Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Ett inlägg i debatten

2016-06-06 08:55 #0 av: _Fisken

​"Flyktingmottagning är en investering som kommer att betala sig för Europa. Det säger ekonomen och tidigare EU-rådgivaren Philippe Legrain till SR Ekot. "

Klippt ur artikel i omni.se

http://omni.se/toppekonom-flyktingar-en-bra-affar-for-europa/a/1BqXJ

Anmäl
2016-06-06 09:29 #1 av: 72mm

"Enligt Legrains uträkningar kommer varje krona som de europeiska länderna satsar på att flyktingmottagning att ge en fördubblad avkastning om fem år."

Då vill jag veta vad som drastiskt har ändrat sig, eller påstår han att de flyktingar som t.ex. Sverige tog emot 2011 redan har börjat vara riktigt lönsamma? Grekland lär ju gå en lysande framtid till mötes isf. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-06-06 09:45 #2 av: gruvel

#0 Märkligt att inte alla länder i Europa, inte ens Sverige nu,  insett detta och lytt Reinfeldts och MP:s vision om mer öppna gränser. Att ökad befolkning driver på efterfrågan på varor och tjänster kan man räkna ut med bakfötterna själv. Men minns en grov tumregel från AF: om fyra  är arbetslösa får bara en jobb snart genom de andras och sina egna behov.  Skala upp. - Är det bra att Europa blir så tättbefolkat som möjligt utan tydlig begränsning. Läst att många demografer inte köper det. Många begabbar Schweiz för dess restriktiva migrationspolitik och landet ligger dåligt till hos EU. Ytan är en elftedel av Sveriges med stora alpområden så  miljöpåverkan blir rätt koncentrerad där folk bor. 

Anmäl
2016-06-06 12:26 #3 av: _Fisken

Jag kan tro att resultatet (om fem år) hänger helt på korrekta politiska beslut. Du kan få färska o fina  ingredienser till en pizza och ändå misslyckas.

Anmäl
2016-06-06 14:48 #4 av: Hayabusa

Om invandring är bra för ekonomin, varför har de tre kommuner som tagit emot flest invandrare klarat sig sämre än övriga Sverige? Var är alla dynamiska effekter och innovationer-spillovers som har lyft Malmö, Borkyrka och Södertälje?

Malmö, Botkyrka och Södertälje är inte till sin essens annorlunda än andra kommuner i Sverige. De har helt enkelt kommit längre i den utveckling som resten av landet genomgår.

Tino Sanandaji

Anmäl
2016-06-06 20:52 #5 av: _Fisken

Dålig politik kanske?

Anmäl
2016-06-06 21:03 #6 av: Hayabusa

#5 Eller omöjlig situation?

Anmäl