Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Sandaji om mörkandet

2016-07-07 10:01 #0 av: Bermudas

"Sverige samlar exakta uppgifter om misstänktas bakgrund och brukade redovisa det, senast 2005. Det är dock numera regeringens formella linje att skattefinansierad statistik ska hållas hemligt. Justitieministerns surrealistiska argument är att Sarneckis forskning har bevisat att invandrares brott beror på ”uppväxtmiljö och levnadsvillkor” och att det därför är onödigt att redovisa statistik:

”Regeringens utgångspunkt är att Brås resurser bör användas till att ta fram kunskap som kan göra skillnad för rättsväsendets arbete och för Sveriges befolkning. Befintlig forskning visar att människors uppväxtmiljö och levnadsvillkor är avgörande för brottsligheten.
Mot bakgrund av tidigare studier ser jag inte att ytterligare en rapport om registrerad brottslighet och individers ursprung skulle tillföra kunskap med potential att förbättra det svenska samhället, och jag har därför inte för avsikt att ge Brå något sådant uppdrag”

Jerzy Sarnecki och andra kriminologer har tillgång till data om exempelvis andel våldtäktsmän som har bakgrund i muslimska länder, men har valt att inte redovisa det. Det är en demokratiska skandal att regeringen och kriminologer vägrar redovisa skattefinansierad data samtidigt som de utnyttjar mörkret de skapat till att förneka invandrares överrepresentation. Det går exempelvis inte att utvärdera Sarnecki påstående om invandrares överrepresentation i våldtäkt då siffrorna är hemliga. Är det normalt? Skulle vi acceptera om nationalekonomer hemlighetsstämplade inflationsdata som de själva har tillgång till?

Att kräva att regeringen slutar censurerar statistik så att vi kan ha en informerad debatt är mycket viktigare än meningslösa symboldebatter om vattenkanoner, batonger och utvisning."

https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153734697363231

Vad säger ni är sanningen om statistiken etc bättre för samhället på lång sikt än detta mörkande? Är det bättre för de oskyldiga skötsamma invandrarna att samhället ljuger eller är det bättre för alla inblandade att vi lägger korten på borden om hur verkligheten ser ut och kan ta ställning för vad vi kan göra åt problemen utifrån fakta?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-07 15:14 #1 av: Fillifjonkan60

Det är klart att det är bättre med sanningen, hur ska man annars komma tillrätta med problemen?

Dessutom fattar inte den här regeringen att det är DOM som skapar motsättningar mellan grupper och gör ett vi-och-dom samhälle.

Var rak och ärlig istället, ta konsekvenserna och GÖR något åt problemen!

Anmäl
2016-07-17 19:16 #2 av: [Nomen Nescio]

"Den senaste rapporten från Brottsförebyggande rådet baseras på mer än 15 år gamla siffror. Där framgår det "att de utrikes födda har särskilt höga överrisker när det gäller allvarliga brott som dödligt våld, våldtäkt och rån" och statistiken visar att våldtäkt och försök till våldtäkt är de brott som sticker ut allra mest bland utrikes födda. Hur det ser ut idag, efter många år av högt flyktingmottagande, vet ingen.

Från Polisen släpptes det nyligen en rapport där 2000 fall av sexualbrott under 2015 och 2016 har granskats. Där framgår att "i de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige".

 Dessa två undersökningar är i princip de som går att få tag på i Sverige som rör invandrare och sexbrott, vilket kan tyckas knapphändigt med tanke på allmänintresset och den rådande debatten. Att det helt saknas en djuplodande analys som reder ut varför det ser ut så här och vad som skall göras åt situationen är ett underbetyg för de makthavare som har frågan om kvinnors trygghet på sitt bord. Därför är det på sin plats att regeringen, som kallar sig feministisk, tillsätter en oberoende utredning för att ta reda på hur sexualbrotten i Sverige har påverkats av att det kommit många människor hit från länder med helt andra lagar och värderingar. Om Stefan Löfven menar allvar med att ta krafttag mot sexualbrott måste alla stenar vändas på, annars kommer han aldrig i framtiden kunna se sina kvinnliga väljare i ögonen och kalla sig trovärdig."

Joakim Lamotte i GP


Anmäl
2016-07-17 21:31 #3 av: Hayabusa

Förvånad? Nej.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.