Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

Derya Uzel Senir, MP, förnekar folkmordet

2016-04-27 15:29 #0 av: [helga21]

"Här är MP-politikern Derya Uzel Senirs löfte om det armeniska folkmordet: Partiet ska arbeta för att det inte ska erkännas.Nu har hon tagit en timeout – och uppmanats att lämna alla sina uppdrag för partiet.

– Jag har uppmanat henne att lämna sina uppdrag, säger Sara Pettigrew, intern gruppledare i MP Stockholm."

http://www.expressen.se/nyheter/derya-uzel-senir-mp-fornekar-folkmordet/

Anmäl
2016-04-27 17:55 #1 av: [Carpinus]

#0 "– Miljöpartiet kommer att arbeta för att beslutet inte ska verkställas i regeringen. Jag själv kommer även att driva den frågan, sa hon i Turkiska ungdomsförbundets valspecial 2014."---

"Löftet går totalt emot partiets linje om att folkmordet ska erkännas av regeringen.
– Vi har motionerat om och röstat för ett erkännande av det armeniska folkmordet i riksdagen. Det är den linje som står fast, vi har ingen annan åsikt, säger Agnetha Boström, kommunikations- och säkerhetschef på Miljöpartiet.
Angående Derya Uzel Senirs uttalande, som Agnetha Boström väl känner till, säger hon:
– Det går emot den linje som vi har."---

Expressen

Derya Uzel Senir avgav löftet inför valet 2014, och MP:s kommunikations- och säkerhetschef säger sig känna till det. Ändå är det först nu man agerar, när Senirs ställningstagande blivit känt utanför partikretsen.

Vad är det för en varböld som håller på att spricka? Pekguls ord om ett infiltrerat parti verkar inte ha varit någon överdrift! Frågan nu är väl närmast om det verkligen rör sig om "infiltration"? MP tycks ju ha gått in i det här med öppna ögon och utan något som helst ifrågasättande. Kanske borde SÄPO ta en titt på vad det här partiet har sysslat med?


Anmäl
2016-04-27 18:45 #2 av: [helga21]

"Och trots att det var de rödgröna som föreslog erkännandet var det inte alla som var för. Miljöpartiets Mehmet Kaplan, då blivande och nu avgående bostadsminister, var en av de som gick emot sitt partis ställning och argumenterade för att riksdagen skulle rösta nej.

När det blev dags för omröstning i kammaren medverkade han inte."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.