Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Nu får vi inte sova mer

2016-04-20 18:48 #0 av: [Kullblom]

Jag såg en filmsnutt där Yasri Khan (MP) uttalade sig kring Mehmet Kaplans (MP) avgång. Jag var redan medveten om att Miljöpartiet (högst troligt) var infiltrerat av islamistiska rörelser. Trots denna medvetenhet skapade denna filmsnutt en djup dissonans inom mig. För den information jag sedan tidigare hade grundade sig ändå i hörsägen och rykten. Plötsligt blev det uppenbart att det jag hört var alldeles övertydligt sant.

Min romantiska bild av invandraren är den om en man, kvinna, eller hel familj som sökt sig till Sverige för att här kunna leva i frihet. I vår frihet. Att kunna leva som vi – utan förtryck och repressalier. Jag trodde länge att friheten man sökte handlade om ett anammande av de värderingar och den kultur som byggt vårt land och vår solidaritet gentemot varandra. För det är just dessa värderingar som har kunnat upprätthålla vårt välstånd, vår trygghet, vår fred och frihet. Jag kunde inte för mitt liv tro att att vi ”svenskar” skulle komma att bli anklagade för en slags paradoxal motsats. Att det genom att stå upp för våra nedärvda värderingar skulle komma att liknas vid rasism. Våra värderingar ska alltså stå undan för att släppa fram värderingar från det förtryck man lämnat för att komma hit?

Nu erbjuder vi frihet för invandrade muslimer att under förevändning av sin minoritetsställning bekämpa våra patriarkala strukturer. VÅRA patriarkala strukturer!?

Våra patriarkala strukturer har byggt upp den frihet som vi har kunnat åtnjuta i detta land. Våra patriarkala strukturer har under stora delar av vårt senaste århundrade stått för en ärlig socialism och kämpat för att sudda ut skillnader mellan fattiga och rika och starka och svaga.

Tidigare accepterade vi inte att människor satt på gatan och tiggde. Vi ansåg det inte vara värdigt våra medmänniskor. Nu kämpar vi för tiggares rättigheter att fortsätta tigga. På en Facebookgrupp jag är medlem i har det vid flera tillfällen dykt upp bilder på människor från Rumänien som man vänligt rekommenderar för svarta hushållstjänster. Slavhandel? Nej, solidaritet.

Nu kämpar vi för att män ska ta ut ännu fler föräldradagar. Kända feminister skanderar slagord mot den patriarkala strukturen bland ”vita” män. Tillsammans med företrädare för muslimska organisationer. Tillsammans med muslimer som vägrar ta kvinnor i hand.

På islamiska.org kan man läsa följande text om familjelivet i islam:

Av hemmets olika sysslor har uppfostran av barnen och tillsyn av hemmet fallit på kvinnan. Det är ju välkänt att kvinnor för det mesta har större tålamod med barn och större sinne för detaljer, dvs. har lättare för att hålla ordning och skapa hemtrevnad. Dessutom skall hon se till att maken trivs i hemmet, så att det blir till något att ”längta hem till”

Jag undrar hur de ser på det här med delad föräldraledighet?

Jag tycker visserligen inte att denna textsnutt skiljer sig så värst mycket från det husmorslexikon från 1957 som jag köpte på en loppis i 20-årsåldern. Åh, vad jag skrattade gott åt hur dumt det var förr. Åh, vad jag kände mig som en framtidsmänniska med så många valmöjligheter. Åh, vad jag trodde på den antirasistiska rörelsen. Åh, vad jag var dum. Åh, vad jag var dum som röstade på miljöpartiet.

Jag har ändrat mig. För vårt vackra land och vårt fantastiska kulturarv så är jag gärna hur konservativ och patriarkalt undergiven som helst.

För ingenting av det jag hittills lärt mig om eller erfarit av vår kulturs allra värsta patriarkala yttringar kan komma i närheten av de kulturyttringar som hindrar en man från att ta en okänd kvinna i hand men tillåter honom att gifta sig med två.

Vad är det för normer – som bygger på VÅRA patriarkala strukturer – som borde bekämpas av en företrädare för en muslimsk organisation (SMFR) (som vägrar ta en kvinna i hand)?

Det är dags för resten av det sovande folket att vakna.

(Läs texten på min blogg)

Anmäl
2016-04-20 19:07 #1 av: Bermudas

"Nu erbjuder vi frihet för invandrade muslimer att under förevändning av sin minoritetsställning bekämpa våra patriarkala strukturer. VÅRA patriarkala strukturer!?"
Ja du det där har jag länge retat mig på!
Jag ser bl a hur unga kvinnor från dessa länder får bre ut sig i media och gör inte något annat än att klagar på Sveriges män som tycks vara orsaken till allt deras "lidande". Detta land som tagit emot dem eftersom de inte enligt egen utsago kan vara kvar i sina egna länder.
Min teori är enkel. De KAN helt enkelt inte slåss med sina egna muslimska patiarkala strukturer eftersom OM de gör de så åker de på en propp så istället ger de sig med enorm frenesi på de svenska männen som är tillåtande och toleranta.
(Än så länge)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-20 23:04 #2 av: 72mm

"För ingenting av det jag hittills lärt mig om eller erfarit av vår kulturs allra värsta patriarkala yttringar kan komma i närheten av de kulturyttringar som hindrar en man från att ta en okänd kvinna i hand men tillåter honom att gifta sig med två."

Vackert! Poetiskt rent av. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-21 07:10 #3 av: [Kullblom]

#1 ...fast om deras män tycker att det är en bra idé att bekämpa de svenska männen på grund av deras hemska "rasistiska" värderingar så kanske de helt enkelt bara håller med dem?

#2 Ha ha! Tack!  :-)

Anmäl
2016-04-21 10:20 #4 av: Bermudas

#3 De har nog ingen riktig förnuftsbaserad riktning när de slåss ( dom som gör det) de är nog mer opportunister. De vill bereda mark åt sig själva och då måste de som "står ivägen " undergrävas med alla medel. Många svenskar hjälper gladeligen till. Det är därför det hela är så förvirrat. islamism och feminism dansar hambo.
Männen är med på det alltså. Men vad jag menade är att dessa kvinnor inte kritiserar islam utan bara svenska män, vilket naturligtvis är fullkomligt ofarligt för dem.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-21 11:09 #5 av: [Kullblom]

# 4 Ja, precis. Men de (kvinnorna) behöver ju inte ens vara intresserade av att nedmontera några "patriarkala" strukturer för det. Bara de strukturer som kan möta motstånd som sagt. Och det finns många sätt att åka snålskjuts i vårt goda blinda samhälle för dessa ändamål.

Anmäl
2016-04-21 12:05 #6 av: Bermudas

#5 Ja du...vet inte riktigt vad dom vill egentligen. Tror på ett sätt att dom vill montera ner "patriarkatet" ( enligt egen definition) men eftersom de har dubbla lojaliteter så blir det så här förvirrat. Hijaben blir en frihetssymbol och de omfamnar SINA patriarkala strukturer på något stockolmssyndromsaktigt vis och lägger fajten där dom törs. Mona Walter ser de som en förrädare och muslimerna i Sverige ser dom som minoritet och därmed "offer". Allvarligt talat så tror jag att de mest är missnöjda människor som projicerar utan att ta ansvar själva. De kan inte se ett samband mellan sina egna folk och kynne och den problematik de har i sina hemländer...allt är vita mäns fel och väst. De drömmer ofta om kommunismen som ska skapa rättvisa och allas lika möjligheter. På så sätt behöver de inte erkänna att vi svenskar kanske har skapat vissa saker själva och förtjänar att skörda vad vi sått. Allt åt alla! Vilken skitstövel som helst som mest är intresserad av snabba bilar och balla märkeskläder för att imponera på polarna ska få skörda andras skapelser och arvedel.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl