärnkraftverk?

Anmäl
2016-03-22 16:24 #5 av: landsbygdsbo

#2 Hur många av de terrorister som var inblandade i Parisattentaten var "flyktingar" som kom från Mellanöstern?

Anmäl
2016-03-22 16:45 #6 av: fatcat

#5 Den som levt i Sverige och blev ihjälskujten i Paris förra veckan var "flykting" från Mellanöstern. Han fick till uppgift att låtsas vara flykting för att i själva verket planera ett självmordsdåd.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-03-22 16:59 #7 av: Farwuq

Det är tydligen så man säger "tack för hjälpen".
Ledsen

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2016-03-22 17:02 #8 av: rara

# 5

Alla av de 3 som sprängde sig i luften i Paris kom  som flyktingar och sen fanns det flera hjälpare som också var "flyktingar".

Ahmad Al Mohammad reste tillsammans med en annan icke identifierad terrorist från Leros till Pyräus den 5. Oktober.  Sen reste dom till flyktingslägret i Presevo, Serbien.  Därifrån reste dom till ett flyktingsläger i Opatovac, Kroatien där dom hamnade den 8. Oktober. 24 timmar senare lämnade dom lägret och reste  vidare till Paris, antagligen genom Österrike och Tyskland. Men eftersom Österrike och Tyskland inte gjorde kontroller eller registreringar finns det inga  uppgifter från och med Kroatien..

http://www.krone.at/Welt/Paris_Terror-Duo_kam_ueber_Fluechtlingsroute-3200_km_zum_Attentat-Story-482755

Den tredje som hade 7 namn var också flykting:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article150844998/Der-Typus-Fluechtling-vor-dem-Experten-warnten.html

Terroristen Abdesalam som häktades i Belgien för ett par dagar och som organiserade attentaten plockade upp 3 Syriska flyktingar från ett flyktingsläger i Ulm, Tyskland ett par veckor före Paris attentatet.

http://www.tagesschau.de/ausland/bruessel-terror-razzia-113.html

Anmäl
2016-03-22 17:25 #9 av: landsbygdsbo

Och med det anser ni att alla flyktingar ska dras över en kam?

Självklart ska man svara upp mot det här, självklart ska man ha en flyktingmottagning som både dimensionellt och informationsmässigt kan kontrolleras.

Men att hänga det här på "flyktingar" är ju som att skuldbelägga norrmännen för Breiviks handlingar.

Anmäl
2016-03-22 17:59 #10 av: Zyperior

#9 Ser inte att någon beskyller alla flyktingar här?

Det är dock av allmänt intresse kan jag tycka, att det är just terrorister förklädda till flyktingar som gör sånt här. Där är mängden och bristen på kontroll en avgörande faktor.

Väldigt märkligt att folk inte reagerar hårdare på den politik som förs. Visst, de alternativ som funnits har varit "allt" eller "inget". Men det sundaste hade ju varit ett alternativ som sagt "både och".

"Vi stänger gränserna och släpper bara in de som tydligt kan påvisa att de har akut behov av asyl. Sedan tänker vi igenom ett bra och kontrollerat sätt att ta emot folk på, en plan A, en plan B och gärna en plan C. När dessa är på plats, då öppnar vi gränserna".

Eller hade det varit rasistiskt också?

Det är inte en fråga OM detta kommer hända igen, endast NÄR.
De enda OM-frågorna värda att ställa är OM de som ansvarar för detta okontrollerade insläpp kommer få stå till svars, och OM dessa terrorhandlingar någonsin kommer upphöra?

Ska man dra paralleller till Breivik så synades hans kontaktnät, livshistoria, förberedelser, genomförande och nuvarande aktiviteter totalt, för att förhindra att det händer något liknande igen.
När det gäller terrorister från mellanöstern, då görs inte speciellt mycket sådant. Istället diskuterar till exempel politiker i Sverige hur vi ska inkvartera dem i våra samhällen och ge dem jobb osv.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-03-22 18:20 #11 av: hankans91

Fruktansvärt med dessa totalt menningslösa terrorist attacker. Sen är det tragiskt att det finns så många folk i och ifrån mellanöstern som är så lätt påverkade av denna sektens jihadistiska fanatiska tankar. Nu har dessa länder blivit utsatta för dom Libanon, Frankrike, Ryssland, Turkiet och nu Belgien. Jag tycker att man över hela EU ska komma överens om rejälla straffsatser som ska gälla över hela unionen mot de personer som väljer att gå med i IS. 

Anmäl
2016-03-22 18:23 #12 av: hyacinten44

# 3 

Du har helt rätt. Tyvärr.

Anmäl
2016-03-22 18:31 #13 av: landsbygdsbo

En person på ett terroruppdrag är knappast en flykting.

Han gör som MAO sa, simmar som en fisk i folkhavet...

Anmäl
2016-03-22 18:33 #14 av: [Bermudas]

#13 Exakt! Vi har ingen koll på vilka vi släpper in. Och det är ett farligt, problem.

Anmäl
2016-03-22 19:04 #15 av: Halvdansken

#2. Glöm inte Köpenhamn 14 februari 2015.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-03-22 21:35 #16 av: Huygens

NATO-IS har till slut gjort terrordåd i NATO-Belgien. Bryssel, NATOs huvudstad.


Anmäl
2016-03-23 09:36 #17 av: [Carpinus]

"Att försvara våra värderingar innebar att inte relativisera, att inte skylla terrordåd på någon annan än dem som faktiskt ar ansvariga – gärningspersonerna, deras facilatorer och de stater som under de senaste sjuttio åren spenderat enorma resurser på att sprida salafismens hat. Det handlar om att återföra ansvaret där det hör hemma, såväl i handlingen som i berättelsen. Det gäller såväl där i Mellanöstern som här hemma i Sverige."---

Socialdemokratiske lokalpolitikern Magnus Brixskiöld (Sigtuna) på "Ledarsidorna" 151126.

Tänkvärda ord inte minst idag, då politiska debattörer återigen kommer att försöka flytta fokus i ansvarsfrågan för terrordåden.


Anmäl
2016-03-23 09:40 #18 av: landsbygdsbo

#14

Då är det alltså inte flyktingar som begår terrorbrott. Det är brottslingar som gömmer sig bland flyktingar.

Mao ska kontrollen ökas

Inte en stigmatisering av flyktingar som grupp.

Anmäl
2016-03-23 10:09 #19 av: Farwuq

Det ena utesluter inte det andra, det kan vara brottslingar på flykt.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2016-03-23 10:12 #20 av: rara

#18

Sakta i backarna. Det finns ingen "gräns" som du föreställer dig mellan flyktingar och terrorister, fast du har rätt i att man inte kann dra alla över en kam. Man kan ju heller inte anse att alla som bor i Molenbeek är terrorister, men Molenbeek är en del av ett paralellsällskap och är en grogrund för extremister som radikaliseras till terrorister. Med invandringen skapar vi sådana här grogrunder om invandringen är så stor att vi inte kan integrera invandrarna i vårt sällskap. Många av dom som kommer vill heller inte integreras.

Om vi nu kollar läget i Syrien, så är det krig där sen 5 år. Människorna som är i den åldern som man i vanliga fall bygger upp en existens i, dvs. grundar en familj och startar yrkeslivet för att skapa förutsättningar för familjens existens har inga perspektiv i länder som Syrien. Dom är frustrerade, arga och ett lätt byte för organisationer som IS att hjärntvätta dom. Dom förfaller lätt i illusionen att IS ger dom ett perspektiv i livet och även om de inte rekruteras, sympatiserar dom med sådana organisationer och bygger upp hat mot oss, vår kultur, våra religioner och vårt sätt att leva. 

I Syrien har nästan en hel generation radikaliserats. Det är de ilskna unga männen som försöker att ta sig in med våld i Europa och som begår brott här i Europa och som bygger upp paralellsällskap. Det är grogrunden för framtida terrorister.  Terroristerna rekryterar människor i flyktingsläger, i paralellsälskap (som Molenbeek) och här i Europa finns det många som är besvikna att deras förväntningar om Europa inte uppfylldes, som ser ett perpektiv i det som IS ger dom.

Sen kan man ju heller inte integrera muslimer som är fanatiska i deras religionsutövning eller som hatar det sällskapet som vi försöker att integrera dom i.  Dom är ju på den nivån som vi i Europa var på för 500 år när vi brände "häxor" på bål. Dom tror att om dom offrar sig för IS och spränger sig i luften för att mörda oss väntar 72 jungfruar på dom i "himlen", men om dom dödas av en kvinna kommer dom inte i himlen. Det är ju primitiv vidskepelse och religiöst vansinne. Hur vill man integrera såna grottmänniskor?

Anmäl
2016-03-23 12:07 #21 av: kamera0710

#20 "Sen kan man ju heller inte integrera muslimer som är fanatiska i deras religionsutövning eller som hatar det sällskapet som vi försöker att integrera dom i.  Dom är ju på den nivån som vi i Europa var på för 500 år när vi brände "häxor" på bål. Dom tror att om dom offrar sig för IS och spränger sig i luften för att mörda oss väntar 72 jungfruar på dom i "himlen", men om dom dödas av en kvinna kommer dom inte i himlen. Det är ju primitiv vidskepelse och religiöst vansinne. Hur vill man integrera såna grottmänniskor?"

Tar du då även avstånd från SD, som vill att kristendomen ska ha en särställning i Sverige? Själv betackar jag mig för såväl muslimsk fundamentalism som sagor om att gå på vattnet och där blodtörstiga figurer bland molnen vill kolla om fäder är beredda att bränna sina söner på bål.

Anmäl
2016-03-23 13:44 #22 av: rara

#21

Jag är kritisk mot alla religioner, även kristendomen, men så länge man inte fanatiskt förljer den bokstavstroget är det inget problem.  Det finns ett par ställen i bibeln där Jahwe är lika grymm som IS terroristerna och det är klart att om han skulle existera, sulle han inte vara den kärleksfulla "fadern" som Jesus talar om,  Vi ser motsägelserna i Bibeln och tar den inte bokstavstroget. Saken är den att vi har vidareutvecklats sen bibeln skrevs.  T.ex. är vi inte lika vidskepliga längre att vi tror att dom som vi brände på bål var häxor som stod i förbund med satan.  Vi har en mer klarsynt vetenskaplig syn på världen.  Men i muslimska länder tror många  fortfarande på satan, demoner, dogmerna i koranen och tramset med de 72 jungfruarna.

I alla flyktingsläger är det slagsmål mellan människorna pga annan religionstillhörighet. Men även helt vanliga muslimer som inte är terrorister skär av halsen på varandra för att de tolkar koranen på olika sätt. Denna primitiva ilskan som de har i sig förstärks av perspektivlösheten de lever i och om de läser IS propaganda styrs ilskan mot oss och vår kultur.  Dom tycker inte att det är rättvist, att dom som "tjänar Allah" har det sämre än vi i Europa. Vi har fina hem, bilar, jobb och allt möjligt som dom inte har.  Hatet mot oss växer på så vis och frustrationen stiger.  Det är en grogrund för våld mot oss.  

Anmäl
2016-03-23 13:46 #23 av: Maikailoa

Det här har inget med islam att göra.

Det är samma individer som reser runt i världen och bombar, för att skrämma upp er, och ni går på det.

Här är en av dom. En mormon som varit med både i Boston, Paris och Bryssel.

http://redicecreations.com/article.php?id=35553&utm_source=Twitterfeed&utm_medium=Twitter

Anmäl
2016-03-23 13:49 #24 av: landsbygdsbo

#19

Självklart kan det ju vara så att en liten del av dem som kommer är både flyktingar och brottslingar. Det handlar ju om människor, och brottslingar förekommer ju bland alla människor. Även bland den i Sverige sedan generationer bofasta befolkningen

Anmäl
2016-03-23 13:54 #25 av: landsbygdsbo

#20

Molenbeek är resultatet av en felaktig migrationspolitik

Grundregeln är och måste vara att vi ite tar emot mer folk än vad samhällskroppen kan integrera.

Nu är ju förhållandena i de fd kolonialländerna lite annorlunda.

Där följde, med avvecklingen av kolonierna ett större inflöde av folk.

Sedan har ju den Belgiska statsmakten tidigare visat att man inte har kontroll. Både nu och i den pedofilaffär som exploderade i Belgien för några år sedan.

Anmäl
2016-03-23 14:36 #26 av: rara

#23

Jo det har mycket väl med Islam att göra, för om den inte skulle existera, skulle heller ingen följa den inklusive sharialagarna och kvinnoförtryck.  Och framför allt skulle det inte finnas folk som vill tvinga andra att följa den och att mörda dom om dom inte vill följa. Ingen skulle betrakta oss som "otroende" och i så fall skulle det vara möjligt att integrera invandrarna.

Att det även finns muslimer som inte är fanatiska och som inte är salafister är en annan sak och det är klart att dom inte ser det som terroristerna gör som deras religion, Men det beror ju bara på att de inte följer religionen bokstavstroget. Som sagt, skulle även kristendomen vara en ond religion om man följer den bokstavstrogert,  t.ex. där slaveri är accepterad och om vi skulle följa bibeln bokstavstroget och hålla slavar för att bibeln ger oss lov till det, kan man heller inte säga att "det här har ingenting med kristendomen att göra". Skillnaden är bara att vi inte följer kristendomen lika bokstavstroget som salafisterna följer koranen.

Anmäl
2016-03-23 14:50 #27 av: rara

#24

Det där med brottslingarna är heller inte så enkelt. Det finns den ena sorten som är brottslingar enligt både våra lagar och sharialagarna. Sen finns det dom som är brottslingar enligt våra lagar, men inte enligt sharialagarna. Dessa ser sig själva inte som brottslingar, t.ex. när de gifter sig med en 11-åring och våldtar barnet varje dag.

Jag läste nån gång att någon Imam sa att så länge muslimerna är i minoriteten i Europa gäller våra lagar här.  Men när de är i majoriteten blir det sharia.

#25

Ja, och nu fortsätter vi med att göra samma fel.

Anmäl
2016-03-23 15:29 #28 av: kamera0710

I SD:s styrelse sitter en kristen fundamentalist vid namn Julia Kronlid.

Begrunda följande citat:

"Julia Kronlid tycker att man i skolan ska presentera evolutionsteorin som en teori bland andra. Något som knappast är förenligt med kursplanen för den svenska skolan.

– Jag tycker man ska presentera att det finns människor som tror på andra sätt också. Man ska undervisa om evolutionen, men också lyfta fram dem som kritiserar den.

Jag påpekar att det blir problematiskt om skolan alltid ska presentera olika uppfattningar om vad som har skett, oavsett hur rimliga de är. Ska vi exempelvis berätta om Förintelsen men samtidigt säga att det finns de som tror att Förintelsen inte har ägt rum, och lämna till eleverna att välja vad de vill tro?

– Det är skillnad att uttala sig om något som hänt i nutid, när det finns människor som lever i dag som faktiskt var med. Ingen som lever i dag var ju med för sextusen år sedan.

Men de sista överlevarna från Förintelsen är snart döda. Med Kronlids synsätt på historien dröjer det alltså inte så länge innan vi måste börja tala om Förintelsen ”som en teori bland andra”.

– Jag tror att det finns en högre makt som ligger bakom hela skapelsen. Det kan finnas en viss utveckling i naturen, men jag ifrågasätter delar av evolutionsteorin. Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna. Man kan ifrågasätta det vetenskapliga i det eftersom det ligger så långt tillbaka i tiden.

Skapades då människan för sextusen år sedan? Julia Kronlid undviker att ge ett direkt svar:

– Jag vill inte gå in på detaljfrågor om tidsaspekter. Men jag tycker inte att man måste tolka Bibelns skapelseberättelse så att en dag måste motsvara exakt en dag."

http://www.fritanke.se/kreationism-i-sverigedemokraternas-styrelse/

Anmäl
2016-03-23 15:51 #29 av: landsbygdsbo

#26

Det stod "Gott mit uns" på Wehrmachts koppel. Hur många hävdar att Tredje riket var ett kristet rike?

Anmäl
2016-03-23 15:53 #30 av: landsbygdsbo

#27,

Ja det är väl både klart och naturligt, att om majoriteten av landets befolkning skulle bli fundamentalistiska Muslimer så är nog sannolikheten stor att det blir så. Vad som däremot är högst osannolikt är att majoriteten av ett EU;lands befolkning skulle bli Muslimska fundamentalister. Alltså är frågan av noll och inget värde.

Anmäl
2016-03-23 21:56 #31 av: eskils

Ur en artikel i Expressen förra året:

"Reportern Mike Giglio uppger att han fått kontakt med en IS-medlem som med Turkiet som bas skickar jihadister till Europa.
Ett land som nämns i artikeln är Sverige.
Enligt medlemmen ska krigarna fullfölja IS hot om attacker i väst.
Därför bäddas IS-krigare in i den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern, sätts på skepp och anländer till länderna under täckmantel av att vara flyktingar.
– Vi känner till att det finns personer med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar i landet, säger Fredrik Milder på Säpos presstjänst."


Anmäl
2016-03-24 11:13 #32 av: rara

#29

Bara för att de skrev "gud med oss" var det ju inte kristendomen som var drivkraften till brotten som de gjorde. 

Men till inkvisitionen och tvångsmissioneringarna för hundratals år var det faktiskt kristendomen som var drivkraften. Precis så bär sig IS åt idag och de som följer IS eller sympatiserar med dom är ungefär på den nivån som vi var på för 500 år. Det finns nog den ena eller andra religiösa flummaren bland oss också, men de förekommer inte i sådana massor som i de muslimska länderna.

#30

Det handlar inte om att vi i Europa plötsligt skulle bli till fundamentalistiska muslimer, utan det handlar om att det kommer fler och fler muslimer till Europa och de förökar sig betydligt snabbare än vad vi förökar oss.

Anmäl
2016-03-24 11:21 #33 av: Hayabusa

#29 Å andra sidan fanns det kopplingar mellan Nazityskland och arabländer (under WWII). Exempelvis Mohammed Amin al-Husseini.

Anmäl
2016-03-24 13:56 #34 av: landsbygdsbo

#32

Drivkraften i många av de kristna vägskälen var faktiskt inte religiösa utom handlade om ekonomi o kontroll, Så var väl fallet när Sverige konverterade från katolicismen och när England tog avstånd från påvestolen.

Fördrivandet av judarna från Spanien hade nog rätt så mycket med deras tillgångar att göra. Och Hitler byggde ju upp sin arme med pengar o tillgångar från beslagtagen judisk egendom...Så muslimska kvinnor får mens 2 ggr i månaden då?

Att barnafödandet varierar har väl både en social som en ekonomisk bakgrund.

#29 Det var inte bara kopplingar, man slog ju sina kloka huvuden ihop och planlade hur man skulle ta Judarna av daga när Tyskland ockuperat Jerusalem.

Som vanligt satsade Palestinierna på fel häst ;)

Anmäl
2016-03-24 15:45 #35 av: rara

#34

För dom som styr är det alltid ekonomiska skäl, även för dom som styr IS.  Men för de "utförande organen" är det blind tro. Skillnaden är bara att i vår kultur tror inte många på religiöst flum. I de islamska länderna är det en annan sak.

Anmäl
2016-03-24 15:50 #36 av: landsbygdsbo

#35

Hur gammal är vår kultur då?

Jag vill minnas att präster välsignade Brittiska soldater innan man landsteg på Falklandsöarna och det finns gott om bilder där präster välsignar både män, fartyg, plan o vapen .....  Vad gjorde de flesta amerikaner när Tornen raserades? Utropade Oh my God ..... Så skrapar du lite på ytan så är vi nog nästan lika flummiga här hemma...

Anmäl
2016-03-24 18:10 #37 av: rara

#36

Vet inte vilka av kulturna som är äldst, men kristendomen existerar ett par hundra år längre än Islam.

Men det var ju inga religiösa krig. Här skär vi inte av halsen på varandra pga olika tolkningar av religiösa skrifter. Och "Oh my god" utropar även dom som inte tror på gud.

IS mördar ju till och med andra muslimer som inte har samma uppfattning om deras religion som dom. Deras mål är att hela världen blir till Islam och det är sharialagarna som ska gälla.

Anmäl
2016-03-24 18:22 #38 av: Maikailoa

Men allvarligt talat. Ni som tror att det här har med islam eller IS att göra, har ni över huvud taget funderat över vad syftet skulle vara i så fall?

Anmäl
2016-03-24 21:37 #39 av: landsbygdsbo

#37

Tja öppnar du en historiebok så hittar du snabbt beskrivningar på de utstuderat grymma avrättningsmetoder som drabbade kättare när det begav sig

Bålet var en av de mildare sätten.....

Anmäl
2016-03-25 11:04 #40 av: rara

#38

Det är ju klart att det här har med Islam att göra.  Det är ju salafister som bokstavsgtroget följer koranen och sharia som anser att de är "Allahs krigare" och alla som inte har samma syn på saken som dom är "otroende" som måste mördas, till och med andra muslimer som inte har samma syn på saken som dom.

Redan barnen hjärntvättas och växer upp med en kalaschnikov i händerna. De lär att hata oss och att mörda oss.

Planen? Jo, den har IS talat om för oss. De vill översvämma Europa med flyktingar, som antingen redan är radikaliserade, eller som de vill radikalisera här i Europa, för att destabilisera Europa.  De radikaliserar i flyktingsläger, i fängelser, på gatan och till och med i barnträdgårdar. Det är inte svårt, för om vi tar emot mer flyktingar än vi kan integrera saknar dessa perspektiv i livet och är ett lätt byte för IS.

De vill hetsa upp dom mot oss och de vill hetsa upp oss mot dom. Flyktingsvågen utnyttjar dom som en trojansk häst för att smuggla tusentals av deras krigare till Europa.  Deras mål är att integrera Europa i den islamska staten och att mörda alla "otroende".

Anmäl
2016-03-25 11:05 #41 av: rara

#39

Historiaböckerna...... det är ju just det som jag säger. Dom är på den nivån som vi var på för 500 år.

Anmäl
2016-03-25 11:12 #42 av: landsbygdsbo

Du behöver inte gå så långt tillbaka. Räcker med att se vad kristna gjorde i Bossnien på 1990 talet.

Du och alla andra måste någon gång inse att den civilisation vi är så stolta över bara är en tunn fernissa som lätt skavs av i konfliktsituationer.

För, i princip, vad är det för skillnad mellan att förgifta någon, skjuta någon eller halshugga någon? Slutresultatet blir ju detsamma

Anmäl
2016-03-25 14:41 #43 av: rara

#42

Det där var inget religiöst krig, utan serbiens diktator attackerde både muslimer och kristna i Bosnien, Kroatien osv., men i Bosnien lever det ju 2 miljoner muslimer.

Det är klart att även vår civilisation skavas av konfliktsituationer, men vi skapar  ingen konfliktsituation pga att någon tolkar bibeln på ett annat sätt.  Vi anser heller inte att de som inte tror som vi ska utrotas.

Ett exempel som jag läste i en österrikisk tidning var 2 afganer som besökte en tyskakurs. Det var inga terrorister, utan vanliga invandrare. Båda var muslimer och tolkade koranen på olika sätt. Den ena ansåg att koranen förbjuder musik. Den andra, som gillade musik hade andra åsikter och sa att han skulle knulla en religion som förbjuder musik. Nästa dag tog den som ansåg att musik är förbjudet med sig 2 knivar till tyskakursen och stack ihjäl den andra. Före gärningen besökte han en moschee:

http://www.nachrichten.at/nachrichten/chronik/Prozess-17-Jaehriger-erstach-Afghanen-nach-Deutschkurs;art58,1982890

Anmäl
2016-03-25 14:50 #44 av: landsbygdsbo

#43 så nordirlandskonflikten hade inte religiösa inslag, trettioåriga kriget inte heller? bara för att kristna slogs mot varandra?

O Bosnien stod Muslimer, Grekiskt ortodoxa och Katoliker mot varandra.

Och tro mig, känslor o handlingar mellan Grekiskt ortodoxa o katoliker kunde vara nog så blodiga.

Att flyktingar tar med sig konflikter är inte ovanligt. Sunnit och Shia är dödsfiender i regionen så....

Anmäl
2016-03-25 15:45 #45 av: rara

#44

Det där var inga religiösa krig, utan konflikter mellan olika grupper som hade olika sociala, politiska, ekonomiska och även religiösa attityder. 

Anmäl
2016-03-25 17:41 #46 av: landsbygdsbo

# och varför tror de Sunnit och Shia strider i Mellanöstern? jo om social, politisk, ekonomisk och även religiös makt, Exakt samma orsak som katoliker och reformerta slogs eller katoliker o grekisk-ortodoxa Oskyldig

Anmäl
2016-03-25 18:22 #47 av: rara

Förstår du inte skillnden mellan dina exempel och IS?

IS är radikala extremister som anser att endast deras tro är den riktiga och alla som har en annan åsikt är otroende och Allahs fiender. Själva utnämner de sig till "guds krigare" som ska vakta att folk håller sig till "Allahs lagar" och vem som inte gör det ska dö.  De tror på vidskepelser som att om de spränger sig i luften och mördar så många som möjligt av "Allahs fiender" väntar 72 jungfruar på dom i himlen, utom om dom blir dödade av en kvinna. Dom tror att med varje "otroende" som de mördar kommer de en bit närmara "Allah".

Det som du pratar om är dock bara olika folkgrupper med olika religioner, olika politiska och ekonomiska intressen som kämpar om makten. i ett land. Nog mördar de varandra också, men inte pga vidskepelse. Det är möjligt att sådana folk kan besluta fred med varandra och komma överens om hur makten delas upp i landet, men vansinniga extremister som tror att dom är guds krigare kommer aldrig att leva i fred med oss och inte sluta upp att mörda oss så länge de lever.

Anmäl
2016-03-25 18:47 #48 av: landsbygdsbo

#47

Du verkar inte förstå hur intensivt den katolska kyrkan hatade de reformerta och vise versa. man dödade o våldtog o plågade varandra med samma liv o lust som ISIS gör idag.

Men googla gärna på "

 Massaker von Magdeburg"

Så lär du bli förvånad.

Vi var och vi är inte bättre människor.

En tunn fernissa av civilisation skiljer och Hitlertyskland visade väl vad som händer när den skavs bort.

Anmäl
2016-03-26 11:03 #49 av: rara

#48

Det hände 1631, på en tid som vi i Europa fortfarande trodde på häxor och demoner och det var en konflikt om makt så som jag beskrev i inlägg 45.

Anmäl
2016-03-26 11:37 #50 av: hankans91

#48 Vad vill du ha sagt? Att vi bara ska acceptera det att en bomb smälls i Belgien bara för att kristendomen var en rå religion förr? Det finns ingenting som ska rättfärdiga en rörelse som IS som begår folkmord och har utrotat kristna minoriteter i både Syrien och Irak. Men sen kan man ju fråga sig hur sådana här sekter bildas jo för att Islam har jihad som är ett jävla skit. Islam är en religion som måste förändra sig för att fungera i dagens värld för den är väldigt fundamental.

Anmäl
2016-03-26 12:11 #51 av: rara

#50

Jag försöker att förklara för dig vad jag vill ha sagt och försöker om och om igen med andra ord, utan att du förstår.

Ett till försök:

1. Det finns i vår upplysta tid knappast några som är så vidskepliga att tro på en sån smörja som får jihadisterna att skära av halsen på oss.

2. Det finns knappast någon mördare i vår upplysta tid som ser sig som en "guds krigare".

3. Det finns knappast någon i vår upplysta tid som är så vansinnig och barbarisk att han försöker att utrota folk som har en annan tro och sen tro att det är "guds vilja" som han följer om han gör det.

4. Det finns i vår upplysta tid ingen som redan radikaliserar småbarn och låter dom växa upp med en kalaschnikov i stället för med leksaker.

5. Det finns i vår upplysta tid ingen som försöker att tvångsmissionera hela världen.

6. Det finns ingen i vår upplysta tid ingen som någonsin skulle tro på tramset med de 72 jungfruarna och liknande vansinne.

Om du skulle hitta en sådan i vår kultur, skulle han få otaliga psykiatriska diagnoser, t.ex.:  psykopati,  paranoid schizofreni, vanföreställningssydrom, depersonalisation, antisocial personlighetsstörning, narcistisk personlighetsstörning, osv.

Anmäl
2016-03-26 12:20 #52 av: hankans91

#51 Det var till #48 som jag skrev tillFunderar

Anmäl
2016-03-26 13:10 #53 av: Maikailoa

#40 av: rara

Tycker du inte att det går emot deras syfte att hålla på med självmordsbombare om dom vill ta sig in i Europa som en Trojansk häst?

Så snart bomben smäller av så blir folk irriterade och börjar rösta på nationella fronten och sd.

Anmäl
2016-03-26 13:36 #54 av: rara

#52

Ok, mitt fel.........

#53

Det är en del av deras plan att hetsa upp oss i Europa mot muslimer och att hetsa upp muslimer mot oss.  Även om den nationella fronten i Europa skulle ta över och stoppa invandringen, så har IS redan tusentals terrorister i Europa.

Attentaten i Paris och Bryssel var bara små tester. Dom testar vår polis och försvar och var säkert nöjda med resultatet.  Tänk vad tusentals terrorister kan göra i Europa. Tänk vilket kaos om de slår till i 10 - 20 storstäder i Europa samtidigt. Inga flygplan flyger längre, inga tåg och bussar kör längre. Telefon och internät överbelastat eller till och med saboterat. Kanske elen, radio och TV också är saboterad.

Ingen kommunikation. Infrastrukturen ur kraft och bara kaos och död. Dom planerar att attackera oss med radioaktivitet, biologiska vapen och med kemivapen. Ingen som informerar oss att stänga alla fönster, att inte gå ut på gatan och att inte dricka vatten ur kranen.  Med den här massinvandringen har vi givit dom möjligheten till att förinta oss.

Även om den nationella fronten tar över, är det omöjligt att utvisa alla radikala islamister i Europa. Det saknas resurser och det har försvunnit hundratusentals flyktingar i Europa, oidentifierade. Vi har målat in oss i ett hörn. Den nationella fronten kan kanske begränsa skadan, men inte förhindra den.

Anmäl
2016-03-26 14:42 #55 av: hankans91

#54 Tycker att du överdriver lite IS har nog ingen vidare väl utvecklad plan och de flesta av dom är inte vidare smarta och har nog svårt för att utföra komplicerade terrorist attacker. Att IS kunde växa sig stora beror nog mycket på inbördeskriget i Syrien för det blev liksom frittfram för dom att plocka unga män som blivit av med sina föräldrar och hjärntvätta dom. Många länder i mellanöstern har även en väldigt stor ung befolkning som är lätta att påverka med den smörja som de sprider. Sen har vi i Sverige en del muslimer som är väldigt missnöjda och är utanför samhället med att de inte får några jobb ingen framtid etc och finner säkert då att gå med IS är det ända rätta.

Man måste se till så att IS inte kan rekrytera några nya till sin piss sekt så kan man rensa bort de ur världsbilden. Sen måste hela religionen islam ändra sig så att sådana här och liknande sekter inte bildas. Men det är lättare sagt än gjort:/

Anmäl
2016-03-26 16:04 #56 av: landsbygdsbo

#51

Citat

1. Det finns i vår upplysta tid knappast några som är så vidskepliga att tro på en sån smörja som får jihadisterna att skära av halsen på oss.

Senast var väl i Ruwanda och ExJugoslavien.

2. Det finns knappast någon mördare i vår upplysta tid som ser sig som en "guds krigare".  EX: "

Tony Blair believed God wanted him to go to war to fight evil, claims his mentor

Tony Blair viewed his decision to go to war in Iraq and Kosovo as part of a "Christian battle", according to one of his closest political allies."

3. Det finns knappast någon i vår upplysta tid som är så vansinnig och barbarisk att han försöker att utrota folk som har en annan tro och sen tro att det är "guds vilja" som han följer om han gör det.

Senast var väl i Ruwanda och ExJugoslavien.

4. Det finns i vår upplysta tid ingen som redan radikaliserar småbarn och låter dom växa upp med en kalaschnikov i stället för med leksaker.

Kanske inte en kalaschnikov men med ansra vapen.

5. Det finns i vår upplysta tid ingen som försöker att tvångsmissionera hela världen.

Tja de fundamentalistiska Muslimerna, Judarna och Kristna hör väl till den gruppen..

6. Det finns ingen i vår upplysta tid ingen som någonsin skulle tro på tramset med de 72 jungfruarna och liknande vansinne.

Haha.. men världens största religion äter sin Guds kött och dricker sin Guds blod vid högtidliga tillfällen. Det skerr tom. i Svenska statskyrkan med jämna mellanrum.

Vad jag med detta konstaterar,  är att vår fernissa av civilisation är tunn. Om 15, 20 år kan det lika gärna vara en Europeisk stat som flippar ur.

Anmäl
2016-03-26 16:21 #57 av: Hayabusa

#34  "Det var inte bara kopplingar, man slog ju sina kloka huvuden ihop och planlade hur man skulle ta Judarna av daga när Tyskland ockuperat Jerusalem.

Som vanligt satsade Palestinierna på fel häst ;)"

Så var det. Man kan ju med fog säga att den attityden inte ändrade sig heller. Sedan staten Israel bildades så har arabvärlden gjort sitt yttersta för att ta kål på dem (Israel).

Anmäl
2016-03-26 16:39 #58 av: landsbygdsbo

#57

Det tragiska är ju, om "arabligan " hade accepterat sitt nederlag och de olika grannstaterna hade deltagit i en fredsprocess istället för att obstruera så hade regionen kanske haft fred idag.

Anmäl
2016-03-26 16:40 #59 av: rara

#55

Dom som blir hjärntvättade och spränger sig i luften pga 72 jungfruar kan ju inte vara speciellt smarta, men dom som styr IS har en plan att förinta oss och dom verkar att vara smartare än våra politiker. Dom har byggt upp infrastrukturer och de har experter för allt möjligt, datorer, sprängämnen, vapen, fysik osv.

Anmäl
2016-03-26 16:57 #60 av: rara

#56

1 och 3: Det var helt vanligt folksmord rivaliserande grupper med olika politiska, ekonomiska, sociala och religiösa attityder.  De mördade inte pga vidskepelse, utan pga makt.

2. Tony Blairs uttalande kan man beteckna som populism. Tills nu har han inte srängt sig i luften för att han ska få 72 jungfruar.

4. Ja, leksakspistoler kanske.

5.  De kristna försökte det för hundratals år, på en tid som folk trodde på häxor, demoner och spöken. På den nivån är IS grottmänniskorna idag.  Vilka Judar menar du skulle ha uppfört sig som IS?

6. Det där förväxlar du med att äta Jesus kött och blod (inte guds).  Jag är lite förvånad att du inte verkar att veta vad det betyder. Vem som tror att Jesus offrades för att våra synder ska förlåtas "äter hans kött och dricker hans blod". Sen finns det kyrkliga ritualer där man dricker rödvin och äter en hostia (nattsvardsbrödet), t.ex. när man konfirmeras.  Bortsett från att till och med dom som genomgår det där ritualet inte tror på tramset, utan bara gör det för att det är ett ritual när man konfirmeras, kan man inte jämföra det med övertygelsen om 72 jungfruar som en terrorist spränger sig i luften med för att mörda andra. 

Anmäl
2016-03-26 17:01 #61 av: eskils

#55 Tyvärr har du nog fel där. IS är inte en samling hysteriska virrpannor, tvärtom.

"Men rörelsens farligaste egenskap, för Europas del, är dess pragmatism. Dess schackdrag är genomtänkta, inte några panikreaktioner, skriver DN:s korrespondent Nathan Shachar.

IS kan inte försvara sig mot Natos flyg, dess luftvärn är hjälplöst mot laserstyrda attackrobotar. Massmorden på europeiska civila är IS motdrag.

En del är rena psykopater, som skrävlar om mord och sexuellt våld. Men förvånansvärt många av de israeliska och turkiska muslimer som drar till kalifatet är högutbildade och intelligenta, ofta läkare och ingenjörer utan våldsamt förflutet, som varit omtyckta av sin omgivning.

IS befälhavare är skickliga i att skilja agnarna från vetet, alla användbara personer får sin uppgift, de högkvalificerade skickas inte till de farligaste frontavsnitten, medan besvärliga eller olämpliga personer snabbutbildas till självmordsbombare (vilket presenteras som en särskild ära).

 Stora donationer från sympatisörer i Pakistan, Afghanistan och Europa strömmar in,"

DN


Anmäl
2016-03-26 17:02 #62 av: landsbygdsbo

#60

Och du tror på allvar att det inte handlar om "helt vanligt folksmord rivaliserande grupper med olika politiska, ekonomiska, sociala och religiösa attityder." när ISIS mördar meningsmotståndare?

Och Blair har väl uttalat att han är djupt religiös, så det kanske har att göra med det?

Det är inte 25 år sedan Kristna grupperingar förde bort Muslimska pojkar och män för att avrätta dem..och, min vän det skedde i Europa

Anmäl
2016-03-27 11:17 #63 av: rara

#62

IS mördar inga "meningsmotståndare" utan de mördar "Allahs fiender" så kallade "otroende". Med meningsmotståndare kan man förhandla och komma överens att leva i fred med varandra, men de vidskepliga primitiva IS galningarna kommer att mörda oss så länge de lever för att se ser oss som Alllahs fiender, medan dom är "guds krigare".

Tony Blair har inte mördat någon och har heller inte sprängt sig i luften för den sakens skull.

Om du menar kriget i det forna Jugoslavien, så mördade Serbiens diktator inte bara muslimer, utan han mördade också kristna i Bosnien, Kroatien och andra länder. Saken var bara den, att det lever miljoner muslimer i Bosnien och de fick stöd av muslimer som kom från andra länder. Skulle det ha varit hindus, buddhister eller rastafaris i stället för muslimer, skulle han ha mördat dom i stället. 

Det var som sagt, bara ett krig mellan olika grupper med olika politiska, sociala, ekonomiska och religiösa attityder. Det var inga vidskepliga grottmnniskor som ansåg sig vara guds krigare som mördar alla "otroende" och "Allahs fiender" och de trodde heller inte att om de offrar sig, att det väntar 72 jungfruar på dom i himlen. Sånt gör bara vidskepliga galningar som är på neandertalares nivå. Här i Europa har folk så mycket vetenskaplig kunskap att dom vet att bibeln är en sagobok och vi vet att vi existerar pga evolutionen och inte för att gud skapade Adam och Eva.

Anmäl
2016-03-27 11:36 #64 av: landsbygdsbo

Öppnar du en historiebok så det ingen ny företeelse, den med väckelse och mörda otrogna.

Massmord skedde ju mellan Hinduer o Muslimer när Indien delades upp, I Ryssland, I Tredje Riket, tom i Sverige har det skett. Vad som är speciellt är att det sker nu och att nätet sprider bilderna.

Anmäl
2016-03-27 12:22 #65 av: Hayabusa

#58 Ja, det är nog sannolikt. Min känsla är att berörda parter skulle kunnat komma överens/kompromissa, vid den tidpunkten,  men istället blev det en upptrappning som bara fortsatt.

Anmäl
2016-03-27 12:26 #66 av: [Bermudas]

#64 Det är väldigt viktigt att relatera till historien eftersom den har en tendens att upprepa sig om väl i olika skepnader.
Men samtidigt kan man inte konstant relativisera genom att jämföra med historien. Det som sker nu sker nu. Plus hur långt tillbaka kan man gå? Låt säga att en rörelse håller på med massmord idag är det då relevant att diskutera huruvida den grupp som utsätts själva gjorde samma sak för femhundra år sedan, tusen år sedan, tvåtusen år sedan eller ens bara femtio år sedan?
Ska man över huvud taget kunna diskutera en företeelse utan att hela tiden relativisera?
Varför vill man det? Är det för att ta udden av det som sker nu?

Anmäl
2016-03-27 12:57 #67 av: rara

#64

Det var också konflikter mellen olika grupper med olika sociala, politiska, ekonomiska och religiösa attityder.

 Konflikten i Indien började redan för över 1000 år, när muslimer erövrade Indien och mördade 80 miljoner hindus.  Mellan 635 efter kristus och 1099 gjorde muslimerna korståg i alla möjliga länder, även kristna länder. Kristna och andra mördades, våldtogs och togs som slavar.

Länderna som de hemsökte: Syrien, Jordanien, Palestina, Israel, Marrocko, Egypten, Algerien, Tunesien, Lybien, Iran, Irak, Spanien, Portugal, Frankrike, Italien, Grekland, Bulgarien, Jugoslavien, Rumänien, Turkiet, Cypern, Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Afganistan, Indien, Kina och Pakistan.

Muslimerna har genom historian alltid varit burit sig åt som barbarer. Det är ju klart att det blir konflikter i över hundratals år om dessa barbarer lever jämte civiliserade människor.

Skillnaden mellan det som sker idag är att det idag endast är muslimerna som är så vidskepliga att de anser att de är "guds krigare" och mördar pga vidskepelse, medan vi i Europa har utvecklats och blivit civiliserade människor som heller inte tror på jultomten längre.

Anmäl
2016-03-27 13:16 #68 av: landsbygdsbo

Vilket sammanträffande, konflikten i Mellanöstern började för långt mer än 1000 år sedan och handlar också om sociala, politiska, ekonomiska och religiösa maktpositioner.

Det underliga är ju att folk mördade varandra av samma orsaker även för mer än 1400 år sedan. Kan du förklara det?

Hm. jag känner en hel del Muslimer, ingen av dem anser sig vara "guds" krigare mer än jag anser mig krigare för Kristus.

Sedan finns det minoriteter av extrema fundamentalister.

Det är det ingen som förnekar. Men det ska också klargöras och inte användas som slagträ i en smutsig form av argumentering.

Anmäl
2016-03-27 13:29 #69 av: rara

#68

"Det underliga är ju att folk mördade varandra av samma orsaker även för mer än 1400 år sedan. Kan du förklara det?"

För oss nuförtiden finns det ingen anledning längre att mörda pga vidskepelse för att vi inte tror på häxor, demoner, tomtar och troll. Det gjorde vi för 500 år, men IS gör det fortfrande idag. Dom är på grottmänniskors nivå.

Anmäl
2016-03-27 13:36 #70 av: landsbygdsbo

Så bra, nu riktar du din kritik mot rätt mål, ISIS.

         islam, Muslimer, Kristna o Hinduer exkluderasGlad

Anmäl
2016-03-27 14:35 #71 av: rara

#70

Men saken är den att islam är grogrunden för IS och de låter sig rekryteras för de bokstavstroget lever efter koranen och sharialagarna och för att de är så vidskepliga att de TROR på den smörjan.

Det skulle också vara ett vansinne att bokstavstroget tro på bibeln och leva efter den, men som sagt har vi utvecklat oss till civiliserade vetenskapligt bildade människor och bara ett fåtal dumbommar tror på Adam och Eva, väcka upp döda, gå på vattnet och annat trams. Kyrkliga ritual har mer karaktären av seder, t.ex. när man gifter sig, för att detär så fint med vita brudklänningar och att en präst säger att han förklarar dom till man och hustru. Men ingen tror att dom hamnar i helvetet om dom skiljer sig, med tanke på alla skiljsmässor.

Anmäl
2016-03-27 17:38 #72 av: Maikailoa

Nej, ni riktar er kritik mot fel håll.

När Obama tyckte att det gick för långsamt, skyndade han på utbildningen av IS-styrkorna.

Händelsen i Bryssel har inget med islam, religion eller IS att göra. Det var ytterligare en NATO-operation i klassiskt manér med hegelisk dialektik. Två sidor spelas mot varandra. Nu ska ni fås att tro att det är islam som ligger bakom, och då tror ni att islam ligger bakom. Inte bara tror, ni är övertygade om det, och ni kan driva debatten hur långt som helst med bevis som pekar på islam och IS.

Det här med vetenskapligt bildade människor håller inte som argument, för i själva verket handlar det om en blåögd tro på media, experter och allsjöns förståsigpåare. Terroristexperter t.ex. och säpo-tjommar.

Anmäl
2016-03-27 18:15 #73 av: rara

#72

Obama gav rebeller i Syrien stöd för att bli av med Assad. Att några av grupperna var islamistiska extremister som växte till en stor terrororganisation förutsåg han inte, fast en politiker som Obama kanske borde att ha tänkt så långt.

USA gjorde många fel, även i andra länder. De trodde om de blir av med de galna diktatorerna, att problemet är löst. De brydde sig inte om vad som kommer efter Gaddafi och Saddam Hussein.

Men händelserna i Bryssel och Paris var definitivt utförda av IS och terroristerna som spärngde sig i luften skrek ju också "Allahu Akbar". Motivet är religiöst.

Dom som styr IS och som befinner sig högre upp i hierarkin tror säkert inte på sagor som med de 72 jungfruarna. Dom är ute efter makt och hjärntvättar muslimera för att ha soldater som gör allt för dom, till och med offrar sig.

Anmäl
2016-03-27 18:49 #74 av: landsbygdsbo

#70 grogrunden för konflikten i området idag är med största sannolikheten Frankrikes o Storbritanniens agerande straxt efter ww1.

Att religionen används som vapen är heller inget nytt, har används i, i stort sett alla konflikter jag känner till.

Därför är det både fel och på sikt farligt att fösa ihop majoriteten med dagens Muslimer med ISIS som du gör.

Då skapar man den perfekta grogrunden för ISIS kanonmat.

Anmäl
2016-03-28 11:27 #75 av: rara

#74

Vad skulle första världskriget ha med dagens konflikt att göra?

Nu har jag inte  skrivit att MAJORITETEN av dagens muslimer har med IS att göra, utan jag skrev att Islam är grogrunden för terrorism. Inte har t.ex. våra turkiska grannar med IS att göra. Dom lever som en helt vanlig familj och klär sig precis som vi, talar vårst språk perfekt osv.  Men dom lever i Europa sen längre tid, har civiliserats och tror inte på sagor som t.ex. det där med de 72 jungfruar.

Det är precis som när folk i Europa är med i en kristen religion, men heller inte tror på Adam och Eva, att väcka upp döda eller gå på vattnet.

Men sen finns det ett mycket litet antal människor i Europa som verkligen tror på Adam och Eva osv. Jag har till och mött sådana här på i fokus, fast det är enstaka fall.  Antalet människor som tror på koranen är dock betydligt större. Det beror på att folk som kommer från muslimska länder fortfarande är på den nivån som vi var på för 500 år.  Många av dom är analfabeter och har aldrig läst vetenskap, men dom lyssnar på salafisterna, som nog kan läsa, men som är vansinniga.

Eftersom vi har så många muslimer i Europa, har vi också ett stort antal vansinniga salafister och ett stort antal primitiva analfabeter och de skapar en grogrund för terror här i Europa. Det börjar redan med de islamska barnträdgårdarna. I Wien finns det runt 150 stycken. Där delas det ut broschyrer till barnen med titel "din väg till dschihad" och barnen isoleras från samhället. På gatorna delas det ut koraner och i flyktingsläger, moscheer osv. radikaliseras människorna av salafister. På så vis bildas det paralellsälskap som skapar terrorister.

Som sagt, är det klart att de muslimer som är civiliserade (t.ex. mina grannar) anser att "det här är inte min religion" men det beror på att se ser koranen på samma sätt som en medelsvensson ser bibeln, som en sagobok. Är man så galen att man bokstavstroget följer koranen och sharia ser det lite annorlunda ut.  Man kan inte säga att det här inte har med Islam att göra.

Anmäl
2016-03-28 12:10 #76 av: landsbygdsbo

#75

Ett gammalt ordspråk säger: -Som man sår får man skörda.

Storbritannien och Frankrike hjälpte till att skapa ett nationellt medvetande hos de olika folken o stammarna i det då Ottomanska riket. Det som ett led i deras arbete att försvaga den Ottomanska staten.

Efter krigsslutet så lade man beslag Den del av det Ottomanska riket som utgör alla länder i regionen utom Nuvarande Turkiet . Man ritade upp gränser som passade Gb o Frankrike, inte den lokala befolkningen.

Man härskade genom att söndra och så split mellan folken o stammarna.

Skapade sedan staten Israel vilket var droppen för de arabiska grupperna.

Då blommande konflikterna upp, de som Frankrike och GB sått.

Där är vi idag.

Som jämförelse så handlade Frankrike på samma vis i bortre Asien. När Japan ockuperade området under andra världskriget så uppmuntrade man nationalismen för att de lokala folken skulle bekämpa Japanerna. Efter kriget kom Frankrike tillbaka och möttes av den nationalism som sedermera tvingade bort både dem och i ett senare skede USA.

Anmäl
2016-03-28 13:55 #77 av: rara

#76

Jag tror knappast att det som hände för nästan 100 år har skapat ett "nationellt medvetande" hos dagens folk som påverkar oss idag.. Det som skapar ett nationellt medvetande är dagens massinvandring inklusive konsekvenserna av det.

Anmäl
2016-03-28 14:06 #78 av: landsbygdsbo

#77

Nu talar du om 2 olika saker. Hur migrationen kan påverka ett land/folk

Och hur de dåvarande stormakternas agerande bäddade för dagens situation.och hur de politiska besluten då påverkar oss idag.

Frankrike, Belgien, Holland och Storbritannien har idag inbyggda problem beroende på sin tidigare kolonialpolitik. Frankrike fick ta emot väldigt mycket folk på början av sextiotalet och tack vare att man i Mellanöstern o Nordafrika av tradition lär sig franska i medelklassen så har Frankrike blivit ett primärmål för folk därifrån.

Tyskland har efter kriget i flera vågor tagit emot flyktingar, den första på ca 10 miljoner kom direkt efter kriget, den senaste på ca 1,5 miljoner kom från Mellanöstern  Och ingen kan väl förneka att orsaken att man fick ta emot de första 10 miljonerna var en direkt följd av tidigare politik Glad

Anmäl
2016-03-28 18:12 #79 av: rara

#78

Nej, jag talar om att det är dagens läge som har skapat ett nationellt medvetande bland folk som lever idag och att det som hände förr inte spelar en så stor roll längre för folk som lever i Europa idag. De som lever idag påverkas kanske från och med sextiotalets invandring, men de flesta av dagens invandring.

De som kom efter kriget från 1945 till femtiotalet påverkar ingen idag eftersom det inte finns så många som var vuxna på den tiden som lever idag. Den sortens nationella medvetande som fanns i Tyskland 1945 har snarare skapat avsky bland dagens tyskar.

Sen sextiotalet har de rikare länderna i Europa tagit emot invandrare, men inte i sådana massor på en gång som idag. Först kom dom från Jugoslavien (60-70 talet) och sen från Turkiet. Från och med 80-talet ökade invandringen från andra arabiska länder, men aldrig kom det sådana massor på så kort tid som idag. De flesta kunde integreras och det skapade inget nationellt medvetande hos majoriteten.

Förr var det heller inte lika organiserat som idag. Idag missbrukas flyktingarna som migrationsvapen av IS och de radikaliseras och det är IS som organiserar människosmuggel. Folk ser att det inte kan gå bra (utom ett par vänsterflummare, multikultis och NGO´s som tjänar pengar på flyktingsvågen) och röstar därför nationellt. En del för att de blir till nationalister pga invandringen och en del andra prioriterar vår säkerhet fast de annars inte har en nationell politisk syn.

Anmäl
2016-03-28 18:48 #80 av: landsbygdsbo

#79

Det som hände i samband med krigsslutet påverkar fortfarande. Det finns en rad avtal som fortfarande gäller.

Bla annat det tyska som medger att alla med tysk anknytning har rätt att flytta till Tyskland oavsett vilket land de bor i idag.

Och den avsky du talar om finner du i de fd DDR delarna. Skolade i socialist propaganda så är det lätt för dem att anmana de bruna nationella strömningarna som virvlar upp bottensedimentet.

Sedan måste jag fråga, vilka länder i Europa tog emot "massor" ?

Frankrike är väl det land som har flest Muslimer idag?

Sedan kan man väl fråga sig om inte de beslut som gjorde att Sverige hölls utanför kriget påverkar oss idag. Det välstånd som byggdes upp p.g.a. av detta levde vi gott på i många år.. Att Bonaparte blev av med en av sina Marskalkar utgjorde nog även det en stor påverkan som vi märker av fortfarande idag...

Anmäl
2016-03-29 10:50 #81 av: rara

#80

Nu får du inte förväxla "påverkar oss" med "påverkar folks nationella medvetande".

Det är klart att vilken invandring som helst och avtal påverkar ett land, men inte har väl invandringen som skedde förr gjort nationalister av folket.

Ta som exempel Holland.  Holland har alltid varit ett invandringsland. Hamnarna var "dörren till Europa".  Det började på 1800-talet. Det kom folk från kolonierna och från Marrokko, Turkiet, Indien osv. och på sextiotalet kom det en massa arbetsmigranter, som på den tiden behövdes.  Inte har det här väl gjort nationalister av folket. Tvärtom är holländarna Europas mest toleranta folk.

Men det som sker nu gör nationalister av folk i Europa. Ingen behöver massinvandringen av välfärdsflyktingar, terrorister, salafister och andra extrema islamister som uppför sig som svin i Europa.  Vad som händer nu är att nationalisterna i Europa ökar och skapar ett nationellt medvetande.

Landet som tog emot mest migranter som kom med den här vågen är för övrgt Tyskland. En miljon på ett år.

Anmäl
2016-03-29 11:05 #82 av: Hayabusa

Händelserna under och framförallt efter de två världskrigen satte en prägel på världen som vi lever idag. 

Anmäl
2016-03-29 11:06 #83 av: landsbygdsbo

#81

Jag är ledsen, men vad det gäller Holland så bör du nog kolla 1600 talet då Holland var en stormakt och koloniserade stora delar av  Sydostasien o södra Indien. Redan då började man få ett inflöde av främmande folk, idéer o kultur.

Vad som gör nationalister av folk är rädsla, okunskap , arbetslöshet.

Kolla bara Tyskland, i de fattigaste områdena med flest Harz 4 mottagare så frodas nationalismen mest.

De regionerna tar emot minst antal flyktingar i Tyskland.

Pegida demonstrationer i östra Tyskland drar till sig 10 tusentals men när Pegida försökte i västra Tyskland blev de utbuade och utskrattade, de hundra som kom.

Vad det gäller nationalistiska partier så fick väl det sk frihetspartiet ca 13% av de Holländska rösterna, vid Europavalet. Så visst finns det nationalister där och ungefär lika många som här räknat i %

Anmäl
2016-03-29 11:18 #84 av: rara

#82

Jo, men poängen i diskussionen är på vilket sätt de satte en prägel, dvs. om de skapade ett nationellt medvetande bland folk som lever idag.  Jag anser att andra världskriget snarare skapade ett "anti-nationellt" medvetande bland folk som lever idag.

Anmäl
2016-03-29 11:30 #85 av: Hayabusa

#84 Svårt att svara exakt vilken prägel dessa händelser satte. Personligen kan jag uppleva Stasi som en fortleva av Gestapo, fast i annan skepnad. DDR som helhet känns tämligen nationalistiskt, precis som Sovjet/Ryssland. Västtyskland fick däremot bära en skam & skuld som verkar vara för evigt. Nutid präglas av saker som hände i dåtid, det är min uppfattning.

Anmäl
2016-03-29 12:24 #86 av: rara

#83

Jo, men 1600-talet har väl ännu mindre påverkan på folks antingen nationella eller icke nationella medvetande. Egentligen visar det ju vad jag säger, att holländare inte blev till nationalister pga tidigare invandring. Men nu fick frihetspartiet 13 %. Det är dagens invandring som gör nationalister av folk.

Det är klart att Harz 4 mottagare snarare utvecklar ett nationellt medvetande. Det är dom som är fattiga och lever i områden med billiga lägenheter där bara fattiga bor och som lever "dörr till dörr" med invandrarna.  Det är dom som i första hand har problem med dom.

Dom som lever i distrikter där det bor mest rika har inga invandrare i närheten och har därför inga problem med dom.

Anmäl
2016-03-29 12:30 #87 av: rara

#85

Men det är just den här skuldkänslan som idag skapar avsky mot det nationalistiska medvetande under kriget och som fortfarande bromsar utvecklingen av nationalistiska medvetanden bland folk.  De vet vad som hände pga för mycket nationalistiskt medvetande och vill aldrig att det ska hända igen.

Anmäl
2016-03-29 13:36 #88 av: landsbygdsbo

#86

Holländarna hörde väl jämte Belgare till de länder som per kapita räknat hade flest frivilliga i SS av de ockuperade länderna..så traditioner finns kvar och lever än idag

Harz4 är till stor del de som inte skaffat sig utbildning och därför inte platsar i en modern arbetsmarknad och i stället för att se orsaken så skyller man på andra...Barnsligt i mina ögon

Anmäl
2016-03-29 13:38 #89 av: Hayabusa

#87 Delvis, ja. Men säkert finns det delade meningar & uppfattningar. Samt att människor har en förmåga att ändra ståndpunkt beroende på en mängd faktorer. Innan fotbolls-VM i Tyskland 2006 så såg man inte av så mycket flaggviftande (tyska) men någonstans där blev även den fanan så smått accepterad. Lite gnissel hörde man trots allt, kanske än idag. Jämför med t ex norska flaggan på 17:e maj så skillnaden påtaglig.

Personligen tror jag att känslan av att tillhöra ett sammanhang, en grupp, är ett i allra högsta grad mänskligt drag. I lagom dos är det troligen inget fel heller, men säkert finns det de som anser att även det är nationalism. 

Anmäl
2016-03-29 13:48 #90 av: landsbygdsbo

#89

Ett av de mest flaggälskande folken är ju de som bor i USA. Ett land som till över 90% består av migranter o ättlingar till migranter...

Anmäl
2016-03-29 14:13 #91 av: rara

#88

Det fanns bara "frivilliga" på den tiden för man hade bara valet att vara antingen frivillig eller riskera att mördas. Men vi diskuterar ju om hur det påverkar "dagens medvetande bland folk". I så fall har det  snarare skapat avsky mot den sortens mentalitet.

Nej, nu visar du att du inte förstår dessa människor (Harz4 mottagare) för att du inte vet om deras problem med invandringen.

I dom billigare distriken lever de fattigaste Tyskarna tillsammans med invandrare. Du verkar inte veta hur det är att leva ihop med dom. Det är där som folk knappast vågar sig ut på gatan längre och det är dessa fattiga människor som är minst skyddade av staten. 

Bortsett från att de är mest utsatta för invandrarnas brott och hat, så finns det en massa andra saker som gör dom fientligt sinnade mot invandrarna. 

T.ex:  En kvinna lever ensam i en stor lägenhet för att barnen flyttade ut och maken har dött.  Staten tog ifrån henne lägenheten för att det kan bo 6-7 invandrare i den.

Det är säkert inte dom som lever där som viftar med "welcome refugee" skyltar utan det är dom som inte har en aning...................

Anmäl
2016-03-29 14:21 #92 av: rara

89 och 90

USA och Europa är helt olika saker. I USA påverkas människors (nationella) medvetande inte bara av invandringen, utan även av människors hudfärg. En vit amerikanare med utländska vita föräldrar har ibland en högre status än en svart amerikanare vars familj har levt i USA sen flera generationer.

USA har problem som vi inte har. En del poliser är rasister och skjuter ihjäl svarta obeväpnade ungdomar, vad som leder till protester. En del andra poliser vågar inte ta till hårdhandskarna mot svarta till och med där som det skulle behövas, för att de är rädda att klassas som rasister.

Anmäl
2016-03-29 14:39 #93 av: Hayabusa

#90 Säkert. Frågan är hur det gick till? Personligen känner jag att det är stora skillnader i kultur och "nationalkänsla" mellan USA och europeiska länder.

Anmäl
2016-03-29 14:53 #94 av: kamera0710

#89 Grupptillhörighet är viktigt för människan, som du säger, detta har otaliga studier visat. Och vi är ju ursprungligen flockdjur, så detta är ju inte något överraskande. Att detta kan spåra ur är ju heller inte svårt att se och det gäller ju även vår nära släkting chimpansen, som ibland begår det vi skulle kalla mord mot sina artfränder. 

Anmäl
2016-03-29 15:14 #95 av: Hayabusa

#94 Ja, och ändå betraktas det som något av "ondo". Vi ska med andra ord "tvätta bort" ett beteende som vi har naturligt i oss. Det kanske går, men inte över en natt. 

Anmäl
2016-03-29 15:42 #96 av: [Bermudas]

#95 Den ultimata människan ( om han längre skulle kallas för det) vore en nihilist som inte gör skillnad på något. Hans mamma har inte mer betydelse än någon annan person, han har nämligen tagit ett vaccin mot ingruppslojalitet. Samma sak med hans barn, som han inte skulle prioritera före andras barn, det är nämligen hugget som stucket. Hans omtanke skulle inte ha en chans att innefatta alla människor så han behöver inte känna någon riktig omtanke med någon.
Han behöver inte vara lojal mot någon för han är "lojal" mot alla som existerar på jorden alltså behövs inte egenskapen lojalitet längre, för lojalitet kräver en känsla av samhörighet och särSKILJNING. Men att SKILJA ut är av ondo ju...det har vi ju lärt oss...den egenskapen måste utrotas om vi ska bygga "du nya sköna värld."
Ju opersonligare samhälle vi kan skapa ju mindre lojalitet desto mer nihilism.
Så den som vill bygga det framtida paradiset måste se till att skambelägga och sjukdomsförklara alla de som vågar försvara ingruppslojaliteten.

Anmäl
2016-03-29 16:01 #97 av: Hayabusa

#96 Ja, huvva Gråter

Anmäl
2016-06-15 09:26 #98 av: [Nomen Nescio]

"Polismannen var på väg hem när han han höggs till döds utanför sin bostad i en förort till Paris. Gärningsmannen, som enligt källor heter Larossi Abballa, barrikaderade sig sedan i polismannens bostad och dödade hans fru.
Mördaren direktsände den våldsamma attacken på Facebook, rapporterar CNN och hänvisar till källor med insyn i utredningen."---

"Under tisdagen meddelade IS att en av deras anhängare hade huggit en fransk polisman till döds innan han själv dödades. IS ska inte officiellt ha tagit på sig dådet men enligt terrorgruppens propagandaorgan Amaq uppger man att "IS-krigaren dödade en polischef på polisstationen i staden Les Mureaux och hans fru med stickvapen nära Paris". Enligt BBC ska mannen ha svurit trohet till IS och enligt vittnen ska gärningsmannen ha skrikit "Allahu Akbar", "Gud är större", när dådet utfördes.

Den misstänkte Abballa dömdes 2013 till tre års fängelse för kopplingar till en terrororganisation i syfte att förbereda terrorbrott, skriver TT och hänvisar till AFP."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-06-15 13:51 #99 av: [Nomen Nescio]

"En grupp IS-krigare befaras ha lämnat Syrien och tagit sig till Europa för att utföra terrordåd, skriver den belgiska tidningen La Dernière Heure.

Den fängslade terroristen Mohamed Abrini ska ha skickat ett meddelande om att "något rör sig" – nu varnas belgisk polis om ett "nära förestående hot".

Den belgiska säkerhetstjänsten OCAM (Organe de coordination pour l'analyse de la menace) har skickat ut en terrorvarning till polisen runtom i hela landet. I dokument som den belgiska tidningen La Dernière Heure tagit del av framgår att polisen fått uppgifter om att en grupp IS-krigare nyligen lämnat Syrien för att ta sig till Europa, närmare bestämt Belgien och Frankrike."---

Expressen


Anmäl
2016-06-18 11:06 #100 av: [Nomen Nescio]

#99 "12 personer har gripits i anti-terrorräder i Belgien i natt, uppger belgiska RTBF.

Personerna misstänks ha planerat att genomföra en terrorattack under lördagens EM-match mellan Irland och Belgien, enligt flamländska VTM och tyska Focus.

Räderna ska vara del av en omfattande polisoperation – 40 platser genomsöktes under natten."---

Expressen


Anmäl
2016-06-18 12:13 #101 av: [Nomen Nescio]

#100 "Enligt planerna skulle terrordådet inte ske i Frankrike, där matchen spelas, utan i Belgien. Där samlas i dag tusentals fotbollsfans på olika platser för att se matchen på storbildsskärmar.

Det har ännu inte kommit några rapporter om gripandena kommer att påverka själva matchen. Den spelas i Bordeaux. Det kan också komma att bli fler gripanden under dagen."---

Expressen


Anmäl
2017-03-22 16:51 #102 av: [Carpinus]1

#0 Attentat utanför engelska parlamentet på årsdagen av händelserna i Bryssel. Egen tråd här.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-23 13:07 #103 av: mangemani4

det är skrämmande, men det som är ännu mer skrämmande(och smått pinsamt) är att folk först sitter och beklagar sig över hur illa det är för att i nästa sekund försvara den farliga religionen islam till sista blodsdroppen och är för att mer utav dessa ska få komma till europa. det är blödigt hudfärgs tänkande typer som dem som är anledningen till att europa nu är under attack.

Anmäl
2017-03-24 11:35 #104 av: eskils

#103 Det viktiga är att alla äntligen fattar att man måste skilja laglydiga sansade muslimer från fanatiska islamister, både vid gränsen innan man släpper in dem i landet och efteråt. Islamister kan inte få härja fritt i en rättsstat värd namnet!

En gång till:

"En beväpnad fransk medborgare har gripits i Belgien efter att ha kört sin bil i hög hastighet mot centrala Antwerpen. Gripandet sker mindre än ett dygn efter bilattacken i London.

Det var vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen som den franskregistrerade bilen upptäcktes i "väldigt hög hastighet" i närheten av den stora shoppinggatan Meir. (…)

"Olika vapen hittades i bagageluckan: stickvapen, kravallgevär och en behållare med ett innehåll som fortfarande är oklart", heter det i uttalandet från åklagarna."

https://www.svd.se/forsokte-kora-in-i-folkmassa-i-antwerpen


Anmäl
2017-03-24 11:52 #105 av: mangemani4

absolut måste man det, skilja på laglydiga och brottsliga, absolut, men fram tills dess någon har kommit på den revolutionerande lösningen HUR man ska kunna göra det, så är tyvärr alla under islams lära, misstänkta och tyvärr så får alla islam följare skulden. att bara säga "man måste skilja på laglydiga och brottsliga" funkar inte, man måste ha en konkret lösning på HUR man ska kunna göra det. finns ingen människa i världen som kan titta på en muslim och avgöra om denne kommer att göra ett terror attentat eller inte, inte en människa i världen, för fienden kommer inte klädd i fiendens kläder, en fiende kan komma med ett leende, proper klädsel, normalt uppförande osv för att lura många, för att sedan, när tiden är inne, ha ihjäl hundratals. vad väljer man då, isolera alla islam följare eller låta allt fler få komma in i ett land och öka risken för attentat drastiskt enbart för att verka god och pga att man tänker i hudfärg. tror nog allt sunt folk vet svaret på den frågan.

Anmäl
2017-03-24 12:13 #106 av: eskils

#105 Förslag på sätt att skilja legitima invandrare från presumptiva terrorister:

1. Skaffa den modernaste identifieringstekniken till alla gränsstationer för att kunna avläsa DNA, ögon, fingeravtryck. En prisvärd investering! Sedan faktiskt erkänna att det är framför allt män från muslimska länder, eller med muslimskt utseende, som man letar efter och vid minsta  tveksamhet kolla sådana vid ankomsten. Dubbelkolla med Europol och Interpol om personen har kriminell bakgrund. Var särskilt misstänksam mot dem som "har tappat" sina pass. Släpp inte in några kriminella muslimska män/ynglingar över huvud taget.

2. Kolla upp vad imamerna i moskéerna egentligen har för budskap till sina medlemmar. Minsta salafist/IS-propaganda ska leda till arrestering, dom, straff och utvisning.

3. Självklart dra in alla bidrag som det naiva MUCF (med fd chef Alice Bah Kuhnke...) ger till islamistföreningar och kräv återbetalning av de pengar de fått.

4. Sluta genast upp att ge svenskt medborgarskap till grovt kriminella utlänningar!

5. Ta en paus i asylmottagandet tills vi har rensat bort alla de utländska medborgare som av olika skäl inte borde gå lösa i Sverige. Kan tydligen röra sig om mer än 40.000 st.


Anmäl
2017-03-24 12:38 #107 av: kamera0710

#105 En grundprincip i ett rättssamhälle är "oskyldig tills motsatsen bevisats". Eller  ska du behöva bevisa att du inte är terrorist? 

Anmäl
2017-03-24 12:44 #108 av: eskils

#107 Vad menar du? Tycker du att det är en bra idé att släppa in kriminella utländska muslimska män i Sverige? Har vi någon glädje av att ha dem här?

Terroristen i London i förrgår hade en kriminell bakgrund, och hade dömts för bl a grov misshandel, skadegörelse och innehav av kniv, dock ej för terrordåd. I  fängelset hade han blivit radikaliserad och bytt sitt engelska namn Adrian Russell Ajao mot det muslimskklingande Khalid Masood.


Anmäl
2017-03-24 12:44 #109 av: mangemani4

och hur hade du tänkt att det där skulle föras över till verkligheten? det var det jag menade med konkret lösning, vilket bla betyder att landet är redo att göra det som krävs, vilket landet inte är. hur ska du(eller någon) få allt det där i rörelse med blödigt och hudfärgs tänkande folk vid makten? så vitt jag vet så finns det inget land som ens kommer i närheten utav den säkerheten, förutom USAs Trump som kämpar för ökad säkerhet men som motbekämpas utav hudfärgs tänkande folk.

Anmäl
2017-03-24 12:50 #110 av: mangemani4

"oskyldig till motsatsen är bevisad", vilket sjukt skämt, smått vidrigt. ja när  "motsatsen är bevisad" så finns det ingen kvar att arrestera, det enda som finns att göra är att räkna alla döda. det tänket känns så långt bort, gäller att tänka längre än vad näsan räcker, dvs att göra något åt det hela INNAN "motsatsen är bevisad". om det innebär stränga gränskontroller som eskil sa, total portning utav muslimer mm, det kvittar, så länge lösningen finns INNAN nått händer.

Anmäl
2017-03-24 12:57 #111 av: eskils

Ok, det var bara försök till konkreta förslag för att få bort terrorister och terroristsympatisörer från Sverige.

Tydligen anser mangemani4 att vi ska stänga gränserna helt, medan kamera0710 anser att vi ska fortsätta släppa in vem som helst i landet. Är det rätt uppfattat?

Fler förslag?


Anmäl
2017-03-24 12:59 #112 av: mangemani4

#111 förslaget är bra, men det är mycket som låter bra när det sägs utanför verkligheten. konkreta förslag är sådana som är genomförbara, vilket det definitivt inte är i dagens sverige.

Anmäl
2017-03-24 13:08 #113 av: eskils

#112 Håller med dig om att nuvarande regering borde bytas ut, av säkerhetsskäl. De klarar inte sitt uppdrag att försvara rättsstaten och skydda allmänheten. Hoppet står väl till att den svaga och splittrade oppositionen tar sig i kragen och begär misstroendeomröstning.

Hur menar du att dina förslag, att stänga gränserna och isolera alla islamföljare, ska kunna genomföras med nuvarande regering?


Anmäl
2017-03-24 13:12 #114 av: mangemani4

har jag sagt att mina förslag är konkreta, något som kan genomföras i dagens sverige? det jag har sagt är att den konkreta lösningen måste finnas INNAN nått händer. har någon ett revolutionerande konkret förslag på det, så är jag idel öra.

Anmäl
2017-05-09 08:25 #115 av: [Carpinus]1

Tågstationen Gare du Nord i Paris utrymdes i natt under jakten på tre efterlysta terrormisstänkta.

http://www.expressen.se/nyheter/gare-du-nord-i-paris-har-evakuerats/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-15 14:07 #116 av: [Carpinus]1

En polistalesman i England uppger att man avvärjt fem terrorattentat de senaste tre-fyra månaderna, ett av dem bara minuter innan det skulle sättas i verket.

Källa

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-29 13:48 #117 av: [Carpinus]1

Detaljerna från gårdagens knivdåd i Tyskland börjar nu bli offentliga:

"Vid 15-tiden på fredagen gick en man till attack med kniv i en matbutik i nordöstra Hamburg i Tyskland.

En 50-årig man dödades, en kvinna och fyra män fick stickskador.
Mannen övermannades av personer i allmänheten och greps kort därpå i ett närliggande köpcentrum.
Gärningsmannen var känd av polisen sen tidigare för att ha haft kontakt med radikala islamistmiljöer.
– Han var känd som en islamist, men inte en jihadist, säger Andy Grote, polisens talesperson, till BBC.
Mannen uppges vara född i Förenade Arabemiraten och ha fått avslag på asylansökan i Tyskland, skriver TT."---

Aftonbladet

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-29 17:46 #118 av: [Carpinus]1

#117 Enligt Expressen har gärningsmannen tidigare bott i Sverige.

http://www.expressen.se/nyheter/knivman-i-hamburg-var-kand-islamist-/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-30 09:33 #119 av: landsbygdsbo

Det har visst smällt en gång till i samma område.

Fast det är ju en logisk följd av att deras (attentatsmännens hjältar) får på tafsen i sina basområden.

Då driver man på och får mentalt svaga/störda individer att agera på egen hand. Ngt som varje demokratiskt, öppet samhälle har svårt att skydda sig mot. Men rent objektivt är ju skadorna minimala, endast den osäkerhet som somliga känner är stor.

Men följden kan bli att betydligt större grupper misstänkliggörs och därigenom nästan tvingas in i famnen på dessa radikala...

Anmäl
2017-07-30 09:38 #120 av: landsbygdsbo

107 Absolut, man ska betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats. Och det är inte den oskyldige som ska bevisa sin oskuld, det är samhället som ska bevisa skuld. Och det gör man med rigidare kontroller och riktade insatser. Att som oskyldig utsättas för kontroller är, som jag ser ingen nackdel. Har absolut ingenting emot att bli stannad i tid och otid för körkorts o nykterhetskontroll...för, lets face it, ju bättre man kollar detta, ju mindre risk är det ju att möta en körkortslös full bilförare ;)

Anmäl
2017-08-09 10:01 #121 av: [Carpinus]1

Sex antiterrorsoldater har blivit påkörda i närheten av sin förläggning i Parisförorten Levallois-Perret. Två av dem har fått allvarliga skador. Föraren av fordonet avvek från platsen. Borgmästaren i Levallois-Perrot som själv blev ögonvittne till händelsen inte tvekar att kalla det en medveten handling.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/soldater-pakorda-av-bilist

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-09 12:06 #122 av: kamera0710

#120 Märker annars många som "råkar illa ut" i poliskontroller som reagerar med "varför är ni på lilla mig när det finns så mycket annat?" (Exempelvis de som åker fast för fortkörning, inget säkerhetsbälte och liknande.)

Anmäl
2017-08-09 15:11 #123 av: landsbygdsbo

#122

Jomenvisst...snackar man med en åkar-dräng så är han sur över att han blev stoppad med för många timmar på klockan. Frågar man sedan vad han skulle anse om en annan åkare somnar och råkar köra ihjäl hans fru och dotter blir det ofta ett annat ljud i skällan.

Vi behöver tyvärr kontroller.

Och jag personligen inte att det är fel att polisen riktar in sig på bilar med ett visst utseende när man ska kontrollera däck o bromsar...inte heller vid personkontroller efter ex.  terrorister.

Det är ju effektivare än att kolla alla bilar...

Anmäl
2017-08-09 15:13 #124 av: [Carpinus]1

#121 En bil som sätts i samband med dådet har påträffats, och det uppstod skottlossning vid gripandet av föraren. Mannen träffades av fem skott, medan en polis blev träffad av ett.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MVVor/soldater-pakorda-i-paris-en-gripen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-17 18:00 #125 av: Carmarino

Ett fordon har kört in i människor på turistgatan La Ramblas i Barcelona. Polisen hanterar det som ett terrorattentat.

https://www.sydsvenskan.se/2017-08-17/fordon-korde-pa-manniskor-i-barcelona

(Mer finns i den här tråden: http://politik.ifokus.se/discussions/5995bd9c8e0e746e32000839-terrorattack-i-barcelona)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-18 05:37 #126 av: [Carpinus]1

#125 Tretton döda och hundratalet skadade är facit morgonen efter det dådet. Två attentatsmän gripna, en med marockanskt pass och en med spanskt medborgarskap. Åtminstone en attentatsman har ännu så länge lyckats fly från polisen.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 05:42 #127 av: [Carpinus]1

På fredag morgon varnades allmänheten i Cambrils utanför Tarragona för en förestående terrorattack, och kort senare sköts fem terrorister ihjäl på plats efter att de kört på och skadat sex personer, varav en polis. Gärningsmännen uppges ha kopplingar till Barcelonadådet och de bar vad man tror är bombbälten.

http://www.expressen.se/nyheter/just-nu-bil-har-kort-in-i-folkmassa-i-Barcelona/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 10:21 #128 av: [Carpinus]1

Händelseförloppet i det spanska terrordramat verkar ha haft sin början i Alcanar kvällen före Barcelonadådet, då något gick snett vid  bombtillverkning.

"Dessa två attacker ska ha en koppling till en kraftig explosion som inträffade i Alcanar, i provinsen Tarragona, 20 mil sydväst om Barcelona, under onsdagskvällen. Detta rapporterar AFP och flera spanska medier. Explosionen skedde i ett hus och Inledningsvis trodde man att det rörde sig om en gasläcka. Men nu har polisen gått ut med att explosionen kopplas till attackerna i Barcelona och Cambrils.

–Vi misstänker att de förberedde ett explosivt föremål, säger Josep Lluis Trapero, vid polisen i Katalonien, enligt AFP. "---

Enligt El Pais fanns det cirka tjugo gasbutan- och propangasflaskor i huset."

Källa GP.

Terroristerna verkar ha  planerat en gasattack av något slag. "Myndigheter som utreder attacken i Barcelona och Cambrils tror att en terroristcell på åtta personer kan ha varit inblandad. De planerade en attack med gasbehållare, skriver Reuters." Källa SVT direktrapportering.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 16:18 #129 av: [Carpinus]1

Flera personer har under eftermiddagen knivhuggits i Åbo Centrum. Polisen har skjutit gärningsmannen i benen och omhändertagit honom enligt Aftonbladet.

Svenska YLE  återger ett vittnesmål om att det rör sig om tre män som ropade "Allahu Akhbar" (bör styrkas ytterligare). Uppgiften återges även av Expressen bl.a. Polisen ber allmänheten undvika Åbos centrala delar.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 16:31 #130 av: [Carpinus]1

#129 SVT: "Enligt vittnesuppgifter till YLE:s reporter Andy Ödman, som befinner sig på plats ska en grupp på fem män ha knivhuggit ett 15-tal personer och sedan sprungit iväg."---

"Även Hansakvarteren har utrymts, rapporterar svenska YLE. Enligt uppgifter till finska YLE ska kroppen som ligger på marken vara övertäckt."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-personer-knivhuggna-i-abo

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 16:38 #131 av: [Carpinus]1

En, eventuellt två döda i Åbo och flera skadade uppger SVT Nyheter i direktsändning. Presskonferens i Åbo utlyst till 18.00 svensk tid.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 17:09 #132 av: GIKmio

Nu får det vara slut!Jävla idioter som får hålla på hur som helst..

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2017-08-18 17:15 #133 av: [Carpinus]1

Ja, dessvärre kan det nog i princip hända var som helst...Vilar huvudet i handen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-18 18:49 #134 av: [Carpinus]1

#131 Uppgiften av två konstaterat döda har nu bekräftats av den finska polisen, som annars verkar hålla en mer restriktiv rapportering till media än sina kollegor i andra länder, vilket inte är något negativt.

Däremot tycks det vara trögare för media att förmedla nyheter, vilket är lite märkligt då det faktiskt rör sig om ett grannland.

Men vissa detaljer börjar sippra ut, vanvettiga i all sin grymhet. Expressen rapporterar:

"Enligt ögonvittnesskildringar till Åbo Underrättelser var en av de knivhuggna en kvinna som gick vid Salutorget med sitt barn.
– Där gick en kvinna med barnvagn. Det var inte så mycket folk runt henne. Jag såg hur den ena mannen högg henne i nacken med en kniv, säger Åbobon Cecilia Lundberg till Åbo Underrättelser.
Hon berättar att människor på platsen försökte hjälpa kvinnan och ge henne hjärtmassage. Andra koncentrerade sig på barnet som verkade vara ungefär ett halvt år gammalt, säger hon."---"

"– Jag gick mot parkeringsplatsen. Plötsligt kom folk springande mot mig. En kille sprang med kniv, han ropade "Allahu akbar", säger ögonvittnet Paiman Afzali till Expressen TV.
– Jag hörde en kvinna skrika. Jag såg en kille hugga henne med kniv. Han högg henne till döds.
– Jag såg också en man bli huggen med kniv. Jag passerade kvinnan, hon var död, jag kan inte glömma hennes ansikte. Mannen intill henne rörde sig, han försökte resa sig, säger han.
Också ögonvittnet Kent Svensson såg hur kvinnan dödades i attacken.
– Jag ser kniven i hans hand. Han bara hugger och hugger. Jag ser kvinnan ligga på marken, hon är död. Det är fruktansvärt, säger Kent Svensson till CNN."---

http://www.expressen.se/nyheter/flera-knivhuggna-i-abo-polisen-undvik-omradet/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-19 07:38 #135 av: [Carpinus]1

Ytterligare fyra personer har gripits för inblandning i knivhuggningarna i Åbo. "De vårdas på sjukhus för sina skador" uppges det, så gripandena var väl inte helt friktionsfria. 

Två personer dog vid attackerna, åtta har skadats.

http://www.expressen.se/nyheter/flera-knivhuggna-i-abo-polisen-undvik-omradet/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-19 08:09 #136 av: Martin

Angående dådet i Finland (jag har inte sett filmen) så finns det ju också en hel del som tolkar det påstådda "Allah Akbar" som "varokaa" vilket på finska betyder ungefär "akta".

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-08-19 08:21 #137 av: [Carpinus]1

#136 Som jag tolkar det har båda ropen hörts - att det skriks "akta" i en sådan situation är väl rätt naturligt? Det här vittnet upplever jag som trovärdig.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-19 10:34 #138 av: [Carpinus]1

Den gripne i Åbo  är en 18-årig marockansk medborgare. Antalet gripna medmisstänkta är nu fem. Efter diverse osäkerhet om brottsrubriceringen har man nu bestämt sig för att utreda det som terrorbrott.

http://www.expressen.se/nyheter/flera-knivhuggna-i-abo-polisen-undvik-omradet/

Artikeln i länken uppdateras kontinuerligt.

Ynglingens ålder och nationalitet för förstås tankarna till den gatubarnsproblematik vi har i vårt land, men detta är en personlig reflektion och inget som framkommit i nyhetsförmedlingen. (Ännu?)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-19 10:48 #139 av: [Carpinus]1

#138 Även i dåden i Spanien förekommer tonåriga marockaner, så frågan måste ställas om IS nu hittat utbildningsobjekt i gatubarnskretsen? I så fall lär det till en större beslutsamhet och effektivitet i de utvisningsärendena! (Fortfarande mina personliga funderingar.)

http://www.expressen.se/nyheter/tonaringar-i-terrorcell-misstanks-for-dadet/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-19 14:05 #140 av: [Carpinus]1

Sammanställning av YLE:s punkter från Centralkriminalpolisens presskonferens:

Den gripna beskriver polisen som huvudmisstänkt. Han är marockansk medborgare och uppger sig själv vara 18 år. Mannen anlände till Finland år 2016. Den huvudmisstänkte har varit med asylprocess men polisen vill inte gå ut med mer detaljer (Expressen:  "Det finns uppgifter om att mannen, som kom till Finland 2016, sökt asyl men fått avslag. Polisen bekräftar att han sökt asyl men kan inte bekräfta uppgiften att han fått avslag".) Han har bott i Åbo och också bott på en mottagningscentral.

Rubriceringen har nu ändrats så att morden och mordförsöken utreds som terrorbrott. Den exakta brottsrubriceringen är brott som begåtts i terroristiskt syfte, två mord och åtta mordförsök. Förutom den huvudmisstänkte misstänks också fyra andra för samma brott. Även de är marockanska medborgare. Den huvudmisstänkte känner de övriga misstänkta. Polisen har också efterlyst en person internationellt. Den internationellt efterlyste befinner sig troligen någonstans utanför Finland och misstänks vara farlig.

Polisen kan inte kommentera vittnesuppgifterna om att någon ska ha ropat "Allahu Akhbar" men har nåtts av samma uppgifter. Man utreder om det finns en koppling till övriga attacker i Europa men kan inte kommentera saken i detta skede.

Expressen: "Enligt polisen verkar det som om den misstänkte 18-åringen dessutom riktade in sig på kvinnor.
– De män som skadades försökte antingen hjälpa offren eller stoppa mannen, säger Krista Granroth utredare vid kriminalpolisen."
---

Källor:
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/08/19/det-senaste-om-abodadet-folj-med-myndigheternas-presskonferenser

http://www.expressen.se/nyheter/flera-knivhuggna-i-abo-polisen-undvik-omradet/

De länkade artiklarna uppdateras kontinuerligt av tidningarna.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-20 05:38 #141 av: [Carpinus]1

#125 Facit av de spanska terrorattackerna sammanställt från olika svenska medier:

* 14 döda hittills (exklusive terroristerna), omkring 130 skadade varav flera tiotals allvarligt och 15 i kritiskt tillstånd. De skadade och döda kom från 34 olika länder.

* Terrorcellen tros ha bestått av minst tolv personer, varav sju har dött, fyra är gripna och en är försvunnen. Alla uppges vara marockaner, med undantag av en som har spanskt medborgarskap men är av marockansk härkomst.

* Imamen Abdelbaki Es Satty utpekas av spansk polis som den troliga hjärnan bakom dådet. Es Satty anges ha uppehållit sig i Belgien under två månader kort före händelserna i Spanien. Han misstänks ha dött vid den explosion som inträffade i attentatsmännens bombfabrik i Alcanar i onsdags kväll. Man har hittat kvarlevorna av tre personer i ruinerna av den totalförstörda byggnaden. Där har även påträffats spår av det extremt explosiva ämnet TATP som användes vid terrorattackerna i Paris i november 2015 och i Bryssel i mars 2016 och dessutom ett tjugotal gasbehållare.

* Polisen tror att terroristerna hade planerat ett avsevärt större dåd, men att man efter att detta omintetgjorts av explosionen utfört en alternativ attack. Spanska tidningar återger uppgifter om att den ursprungliga planen skall ha varit att med tre skåpbilar fullastade med sprängämnen angripa den jättelika basilikan Sagrada Familia i Barcelona.

Källor: Aftonbladet, Expressen och TT.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-20 13:42 #142 av: [Carpinus]1

#141 Man har nu påträffat resterna av 120 gasbehållare i bombfabriken i Alcanar enligt Expressens uppdatering.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-20 22:37 #143 av: Hayabusa

#142 Komplett vansinne FörskräcktFörövarna som omkom hamnade inte i ett paradis, det är jag helt övertygad om. 

Anmäl
2017-08-20 22:41 #144 av: [Carpinus]1

#1§43 Det otäcka är att det finns många som tror det...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-20 22:43 #145 av: Hayabusa

#144 Jo, dessvärre...

Anmäl
2017-08-21 07:11 #146 av: [Carpinus]1

#141 Alltmer kommer nu fram om imamen Abdelbaki Es Satty och hans samband med detta och tidigare terrordåd. Aftonbladet skriver bland annat:

"I utredningen av terrordåden i Katalonien leder kartläggningen av Abdelbaki Es Satty också till Belgien och staden Vilvorde, enligt El Pais. Staden är känd för att tillsammans med Molenbeek vara den belgiska stad varifrån flest människor har rest för att ansluta sig till terrorgruppen i Syrien och Irak, skriver AFP.

Es Satty ska ha sökt jobb som imam i Belgien under den första halvan av 2016 men ska ha lämnat landet i mars det året, samma månad som terrordåden i Bryssel där 35 människor dödades.

Abdelbaki Es Satty ska ha kommit tillbaka till Ripoll i april 2016 och arbetat som imam där fram till i slutet av juni i år.

– Då bad han om tre månaders semester för att resa hem till Marocko, säger Hammou Minhaj som är engagerad i Ripolls muslimska församling till AFP."---

/Anm. Enligt tidigare uppgifter (#141) finns det sådant som tyder att han tillbringat åtminstone delar av "semestern" i Belgien//

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kk3mL/kallor-terrorledaren-i-katalonien-kopplas-till-tidigare-dad

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-21 07:36 #147 av: [Carpinus]1

Guardia Civil, och inte minst den katalanska poliskåren Mossos d'Esquadra, har (haft?) ett högt anseende för sin terroristbekämpning, men tillgången på villiga terroristkandidater i Katalonien verkar vara förfärande stor.

De 100 första dagarna 2015 grep man till exempel 40 misstänkta jihadister (källa) därav elva personer som planerade en liknande stor terrorattack mot Barcelona som  terrorimamens (bokstavligen) nu sprängda terrorcell var i färd med att sätta i verket. Mycket tyder väl på att imamen den gången slank ur polisens nät. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-21 19:01 #148 av: [Carpinus]1

Nu är även den 22-årige  jihadist som utpekas som förare vid Barcelonadådet skjuten. Enligt uppgift bar han bombbälte.

http://www.expressen.se/nyheter/foraren-vid-terrordadet-i-barcelona-identifierad/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-22 10:17 #149 av: [Carpinus]1

#140 Åboterrorn: ytterligare en 18-årig marockan har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för två mord och åtta mordförsök.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-22 21:11 #150 av: [Carpinus]1

#138 Åbo: en av de terrormisstänkta 18-åringarna skall ha kommit till Sverige som 14-åring och bott här i flera år. Hans asylansökan avslog tidigt, därefter har han uppehållit sig i Sverige och anvisats en del boende på HVB-hem av Migrationsverket, men avvikit från dem för att leva som gatubarn.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-23 23:17 #151 av: [Carpinus]1

En konsert i Rotterdam med det amerikanska bandet Allah-Las fick ställas in efter tips från spansk polis. En spanskregistrerad skåpbil fullastad med gasbehållare påträffades utanför arenan där konserten skulle äga rum. Föraren kunde gripas och förhörs nu.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-24 13:23 #152 av: [Carpinus]1

#151 Föraren av den gasflaskefyllda bilen sägs ha lämnat en logisk förklaring till bilens placering. Men det är lite motsägelsefulla uppgifter, då ytterligare en person har gripits i ärendet.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-25 20:04 #153 av: [Carpinus]1

Brittisk antiterrorpolis uppmanar landsmännen till försiktighet under Bank Holiday som infaller nu i helgen.

http://www.expressen.se/nyheter/brittisk-antiterror-polis-terrorvarnar-under-storhelg/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-25 22:42 #154 av: [Carpinus]1

En man har skjutits och senare avlidit av skottskador efter att ha attackerat två poliser i Bryssel med machete. En åklagare säger att man tror att det rört sig om en terroristattack.

"Enligt RTBF ska förövaren vara en 30-årig somalisk man som skrek ”Allahu akbar” när han attackerade med macheten", skriver Expressen.

Nästan samtidigt har en svärdbeväpnad man attackerat två poliser utanför Buckingham Palace. Mannen är gripen och bevakningen har förstärkts vid slottet. Drottningen befinner sig inte där för tillfället. Det finns ännu inga uppgifter om även detta fall är terroristrelaterat.

http://www.expressen.se/nyheter/svardman-har-attackerat-polis-utanfor-buckingham-palace/

Ingen av de attackerade poliserna är allvarligt skadad.

Edit.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-26 07:14 #155 av: [Carpinus]1

#154 Även Londonfallet utreds som terrorbrott.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EGbol/svardman-till-attack-mot-poliser-i-london

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-27 13:51 #156 av: [Carpinus]1

De spanska dåden har krävt sitt sextonde offer, då en tysk kvinna som skadades i La Rambla har avlidit.

http://www.expressen.se/nyheter/16-personer-doda-efter-dubbla-daden/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-27 17:16 #157 av: [Carpinus]1

"Artonåringen" bakom dådet i Åbo har, inte direkt förvånande, uppgett falsk identitet och födelseår. Han är född 1994 och kom till Finland 2016. Varifrån han närmast kom framgår inte.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/32Bnd/misstankte-terroristen-i-abo-ljog-om-namn-och-alder

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-29 20:51 #158 av: [Carpinus]1

Åbo:
Kvar i häkte sitter huvudmannen plus ytterligare en person.
De sista skadade bedöms kunna lämna sjukhuset den här veckan.
Den huvudmisstänkte har skrivit någon form av manifest som nu är under översättning.

Källa

Katalonien:
Två personer har gripis i Marocko. misstänkta för inblandning i dåden i Katalonien.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-31 15:42 #159 av: [Carpinus]1

Den person som efterlysts efter Åbofallet heter Zuhriddin Rashidov, 23. Han bedöms som farlig, och då känns det lite underligt att man inte publicerat bild och namn på honom tidigare. Risken är ju rätt stor att han kan ha sökt sig till Sverige.

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/zuhriddin-rashidov-jagas-for-terrordadet-i-abo/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-05 12:13 #160 av: [Carpinus]1

Fyra nynazister som misstänks ha planerat terrordåd i Storbritannien har grips av brittisk polis.

http://www.expressen.se/nyheter/fyra-nynazister-gripna-for-misstankta-terrorforberedelser/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-06 15:42 #161 av: [Carpinus]1

En person har anhållits skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden) för förberedelse till terroristbrott. Ärendet sköts av Riksenheten för säkerhetsmål inom Åklagarmyndigheten.

http://www.barometern.se/kalmar/misstankt-terrorist-gripen-4/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-07 16:51 #162 av: [Carpinus]1

#161 Personen är nu frigiven.

http://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-terrormisstankt-forsattes-pa-fri-fot-igen/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-08 07:53 #163 av: [Carpinus]1

Nya detaljer har kommit fram om Åboterroristen. Aftonbladet skriver:

"Åboterroristen Abderrahman Bouanane dödade två personer med kniv.
Nu avslöjas att han planerade att utföra flera dåd – och att han tänkt hugga oskyldiga tills han själv dödades."---

"Under presskonferensen på torsdagskvällen meddelade Centralkriminalpolisen också att de tror att 22-åringen radikaliserats kort innan Åbodåden, några veckor eller någon månad innan attentatet, skriver HBL.

Tidigare har det också förekommit uppgifter om att Abderrahman Bouanane lämnat efter sig någon form av ”manifest”. Polisen berättar nu att han också filmat sig själv utanför Åbo domkyrka när han läser upp ett handskrivet ”manifestet” på arabiska med ett budskap snarlikt terrorsekten IS.
Kort innan han gick till attack laddade Åboterroristen upp videon på nätet."---

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MQXLR/aboterroristen-ville-doda-fler--hade-alternativa-planer

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-12 21:16 #164 av: [Carpinus]1

#141 "Sagrada Familia har evakuerats i Spanien efter ett terrorlarm.  Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från flera gator, skriver spanska medier. "---

http://www.expressen.se/nyheter/terrorlarm-i-spanien-allmanheten-uppmanas-halla-sig-borta-fran-gator/

Uppdatering: avblåst 21.30.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-15 10:51 #165 av: [Carpinus]1

En explosion i en tunnelbanevagn i London som först återrapporterats som en olyckshändelse har efterhand väckt vissa frågor. Enligt vittnesmål skedde detonationen i en hink, ur vilken man kan se förkolnade kablar sticka upp. Polisen vill inte uttala sig om orsak ännu, men aktiviteten är stor. Ett antal passagerare har fått brännskador, men det finns inga uppgifter om avlidna.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-15 11:37 #166 av: Hayabusa

#165 Utreds som terrorism, hör jag på SR P4 just nu (11.36)

Anmäl
2017-09-15 12:48 #167 av: [Carpinus]1

"En före detta utredare säger till Sky News att det verkar röra sig om en ombyggd tryckkokare som lyckligtvis inte fungerat som gärningspersonerna tänkt sig", rapporterar SVT.

(Tryckkokare var ju vad t.ex. den förste Drottninggateterroristen  Abdulwahab använde sig av.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-15 16:48 #168 av: [Carpinus]1

Dyster statistik - men det hade kunnat vara betydligt värre om de här personerna inte hade gripits...

"2017 är det värsta år Storbritannien upplevt sedan attackerna mot Londons tunnelbana 2005. Det märks också i polisens statistik över gripanden.

Den brittiska polisen har gripit 379 personer misstänkta för terrorbrott under tolv månader fram till juni i år. Det är den högsta siffran någonsin för Storbritannien."---

http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/2017-ar-ett-terrorns-ar-for-storbritannien/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-15 21:55 #169 av: [Carpinus]1

Storbritannien höjer terrorberedskapen till den högsta nivån, "kritisk", eftersom man befarar att attacken i tunnelbanan kommer att följas av fler terrordåd.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-15 22:06 #170 av: GIKmio

Fruktansvärt att sådana människor ska få ställa till ett helvete för så många oskyldiga utan att det händer något från politikerna som verkar följa den fleråriga terrortrenden i Europa utan att få händerna ur fickorna.   

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2017-09-15 23:05 #171 av: [Carpinus]1

#170 Ja, det finns en del att bita i-men det skulle ha bitits tidigare!

Och börjar det röra sig på allvar i den här samlingen går vi ingen ljus framtid till mötes här heller - det har vi ju redan sett prov på...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-16 12:00 #172 av: [Carpinus]1

En 18-årig man har gripits i hamnstaden Dover och anhållits för terrorbrott i samband med tunnelbanedådet i London.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-16 18:07 #173 av: [Carpinus]1

SVT Nyheter sammanfattar terrorbrott begångna i Europa 2017

https://www.svt.se/special/terror-i-europa/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-20 11:31 #174 av: [Carpinus]1

Ytterligare två gripna efter tunnelbaneattacken i London, totalt är nu fem gripna där.

http://www.expressen.se/nyheter/ytterligare-tva-gripna-for-terrorattacken-i-london/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 11:54 #175 av: [Carpinus]1

SÄPO arbetar med ett hot om terrorattentat mot Stockholm uppfattat "någon gång under de senaste 24 timmarna".

http://www.expressen.se/nyheter/terrorhot-mot-stockholm/

Även http://politik.ifokus.se/discussions/59c38abb8e0e745c7b00036b-terrorhot-mot-stockholm?discussions-1

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-22 10:13 #176 av: [Carpinus]1

En 24-årig marockansk medborgare har gripits för inblandning i terrordåden i Spanien.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ytterligare-en-gripen-for-barcelona-dad

Samtidigt har två misstänkta från Londonattentatet försatts på fri fot.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-23 21:17 #177 av: [Carpinus]1

Söndag blir en jobbig dag för den tyska polisen, dels med valet och dels att Berlin Marathon äger rum samma dag. Det finns 1779 vallokaler enbart i Berlin, 40.000 skall springa maraton och några hundratusen se  på. Det är 1500 poliser i tjänst enbart i Berlin - hoppas det räcker...

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/terrorhotet-vilar-over-tyska-valet

http://www.expressen.se/nyheter/politiken-krockar-med-sport-i-berlin/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-01 18:50 #178 av: [Carpinus]1

Två kvinnor knivdödades på en järnvägsstation i Marseille idag av en man som enligt vittnen ropade  "Allahu akbar". Han sköts i sin tur till döds av patrullerande säkerhetsstyrkor. Dådet utreds som terrorbrott.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-03 12:43 #179 av: [Carpinus]1

Vad som förefaller ha varit ett planerad terrordåd mot fotbollsstadion Parc des Princes i Paris i lördags avvärjdes av fransk polis när en apterad bomb oskadliggjordes. Fem personer greps, varav en som var föremål för polisens intresse sedan tidigare på grund av kopplingar till islamsk terrorism.

Hemmalaget PSG mötte Bordeaux senare under lördagen.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-04 11:34 #180 av: Farwuq

Skicka dem till djävuls ön.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-10-04 20:43 #181 av: Hayabusa

#180 Sverige?

Anmäl
2017-10-05 14:10 #182 av: [Carpinus]1

 "Teknisk utrustning har under en säkerhetskontroll på Landvetter flygplats gett utslag för sprängämnen. Nationella bombskyddet har nu kunnat flytta föremålet till en säker plats.

– Vi har gripit en man som skulle resa från Sverige till ett annat EU-land. I det här fallet kan vi inte utesluta att det rör sig om ett farligt föremål, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. "---

GP

Swedavias presskommunikatör uppger till källan att hallen där det hela inträffat endast används för inrikes resenärer, så uppgiften om att mannen skulle resa till ett annat EU-land verkar lite märklig.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-05 18:53 #183 av: [Carpinus]1

#182 Mannen som anhållits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse är i tjugoårsåldern och var på väg till ett annat EU-land. Enligt uppdatering av nyhetsartikeln i GP var orsaken till att han greps vid inrikeshallen att man passerar den efter att ha gått igenom säkerhetskontrollen.

Vad det potentiellt farliga föremålet består av har ännu inte framkommit.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-06 10:18 #184 av: [Carpinus]1

Mannen som greps på Landvetter är en 20-årig tysk medborgare, meddelar GP, som även skriver:

"Den substans som gav utslag i kontrollen ska vad GP erfar ha varit TATP (triacetrontriperoxid), substansen TATP, ett extremt känsligt, lättexplosivt och oberäkneligt sprängmedel.
I 20-åringens gods återfanns, enligt uppgift till GP, två mindre burkar med en mörk vätska och dessutom en något större mängd vit vätska. Analysen av dessa ämnen pågår fortfarande."---

GP

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-06 15:12 #185 av: [Carpinus]1

#184 Efter analys av de misstänkta ämnena har den tyske mannen släppts och inga misstankar kvarstår mot honom.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-17 19:21 #186 av: [Carpinus]1

Är det inte det ena så är det andra...Ledsen

"Tio personer har gripits av polis i Frankrike, misstänkta för att ha planerat att mörda politiker, rapporterar AFP. De gripna ska vara högerextremister, med kopplingar till en 21-årig man som greps av polis i somras.    21-åringen drev en hyllningssida för Anders Behring Breivik på internet och ska ha velat förena likasinnade för terrorattacker."---

"Enligt Le Parisien var gruppens mål muslimer, moskéer och muslimska politiker. En av de personer som gruppen ska ha haft planer på att mörda är en högt uppsatt politiker – som är nära vän med president Emmanuel Macron. 

21-åringen misstänks ha velat förena likasinnade för terrorattackerna, skriver Le Parisien.  Enligt AFP är de gripna mellan 17 och 25 år gamla."

https://www.expressen.se/nyheter/tio-hogerextremister-gripna-i-frankrike-ville-doda-politiker/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-18 08:04 #187 av: [Carpinus]1

I Storbritannien för MI5 en ständig kamp mot klockan för att hinna förhindra de attentat som ständigt lurar, och högste chefen oroar sig för att Brexit kommer att innebära ett avbräck i det europeiska samarbetet mot terrorismen.

"Underrättelsetjänsten MI5 kämpar med att hålla jämna steg med terroristernas planer. Och hotet blir inte mindre när Storbritannien lämnar EU, uppger högste chefen Andrew Parker.

– Höjningen av hotnivån går i den snabbaste takt jag sett i min 34-åriga karriär, säger han till Sky News."---

"I de 500 aktiva utredningarna håller MI5 koll på runt 3 000 individer som sysslar med extremism på olika sätt. Över 20 000 personer som varit aktuella i andra utredningar sparas i en databas.
Enligt Parker ökar terrorhotet mot Storbritannien på ett sätt som saknar historisk motsvarighet.
– Vi står framför ett multidimensionellt hot som utvecklas på en skala och i en takt som vi aldrig upplevt förut.
Underrättelsetjänstens 4 000 förundersökningsledare och spioner har bråda dagar med att stoppa terroristerna i tid."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x11Kp/brittiska-spionchefen-terrorhotet-storre-an-nagonsin

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 08:47 #188 av: [Carpinus]1

Attentatsförsök med religiösa förtecken under uppsegling i Ängelholm?

"Två så kallade molotovcocktails kastades in genom fönstret på baren 19Hundra i centrala Ängelholm, strax innan klockan ett under natten mot söndagen. Utanför stod förövaren beväpnad med en kniv.
De inkastade flaskorna antändes aldrig. I stället rusade krogens ordningsvakter fram mot mannen och brottade ner honom. På mannen fanns någon slags midjeväska med en blinkande anordning som enligt vittnen såg ut som ett bombbälte."---
"I den ryggsäck han hade på sig ska det ha funnits fler flaskor samt ett antal broschyrer med religiös information."---

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l83ve/uppgifter-fynd-hemma-hos-misstankt-i-angelholm

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 09:48 #189 av: Farwuq

Man tappar andan, i Ängelholm?  Förskräckt
Där gick jag i gymnasiet på 70 talet, hur kan Ängelholm förfallit så mycket?

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-10-23 10:03 #190 av: [Carpinus]1

#189 Förändringens vindar når även Ängelholm....

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 10:28 #191 av: Farwuq

Ja, det är tydligt.

Ledsen

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-10-23 13:31 #192 av: Carmarino

#189 Då gick vi nog där samtidigt, åtminstone något år. Ängelholm var världens lugnaste stad då.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-23 15:39 #193 av: [Carpinus]1

#188 Säkerhetsåklagare har nu tagit övertagit fallet, vilket tyder på att det har tagit en ny vändning.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krogattacken-tas-over-av-sakerhetsaklagare/

Ps. Tummelplats för Ängelholmselever i förskingringen härSkämtar

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 16:56 #194 av: Carmarino

#193 Tycker det verkar lite ologiskt att säkerhetsåklagaren har övertagit ett fall som ändrats till "grovt olaga hot". Det låter inte direkt som ett ärende för Säpo.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-23 17:07 #195 av: [Carpinus]1

#194 Det är ju som sagt en utredning, och rubriceringen kan ändras under resans gång ända fram till beslut om rättegång. (SÄPO var ju f.ö. inte officiellt  inkopplad när beslut om ändrad åklagare togs enligt artikeln.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 17:28 #196 av: Carmarino

#195 Tänkte närmast på meningen "Riksenheten för säkerhetsmål arbetar i vanliga fall bara med Säkerhetspolisen, Säpo".

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-23 17:29 #197 av: [Carpinus]1

#196 Ja, vi får väl se vart det tar vägen.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-23 17:32 #198 av: Hayabusa

#193 Tummen upp

Anmäl
2017-10-25 10:36 #199 av: [Carpinus]1

Ångelholmaren har släppts, även om misstankarna om grovt olaga hot kvarstår. Verkar alltså som om terroristmisstankarna inte varit befogade eller tillräckligt underbyggda. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4nWee/21-aring-slapps-efter-attentat-i-angelholm

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-25 10:40 #200 av: Hayabusa

#199 Kuriosa: "Ängelholmaren" är  (populär) benämningen på dagstidningen NST (Nordvästra Skånes Tidning). Inte lika nyttjad idag utan tillhör mer en svunnen tid :)  

Anmäl
2017-10-25 10:48 #201 av: [Carpinus]1

Låter nästan som namnet på ett pendeltåg också, eller varför inte en lokal korvspecial - eller en drink? Glad

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-25 10:53 #202 av: Hayabusa

#201 Haha, sådana utsvävningar fanns det inte utrymme för "när det begav sig" :)

Anmäl
2017-10-25 15:39 #203 av: [Carpinus]1

#199 Flaskorna som kastades in på nattklubben innehöll inget explosivt utan saft och juice, enligt den åtalades advokat.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-25 16:11 #204 av: Carmarino

#203 Ja och "bombbältet" var ett massagebälte.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-25 17:46 #205 av: Farwuq

Vilken tok

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-10-25 18:17 #206 av: Hayabusa

Det var ju positivt att det inte var någon brännbar vätska, men givetvis förkastligt att kasta in flaskor på det viset. Träffar det illa så kan det skada rejält. Plus det faktum (enligt utsago) att han var försedd med kniv. Galning. Men, ute på gatan igen...

Anmäl
2017-10-25 18:35 #207 av: [Carpinus]1

#206 Ja, man får väl hoppas att det hålls ett vakande öga på honom...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-31 09:07 #208 av: [Carpinus]1

Ständig beredskap, det är vad som väntar Europa under oöverskådlig tid...

"En 19-årig man har gripits misstänkt för planerande av terrorbrott i Tyskland, skriver Focus.
Han anklagas för att ha förberett en bombattack med avsikt att döda så många som möjligt, uppger tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Specialstyrkor i Tyskland ska ha slagit till mot en 19-årig man på tisdagsmorgonen. Mannen ska ha gripits i staden Schwerin, öster om Hamburg.
Mannen, som är hemmahörande i Syrien, misstänks för att ha förberett ett terrorbrott med islamistiskt motiv, enligt Focus.
Enligt nationell åklagare anklagas 19-åringen för förberedelser av ett allvarligt brott, efter att ha genomfört en husrannsakan hon mannen."---

https://www.expressen.se/nyheter/19-aring-gripen-for-terrormisstankar-i-tyskland/

Och om det som hände i Gävle igår kväll var förberedelse till något terrorrelaterat kanske vi får veta så småningom.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-31 09:13 #209 av: Farwuq

Lås in dem på livstid, eller om det vore möjligt, skicka dem för gott till Sibirien.


Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-11-01 07:55 #210 av: [Carpinus]1

#208 Gävlefallet är avskrivet. Där var det någon som hade tillverkat ett bombbälte för att ha till Halloweenutstyrsel, vilket alltså resulterade i att flera flerfamiljshus fick utrymmas. 

(Och häromdagen var det visst någon annan "fantasifull" person som klädde ut sig till ubåtsmördaren. Vuxengrejer?)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-04 12:21 #211 av: [Carpinus]1

"Polisen gjorde en stor razzia i en lägenhet i Göteborg i torsdags. Vid tillslaget ska det ha hittats vapen, narkotika, nazistsymboler – och tio kilo sprängmedel.

Tre män greps i samband med händelsen.

– De misstänks för bland annat grovt vapenbrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott om lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger åklagare Johan Udén."---

ttps://www.expressen.se/gt/razzia-mot-lagenhet-hittade-tio-kilo-sprangmedel/

Illa, inte minst med tanke på det stundande EU-toppmötet...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-04 12:27 #212 av: Hayabusa

#209 Sibirien som i fd Sovjet, menar du... Skämtar

Anmäl
2017-11-05 11:03 #213 av: Farwuq

Ja, det ryska Sibirien.
Det finns ett »Sibirien« utanför Ängelholm i Skåne, det är inte det Sibirien.jag avser.
Skämtar

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-11-10 17:42 #214 av: [Carpinus]1

Minst tre studenter skadades, varav två allvarligt, när de påkördes av en bilist i Toulouse. Det skall ha varit en avsiktlig attack och genomförd på "order" enligt uppgift.

Källa.

Även i Helsingborg har det varit ett försök att köra på två ungdomar utanför en skola, men bilisten körde istället in i en husvägg. Om det rör sig om en terroristattack är ännu så länge oklart. Inledningsvis är brottsrubriceringen försök till grov misshandel.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0w1rM/man-forsokte-kora-pa-tva-i-helsingborg

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-10 22:53 #215 av: landsbygdsbo

214

föraren av bilen i Toulos var väl psykiskt sjuk enligt de senaste uppgifterna...

Anmäl
2017-11-10 23:08 #216 av: [Carpinus]1

#215 Ja, det verkar inte vara något terrorrelaterat (mer än att inspirationen möjligen kommer därifrån).

Föraren i Helsingborg tycks ha varit påverkad, inget sägs om någon terrorattack där heller.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-11 11:14 #217 av: landsbygdsbo

Problemet är väl att en organisation som är ute efter att slå mot samhället med förkärlek väljer instabila individer , personer med alla bokstavskombinationer utom IQ eller en kombination av dessa. 

För den individ oavsett syfte som ger sig på att döda oskyldiga i ett självmordsuppdrag, han eller hon är ju inte att räkna som tillräknelig.

Lite skillnad blir det i de attentat som har ett militärt upplägg liknande det med de två tornen i USA. Där krävs det , förutom att dessa individer blivit i det närmaste hjärntvättade även ett visst mått av intellekt och organisatorisk förmåga.

Men att stjäla en bil och använda som vapen eller att börja hugga folk med kniv..det behöver man knappast dränera intelligensnivån i en organisation för.

Och de flesta visar sig ju vara patetiska ensamvargar som själva drivit ner sig i sitt destruktiva tillstånd.

Anmäl
2017-11-11 11:40 #218 av: [Carpinus]1

Tror att media ofta blandar ihop "ensamvargar" med "ensamopererande". Efterhand brukar det plockas in olika kontakter som terroristen verkar ha haft, och rent socialt lever många av dem ett  socialt relativt välordnat liv, med familj och jobb. Däremot hör det ofta till att det skett en radikaliseringsprocess, och denna sker nog genom yttre påverkan i någon form, i och kring moskén, efter en resa till radikal miljö eller på nätet.

Sedan finns det givetvis ett antal Copycats och knäppskallar som  tar automatvapnet, kniven eller bilen som verktyg för hämnd eller för att få uppmärksamhet. Det är på sitt sätt en följd av terroristpåverkan, åtminstone i Europa. (I USA finns det ju en viss "tradition" av massmord med vapen.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-13 11:22 #219 av: [Carpinus]1

I Finland har man lyckats fastställa identiteten på den andre som greps i samband med terrorattentatet i Åbo.

"Han misstänks för delaktighet i två mord och åtta mordförsök i terrorsyfte. Mannen har också uppgett sig vara yngre än vad han verkligen är. Mannen är född 1996, inte 1999 som han tidigare uppgav. Också den huvudmisstänkte Abderrahman Bouanane uppgav fel identitet och ålder", skriver YLE.

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/08/30/den-andra-som-greps-efter-abodadet-upptradde-ocksa-med-falskt-namn

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-21 15:03 #220 av: [Carpinus]1

I december är det ett år sedan en terrorist körde in i en julmarknad i Berlin och dödade 12 människor. Nu tros ännu ett attentat mot julhandeln i Tyskland ha varit under planering - i en koordinerad razzia från femhundra poliser i fyra tyska städer har sex syrianer i åldrarna 20-28 år gripits. Samtliga gripna misstänks vara IS-medlemmar. 

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-06 08:44 #221 av: [Carpinus]1

Planer på attack mot högsta nivå har avslöjats i England. 

"De skulle spränga sönder grindarna till Downing Street och sedan storma in och mörda Theresa May. Men de två unga terroristerna har nu avslöjats och gripits, uppger brittisk säkerhetstjänst."---

"Om det finns någon större grupp bakom komplotten framgår inte, men MI5 varnar för att terrorrörelsen IS nu hetsar till fler attacker i västvärlden när gruppens försök till ett "kalifat" i Irak och Syrien har kollapsat."---

TT

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-09 00:23 #222 av: [Carpinus]1

Ingripande på Arlanda tidigare idag:

"En man i 30-årsåldern med biljett till Egypten greps i säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats.

Mannen hade vapen i sitt handbagage, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.

– Det är saker som kan användas för att kapa ett flygplan, säger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisen, till Aftonbladet."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MgRlpo/man-greps-pa-arlanda-med-vapen-i-vaskan

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-20 17:05 #223 av: [Carpinus]1

#222 Det har varit väldigt tyst om det här sedan: "Mannen som greps i säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats under fredagen hade fyra stora knivar i sitt handbagage, rapporterar Dagens Nyheter. Han anhölls senare, misstänkt för förberedelse till luftfartssabotage. "---

"Den gripne, som är i 30-årsåldern, skulle flyga till Egypten. Han är inte svensk medborgare, uppger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisområde Nord i Stockholm, för TT. Närmare än så vill han inte precisera mannens nationalitet."---

TT

Nytt fall nu:

"En 34-årig svensk man har gripits på en flygplats utanför London misstänkt för förberedelse till terrorbrott, uppger Sky News.

Mannen greps på tisdagen efter att ha gått av en flight från Stockholm.

Han ska ha burit på "terrormateriel", uppger polisen."---

.

https://www.expressen.se/nyheter/terrormisstankt-svensk-gripen-pa-flygplats/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-22 13:36 #224 av: [Carpinus]1

Svenskexport...


"En 30-årig syrisk man, som har varit bosatt i Sverige, har gripits av dansk polis – misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

Mannen ska ha haft knivar och bomber och planerat ett dåd i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet." ---


https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-gripen-for-terrorbrott-i-Danmark/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-22 15:30 #225 av: [Carpinus]1

#224 Mannen är känd för andra händelser i Sverige. Kanske lyckas danskarna med det svenskarna gick bet med?

Se denna tråd.

https://politik.ifokus.se/discussions/59283733ce12c4034b0049a6-is-anhangare-kan-slappas-fri

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-26 14:28 #226 av: [Carpinus]1

"Det ska varit på julaftonskvällen som den speciella polisenheten DSI i Nederländerna grep fyra män i centrala Rotterdam misstänkta för terrorbrott med islamisk motiv. 

Bland de misstänkta finns en svensk man i 30-årsåldern, rapporterar åklagarmyndigheten.

Svensken ska ha kommit Nederländerna på söndagsmiddagen med ett flyg från Stockholm. Han togs omgående, för den nederländska polisen hade fått information från en utländsk polisjänst att mannen skulle vara involverad i terrorism."---

                                                                                                     .

https://www.expressen.se/nyheter/svensk-gripen-i-rotterdam-misstanks-for-terrorbrott/

Men i Sverige kunde han leva tryggt...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-26 17:50 #227 av: Farwuq

Eller var det svenska polisen som samarbetade med den nederländska.
Allt samarbete sker inte i ljuset.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-12-26 18:00 #228 av: [Carpinus]1

#227 Det kan mycket väl vara så, men det motsäger i så fall inte det faktum att en terrorist kan uppehålla sig fritt i vårt land, oavsett om han är svensk medborgare eller någon som inte kunnat visas ut av humanitära skäl. Hoppas han får sitta länge i Nederländerna och sedan utvisas någon annanstans.

Vi har ju ett färskt exempel på en annan frigångare i #225.

DN 170403:

Trots EU-krav på skärpt lagstiftning fortsätter regeringen att prioritera föreningsfriheten framför ett förbud mot att ingå i terrororganisationer."---

"DN kan redan nu berätta att Sverige kommer att gå mildare fram än majoriteten av övriga EU. Att tillhöra en terrorrörelse kommer inte heller i framtiden att vara straffbelagt, vilket är fallet i exempelvis Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien, Estland och Österrike. Det gör att varje enskild gärning som skett i terrorsyfte måste bevisas – inte tillhörigheten i sig."---

"En som däremot menar att IS borde omfattas av det undantag för militära organisationer som redan finns i grundlagen är chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström, chef för Riksenheten för säkerhetsmål.
Hon har i flera fall misslyckats att få åtalade fällda för terroristbrott och tror att en kriminalisering av medlemskap i terrorrörelser skulle öka rättsväsendets chanser att nå framgång.
– Det skulle antagligen underlätta om vi vill utreda och lagföra dem som reser eller sympatiserar med organisationer som är terrorklassade, säger hon."---

https://www.dn.se/nyheter/sverige/foreningsfriheten-skyddar-svenska-is-terrorister/

Edit.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-28 13:31 #229 av: [Carpinus]1

#226 Svensken häktad i 14 dagar.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-11 11:49 #230 av: [Carpinus]1

#229 Fortsatt häktad:

"Den svensk som greps vid en antiterrorinsats i nederländska Rotterdam på julafton ska hållas häktad i ytterligare en månad. Det har den nederländska tingsrätten beslutat.

Den 29-årige svensken är, tillsammans med en en 21-årig man från Vlaardingen, misstänkt för terrorverksamhet med islamistiska motiv."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/29-arig-svensk-fortsatt-haktad-i-nederlanderna

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-01 11:16 #231 av: [Carpinus]1

#188ff#206 Lugna Ängelholm? Förskräckt

"Turbåten Laxen i Ängelholm kan ha varit ett tänkbart mål för terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Det framgår av stämningsansökan som lämnades in till Stockholms tingsrätt idag."---

SR

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-03 15:00 #232 av: [Carpinus]1

Förmodat rasist-/terroristdåd i Italien:

"En man öppnade eld från en bil i den italienska staden Macerata i Italien vid lunchtid på lördagen. Fyra personer skadades, varav en allvarligt, skriver Corriere della Sera.
Polisen misstänker att masskjutningen har ett rasistiskt motiv och 28-årig man med koppling till den högerextrema miljön har gripits.
– När han greps gjorde han salut och ropade "länge leve Italien", säger en poliskälla till tidningen."---

"Enligt de initiala uppgifterna skadades fyra personer. För en av dem uppges läget vara allvarligt. De andra tre ska ha klarat sig med lindriga skador, skriver Corriere della Sera.
En av polisen teorier är att skottlossningen har ett rasistiskt motiv eftersom samtliga offer är mörkhyade. En nigeriansk man står just nu åtalad för att ha mördat en 18-årig italiensk kvinna och skottdådet tros vara en hämndaktion för det. Den unga italienskans kropp hittades styckad och nertryckt i en resväska förra veckan, skriver Il Giornale."---

 https://www.expressen.se/nyheter/minst-fyra-skadade-i-skottlossning-i-italien/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-05 08:09 #233 av: [Carpinus]1

Salah Abdeslam, den ende identifierade gärningsmannen från massdödsskjutningarna i Paris, ställs inför rätta den här veckan. Det finns även svenskanknytning i rättegången. TT skriver:

 "I sammanhanget finns också klara kopplingar till Sverige som väntar på att redas ut. I eldstriden i Forest dödades en av Abdeslams kumpaner – 35-årig algeriern Mohamed Belkaid, som var folkbokförd i Märsta.
I belgiskt häkte sitter dessutom Malmö-födde svenske medborgaren Osama Krayem sedan april 2016. Även Krayem har kopplingar till Paris-dåden, men framför allt till terrorattackerna i Bryssel den 22 mars 2016 där han uppges ha backat ur i sista stund från att spränga sig själv i tunnelbanan."

TT

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-12 08:51 #234 av: Farwuq

#231 Laxen har jag åkt med flera gånger. Den tar sig fram i den meanderslingrande ån i Ängelholm.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-02-12 09:10 #235 av: [Carpinus]1

#234 Frågan är vem som tipsat Akilov om Laxen som tänkbart mål för en attack. Det  kan också göra säkerhetsåklagarens intresse för brandbombsfallet som omnämns tidigare i tråden (#193) mer förståeligt.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-12 09:26 #236 av: Hayabusa

Saxat från HD 31/1-2018:

"Enligt åklagaren sökte den för terroristbrott åtalade Rakhmat Akilov på turbåten Laxens hemsida och vägen till hamnen i Skälderviken för att förbereda ett attentat. Men i polisförhör uppger Akilov att sökningarna kan ha berott på att han letade efter en båtresa till Islamiska staten (IS)."

Sant eller inte? Personligen har jag inget större förtroende för vad Akilov påstår. Var Laxen ett möjligt mål för ett attentat? Kanske, en gärningsman kan slå till var som helst.

Anmäl
2018-02-13 06:35 #237 av: Farwuq

Ja, om man spränger en full båt mitt i en strömmande ån, så lär många stryka med.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-02-13 20:28 #238 av: Hayabusa

Saxat från HD 13/2-2018

Anmäl
2018-02-14 10:28 #239 av: Farwuq

Djäkla r*vh*l till människa.
Arg

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-02-25 17:01 #240 av: [Carpinus]1

"Fransk polis och säkerhetstjänst har avvärjt två planerade terrordåd hittills i år, säger den franske inrikesministern Gerard Collomb.

I det ena fallet greps en man i januari, misstänkt för att ha planerat en attack mot en "stor idrottsanläggning".
I det andra fallet tros en person ha samlat material till en bomb i syfte att attackera militära styrkor som patrullerar i landet, vilket bekräftades av åklagare för ett par veckor sedan."---

TT

Skönt så länge Polisen ligger steget före!

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-26 08:18 #241 av: Farwuq

Lås in dem tills "aftonsvalkan" når dem.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-03-23 12:02 #242 av: Göstage

Ovanligt lugnt på terrorfronten i Europa en tid, men nu verkar det vara dags igen...

"Skott har avlossats och gisslan har tagits vid en butik i södra Frankrike, uppger AFP. Händelsen ska ha inträffat i Trèbes – kort därifrån rapporteras också om att en polis skjutits.
Terrorgruppen IS uppger sig ligga bakom, enligt åklagare."---

https://www.expressen.se/nyheter/skjutning-och-gisslandrama-i-butik-i-sodra-frankrike/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-23 14:54 #243 av: Göstage

#242 Dramat slut?

"AFP uppger att mannen som tog gisslan, dödade minst tre och skadade ett dussin personer på en stormarknad i södra Frankrike, nu själv har skjutits ihjäl av polis.
Gärningsmannen hävdade att han tillhörde IS och krävde att Frankrike skulle släppa Salah Abdeslam som greps efter terrorattacken i Paris i november 2015, rapporterar flera medier.
– Det verkar vara en terrorattack, säger den franske premiärministern Edouard Philippe enligt AP."---

https://www.expressen.se/nyheter/skjutning-och-gisslandrama-i-butik-i-sodra-frankrike/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-24 07:20 #244 av: Göstage

#243 Den polis som lät sig utväxlas mot en kvinna i gisslan och skadades svårt har nu avlidit. Därmed har dödssiffran för dådet stigit till fyra, femton har skadats.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/XwplOg/hjaltepolisen-som-bytte-plats-med-gisslan-ar-dod

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-27 22:41 #245 av: Göstage

Terrorlärare i England tränade elever för attentat. Två andra personer dömda för medhjälp.

"I Storbritannien har en man som försökt radikalisera skolelever för att utföra terrordåd i London dömts till 25 års fängelse i dag. Den 25-årige mannen ska ha planerat att attackera upp till 30 olika mål i London."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-07 16:55 #246 av: Göstage

På årsdagen av terroristdådet i Stockholm har ett dåd som också verkar terrorrelaterat inträffat i Tyskland, men bakgrunden  är inte bekräftad ännu.

"En liten lastbil uppges ha kört in i en folkmassa i tyska Münster. Omständigheterna är oklara men RP Online har uppgifter om 30 skadade och tre döda.
Enligt uppgifter ska gärningsmannen ha skjutit sig själv efter händelsen."---

 https://www.expressen.se/nyheter/bil-uppges-ha-kort-in-i-folkmassa-i-tyskland/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-07 19:46 #247 av: Göstage

#246 Fyra döda, sex livshotande skadade i Münster. Gärningsmannen psykiskt sjuk, inga tecken på terror enligt senare rapporter.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3jzRXX/bil-korde-in-i-folkmassa-i-tyska-munster--fyra-doda

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-08 10:04 #248 av: Farwuq

Man kan bara gråta, när ska detta sluta?

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-04-08 16:03 #249 av: Göstage

Idag kunde ytterligare personer ha dött i Tyskland:

"Under söndagen lyckades polisen i Berlin förhindra ett terrordåd mot Berlinmaraton, efter att polismyndigheten fått uppgifter om en misstänkt attack, enligt tyska Welt.
Specialstyrkor sattes in och fyra män kunde gripas. En av de huvudmisstänkta uppges ha planerat att döda åskådare och deltagare med kniv under söndagens tävling. Den misstänkte mannen ska under en tid ha varit under bevakning av den tyska säkerhetspolisen."---

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-forhindrade-terrordad-i-berlin-fyra-gripna/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-30 11:27 #250 av: Göstage

Flera personer gripna i Akalla och i norra Sverige misstänkta för planering av terrorbrott. 

Egen tråd.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-13 05:38 #251 av: Göstage

Lugnt ett tag, men...

"En person dödades och fyra skadades när en man gick till attack med kniv i centrala Paris. Den misstänkte terroristen sköts ihjäl av polis."---

"De franska myndigheterna har inlett en terrorismutredning. Åklagaren François Molins säger att attentatsmannen enligt vittnen skrek ”Allahu akbar” (Gud är större) i samband med attacken, skriver nyhetsbyrån AFP.
Terrorgruppen Islamiska staten har tagit på sig dådet via sitt propagandaorgan Amaq, skriver AP."---

"Över 245 personer har dödats i en rad jihadistattacker i Frankrike under de senaste tre åren, enligt AFP:s sammanställning."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rL1P20/en-dod-i-knivattack-i-paris--garningsman-ihjalskjuten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-14 06:57 #252 av: Farwuq

Hoppas inget sker nu under karnevalen i Lund.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-05-29 12:31 #253 av: Göstage

Befarat terrordåd i Belgien:

"En man sköt på tisdagen ihjäl tre personer, varav två poliser, och tog en kvinna som gisslan i staden Liège i Belgien. Mannen dödades senare av polis, rapporterar medier i landet. Händelsen utreds som terrorbrott."---

https://www.dn.se/nyheter/varlden/tre-doda-nar-man-oppnade-eld-i-belgisk-storstad/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-30 20:59 #254 av: Göstage

#253 Tydligen var det så:

"Terrorgruppen Islamiska Staten har gått ut med att den man som i går dödade tre personer i den belgiska staden Liege är en medlem i gruppen. IS kallar mannen för en ”soldat av kalifatet”, enligt nyhetsbyrån AP. 

Den 31-årige mannen var på permission från fängelset när han på tisdagen sköt ihjäl två poliser och en förbipasserande, innan han själv dödades i en eldstrid med polisen."---


https://www.svt.se/nyheter/utrikes/is-attentatman-i-belien-kalifatets-soldat

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-15 13:52 #255 av: Göstage

#157 #163 m.fl. Uzbeken Abderrahman Bouanane blev den förste som döms för brott med terrorsyfte i Finland. Han döms till livstids fängelse och skall betala 4,4 miljoner till överlevande och till offrens närmaste, och som vanligt frågar man sig var han skall få de pengarna ifrån.
 Bouanane kom till Finland 2016 och nekades asyl samma år. 

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-16 08:13 #256 av: Göstage

Kvinnlig terrorcell sprängd i London.

"Den första terrorgruppen som består av enbart kvinnor har nu fängslats i Storbritannien, skriver Sky News. Det rör sig om systrarna Rizlaine Boular, 22, och Safaa Boular, 18, deras mamma Mina Dich samt Rizlaine Boulars väninna Khawla Barghouthi. De ville utföra en knivattack i Westminster, London.
Rizlaine Boular ska ha planerat att hugga slumpmässiga personer ur allmänheten vid turistattraktiva Westminsterpalatset, där det brittiska parlamentet håller till. Syftet var att skapa panik, skada och död, enligt rätten."---

"Rizlaine Boular har erkänt förberedelse till terroristbrott. Hon döms till 16 år i fängelse. Mamman Mina Dich har erkänt att hon hjälpte sin dotter, och döms till fängelse i sex år och nio månader. Lillasystern Safaa Boular kommer att få sitt straff senare.
Den fjärde kvinnan, Khawla Barghouthi, kommer att dömas till fängelse för att hon höll tyst om den planerade attacken, skriver Sky News."

https://www.expressen.se/nyheter/kvinnlig-terrorcell-sprangd-fyra-medlemmar-fast/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-17 15:01 #257 av: Göstage

#256 Ännu ett fall med kvinnliga förtecken, vilket annars brukar vara sällsynt i Europa.

"En kvinna har skadat två personer med en mattkniv på en stormarknad i Frankrike. I samband med dådet skrek hon "Allah Akbar", "gud är stor" på arabiska, skriver Le Figaro. Dådet ägde rum på en stormarknad i den sydfranska staden Seyne-sur-Mer. Kvinnan kunde gripas efter dådet."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/kvinna-har-skadat-tva-pa-fransk-stormarknad/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-24 17:47 #258 av: Göstage

25 skadade när byggnad exploderade i Wuppertal i Tyskland  i natt. Polisen kommenterar i nuläget inte om man misstänker terrorkoppling.

https://www.svt.se/nyheter/25-skadade-nar-byggnad-exploderade-i-tyskland

Holländska celler har varit uppmärksammade den senaste veckan, och tre plus två misstänkta har gripits för misstänkta terrorkopplingar. Detta har dock inte nämnts av svenska nyhetskällor. (SR nämnde det på en nattlig nyhetssändning, men sedan försvann det.)

https://nltimes.nl/2018/06/19/three-dutch-arrested-dna-match-isis-weapons
https://nltimes.nl/2018/06/22/two-arrested-rotterdam-preparing-terrorist-act

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-25 15:26 #259 av: Göstage

Polisen har ingripit mot högerextrema i Frankrike som misstänks ha förberett attacker mot muslimer.

"I Frankrike har tio högerextrema gripits i en stor anti-terrorräd. De misstänks ha planerat attacker mot muslimer.

I helgen har franska anti-terrorstyrkor gjort tillslag på flera platser i landet – bland annat i Parisregionen och på Korsika. Totalt greps tio män och under räden ska flera skjutvapen ha hittats. Planen ska, enligt franska medier, ha varit att attackera muslimer."---

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-02 19:45 #260 av: Göstage

"Sex personer, varav en är iransk diplomat, har gripits i Belgien, Frankrike och Tyskland. De misstänks för inblandning i ett planerat bombattentat mot en konferens med den iranska oppositionsgruppen Folkets mujahedin i Frankrike som hölls i helgen."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sex-gripna-misstankta-for-planerat-bombdad-i-frankrike

Den iranske diplomaten är stationerad i Österrike men greps i Tyskland. Den iranska rektionen skall bli intressant att se!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-02 20:32 #261 av: [Jarl]

Det är chip i huvudet på folk sedan används dom för politisk syfte

Anmäl
2018-07-18 20:22 #262 av: Göstage

Vansinnet består...

"En brittisk man som svurit trohet till Islamiska staten (IS) fälls för att ha planerat ett attentat mot premiärminister Theresa May."---

"Åklagaren hävdar att 20-åringen hade för avsikt att utföra ett självmordsdåd mot premiärministerbostaden på Downing Street i London. Först skulle han utlösa en bomb vid porten, sedan skjuta vakterna och slutligen — om han då själv fortfarande var i livet — hugga huvudet av Theresa May.

Enligt BBC avslöjades planerna genom ett samarbete mellan den amerikanska polisen FBI, den brittiska säkerhetstjänsten MI5 och brittisk polis."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/falld-for-mordplan-mot-may

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-20 16:28 #263 av: Göstage

"Enligt tidningen Lübecker Nachrichten ska en gärningsman ha klivit på en buss i Lübeck i norra Tyskland och attackerat passagerarna med kniv.
Minst 14 personer har skadats. Enligt tyska tidningen Bild har ingen person dött, men två uppges vara allvarligt skadade.

Knivmannen ska efter attacken ha lämnat kvar en rykande ryggsäck i bussen och flytt ifrån platsen.
En omfattande polisinsats pågår i området. En misstänkt gärningsman i 35-årsåldern har gripits i närheten rapporterar Lübecker Nachrichten."---

TT

Något motiv till händelsen har ännu inte framkommit.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-20 17:00 #264 av: eskils

#263 TT-artiklarna uppger som vanligt inte gärningsmannens nationalitet. Men det gör den tyska lokaltidningen:

"Nach LN-Informationen gibt der Täter an aus dem Iran zu stammen. Er soll Mitte 30 sein und ist in Polizeigewahrsam."

Han säger sig alltså komma från Iran.


Anmäl
2018-07-20 21:23 #265 av: eskils

#264 Uppdatering:
"Es handelt sich nach LN-Informationen um einen 34-Jährigen mit deutscher Staatsbürgerschaft, der im Iran geboren wurde und seit vielen Jahren in Lübeck lebt."

Den 34-årige mannen är född i Iran och är nu tysk medborgare. Han bor sedan flera år i Lübeck.


Anmäl
2018-07-20 21:34 #266 av: Göstage

#264 #265 Med vetskapen om den bakgrunden är det nästan skrattretande hur svensk media slingrar sig förbi de uppgifterna med diverse överslätande formuleringar. Som det var förr, innan läsarna fick möjlighet att söka information själva och då fick förlita sig på det som stod att läsa i MSM.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-21 16:03 #267 av: Farwuq

Det är PK och F! Sverige i ett nötskal.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-07-21 16:47 #268 av: eskils

Det finns små gradskillnader i feghet hos MSM-media.

Så här skriver DN:
"Den misstänkte är en 34-årig man, identifierad som tysk medborgare och boende i Lübeck."

SVT:

"Åklagaren Ulla Hingst uppger att mannen är 34 år och tysk medborgare. Han är inte född i landet men har bott där i många år."

SvD:

"Hon beskriver mannen, som ska framträda i domstol under lördagen, som en 34-årig tysk medborgare född i ett annat land. Han ska dock ha bott i Tyskland i många år."

Hade han varit född i ett icke-muslimskt land, t ex Italien eller Norge, hade de nog skrivit det. Men nu var det ju Iran... Tyst


Anmäl
2018-07-21 17:21 #269 av: Göstage

#268 Precis! 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-24 09:21 #270 av: Göstage

"I USA har en 53-årig irländsk-algerier dömts till 15 års fängelse för att ha planerat en mordkomplott mot Lars Vilks 2009.
Mannen ska bland annat ha rekryterat och radikaliserat en amerikanska kallad Jihad Jane som redan sitter dömd för att ha åkt till Europa med avsikt att döda den svenske konstnären Lars Vilks.
Domen beskrivs som slutpunkt för den nästan tio år långa härvan.
Efter mannen avtjänat straffet väntas han utvisas till antingen Irland eller Algeriet, där han har medborgarskap."

SR

Förhoppningsvis slut på den delen av härvan - men Vilks kommer aldrig mer att kunna röra sig fritt ute på gatorna.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-03 11:26 #271 av: eskils

"På onsdagskvällen inledde polisen i Köpenhamn en intensiv jakt på en fånge som flytt från ett fängelse. Enligt danska tidningen Ekstra Bladet rör det sig om en 46-årig man som är med i ett terrornätverk och som tidigare har bott i Sverige.

Mannen ska ha tjänat miljoner på att smuggla flyktingar till Europa och enligt italiensk polis så har pengarna använts för att finansiera ett terrornätverk, skriver Ekstra Bladet."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/terrormisstankt-fange-pa-flykt-i-kopenhamn

Det är tyvärr många terrorister som bor eller har bott i Sverige... Varför har regeringen låtit det ske?


Anmäl
2018-08-03 16:16 #272 av: Farwuq

Därför de tillhör - mer eller mindre - samma terroristnätverk. 
Arg

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-08-03 16:57 #273 av: Göstage

#271 Vi har ju problem med våra lagar, stiftandet och tolkningen av dem, som i fallet med de unga afghanska männen eller hur man skall komma åt bilmålvakter. Lagrådet har vid flera tillfällen förgäves försökt få politikerna på rätt kurs. Att Advokatsamfundets ordförande alltmer förefaller  vara en politisk aktivist gör väl inte saken bättre...

Ett av problemen för att att minska terroristernas förkärlek till Sverige anses vara hinder i vår grundlag, närmare bestämt föreningsfriheten i den (se länk nedan). Ett annat är det parallella samhället som gör att det är lätt att vara anonym och osedd, ett tredje att det finns en beundran för samhällsomstörtare och revolutionärer i inflytelserika delar av vårt samhälle. Som Ivan Arpi uttryckte det i en ledare efter terrordådet förra året : "Sverige är ett Mecka för terrorister".

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-03 17:53 #274 av: eskils

#272-273 Vår värdelösa S-MP-regering har låtit Sverige bli nerlusat av islamistiska fanatiker, grovt kriminella och terrorister de senaste 4 åren. De som blir lidande är förstås främst den skattebetalande befolkningen (inhemsk och invandrad), sjukvården och polisen.

Regeringen är de enda som har kunnat förhindra denna katastrof, genom t ex effektiva gränskontroller, inre utlänningskontroller, resurser till polisen, lagstiftningsinitiativ om ändring i föreningsfriheten m.m.

Men regeringen har inte gjort något, därför att de inte bryr sig! De är fullt upptagna med att gömma sig bakom EU och kasta skit på SD, som (liksom M) faktiskt har en del förslag till åtgärder. De snackar om värdegrund, men deras enda egna värdegrund är att klamra sig fast vid makten. Finns ord för något så ynkligt?? Funderar


Anmäl
2018-08-03 17:59 #275 av: eskils

#273 Bra och viktig artikel! Ett citat:

"Av alla västliga länder har endast Belgien fler jihadister än Sverige per capita. Norge har mindre än en tredjedel av det svenska antalet men lyckas döma många fler. Även deras säkerhetstjänst är mindre än vår. Varför lyckas Norge bättre? Det beror på den nya lagstiftning som trädde i kraft där 2013, som har kriminaliserat samröre med terrororganisationer."

Kan Norge så kan ju vi också, om bara viljan finns! Just det, viljan finns ju inte hos vår s.k. regering....

Stackars Sverige!

Se även denna tråd: https://politik.ifokus.se/discussions/5943ad5dce12c4347c0006d2-sapo-tusentals-radikala-islamister-i-sverige?5654c754ce12c42c81001dca-1


Anmäl
2018-08-14 10:24 #276 av: Göstage

Attentatsförsök eller bara olycka? Spänd stämning i London.

"En man har gripits sedan en bil kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Flera personer har skadats och gator spärrats av. Utredningen leds av Londonpolisens antiterrorenhet."---

"En anställd på BBC berättar att han sett hur bilens förare, till synes medvetet, körde in i en grupp cyklister innan bilen kraschade in i säkerhetsbarriären.
- Bilen körde över på fel sida av vägen där en grupp cyklister stod och väntade vid ett trafikljus, och plöjde rakt in i dem. Sedan svängde den tillbaka över vägen, accelererade och körde i full fart in i barriären, säger vittnet Barry Williams till BBC.

Gatorna runt omkring parlamentet är avspärrade och den näraliggande tunnelbanestationen Westminster har stängts av. Mängder av beväpnade poliser står utposterade och en helikopter cirkulerar i luften ovanför."

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-14 18:00 #277 av: Göstage

#276 Föraren är delgiven misstanke om terrorbrott. Han är inte samarbetsvillig, enligt utredarna.

https://www.expressen.se/nyheter/bil-har-kort-in-i-brittiska-parlamentet-flera-skadade/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-21 00:14 #278 av: Göstage

En knivbeväpnad terrorist sköts till döds idag när han under ropet "Allah akbar" attackerade poliser utanför en polisstation i Barcelona. Händelsen inträffade bara dagar efter minnesceremonier för de som dödades vid fjolårets attacker i staden.

https://news.sky.com/story/terrorist-shot-dead-at-barcelona-police-station-11477531

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-23 07:22 #279 av: Farwuq

Förpassa dem till Sydgeorgien och låt dem stanna där.
Arg

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-08-23 11:32 #280 av: Göstage

Knivattack med terrorförtecken i Paris - en död (plus gärningsmannen) och två skadade.
https://www.expressen.se/nyheter/en-dod-och-tva-skadade-i-knivattack-utanfor-paris/

Samma dag som man kan läsa att turisterna börjat återvända till Paris...Ledsen

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=7025319

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-30 23:01 #281 av: Göstage

#188ff Dom har fallit i tingsrätten efter den uppmärksammade attacken mot en krog i Ängelholm förra året. Den lär överklagas.

"Fängelse och en osäker utvisning väntar 22-åringen som attackerade krogen 19hundra i Ängelholm."---

"22-åringen döms till fängelse i ett år och sex månader och tio års utvisning för grovt olaga hot, misshandel, skadegörelse, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.
Enligt domen var attacken, ur gärningsmannens perspektiv, en politiskt motiverad hämndaktion mot Sverige.
Dådet "tangerar därför de kriterier som ställs upp för terroristbrott".---

"Många har undrat vad som egentligen låg bakom dådet mot den fullsatta krogen 19hundra i centrala Ängelholm den 22 oktober 2017.
Gärningsmannen var beväpnad med kniv och bombattrapper och spred snabbt panik. Några gäster skadades av glassplitter, andra gömde sig på toaletten."---
"När bröderna varit i Sverige i bara några månader började 22-åringen titta på IS-propaganda på nätet.
Han fick jobb men slutade gå dit efter en dag. Han stod inte ut med att vara nära muslimer som inte var IS-sympatisörer."---

"Enligt Migrationsverket kan utvisningar för närvarande inte verkställas till Syrien.
I januari fälldes Sverige i Europadomstolen för mänskliga rättigheter sedan Migrationsverket beslutat att utvisa en marockan som Säpo varnat för.
Han ansågs utgöra ett nationellt säkerhetshot. Att Sverige pekat ut honom som potentiell terrorist innebar dock, enligt Europadomstolen, att han riskerade tortyr i sitt hemland. Samma öde skulle vänta 22-åringen om han utvisas till Syrien idag."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/domde-is-sympatisoren-jag-blev-hjarntvattad/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-01 13:29 #282 av: Göstage

Spänningar i tyska Chemnitz och en högerextrem terrorgrupp har spårats.

"I staden Chemnitz i Sachsen förekom nyligen kravaller där högernationalister protesterade mot att en tysk man knivmördats av en utländsk person. Rykten om knivmordet spreds via högerextrema sociala mediesidor.

Nu har åklagaren utfärdat en häktningsorder mot sex män från den högernationalistiska gruppen ”Revolution Chemnitz”. Männen är mellan 20 och 30 år gamla och misstänks ha planerat väpnade attacker mot utlänningar och politiska motståndare. Ytterligare en person greps tidigare för samröre med gruppen."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sex-misstankta-hogerterrorister-gripna-i-tyskland

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-16 10:35 #283 av: Göstage

"Tyska polisen utreder om måndagens gisslantagning på centralstationen i Köln hade terrormotiv, rapporterar tyska medier. Den misstänkte gärningsmannen skrek enligt vittnen att han tillhörde extremistgruppen IS."--- 

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 16:04 #284 av: Göstage

Efter tips från en utländsk säkerhetstjänst har en person i Västsverige häktats misstänkts för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott. Mannen är i 20-årsåldern och kom till Sverige för några år sedan.

Hans familj är statslösa palestinier med band till Syrien, vilket väl talar för att en utvisning inte blir aktuell även om han fälls i en eventuell kommande rättegång. ("Lex brandbomben".) 

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.