Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Gränskontroller i EU-länder utanför Schengen

2016-06-24 18:44 #0 av: [Inaas]

Hej! Har EU-länder som inte är med i Schengen bättre kontroll över sina gränser och på vilket sätt i så fall?

Anmäl
2016-06-24 23:21 #1 av: Tjeja

Ingen aning hur det är i länderna utanför det beror ju på vilket land man talar om och ifall det landet har någon/några andra allianser och vad dem själva har för regler. Så det lär ju vara olika helt beroende på annat.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-06-25 15:41 #2 av: Zepp

Näe.. de är alla lika beroende utav EUs gräns funkar.. det är bland detta som EUomröstningen i Storbrittanien handlar om.

De är altså inte med i Schengen.

Såå.. det är lixom inte säkert att det fungerar ens utanför EU!

Iomed att alla länder är beroende utav andra.

Det där det funkar bäst är Island och Norge.. Island för att det är en ö ute i ingenstans där ingen j*vel vill åka till och för Norges del tack vare att Sverige har infört tillfälliga gränskontroller.

Det kommer dock fortfarande flyktingar till Norge via Ryssland.. till Kirkenes.

De är dock få och det är förbjudet att gå till fots över gränsen.. vavid nu Kirkenes har ett stort förråd av övergivna cyklar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.