Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Terrorism

"Det är inte vår uppgift att vara Säpo till hjälp"

2016-03-31 12:13 #0 av: kamera0710

Hittade en krönika från november om SÄPO:s arbete, värd att ta upp här även om den har några månader på nacken.

"Söndagen den 22 november måste vara en av de pinsammaste dagarna i svensk presshistoria.

Mutar Muthanna Majid visade sig inte vara en terrorist, utan bara en helt vanlig kille på ett flyktingboende.

(...)

2010 stormade nationella insatsstyrkan i Göteborg en barnfamilj som låg och sov, i jakten på terrorister. Nordstan spärrades av. Redan då ansåg vi att terroristjakten hade spårat ur. I lördags utrymdes en biograf på Södermalm för att det satt ”en skummis” i salongen.

Det går inte an att Säpo uppträder som Dupond och Dupont, den svenska journalistkåren tar sig fram som Kling och Klang och politikerna låter som Bill och Bull.

Vi måste rannsaka oss. Nu, direkt, det finns inget sen, vi kan inte vänta tills allt är över. Den kräver intelligens och integritet från alla parter, om inte kommer terroristjakten bli en terror riktad mot den allmänhet man säger sig vilja skydda."

http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article21810980.ab

Anmäl
2016-03-31 12:19 #1 av: Huygens

Den artikeln är såpass bra att jag lägger den i SÄPO inkompetent.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.