Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

Svensk välfärd

2016-04-01 15:03 #0 av: [helga21]

"Ska svensk välfärd överhuvudtaget kunna nyttjas av den som helt saknar anknytning till Sverige, som aldrig betalat en krona i skatt och som inte ens är svensk medborgare? skriver Linus Bylund (SD)."

http://www.expressen.se/debatt/svensk-valfard-ar-till-for-svenskar/

ANNO

Anmäl
2016-04-02 09:17 #1 av: Vanja

Ja, det tycker jag nog. En viss tid. Av vissa människor. 

Jag tycker att de som flyr för sina liv ska få en fristad, (De som uppriktigt FLYR för sina liv) men som kanske inte varar för alltid. Kanske max ett år, sedan måste de börja försörja sig. Ett år är ganska lång tid att integreras och lära sig att prata Svenska.  
Om man inte vill göra detta, utan kommer hit för att leva på bidrag när man är en sk ekonomisk flykting, så borde man efter ett år utvisas och få återvända hem. 

Jag vet att välfärden främst är till för oss som jobbar och betalar skatt, men vi måste väl kunna dela med oss på bättre sätt än vad vi gör idag? För som det är idag så delar vi inte med oss på ett ödmjukt sätt till de som verkligen behöver, men vi kastar pengar på alla som ens hintar att de känner sig kränkta. Och det däremot tycker jag är fel väg att gå. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-04-02 12:34 #2 av: 72mm

#0 Självklart inte. 

#1 Fristad innebär inte automatiskt full tillgång till välfärd på samma villkor som medborgare och dessutom en underförstådd mening att det är permanent. Hade detta varit separerat (såsom i nästan samtliga andra länder) så hade vi inte haft så många "som flyr för sina liv" (men gärna vill åka på semester till hemlandet).

Det är detta svenskar måste inse, innan det är försent. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-02 17:54 #3 av: Cragan

som det är nu kan det iaf inte fortsätta då landet helt enkelt ej har råd med rent ekonomiskt.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.