Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Jämställdhet

Kulturrelativ femenism

2016-07-01 22:23 #0 av: [Klave]

En video för alla kulturrelativistiska feminister.

VIDEO: http://youtu.be/wJkFQohIKNI

Anmäl
2016-07-02 08:29 #1 av: Bermudas

Klok kvinna det där. Hon har sagt detta också ( se bild) och det hänger ihop med problemet som tas upp i videon.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-02 19:43 #2 av: [helga21]

Detta var ett mycket bra inslag hoppas att flera läser det.

Anmäl
2016-07-03 06:13 #3 av: Tjeja

Viktigt

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-07-03 09:49 #4 av: Bermudas

Lägger in citatet från Ayaan ifall någon vill kopiera textraderna.

“White guilt is a form of racism.”

“It is sugared, clothed in all kinds of wonderful intentions, but it is racist - deeply racist.”

“If you refuse to excuse misogyny from a white man or antisemitism from a white German family, then you must equally condemn misogyny from a black man or a brown man or any kind of family. If you don’t do that and start making excuses for that then there is something wrong with you, not me.”

- Ayaan Hirsi Ali, sane Feminist

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-03 20:54 #5 av: Zepp

Mm.. varför tycker jag det verkar litta suspekt när inslaget kommer från Dennis Prager, en judisk konservativ amerikansk islamofob/homofob/annat -fob som vill vill vara brygga mellan Ortodox judendom och högerkristna i USA?

https://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Prager

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-04 11:34 #6 av: Inkanyezi

Jag tror inte att man ska skjuta på budbäraren, men däremot är det intressant ur flera aspekter, och det finns också andra företeelser som använder samma modus operandi, som de som förmedlar och framhäver "white guilt". Feminismen är väl den som är mest framträdande.

Att judar är starkt antiislamistiska är ju inte överraskande, och islamismen är väl den starkaste och mest omfattande exponenten för judehat i vår tid. Om jag vore jude skulle jag nog vara väldigt avogt inställd till islamism. 

Nerkokat i samma soppa visar det sig att det är samma skrot och korn: judehat, hat mot västerländska män, och hat mot män i största allmänhet.

När nu miljoner islamister sprider sitt hat över världen är det så klart väldigt svårt att skilja ut agnarna från vetet. En del proponenter för islam förtjänar ju verkligen vårt förakt. Har vi alls någon möjlighet att plocka russinen ur kakan?

Anmäl
2016-07-05 07:21 #7 av: landsbygdsbo

#6 det har väl gällt all religion genom tiderna. Just nu befinner sig Islam i ett turbulent skede där extrema åsikter o handlingar vinner terräng. Mixa samman ignorans, rädsla,  nationalism och religion så får fram en extremt lättantändlig blandning

Anmäl
2016-07-05 07:42 #8 av: Inkanyezi

Kanske inte osökt att associera till inkvisitionen, häxbränningar eller mer sentida avarter av kristendom. Så visst, religionen har varit ett gissel för mänskligheten under många perioder genom historien. Men den har också tagits som intäkt för grymheter som närmast saknar religiösa förtecken; jag tänker då bland annat på förintelsen och könsstympning. Könsstympningen förekommer inom flera religioner och bygger mer på tradition än religion. 

Så frågan om att "plocka russinen ur kakan" återstår i alla fall. Finns det överhuvudtaget en generell humanism, med moral som står över de futtiga "hedersbegrepp" som cirkulerar inom religioner och andra massrörelser? Det jag ser växa fram som "feminism" är ju också ett exempel på att sprida hat och utså tankar om kollektiv skuld. Har vi kanske en allmänmänsklig tendens att söka syndabockar att stegla?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.