Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Kanadas statsminister om kvantdata

2016-04-16 20:13 #0 av: Zyperior

Trevligt att se en politiker som kan någonting och visar på intelligens.
(Det han säger är ju inte jättesvårt att begripa dock, men han påpekar även att han inte vill påbörja en diskussion för då kommer den aldrig att sluta, vilket tyder på att han verkar väl insatt i ämnet)
Långt mer än man kan säga om Sveriges politiker, inte minst de mest betydelsefulla Löfven och Romson.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-16 22:11 #1 av: Huygens

Lite trick där, att inte säga något alls, men verka självsäker.

Anmäl
2016-04-16 22:25 #2 av: Zyperior

Nja, jag tror att han vet mer än vad som visas i klippet. Risken för att bli utfrågad i andra sammanhang än presskonferenser är för stor för att försöka komma undan med en dålig ursäkt.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-17 09:10 #3 av: Huygens

Men han säger ju något som faktiskt är fel. Han säger att en kvantdator kan koda in mer komplicerad data i en bit än en etta eller nolla, vilket inte är sant.

En qubit "kodar" inte mer komplicerad data än etta eller nolla. En qubit har ett odefinierat tillstånd av antingen en etta eller en nolla och ettan eller nollan fastställs först vid läsögonblicket.

Och om du lyssnar på honom säger han egentligen inget, han bara låtsas och agerar självsäker. En fasad, och folk köper det.

Anmäl
2016-04-17 09:36 #4 av: Zyperior

Nja igen.

En bit som "har ett odefinierat tillstånd av antingen en etta eller en nolla", är i min värld mer komplicerad än en förprogrammerad bit, vilket gör datan mer komplicerad. Även om komponenterna av datan är den samma för båda.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.