Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

"Vad har Löfvén och Merkel ställt till med?"

2016-03-28 10:53 #0 av: eskils

Löfvén och Merkel bör ställas till ansvar för sitt agerande i flyktingkrisen, skriver en professor i Uppsala. Det låter rimligt.

"Flyktingkatastrofen har gjort det tydligt att EU bygger på en dröm om liknande värderingar, som inte stämmer. Istället för att hantera situationen gemensamt, driver EU isär i växande ovänskap där grannar anklagar varandra.

Tyskland och Sverige har gått i bräschen för en politik som få andra velat veta av, grundad i värderingar som få andra velat bekänna sig till. Angela Merkels och Stefan Löfvens stora personliga skuld i denna tragedi ligger i att de så envist vägrat att inse att deras egna moraliska värderingar inte delas av andra, och att försök att tvinga andra till samsyn inte hade några förutsättningar att lyckas.

Om alla medlemsstater faktiskt hade tagit sin del av den gemensamma bördan hade konsekvenserna varit fullt hanterliga. Men att provocera fram en massiv flyktingström på grundval av en falsk förespegling om att alla andra faktiskt skulle följa det tysk-svenska exemplet var så djupt oansvarigt att ansvar faktiskt borde utkrävas.

Den svenska postmoderna extremismens förnekande av nationalstatens betydelse, och dess moraliska krav på en öppen flyktingmottagning, ställs emot länder som Ungern och Slovakien där man inte önskar ta emot flyktingar i allmänhet, och i synnerhet inte muslimska flyktingar. De tyska kraven på gemensamma lösningar ställs emot Österrikes krav på krav på nationella lösningar och ett tak för antalet flyktingar.

När Putin i höstas talade till FN:s generalförsamling hade han en hel del hårda ord att säga om västvärldens ambitioner att störta regimer i arab­världen, och han avslutade med en retorisk fråga: ”Begriper ni vad ni har ställt till med?” Exakt samma fråga kan och bör ställas till Merkel och Löfven. ”Begriper ni vad ni har ställt till med?”

Stefan Hedlund

nationalekonom och professor i öststatsforskning vid Uppsala universitet"

(min understrykning)

SvD


Anmäl
2016-03-28 12:33 #1 av: Huygens

Det är klart att dom vet vad dom gör, på samma sätt som grekiska, franska,  spanska, brittiska och italienska toppolitiker ver vad dom gör.

Dom jobbar på högtryck för att genomföra Illuminatis och internationella bankernas agenda.

Reinfeldt och Borg har ju fått nya jobb.

Anmäl
2017-07-02 11:09 #2 av: Carpinus

Löfven och Merkel har givit U-svängen två ansikten, och sossarna är plötsligt "de nya moderaterna". Här är utdrag från två artiklar ur media idag som visar hur två partier och två ledare gått från mjukisbrallor till läderpaj utan att bli ifrågasatta. Plötsligt står de i opposition till sin egen tidigare förda politik, som de aldrig ställs till svars för (#0), tvärtom tjänar de på lappkastet. Ingen självkritik, mer än den sedvanliga frisedeln "vi har kanske varit naiva".

Tyskland:
"En del av förklaringen till CDU:s numera lovande opinionssiffror är den omsvängning som skett i synen på flyktingarna. Merkels välkomstkultur är förpassad till historien, efter påtryckningar från delstatspolitiker, ungdomsförbundet och CSU-ledningen med Horst Seehofer i spetsen. I stället är det en åtstramad migrationspolitik som gäller. En valvinnare, åtminstone i Baden-Württemberg, tror regionaltidningen Schwäbische Zeitungs chefredaktör Hendrik Groth."---

"En drivande kraft bakom den hårdare migrationspolitiken är Thomas Strobl, partiets starke man i Baden-Württemberg och delstatens inrikesminister. "Herz und Härte" – hjärta och hårdhet – är hans paroll. Strobl förordar strängare gränskontroller, skärpt utreseplikt för asylsökande som fått avslag och tuffare tag mot den som inte kan visa upp giltiga papper. Men samtidigt håller han sin partiordförande om ryggen, enligt Groth."---

"August Schuler tror att Merkel kommer att stå som vinnare i september. Bara två saker skulle kunna stoppa henne, spår han.
- En ny flyktingvåg, eller en rad terrordåd, så att den inre säkerheten inte kan garanteras."

TT

Sverige:
"Socialdemokraterna har också gjort en taktiskt slug högersväng i klassiskt hårda frågor som lag och ordning, migration, tiggeri, försvar och terror. Antingen har man sytt in allianspartierna i blocköverskridande uppgörelser eller så har man försökt neutralisera borgerliga utspel, såsom i budgivningen om fler poliser. Samtidigt tyngs allianspartiernas egen trovärdighet av att de själva misskötte dessa politikområden under sina åtta år vid makten.

Resultatet märks i den senaste opinionsmätningen från DN/Ipsos. S har numera gått om M som bästa parti i frågor som rör såväl lag och ordning som att förhindra terrorbrott."---

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/alliansen-gor-inte-nagon-glad-langre/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.