Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Ungdomar i "orten" har tröttnat på våld

2016-04-19 18:09 #0 av: Bermudas

Bra initiativ!
Ungdomar som vill stoppa våldet.

Det dödliga våldet bland unga eskalerar. Under de senaste fyra månaderna har fyra personer under 25 år skjutits eller knivstuckits ihjäl i Stockholms län. I flera förorter växer känslan av att det är nog nu.

DN Stockholm berättar i en serie artiklar om de som vill stoppa våldsspiralen.
http://www.dn.se/sthlm/unga-har-fatt-nog-av-valdet-i-fororterna/

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-19 18:16 #1 av: Bermudas

Som sagt, trots att polisanmälningar mot våldsbrott hela tiden ökar i Sverige så blir det allt vanligare att man inte anmäler det har jag försökt förklara för dem som tror att våldet minskar, vilket är BS enligt mig och många andra.
Så här säger dom i artikeln:

"– Vi vet att nästan ingen vågar vittna. Det är frustrerande, men det är en verklig rädsla. Jag kan inte förstå varför man inte får vittna anonymt, det skulle förändra allt, säger Aji Mba Mbye.

Hon och de andra pratar i termer som att ”alla vet att golare jagas ner” och ingen orkar leva med de hot det medför och att grupptrycket är stort. Konflikterna mellan olika områden har också eskalerat – och den som känner sig kränkt av någon måste agera, annars blir man utfryst."

Denna kultur måste motarbetas med positiva krafter annars kommer dessa zoner bli laglöst land där den starkare har makten. Maffian tar över.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-19 18:16 #2 av: 72mm

Men vänta nu. De har alltså fått nog av det våld som enl. DN själva inte finns? De har fått nog av att Sverige aldrig har varit tryggare och att brottsligheten minskar? 

Jag fattar inte. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-19 18:26 #3 av: Bermudas

#2 Jag vet det är nästan övernaturligt! DN lever i parallella universum!
Snor det här som Carpinus postade i annan tråd
"När inrikesminister Anders Ygeman (S) på måndagen besökte Botkyrka fick han en realistisk bild av hur det kan gå till där. Efter att han fått åka polisbil och blivit bjuden på lunch skulle patrullen åka vidare – då hade någon skurit sönder polisbilens däck."---

Artikel FRÅN DN!
http://www.dn.se/sthlm/inrikesministern-pa-besok-da-skars-polisbilens-dack-sonder/
Hujedamig har DN fått en ny agenda att följa?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.