Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

69.000 brott på 3 månader

2016-06-11 09:07 #0 av: rara

Det här är ett exempel på hur folk luras via media angående brott som utförs av migranter.

I de första 3 månader 2016 registrerades 69.000 brott i Tyskland som utfördes av asylanter och asylsökande.  Det ska enligt BKA (Bundeskriminalamt) inte vara fler brott än vad som registreras bland Tyskar:

http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/zuwanderer-laut-bka-analyse-nicht-krimineller-als-deutsche-14276836.html

Många kanske litar på vad BKA säger, men jag valde att räkna själv. I artikeln står att det i hela Tyskalnd registrerades det 6,3 miljoner brott 2015.  Det blir alltså 1,575 miljoner brott per 3 månader. Tyskland har 80 miljoner invånare.  Det blir 1,97 brott per 100 invånare. 

I artikeln står att det är svårt att säga hur många asylsökande och asylanter som lever i Tyskland, eftersom det alltid kommer nya medan en del reser vidare till andra länder.  Sen Januari 2015 ska det dock ha kommit 1,27 miljoner nya invandrare till Tyskland. 

I Juli 2015 levde 744.000 aylanter och asylsökande i Tyskland.  Källa: https://mediendienst-integration.de/artikel/zahl-der-fluechtlinge-und-asylbewerber-prognose-bamf-asylantraege.html

Eftersom en del av de 1,27 miljoner även är medräknade bland de 744.000 och somliga lämnade Tyskalnd är det svårt att säga hur många det är som levde i Tyskland under de första 3 månaderna 2016.  Men även om vi räknar ihop 744.000 med 1,27 miljoner (= lite över 2 miljoner) skulle statistiken visa att flyktingar begår mer brott. Det skulle bli 3,43 brott per 100 invandrare.  Realistiskt kan man nog räkna med 1,5 miljoner asylanter och asylsökande och då blir det 4,6 brott per 100 människor. 

Men här är det bara på tal om brott som polisen kunde utreda.  Vad som inte är medräknad i statistiken är personer som blev misstänkta för brott men där bevisen var otillräckliga.  2015 misstänktes 1,46 miljoner Tyskar för brott (av ungefär 80 miljoner) medan 912.000 invandrare misstänktes för brott (av ungefär 1 - 1,5  miljoner).

Hur det står till med polisens utredningar visar exemplet nyårsafton i Köln:

1.218 personer rånades, våldtogs eller ofredades på något sätt.  Ungefär hälften av personerna som blev offer av brott polisanmälde sexuella övergrepp.  Tills nu finns det bara 153 misstänkta, 149 av dom var invandrare men inte en enda har ännu blivit dömd pga sexuella övergrepp.  Dessa brott ingår inte i statistiken. Liknande ser det ut i andra städer där invandrare ofredade folk på nyårsafton, t.ex. i Hamburg, Bielefeld, Stuttgart, Frankfurt och Nürnberg. Alla dessa brott ingår inte i statistiken om de 69.000 brott som utfördes av invandrare.

Ett gammalt ordspråk säger "tro ingen statistik som du inte har förfalskat själv". BKA visar oss att det stämmer. Hoppas att många inte litar på vad BKA säger, utan själva räknar ut hur det står till. 

Anmäl
2016-07-11 11:40 #1 av: landsbygdsbo

Då ska vi se.

"Det ska enligt BKA (Bundeskriminalamt) inte vara fler brott än vad som registreras bland Tyskar:" Vilket alltså betyder att det inte är fler dvs antalet brott inte är fler eller hur?

"I de första 3 månader 2016 registrerades 69.000 brott i Tyskland som utfördes av asylanter och asylsökande. "

Då borde ju antalet brott  som utförts av tyskar vara fler då?

Javisst! "Det blir alltså 1,575 miljoner brott per 3 månader."

Sedan ändrar du självsvåldigt på uttalandet och gör om brottsligheten räknat per capita.

Men det är ju som du säger ""tro ingen statistik som du inte har förfalskat själv"."

Text med fet stil direkt kopierad från din text så då stämmer den väl Skämtar

Anmäl
2016-07-11 13:57 #2 av: rara

#1

"Vilket alltså betyder att det inte är fler dvs antalet brott inte är fler eller hur?"

Nej, om du läser mitt inlägg, ser du varför det som BKA sa inte stämde. Det var ju därför som jag skrev inlägget. Har du inte läst?

"Då borde ju antalet brott  som utförts av tyskar vara fler då?

Javisst! "Det blir alltså 1,575 miljoner brott per 3 månader

Nej, den delen av inlägget var väl för svår för dig att förstå. Det var antalet av alla brott i Tyskland, inte brott som utförs av Tyskar.

"Sedan ändrar du självsvåldigt på uttalandet och gör om brottsligheten räknat per Capita"

Det var just det som var meningen, att belysa hur många brott det blir per Capita,

Anmäl
2016-07-11 15:47 #3 av: landsbygdsbo

#2

Nej jag förstår helt klart. Vad du ville påpeka var att kriminaliteten per capita räknat var betydligt högre än den hos hela Tyska befolkningen.

Men vad du gjorde var du blandade samman begreppen.

Men om man då jämför kriminaliteten i liknande grupper får du i stället liknande siffror.

Ta 10 000 hemlösa tyskar som lever utan egna kontakt o skyddsnät

och jämför dem med 10 000 asylanter som lever under liknande förhållanden.

Skämtar

Vi har samma sak i Sverige. I vissa kvarter i våra städer är kriminaliteten extremt hög för svenska förhållanden.

Men när individer från dessa områden lyckas flyta ut, ha egna jobb o eget boende då skiljer sig kriminaliteten marginellt från vanliga Svenssons...

Hur jag vet det?

Tja kriminaliteten stiger ju inte i de villaområden , insatslägenhetsområden dit de flyttar

Anmäl
2016-07-11 16:47 #4 av: rara

#3

Jag vet inte om det finns en sådan statistik, men den skulle inte vara relevant för jämförelsen.

Asylanterna får 880 euro "Mindestsicherung" plus pengar för barn och familj. Tyska bostadslösa får ingenting utom en soppa då och då.

Asylanterna har tillräckligt med pengar för att betala människosmugglare. Tyska bostadslösa har ingenting.

Asylanterna hanteras enligt en integrationsplan, de får ett tak över huvudet, mat kläder. Tyska bostadslösa sover på järnvägsstationer, i parks eller under broar.

Och kolla vem det är som säljer droger vid tunnelbanorna osv., vem det är som våldtar osv. Det är asylanterna och inte bostadslösa tyskar.

Anmäl
2016-07-11 17:25 #5 av: landsbygdsbo

#4

Die Sozialhilfe umfasst folgende Leistungen (§ 8 SGB XII)

Anmäl
2016-07-12 11:02 #6 av: rara

#5

Läser du själv det som du länkar till? Ser inte ut så.

Du får t.ex. ingen socialhjälp för t.ex. hyra om du inte har en bostad. Vem som har förbukat sitt anspråk på arbetslöspengar får bara Hartz IV (arbetslöspengar 2). 

Det är dock så lite att folk inte klarar sig länge, för det räcker inte för att betala hyra och köpa mat. Därför blir många av med lägenheten och när de är bostadslösa får de ingen Hartz IV längre. I så fall kan de registrera sig som bostadslösa och får inte mer än 11.50 euro om dagen. Det räcker för en portion snabb mat om dagen, en öl i butiken och ett cigarettask av den billigaste sorten. Det räcker inte för kläder, för att skaffa sig en lägenhet och utan lägenhet får de heller inget jobb. Kläder och annat får de tigga om hos röda korset, Caritas eller kyrkan. Då blir det begagnade kläder.

Vem som inte har turen att möta en "räddande ängel" har ingen chans att någonsin komma bort från gatan och att få jobb och bostad!

Flyktingarna får dock ett tak över huvudet, 880,- euro Mindestsicherung, mat och kläder. Ändå är det inte arbetslösa tyskar som man ser sälja droger på gatorna, utan invandrare. Flyktingarna behöver bara gapa och får nästan allt, fast dom aldrig har betalat in en cent i socialsystemet.

Och om någon politiker säger att man ska reducera "Mindestsicherung" för flyktingarna, får han en shitstorm av de gröna och andra vänsterpartier, som anser att det i så fall inte räcker för att leva. För det egna folket har de inte lika mycket hjärta.

Anmäl
2016-07-12 12:29 #7 av: landsbygdsbo

#6

Anspruch haben Personen, die 

  • hilfsbedürftig sind, d.h. deren Haushaltseinkommen unter den Mindeststandards der Bedarfsorientierten Mindestsicherung liegen  
  • ihren Hauptwohnsitz bzw. ihren dauernden Aufenthalt in *Österreich haben
  • deren jeweiliger Bedarf nicht durch eigene Mittel gedeckt werden kann
  • und bei denen Bereitschaft zum Einsatz der eigenen Arbeitskraft besteht.
  • Vilket betyder att personer med uppehållstillstånd inte får mer än personer med medborgarskap.
  • * gäller alltså även bostadslösa  Cool
Anmäl
2016-07-12 12:41 #8 av: eskils

"Enligt en ny studie från Pew Research Center håller ungefär hälften eller fler med om påståendet "flyktingar kommer att öka sannolikheten för terrorism i vårt land". 46 procent av fransmän, 52 procent av britter, 61 procent tyskar, 71 procent polacker och 76 procent ungrare höll med. I Sverige höll 57 procent med."

SvD

Det kan väl knappast vara en tillfällighet att så många miljontals européer är rädda för att släppa in flyktingar i sitt land? Sannolikt har de anledning att vara rädda, dvs de vet att en del av "flyktingarna" i själva verket är kriminella och en del t o m terrorister, utan någon som helst avsikt att anpassa sig i det nya landet.

Här är hela studien.


Anmäl
2016-07-12 14:36 #9 av: rara

#7

Jag ser att du nu tog fram Österrikes bestämmelser, efter att vi ju pratade om bostadslösa tyskar. I Österrike är det kanske lite bättre, men inte mycket.

Punkt 1 är för människor som har en hushållsinkomst som är lägre än "Mindeststandard", alltså det som behövs för att "överleva".  Dessa får bara ett litet belopp, alltså skillnaden mellan vad som anses behövs för att överleva och inkomsten. Bostadslösa har varken det ena eller andra.

Punkt 2 betyder att dom måste ha deras huvudsakliga bostad i Österrike.  Mindestsicherung är ingenting som betalas ut av landets regering, utan av de olika "Bundesländer" (kan man jämföra med län).  Man ansöker om den i orten som man bor i. Om man inte har en bostad, måste man bevisa att orten är medelpunkten för sin livsföring. Det betyder att du måste ha antingen en arbetsplats eller utbildningsställe eller åtminstone ett ställe att sova.  Här förklaras det:

http://www.mindestsicherungsteiermark.at/smart_faq/kann-ich-um-die-bms-ansuchen-auch-wenn-ich-nur-ueber-eine-hauptwohnsitzbestaetigung-fuer-wohnungslose-verfuege/

Men det är inte så relevant. Det är ju invandrarna som står och säljer droger på gatorna, inte bostadslösa tyskar och österikare.

Anmäl
2016-07-12 15:07 #10 av: landsbygdsbo

Reglerna är ungefär de samma i Tyskland.

Och var i regelverket står det ngt om bostadslösa? ihren dauernden Aufenthalt

Betyder väl inte bostadsort utan där man har sin huvudsakliga vistelse.

Åter tack för att länkar så att jag kan hitta det som bekräftar vad jag sägar.

Kann ich um die BMS ansuchen, auch wenn ich obdachlos bin?

5. August 2013 von wp_admin

Ja, auch wohnungslose / obdachlose Personen haben einen Anspruch auf Mindestsicherung, wenn sie alle andere Voraussetzungen erfüllen.

En postbox räcker gott....

Anmäl
2016-07-12 15:26 #11 av: rara

#10

Ansöka kan du om allt möjligt, men om du inte har en sovplats, ett arbete eller en utbildningsplats i orten som du ansöker, får du ingen Mindestsicherung. Med andra ord, finns det ett stort antal människor som inte får den.

Anmäl
2016-07-12 15:45 #12 av: landsbygdsbo

#11

ihren Hauptwohnsitz bzw. ihren dauernden Aufenthalt in *Österreich haben

Och vad betyder det. Hade kravet varit bostadsplats så hade man väl knappast behövt komplettera.

Och möjligheten finns ju att hyra lägenhet, då bostadskostnaden höjer bidraget Skämtar Det är ju där som här. man betalar ett överpris för en lägenhet och när man har den så blir kommunen skyldig att fixa bostad när familjen måste ut för att kåken ska rivas....

Anmäl
2016-07-13 09:19 #13 av: rara

#12

Hur vill du hyra en lägenhet utn pengar, utan jobb och utan bostad?  Om du hyr en lägenhet och inte har turen att få en billig "Gemeindewohnung" som man väntar på i många år, om man över huvud taget får en, måste man betala kaution. Men ingen hyr ut lägenheter tilll en arbetslös.

Som sagt, behöver du inte nödvändigtvist en lägenhet, utan en sovplats räcker.  Men vem säger till en bostadslös "hos mig får du bo hur länge du vill, helt gratis"? Inte alla har föräldrar eller så goda vänner.

Anmäl
2016-07-13 10:36 #14 av: landsbygdsbo

#13

Tja..om en man råkar äga en insttslägenhet som han hyr ut till 5 tiggare för 1500 per skalle vitt och sedn 1000 svart så dansar snart 5 tiggare in på soc och ansöker om dessa bidrag

Då får de bidragen, fortsätter att tigga betalar sin hyresvärd 2500 per skalle och alla utom staten är nöjda...

Anmäl
2016-07-13 15:28 #15 av: rara

#14

Menar du kronor eller euro?

Men hur i all världen skulle tiggarna betala hyran?  Om man hyr en lägenhet privat i Österrike (alltså om det inte är en billig Gemeindewohnung eller Genossenschaftswohnung), börjar priserna vid ungefär 500 euro för en liten lägenhet, om "Betriebskosten" är medräknade. Sen måste man betala kaution och flera månaders hyra i förväg. Men ingen hyresvärd hyr ut lägenheter till luffare.

Anmäl
2016-07-13 18:00 #16 av: landsbygdsbo

#15

Genom att göra på samma sätt som den medellöse fixar resan upp till Sverige. Genom att låna till ockerränta.

För har du väl fixat din lägenhet så är du inne i systemet och man kan då betala tillbaka...

Och boendet kan mycket väl vara en sliten husvagn på en sjangserad åretruntkamping.

Anmäl
2016-07-14 11:46 #17 av: rara

#15

Vem tror du lånar ut pengar till bostads- och arbetslösa? I alla fall ingen bank. Vem som har ett socialt nätverk, familj, släktingar, vänner som bryr sig om en blir ändå inte bostadslös. Det är dom som inte har ett socialt nätverk som blir det.

Och de "slitna husvagnarna" står förstås omkring hur som helst i trakten.........

Anmäl
2016-07-14 12:11 #18 av: landsbygdsbo

#17

Samma typ av individer som lånar ut pengar så tiggarna från Ungern o Rumänien kan ta sig till Sverige

Bra ränta...bra incitament.

Anmäl
2016-07-14 15:23 #19 av: rara

#18

Vilka tyska och österrikiska tiggare har kontakter till brottslingar i Ungern och Rumänien? 

De tiggare som kommer från dessa länder transporteras av brottslingar som låter dom tigga på gatorna och sen kasserar pengarna från dom. Det är inga lån, utan det är slaveri. 

Anmäl
2016-07-14 15:32 #20 av: landsbygdsbo

#19 och du är så naiv att du inte inser att det finns ockrare både i Tyskland o Österrike?

Anmäl
2016-07-14 15:36 #21 av: rara

#20

Och du är så naiv att du tror att alla hemlösa känner dessa brottslingar och att dom är villiga att begå brott för att betala tillbaka pengarna? Du ser ju själv vem det är som säljer droger på gatorna. Det är invandrarna och inte de hemlösa tyskarna eller österrikarna.

Anmäl
2016-08-24 23:36 #22 av: landsbygdsbo

#21

Du måste vara bra naiv egentligen.

Jag kände inte min bankkamrer första gången jag lånade pengar. Vilket visar att en hemlös inte behöver känna den ockrare som tillhandahåller pengar.

En svensk narkoman som landar i Wien har nog inga svårigheter att hitta en langare.En hemlös som kan lägga upp en hållbar plan för en ockrare får med säkerhet fram det kapital som krävs. Och det behöver ju inte vara alla hemlösa som har förmågan att hitta en ockrare, det räcker med ett fåtal så är ruljansen igång

Anmäl
2016-08-25 09:53 #23 av: rara

#22

Inte ens kredithajar lånar ut pengar till bostadslösa och arbetslösa utan kreditvärdighet. Tala om att vara naiv..........   Kanske någon langare ger dom knark att sälja på kommission, men inte alla bostadslösa har med droger att göra. De flesta är alkisar.

Narkomaner hittar alltid en langare, men dom som står ute på gatorna och frågar folk om dom vill ha droger är faktiskt invandrare.  Skulle en Österrikare stå på gatan och sälja, skulle han få problem med invandrarna (bli mördad) som har monopol på det och som är organiserade i stora grupper. T.ex. Mostapha gänget. I Wien är det drogkrig mellan gängen där de tar livet av varandra för att försvara deras revir.

http://www.krone.at/oesterreich/drogenkrieg-unter-asylwerbern-in-wien-festnahmen-schwerter-und-messer-story-510695

Anmäl
2016-08-25 11:33 #24 av: landsbygdsbo

Att sälja droger på kommission är att få en kredit.

De tiggare som utan resurser tar sig upp hit har ofta lånat pengar av lokala hajar i deras hemorter. Med sina kvarvarande familjer som säkerhet.

Ser dessa lånehajar en möjlighet att tjäna på att låna ut till boende, ja då gör de det.

Med incitamentet föräldrar, syskon o barn så är återbetalningsviljan rätt stor

En resa upp hit kostar en 1/4 årslön för en Rom i Rumänien, hur tror du någon som lever ur hand i mun får fram dessa pengar?

Naivt resonerat?

Anmäl
2016-08-25 11:48 #25 av: rara

#24

Dom som kommer från Rumänien betalar ingenting, utan de transporteras hit av kriminella gäng, som låter dom tigga för dom. Pengarna får dom inte behålla mycket av.

Sen är tiderna förbi, då endast folk som latmaskar eller drogare blir bostadslösa. Många är fattiga trots jobb och har problem att leva på deras lön. Om dom blir arbetslösa längre tid, blit dom bostdslösa. Det är helt vanliga människor, som inte känner till den kriminella miljön. Dom vet inte vem dom ska gå till och de flesta vågar heller inte ta sig in i den miljön. Dom har heller ingen aning om droger, skulle aldrig våga stå på gatan och sälja och är inte lämpliga som langare.

Men för dig verkar det vara det vanligaste i världen att gå till en ockrare eller sälja droger på kommission, så man blir ju fundersam gällande miljön som du kommer ifrån.

Anmäl
2016-08-25 13:01 #26 av: landsbygdsbo

De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur

Anmäl
2016-08-25 18:58 #27 av: rara

#26

Dom anpassar sig nog till att vara bostadslösa, men inte alla kan anpassa sig till en kriminell miljö. Det är en annan sorts människor och dom går till caritas, röda korset eller går till Gruft i Wien för att få en soppa och att övernatta när det är kallt.

Tillägg: Intressant att du tycker det ligger i människans natur att vara kriminell. Jag tror att du resonerar allt för mycket utifrån din egen personlighet.

Jag skulle tex aldrig kunna göra en annan människa illa, men vem som skjuter på katter beter sig förstås heller inte bättre mot människor.

Anmäl
2016-08-26 15:27 #28 av: landsbygdsbo

#27

Intressant att du kopplar till kriminalitet, när jag talar om människans förmåga till anpassning.

Kan det bero på din personlighet?

Citat från det jag skrev"

De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur

Cool

Anmäl
2016-08-26 15:32 #29 av: landsbygdsbo

kan ju vara av intresse, vilka som söker hjälp i Wien

Bevölkerungsgruppen mit überdurchschnittlichem Armutsrisiko: 

41% aller Ein-Eltern-Haushalte
41% der Langzeitarbeitslosen
32% aller alleinstehenden Frauen
32% der Menschen mit Migrationshintergrund

enligt wienertafel

Anmäl
2016-08-27 09:43 #30 av: rara

#28

"Intressant att du kopplar till kriminalitet, när jag talar om människans förmåga till anpassning.

Kan det bero på din personlighet?"

Nej, det beror på din personlighet och för att du talade om att anpassa sig till den kriminella miljön.

I inlägg 25 skrev jag "Det är helt vanliga människor, som inte känner till den kriminella miljön. Dom vet inte vem dom ska gå till och de flesta vågar heller inte ta sig in i den miljön. "

Det svarade du på i inlägg 26: "De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur"

 Så det är helt tydligt att du menade att anpassa sig till den kriminella miljön.

#29

Det som du nu citerade är inte vem som söker hjälp, som du hävdar, utan det är grupper som har en risk att bli fattiga som ligger över genomsnittet.

Anmäl
2016-08-27 09:59 #31 av: landsbygdsbo

#30

Du skriver :Nej, det beror på din personlighet och för att du talade om att anpassa sig till den kriminella miljön.

Jag svarar väl med att citera det jag skrev. så får var och en dra sina egna slutsatser, om vems personlighet triggas av den kriminella miljön.

#26 av: landsbygdsbo De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur

Att anpassa sig till olika miljöer, från öken till Arktis, från urban till lantlig, från fredlig till en miljö full av konflikter.

Det gäller även när människan faller ur det normala samhället och blir hemlös, hon anpassar sig.

Det har ingenting med min personlighet att göra. Men de slutsatser du drar är helt klart beroende på dina åsikter, erfarenheter och personlighet.

überdurchschnittlichem Armutsrisiko är grupper som är överrepresenterade bland hjälpsökande , därför är de inskalade som riskgrupper efter den fördelning som jag visar.

Anmäl
2016-08-27 11:54 #32 av: rara

#31

Det var så tydligt vilken miljö det var på tal om att det inte har en mening att snedvrida det till något annat.

Det som du citerade av dig som "den" miljön, var ett svar på det jag skrev: "Det är helt vanliga människor, som inte känner till den kriminella miljön. Dom vet inte vem dom ska gå till och de flesta vågar heller inte ta sig in i den miljön. "

Det var det som det var på tal om, den kriminella miljön och inte arktis eller öken, som du nu försöker att snedvrida det till. Löligt!

Anmäl
2016-08-27 12:05 #33 av: landsbygdsbo

#32 Du står för vad du skriver och jag för vad jag skriver.

Det blir ju allt tydligare att det var du som drog in ordet kriminalitet.

Citat av du skriver

" jag skrev: "Det är helt vanliga människor, som inte känner till den kriminella miljön. Dom vet inte vem dom ska gå till och de flesta vågar heller inte ta sig in i den miljön. ""

Du får gärna kritisera den texten , men skyll för höge Farao inte mig för att ha skrivit deSkämtar

Jag konstaterar bara

"De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur"Cool

Anmäl
2016-08-27 12:25 #34 av: rara

#33

Så dumma är folk inte att dom inte kan följa med i texten, att du kan lura dom så här. Gapskrattar

Jag står för att jag skrev att helt vanliga människor som har råkat att bli arbetslösa och bostadslösa inte känner till den kriminella miljön (det har jag inte tillskrivit dig, som du hävdar), medan du får stå för att du skrev att dom anpassar sig till den kriminella miljön och att det bara är att gå till ockrare eller sälja droger, precis som om det vore det vanligaste i världen.  Det är vad du skrev och det tillskriver jag dig inte, utan det står faktiskt i dina inlägg.

Anmäl
2016-08-27 14:00 #35 av: landsbygdsbo

Återigen, jag skrev "#26 av: landsbygdsbo De som blir hemlösa lär sig snabbt hur de ska överleva i den miljön också. Att anpassa sig ligger i människans natur"

Inte som du vill att jag skulle ha skrivit " du skrev att dom anpassar sig till den kriminella miljön"

Är det så svårt att förstå, att det är bara att skrolla upp några snäpp så ser man vad jag har skrivit och vad du har skrivit.

Nöj dig med att argumentera mot vad jag skriver , inte vad du vill att jag ska ha skrivitCool

Att en del av de tiggare som kommer upp , har lånat pengar eller på annat sätt kommit överens med individer som finansierat deras resa upp hit för skyhöga avgifter eller räntor är det nog bara de mest naiva som inte begriper.

Sitter sedan en samvetslös ägare av ngn gammal fastighet som hyr ut n tvårummare för 2000 spänn per person och stoppar in 10 personer i den lägenheten, ja det är knappast ett omöjligt scenario.

Följden blir, att när man lyckats få en adress så får kommunen svårt att neka socialbidrag, rätt till skola och landstingen att neka sjukvård, eftersom individen nu har en adress..

Anmäl
2016-08-27 18:12 #36 av: rara

#35

Om du syftar på en annan sorts miljö än den som det var på tal om i inlägget som du svarade på måste du skriva vilken miljö du syftar på, för annars tror jag att du svarar på mina inlägg. Som jag redan skrev till dig tidigare, ber jag dig att föra dina självsamtal någon annanstans än i mina trådar.

Det som du skriver om tiggare som kommer hit bara för att tigga är off topic för i den här tråden var det på tal om hemlösa tyskar och österrikare.

Anmäl
2016-08-27 21:39 #37 av: landsbygdsbo

#36

Tja vad lever då en hemlös, arbetslös på?

Är han/hon skötsam och inte har alkohol eller drogrelaterade problem så hjälper kommunen familjen med tak över huvudet och mat o kläder.

Är han medellös så kanske han ställer upp som målvakt för obskyra affärer.

Vad som är aktuellt nu är väl dränering o tömning av bolag.

Där kan en person skaffa sig pengar utan att begå direkta brott.

Har du ingenstans att bo så är det ofrånkomligt att du kommer att umgås i en eller annan form med kriminalitet.

Hur ska du ex överleva en vinternatt när det är 15 grader kallt, jo du bryter dig in i källar o vindsutrymmen.

Väl där är det lätt att ngt följer med som finansierar middagen eller kvällsmaten

Bara tyskar o österrikare?

Och jag som var övertygad om att tiggare o hemlösa fanns det i alla EU länder...

Anmäl
2016-08-28 10:57 #38 av: rara

#37

För dig må det vara ofrånkommigt att umgås i en eller annan form av kriminalitet om man blir bostadslös.

Kanske det här är din blogg? http://www.luffarn.com/kriminalitet/

Men för folk som inte har någon anknytning till en kriminell miljö är det svårare att överleva i den miljön än att utnyttja de lagliga möjligheterna som bostadslösa har.

De kanske föredrar att övernatta här i en av dessa inredningar i Wien i stället för att bryta sig in i en källare:

http://wohnen.fsw.at/wohnungslos/nachtquartiere/index.html

Och ta den här servicen i anspråk:

http://wohnen.fsw.at/wohnungslos/#angebote

"Bara tyskar o österrikare?

Och jag som var övertygad om att tiggare o hemlösa fanns det i alla EU länder..."

Det är inte det som det är menat, utan Österrikare får "Mindestsicherung" om de blir bostadslösa och det är dom som vi talar om. Det får inte utlänningar, t.ex. de Rumäner som du talar om. Som utlänning har du först full anspråk (samma som Österrikare har)  för alla sorters sociala bidrag och sjukvård om du har bott, jobbat och betalat skatt i Österrike i minst 5 år.  Vem som blir arbetslös efter att ha jobbat mindre än 5 år har bara anspråk för Mindestsicherung i ett par månader.  För att få 6 månaders Mindestsicherung måste man ha jobbat i ett år.

EU medborgare måste klara sig i ett annat EU land själva och om de inte har bostad, jobb eller kan bevisa att de har tillräckligt med pengar för att klara sig utan jobb, måste de lämna landet efter 3 månader.

Det som du skrev om romare i inlägg 35 stämmer alltså inte alls: "Följden blir, att när man lyckats få en adress så får kommunen svårt att neka socialbidrag, rätt till skola och landstingen att neka sjukvård, eftersom individen nu har en adress"

Det är bullshit och ett helt annat ämne än vad vi talar om. När jag flyttade till Österrike var jag tvungen att betala min social- och sjukförsäkring privat den första tiden, trots att jag hade en bostad.

Anmäl
2016-08-28 13:17 #39 av: landsbygdsbo

Samma regler gäller i Tyskland  och i Sverige, du måste vara skriven någonstans för att soc ska träda in.

Därför hamnar ofta bostadslösa utan adress mellan stolarna.

Och följden blir, att myndigheterna får svårt att neka.

Jag kollade

EU- beziehungsweise EWR-Bürger, die sich als Arbeitnehmer in Österreich befinden oder schon länger als fünf Jahre in Österreich wohnen,

Vilket alltså betyder att en Roms skördearbetare har rätt till hjälpen eftersom han bor och arbetar i Österrike. Och, som sagt det räcker om en i familjen arbetar så har hela familjen rätt till hjälp....

vad det gäller socialförsäkringen så är det alltid du eller din arbetsgivare som får betala försäkringarna....vem skulle annars göra det? föräldrarna?

Anmäl
2016-08-28 19:41 #40 av: rara

#39

Vad bra att du kollade upp saken, så ser du att det som du citerar nu är precis det som jag skrev i inlägg 38 och att det inte är så som du skrev i inlägg 35. Romarna som förstås inte har jobbat tillräckligt länge har förstås ingen anspråk.

"vad det gäller socialförsäkringen så är det alltid du eller din arbetsgivare som får betala försäkringarna....vem skulle annars göra det? föräldrarna?"

Men det var ju du som skrev landstinget och på det svarade jag; Nej, att jag betalade min social och sjukförsäkring själv.  


Anmäl
2016-08-28 20:00 #41 av: landsbygdsbo

#40

Jag tror du måste bättra på din tyska... "die sich als Arbeitnehmer in Österreich befinden" Betyder bara, dom som befinner sig i österrike som arbetstagare. Inget tidskrav där inte Skämtar

Så kommer de dit på våren för att röja och plantera skog så är de bidragsberättigade så fort de har en anställning...oavsett om de är Romer eller ej.

Har de sedan lyckats skaffa en adress så blir de berättigade att sända sina barn till skolan och få bidrag till miniminivå (inkl den lön man får ut) delat med familjen...

Om du är skriven i och bor i Sverige och beställt EUlandstingskortet så betalar landstinget din sjukvård i Österrike vid en tillfällig vistelse i det landet. Flyttar du ner dit och skriver dig där gäller naturligtvis Österrikes regler, vilket du lärde dig per omgåendeSkämtar

Anmäl
2016-08-29 10:43 #42 av: rara

#40

Min Tyska är tillräckligt bra för att förstå den delen som du inte förstod.  Att man får Mindestsicherung "uneingeschränkt" betyder bara att du får hela beloppet, men det betyder inte att du får hela beloppet obegränsad tid.

Vem som inte har jobbat längre än ett år, får Mindestsicherung i maximalt i 6 månader. Om han sen inte har fått jobb måste han lämna landet.  Att ha en bostad räcker inte för att få någonting. Jag själv blev uppmanad att lämna landet efter 3 månader fast jag hade bostad.

"Om du är skriven i och bor i Sverige och beställt EUlandstingskortet så betalar landstinget din sjukvård i Österrike vid en tillfällig vistelse i det landet. Flyttar du ner dit och skriver dig där gäller naturligtvis Österrikes regler, vilket du lärde dig per omgående"

Det lärde jag redan för 10 år, när jag flyttade hit, men du verkar inte ha lärt någonting, eftersom du ansåg att det räcker att ha en bostad för att landstinget betalar sjukvården.

Sen kanske du inte vet att majoriteten av Romarna som kommer hit och arbetar, arbetar svart, eftersom deras tillgång till arbetsmarknaden var begränsad fram till 2014 och nuförtiden arbetar de fortfarande hellre svart, eftersom de tjänar de mer pengar om de arbetar svart än om de arbetar legalt. En svartarbetare i Europa tjänar i genomsnitt 16,6 euro i timman:   http://newsv1.orf.at/071024-17951/?href=http%3A%2F%2Fnewsv1.orf.at%2F071024-17951%2F17952txt_story.html

Anmäl
2016-08-29 13:45 #43 av: landsbygdsbo

Så bra att du kan ändra dig när fakta presenteras.

För du skrev ju tidigare att..."Romarna som förstås inte har jobbat tillräckligt länge har förstås ingen anspråk."

Anmäl
2016-08-30 08:41 #44 av: rara

#43

Du får lära att läsa rätt och att tolka hela sammanhanget i sig. Jag skrev i inlägg 38 att de först får full anspråk om de har jobbat tillräckligt länge och skrev att med fullt anspråk menas samma anspråk som Österrikare har, dvs. att de får Mindestsicherung obegränsad tid. Du tolkar dock full anspråk som att de får hela beloppet, vad för mig inte är full anspråk, eftersom de bara får det en begränsad tid.

Du ansåg dessutom att det räcker att ha bostad för att få socialbidrag och sjukvård, jag citerar dig:

"Följden blir, att när man lyckats få en adress så får kommunen svårt att neka socialbidrag, rätt till skola och landstingen att neka sjukvård, eftersom individen nu har en adress.."

Det är definitivt fel!

Anmäl
2016-08-30 08:56 #45 av: landsbygdsbo

#44 Jag tolkar det som att de har anspråk på socialt skyddsnät (inkl deras familjer) dels om de har arbete och dels om de varit bofasta i landet i minst 5 år.

Och om då en individ går till en liten arbetsgivare, för minimilön jobbar 150% mer än vad lönekuvertet säger så bör det nog gå att hitta jobb som berättigar till bidrag inkl bostadsbidrag ;)

Anmäl
2016-08-30 09:05 #46 av: rara

#45

Bra att du äntligen inser att det inte räcker med att ha en bostad.

Anmäl
2016-08-30 11:37 #47 av: landsbygdsbo

Att di inser att de får bidragen tyder ju på att ibland, i alla fall böjer dig för fakta Skämtar

Anmäl
2016-08-30 13:38 #48 av: rara

#47

Det är ju jag som refererar till fakta, medan du hävdade att det räcker med att ha en bostad för att få bidragen.

Anmäl
2016-08-30 13:42 #49 av: landsbygdsbo

#48 ja ,  men det är ju jag som får förklara dessa fakta för dig, jag använder ju delvis dina fakta i min argumentering gentemot dina argument.Cool

Anmäl
2016-08-30 13:48 #50 av: rara

#49

Var är faktan för det som du hävdar, att en bostad skulle räcka för att få bidragen? Om du använder dig av min fakta argumenterar du mot dig själv.

Anmäl
2016-08-30 16:26 #51 av: landsbygdsbo

#50

Fakta är, att om en familj har lyckats få bostad, blivit officiellt skrivna på en adress så är det betydligt svårare för en kommun, myndighet att bara slå dövörat till.

I Sverige och Tyskland har då barnen rätt till skola, de har rätt till sjukvård, föräldrarna har rätt till akutvård. Bara där har du bidrag värda en ansenlig summa pengar.

Skulle inte förvåna mig om Österrike har i stort samma regelverk som Tyskarna har eftersom man man traditionellt haft samma försäkringssystem.

Sedan länkade du till fakta, som enligt dig själv visade att Romer inte kunde få göra anspråk på socialt skyddsnät om de inte bott i landet i 5 år. Från samma källa som du använde framkom sedan att det räckte med att de var anställda för att få den tillgången

Dessutom har jag svårigheter att hitta den tidsbegränsning på 6 månader du talar om. Jag tvivlar på att en familj som lever på socialt stöd, efter 6 månader bara blir utslängda på gatan utan vare sig pengar till mat o hyra.

Att man efter en tid gör en ny utvärdering är en sak, med det handlar ju då inte om en bortre gräns. Utan att man bara kollar behovet.

Anmäl
2016-08-30 17:08 #52 av: rara

#50

Det är nog precis samma sak i alla EU-länder, att man bara har rätt att stanna i tre månader och om du stannar längre behöver du ett jobb eller du bevisar att du har tillräckligt med pengar att klara dig utan jobb och kan betala din social och sjukförsäkring själv. Det går heller inte att att utpressa staten och säga att vi har barn och vill stanna här och ni måste ta hand om oss. Det funkar bara om man har flyktingstatus men inte om tex en svensk vill flytta till Österrike. Det fick jag själv erfara att det inte räckte att ha bostad.

Gällande romarna så var det på tal om full tillgång, dvs att man får Mindestsicherung obegränsad tid. Vem som inte har jobbat i ett år eller bott i landet i fem år har bara anspråk i sex månader. Om han sen inte har fått ett nytt jobb måste han lämna landet.

"Und was ist, wenn man einige Monate gearbeitet hat und dann arbeitslos wird? Dann gilt; War man weniger als zwölf Monate beschäftigt, kann man bis zu sechs Monate lang Mindestsicherung beziehen. "

http://derstandard.at/2000035928201/Nur-wer-arbeitet-kann-in-Oesterreich-sofort-Mindestsicherung-beziehen

Att man har anspråk medan man arbetar är en sådan självklarhet att jag inte ens visste att vi debatterar om det. Det skulle ha varit riktigt om du skulle ha skrivit, att följden blir då man lyckats få ett jobb, att kommunen får svårt att neka..... Men du skrev ju att om man lyckats få en bostad och det är det som jag argumenterar mot, för det är definitivt fel.

Anmäl
2016-08-30 18:44 #53 av: landsbygdsbo

Så i praktiken behövs inte de fem åren då, det räcker med att arbeta i landet 1 år

Sedan gäller inte 6 månadersbegränsningen?

Anmäl
2016-08-31 09:59 #54 av: rara

#53

Precis så är det i Österrike.  Men jag kollade hur det är i andra EU länder och det är helt olika.  I Sverige är det faktiskt så att en bostad skulle räcka. Men bidraget som du får är omöjligt att leva på. I Sverige får folk bara 2.920 kronor (status 2012).  Det är bara 326,- Euro. Det får man ingen lägenhet för och det är ännu mindra än vad Harts IV mottagare i Tyskland får.  I Österrike får folk 827,- Euro.  Skulle man få det så fort man har en lägenhet i Österrike, skulle nog alla fattiga i hela Europa flytta till Österrike.

Här finns en länk: http://www.politikberatung.or.at/uploads/media/Mindestsicherung-in-der-EU_02.pdf

Anmäl
2016-08-31 11:39 #55 av: landsbygdsbo

I Sverige är väl existensminimum 2920 + bostad eller hur Skämtar

Sedan är väl 25% av alla som får soc. bidrag i Österrike utlänningar...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.