Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ekonomi

Riksrevisionen i krismöte

2016-07-06 16:32 #0 av: Huygens

Vi förväntar oss att vissa instanser ska vi kunna lita på, Högsta Domstolen, Försvarets ÖB mm. En sådan instans är Riksrevisionen, som ska granska andra myndigheter och detektera mutor, skattebrott, missförhållanden och fiffel.

Nu visar det sej att Riksrevisionen kan ha haft näven i kakburken på liknande sätt som Skatteverket haft i turbulensen kring Panamadokumenten.

En Riksrevisor har tydligen suttit på dubbla stolar i Arbetsgivarverket och övrigt chefskap är inte så glada över DNs avslöjanden. Riksrevisionen har haft krismöten och anställda riktar intern kritk mot sättet att hantera affären.

Riksrevisionen ska inte göra sej skyldig till jäv.

Anmäl
2016-07-08 19:27 #1 av: Huygens

Riksrevisor Ackum avgår.

Tydligen stannar Riksrevisor Ulf Bengtsson kvar, trots att han suttit på dubbla stolar.

Anmäl
2016-07-10 10:27 #2 av: Huygens

Det kan vara intressant att titta på Riksrevisionens smutsiga verksamhet. Frågan är om Riksrevisionen kollapsade under Alliansen eller om det är Löfvenregeringen som gett Riksrevisionen frikort till kriminalitet.

-- Riksrevisor Susanne Ackum (statssekreterare åt Anders Borg) har gett sina kompisar fina och välbetalda tjänster innan tjänsterna utlysts och kvalificerade sökande fått en chans att söka.

-- Anställda skriker högt och slår larm om att Riksrevisionen inte längre är en oberoende myndighet utan flera av Riksrevisorerna får feta löner på dubbla stolar med egna agendor.

-- Anställda har pressats att lämna sina jobb för att dom protesterat mot Riksrevisionens lagbrott. Andra har lämnat sina uppdrag då chefer fryst ut anställda och placerat anställda i källarlokaler med arbetsuppgift att skriva av telefonkatalogen.


Bakgrunden verkar komma från Alliansen, men har sedan fortsatt under vänsterregeringen. Frågan är om Löfven och MP har noll koll på läget och är 100 % aningslösa eller om Löfvenregeringen gillar den fortsatta jäviga och olagliga verksamheten hos Riksrevisionen?

Sedan januari 2016 har Riksrevisionen anställt 18 högt uppsatta personer som haft mycket jäviga relationer och arbetsuppgifter på andra myndigheter eller företag som Vattenfall och som anställts på Riksrevisionen enbart via vänskapsband eller via kopplingar till myndigheter som Riksrevisionen förväntas bevaka och inte smeka medhårs eller slicka bruna ögat.


Situationen på Riksrevisionen är mycket oroande. 35 lägre placerade välutbildade personer har slutat och ytterligare 30 personer har tagit tjänstledigt på obestämd tid.

Riksrevisionen är i fritt fall på samma sätt som Telias miljardmutaffärer med Uzbekistan, Läkemedelsverkets skurkverksamhet, Skatteverkets smusslande i Panamadokumenten och Panxias miljardkontantfiffel (där åtalet dessutom las ner av åklagare).

Sverige, ett land med många smutsiga byken.

Löfven, Sveriges statsminister.

Anmäl
2016-07-10 23:39 #3 av: [helga21]

Detta är inte bra det är en sak som är säker

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article23152036.ab

Anmäl
2016-07-11 12:15 #4 av: Huygens

Riksrevisionens lekstuga kan vara omfattande. På samma sätt som det har indikerats att Finansinspektionen varit ängslig för att rikta kritik mot bankerna (se Panamadokumenten) och frågat till råds innan rapporter publicerats, har Riksrevisionen låtit jävig part påverka granskningarna.

Yttre påverkan har varit legio.

Riksrevisionen har låtit organisationer som varit föremål för undersökningar och granskningar, ge synpunkter på hur material ska ändras innan rapporterna släpps. Det gäller känsliga uppgifter som getts till nyckelpersoner på Regeringskansliet, Skolinspektionen och organisationen SACO.

Riksrevisorerna har sedan anpassat sina rapporter efter dom föreslagna manipuleringarna. En granskning av regeringskansliet var t o m så känslig att Riksrevisionen mörkade och la ner hela granskningen, så att ingen generande rapport skulle fläcka myndigheten.

Sveriges Rikes Lag fastställer att Riksrevisionens arbete ska vara helt oberoende från yttre manipulering. Ingen annan part får lägga sej i Riksrevisionens arbete. Ändå har avgående Riksrevisorn Susanne Ackum låtit sin sambo Gunnar Wettergren ta del av och låtit påverka utredningsmaterial. Helt i strid med gällande lag. Enbart anställda på Riksrevisionen får lov att påverka utredningsmaterialet. Wettergren är en känd lobbyist och opinionsbildare.

Vad gör Löfven, Sveriges statsminister?

Anmäl
2016-07-11 18:44 #5 av: Huygens

Ho-Ho-Ho...

Det här var inte bra.

Riksrevisionen har mörkat och kastat bort 19000 timmar med granskningsarbete. Det här innebär att Löfvenregeringen är inblandad i fifflet.

Det är omöjligt att så många timmer med granskat arbete kunnat kastas bort utan att S + MP vetat om vad Riksrevisionen mörkat och dolt.

Mörkat och ljugit, ljugit och mörkat.

Anmäl
2016-07-11 19:37 #6 av: [helga21]

Lotta Gröning om RRV!

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/lat-riksrevisorns-tabbe-bli-ett-uppvaknande/

Anmäl
2016-07-12 07:46 #7 av: [helga21]

Allvarlig kritik från TI

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/allvarlig-kris-for-riksrevisionen

Anmäl
2016-07-12 07:49 #8 av: [helga21]

"KU kräver svar

Konstitutionsutskottet, KU, har kallat till sig riksrevisorerna, preliminärt i september efter riksdagens sommaruppehåll. KU är det enda politiskt styrda organ som kan föreslå att riksdagen ska avsätta de tre oberoende riksrevisorerna."

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/granskningar-for-miljoner-har-lagts-ner

Anmäl
2016-07-12 21:32 #9 av: Huygens

Riksrevisor Margareta Åberg vägrar att svara på frågor på en månad.

"Vi återkommer med svar om en månad eller mer."

Anmäl
2016-07-13 23:16 #10 av: Huygens

Riksrevisor Margareta Åberg vittnade i domstol till sine gode väns fördel i ett omfattande skattemål. Den gode vännen var finansmannen Tomas Fischer som var på väg att upptaxeras för över 100 miljoner kr.

En struntsumma.

Margareta Åberg utsåg även sin gode väns advokat till justitieråd.

Börjar bli många stolar att sitta på för dessa Riksrevisorer, men kanske har om flera rumpor?

Anmäl
2016-07-14 12:55 #11 av: [helga21]

# 10 Åh jag tar mig för pannan! Förskräckt

Anmäl
2016-09-06 11:05 #12 av: Huygens

Skurkrevisorerna på Riksrevisionen har jobbat för högtryck och en del har hänt här i slutet på sommaren.

Riksrevisor Ulf Bengtsson, var 1 person, representerade 2 myndigheter samtidigt, dels som fd förvaltningschef samt dels som Riksrevisor, fick det lite hett under fötterna. Ett helt rövarband med tidigare vänner och tidigare kollegor till dom ledande Riksrevisorerna har fått anställning på Riksrevisionsverket med orimligt höga löner och har systematiskt underpresterat vad gäller området oberoende granskning.

Jaha.

Nu avgår Riksrevisor Bengtsson, men KU och Löfven tycker inte att det är så farligt.

Artiklarna i DN är så långa och nämner så mycket tveksamma och komplicerade detaljer att jag avstår att klippa eller citera. Det är bara för mycket. En i alla stycken korrumperad organisation.

Den intresserade har läsning för en god halvtimme i artikeldjungeln på DN.

Vad är det för smutsiga byken Löfven och MP försöker dölja?

Anmäl
2016-09-15 20:37 #13 av: Huygens

Riksrevisor Margareta Åberg avgår.

Det innebär att samtliga tre huvuden har rullat, samtliga tre ledande chefer har fått lämna i denna smutsiga fiffel och mygelhistoria, som sprider sina fördärvande gifter i hela Sverige.

Kunde inte Löfven + MP gjort ett bättre jobb?

.

Åberg hälsar att hon inte gjort något fel.

Anmäl
2016-09-26 18:53 #14 av: Carmarino

Riksrevisorern Susanne Ackum får inget avgångsvederlag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-10-14 18:31 #15 av: Huygens

En extern utredning som kontrolleras av Löfvenregeringen kommer med skarp kritik mot Riksrevisionen.

Riksrevisorerna har brutit mot en uppsjö lagar. Dock kommer inga åtal eller straff utdömas då det står en svensk myndighet fritt att bryta mot många lagar utan att någon straffas.

Det framgår även att Riksrevisionen är en lealös organisation som saknat styrning och varit utan ledarskap.

En geléklump.

Ett antal lagar och regler har brutits och cheferna har struntat i att följa regler och låtit bli att dokumentera sitt arbete. Offentliga handligar har försvunnit eller inte diarieförts.

Nu kommer krav att Riksrevisionens arbete i fortsättningen måste granskas av en extern grupp.

Riksrevisionsrevisionen?

Anmäl
2016-10-15 23:57 #16 av: [helga21]

 # 15 "Dock kommer inga åtal eller straff utdömas då det står en svensk myndighet fritt att bryta mot många lagar utan att någon straffas."

Där tror jag dock att du har fel att de kan bryta mot lagar, att det sen inte kommer att åtalas eller straffas är en helt annan sak.

Anmäl
2016-10-16 10:15 #17 av: Huygens

En kommunjurist jag pratade med sa att bara för att ett beslut är olagligt, betyder det inte att beslutet upphör gälla. Om privatpersoner inte lyder beslutet kan det gå illa.

Tanken är att privatpersoner ska överklaga olagliga beslut till domstol som sedan upphäver det lagstridiga beslutet. I vissa fall, t ex när det gäller assistanshjälp har kommunerna vägrat följa domstolens domslut, med hänvisning till kommunens ekonomi.

Ingen har straffats.

.

Vi har ett tydligt exempel på hur regeringen kan bryta mot lagen men ingen kommer att åtalas eller straffas. Jag tror inte ens någon kommer kräva Löfvens eller justitieminister Morgan Johanssons avgång, då den kriminella handlingen betraktas som en bagatell och borgliga politiker troligen också är kåta på att göra samma fiffel.

Det handlar om att regeringen ska utse ledamöter i det sk Insynsrådet i Kammarkollegiet. Men inga ledamöter har utsetts i Insynsrådet, så insynen har upphört, troligen helt i linje med Löfvenregeringens planer.

.

Kammarkollegiet ansvarar för tillgångar på ett värde i storleksordningen 150 - 300 miljarder kr, beroende på vem som värderar. Vem har koll på om mindre tillgångar värda 5 miljarder försvinner?

Kammarkollegiet ger dessutom perfekta möjligheter till insideraffärer då Kammarkollegiet sköter ett antal stora upphandlingar om statens ramavtal.

Det lustiga i sammanhanget är att det är Riksrevisionen som anmärkt att regeringen inte följer lagen och som vi vet står Riksrevisionen i ganska dåligt ljus för tillfället.

Anmäl
2016-10-16 16:46 #18 av: [helga21]

Det är skillnad på tjänstemän och politiker.

Anmäl
2016-10-16 17:03 #19 av: Huygens

Det är skillnad på Månen och Mars.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.