Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Avbruten asylprocess

2016-05-04 08:47 #0 av: Hayabusa

Allt fler asylsökande avbryter asylprocessen och återvänder till sitt hemland. 

Saxat ur artikeln:

"– Det är inte som tidigare. Det har blivit mycket svårare att få uppehållstillstånd i Sverige. Och många av de irakier som återvänder från Sverige har kanske känt att de saknar sitt hemland, säger Intidar Hadi på Irakiska kulturföreningen i Malmö."

"– Vi får signaler om att asylsökande tröttnar på långa handläggningstider, på att det inte blivit som de förväntat sig i Sverige och på att många ser en liten chans att få uppehållstillstånd, säger Kristina Rännar, expert på återvändande på Migrationsverket."

Hela artikeln här:

http://www.hd.se/nyheter/sverige/2016/05/04/ny-flyktingstrom-gar-fran-sverige-till-irak/

Anmäl
2016-05-04 08:50 #1 av: Vanja

Att de återvänder frivilligt tycker jag är bra :) Det visar bara på att de inte kan ha haft det så hemskt ifrån början. Och på det viset sållar man ju bort de som troligtvis egentligen inte behöver hjälp iallafall. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-05-08 08:38 #2 av: 72mm

Nu verkar det förekomma att folk kommer hit och dumpar sina barn för att sedan resa hem igen. Sinnesjukt är bara förnamnet. 

https://meritwager.wordpress.com/2016/05/07/en-migga-det-ar-tyvarr-inte-helt-ovanligt-att-asylsokande-foraldrar-dumpar-sina-barn-i-sverige-och-sjalva-reser-hem/

Storgråter

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.