Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Vård och omsorg

Narkolepsi vaccinationsskandalen

2016-04-08 13:28 #0 av: Huygens

Dom flesta personer som drabbats av narkolepsi efter svininfluensavaccination är mindre nöjda med svenska statens brist på hjälp och statens otillräckliga ersättning.

.

Situationen i Sverige börjar även påminna om den situation som råder i USA vid läkemedelsskador.

Det är inte speciellt lysande.

År 1986 godkände USAs president Ronald Reagan och vice president George Bush den lag som gjorde Illuminatis läkemedelsbolag helt ansvarfria vid medicinska skador, även om läkemedelsföretagen i förväg känt till att deras mediciner varit skadliga. Och då var ändå Reagan och Bush flitigt sysselsatta med fifflandet i Iran-Contrasskandalen.

Från år 1986 kunde Big Pharma i USA inte längre stämmas för uppsåtliga orsakade medicinska skador.

Amerikaner som drabbas av skador från vaccination eller medicin kan i bästa fall ansöka om ersättning från amerikanska staten och får kanske en ersättning, om staten så önskar.

.

Det innebär att Illuminatis internationella Big Pharma kan orsaka vilka skador som helst med sina preparat och vacciner utan att riskera någon som helst rättslig påföljd.

Situationen påminner oerhört mycket om det EU-förslag som ligger till grund för TTIP, där internationella storföretag kan stoppa EU-lag eller helt ignorera lagstiftning inom EU. Och EU:s ministerråd är på god väg att lägga sej platta för
TTIP.

.

Svenska staten har som krav att den person som drabbats av narkolepsi och vill få ersättning för invaliditet och inkomstbortfall, måste avskriva sej sina mänskliga rättigheter vad gäller juridiskt att kunna stämma läkemedelsföretagen. Det belopp som eventuellt betalas ut till patienter som ersättning för invaliditet och inkomstbortfall bestäms sedan av staten, godtyckligt.

Rättsläget knakar betydligt i fogarna.

Det här påminner om situationen inom CIA där anställda måste underteckna kontrakt, där anställda avsäger sej sina mänskliga rättigheter gentemot CIA. Anställda blir i princip CIAs egendom och kan inte kritisera CIA. Något relaterat, se Dispatch 1035.

Varför vill svenska staten att narkolepsiskadade ska avsäga sej sin rätt att kunna stämma den industripart som orsakat skadan? Borde inte möjligheten till rättsprocess från enskilda göra att Big Pharma blir mindre benägna att fuska med sina mediciner?

.

Varför i hela friden lägger sej svenska staten i om vaccinationsdrabbade stämmer läkemedelsföretagen för narkolepsiskador?

Varför?

"För att kunna få ersättning för invaliditet och inkomstbortfall måste de drabbade avsäga sig rätten att stämma den som kan göras ansvarig för skadan, exempelvis läkemedelsbolaget.

90 procent av de som svarade på enkäten har inte skrivit på överlåtelsehandlingen."

.

Nåja, lite pengar har drabbade av narkolepsi fått:

"Alla som har fått narkolepsin godkänd som läkemedelsskada har fått 50.000 kronor i ersättning för sveda och värk från Läkemedelsförsäkringen."

.

Både Löfven- och Alliansregeringen verkar var i fickan på Illuminatis Big Pharma. Varför lägger sej våra toppolitiker på marken för Läkemedelsbolagen?

Tydligen är det ett helvet att ha narkolepsi, läs artikeln om Felicias vardag.

Dom flesta drabbade upplever att dom fått otillräcklig hjälp av staten. Officiellt har 311 personer drabbats av narkolepsi från svininfluensavaccinationen.

Anmäl
2016-04-08 13:57 #1 av: TjockaBerta

Fruktansvärt. Varken jag eller barnen är vaccinerade.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-04-08 17:44 #2 av: Huygens

Enligt Aftonbladet är det 350 barn som drabbats av narkolepsi. Då även vuxna i medelåldern drabbats av narkolepsi av svinvaccinet och kan somna lite överallt, känns det som att det finns ett visst mörkertal i dom offciella siffrorna (se slutet av #0).

Anmäl
2016-05-08 14:27 #3 av: Huygens

Jag fick en höra en intressant berättelse från ett annat europeiskt land. I samband med svininfluensan hände nästan inget i det landet.

Myndigheterna sa ett par gånger på nyheterna att medborgare som kände sej oroliga hade möjlighet att vaccinera sej. I övrigt brydde sej myndigheterna inte om saken. Resultatet blev att inga fler än vanligt i det landet, vaccinerade sej mot den "dödliga världsepidemin" svininfluensa.

Dom flesta i det landet som vaccinerade sej var pensionärer och då det är mycket vanligare att unga drabbas av narkolepsi än att äldre drabbas, fick i stort sett inga personer narkolepsi efter vaccineringen.

.

Medan i Sverige där det nästa var ett slags obligatorium att vaccinera sej mot den "dödliga världsepidemin" svininfluensa, blev ett stort antal barn och unga vaccinerade och mellan 700 - 800 svenskar (vissa upp i medelåldern) fick narkolepsi som följd. 475 personer har anmält narkolepsi av influensavaccin till Läkemedelsförsäkringen. Minst 350 svenskar fick så svår narkolepsi att den blev handikappande.

I dagarna kan vi kan läsa om en fallstudie i DN av en kille som fått handikappande sömnattacker av narkolepsivaccinet.

.

I sammanhanget är det intressant att influensavaccin bara har en verkning av
1-2 %.
Man kan fråga sej ifall ett vaccin som bara skyddar max 2 % av dom vaccinerade, ska anses vara ett vettigt vaccin, om följden kan bli livslång handikappande narkolepsi, även om risken bara är att 7-12 personer får narkolepsi av 100 000 vaccinerade?

(Lite intressant i sammanhanget är att när jag länkade till SVT-artikeln och skrev att influensavaccin bara skyddar 2 %, raderades hela tråden på Skepticism iFokus. Det var visst inte sånt man fick vara skeptisk mot.)

Det har även förekommit andra sjukdomsfall av vaccin som inte är Pandemrix. I Italien har 4 äldre personer avlidit efter att ha fått influensavaccinet Fluad.

Letar man vidare på nätet visar det sej skandalen i Italien kan vara mycket värre. Det finns uppgift om att så många som 13 äldre personer i Italien avlidit kort efter att dom getts vaccinet Fluad. Situationen är dålig bland italienska läkemedelsmyndigheter och påminner om den hos svenska Läkemedelsverket.

.

I en studie på influensavaccin av Cochraneinstitutet hade vaccinet aningen bättre eller ingen verkan alls jämfört med sockerpiller. I dom flesta fall med moderna influensavaccin var verkan lika dålig som placebo.

Big Pharma

Läkemedelsföretagen måste fira julafton ifall dom kan sälja godtyckligt influensavaccin utan verkan och få fullt betalt för miljontals doser världen över. Det finns knappast något större intresse från läkemedelsjättarna att sanningen kommer fram.

.

Sverige har köpt 18 miljoner doser Tamiflu, ett influensavaccin som är i stort sett verkningslöst enligt forskaren Carl Heneghan och Tamiflu orsaker mer skada än nytta.

Det finns även indikationer att Tamiflu kan orsaka narkolepsi, påverka hjärnan och orsaka mentalsjukdom.

"Dessutom, säger Cochrane-forskarna, har Tamiflu en rad allvarliga biverkningar.  Tjugo personer av hundra som tar Tamiflu mår illa och kräks. Ytterligare femton personer får huvudvärk. Vissa får allvarliga psykiska störningar, ungefär en på hundra, säger Carl Heneghan."

Hör.

En på hundra, 1 på 100, får allvarliga psykiska störningar av Tamiflu.

Trevligt.

.

Vi kan även notera att forskaren Björn Olsen observerat att svininfluensan inte alls var den dödliga världsepidemin som det sas i början av WHO, en frontorganisation för Illuminatis läkemedelsföretag.

Infuensavaccinet Pandemrix är dyrt och verkningslöst, säger Olsen.

Och så kan vaccinet ge narkolepsi.

.

Ändå köper Folkhälsomyndigheten in samma narkolepsivaccin igen. Avtal är tecknat med det internationella läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline.

Vaccinationsexperten Göran Stiernstedt säger att vaccinet har diskvalificerat sej för användning och att upphandligen är slöseri med pengar.

.

Även influensavaccinet Arepandrix har gett narkolepsi i Tyskland och Kanada. Det är främst unga som drabbats av handikappande narkolepsi.

Vi kan jämför med rapporteringen av POTS och CRPS i samband med Gardasil.

Det är synd att våra politiker gör så lite åt saken och mest hamnar i snäva, enkla frågor, i skandaler och i blockpolitik. Och med tanke på situationen inom Läkemedelsverket kan man ana att våra toppolitiker är köpta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.