Övrigt

Det lugna trygga Sverige. .

2016-07-12 09:18 #0 av: sanna70

"Under juni månad 2016 begicks totalt sett fler grova våldsbrott än under någon annan månad det här året. Min egen granskning visar att det i juni i år begicks 15 mord, 40 mordförsök, 32 fall av grov misshandel, 19 fall av misshandel och 24 mordbränder (eller misstänkta mordbränder).

Junisiffran för antalet mord är den näst högsta månadssiffran i år. Bara i januari begicks fler mord i Sverige (17). Det förtar inte intrycket att den grova våldsbrottsligheten ökar i landet. Då har jag heller inte tagit hänsyn till alla skjutningar och skottlossningar som polisen har att hantera på flera orter i Sverige men som kanske inte har lett till dödade eller skadade människor men som ökar otryggheten för vanligt folk på dessa platser.

Sammanräknat för hela det första halvåret i år begicks totalt 80 mord och 180 mordförsök i Sverige. Fortsätter den här trenden kommer antalet mordfall i Sverige att slå alla rekord. Den slutsatsen kan jag dock dra först när våldsbrottsligheten för hela 2016 är granskad och analyserad."

https://elisabethoglund.se/blogg/brottsfacit-f/

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-07-12 09:19 #1 av: kamera0710

Kan det ha ett samband med växande inkomstklyftor?

Anmäl
2016-07-12 09:23 #2 av: sanna70

#1 Nej, jag har svårt att svälja den argument. Fattiga och rika. .  Klasskillnader har alltid funnits. .  Våldet har eskalerat till nya nivåer och jag tvivlar starkt på att  bristande ekonomi är svaret på allt. .   

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-07-12 09:23 #3 av: Hayabusa

Personligen tror jag inte att "mindre bemedlade" är mer kriminella.

Anmäl
2016-07-12 09:51 #4 av: landsbygdsbo

Det har nog mer med hopplöshet och den psykosociala situationen att göra.

Om man lever i en "fattig" men i övrigt stabil situation tror jag inte incitamentet för grov kriminalitet är större än för medelinkomsttagare.

Om man däremot lever i en otrygg situation med uttalat små möjligheter att förbättra eller påverka sin egen situation  visar historien att kriminaliteten och benägenheten till våld ökar.

Kriminaliteten var hög i Tysklands ruinstäder direkt efter kriget. Men sjönk allteftersom hus o arbetsplatser skapades.

Människor såg till en början ingen framtid framförs sig och agerade utan tanke på framtiden. Men allteftersom man fick en ordnad tillvaro så sjönk benägenheten till brott.

Man kan  nog se samma utveckling hos dem som lyckas bryta sig ur våra migrationsgetton. De som lyckas uppvisar inte högre tendens till kriminalitet än deras nya grannar i de "bättre" områdena dit de lyckas flytta ut till.

Anmäl
2016-07-12 09:56 #5 av: Zyperior

Sverige har aldrig varit tryggare. Vården och skolan går som på räls och vi tjänar miljarder på invandringen.

Kollapsen är bara en överdrift från SD. Almedalstalet från Jimmie va ren och skär lögn. Bilden på den brinnande bilen de hade vid sin pressträff va från Indien. Därför sker inte bilbränder i Sverige.

Övergreppen som sker i samhället är SDs fel, det är ju dom som suttit utanför regeringen och skapat detta samhälle vi har idag. Löfven och MP har full koll på läget och gör massvis åt problemen.

Det viktiga nu är att kritisera SD så de inte kan störa den fantastiska utvecklingen övriga partiers politik leder till.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-07-12 09:58 #6 av: Hayabusa

Kan det vara så att människor söker en enklare väg, en slags "genväg" till framgång? Varför plugga eller jobba på ett lager om man kan tjäna stora pengar på att sälja knark?

"Men den anonyma cannabisodlaren i Malmö, som tjänar runt 400 000 kronor svart om året, säger i programmet att han inte är rädd för polisen.

– Jag är mest rädd för mögel och insekter – poliser är inte lika farliga, säger han."

http://www.hd.se/2016-07-11/explosion-av-hemmaodlare-av-cannabis

Anmäl
2016-07-12 10:07 #7 av: sanna70

Sverige är ett land där alla får gratis utbildning, det erbjuds även extra hjälp, utsatta områden får extra pengar till skolor, det skapas förutsättningar för träffar i diverse lokaler, det görs tappra försök av myndigheter att skapa vägen till gemenskap. Arbetsbrist och dålig ekonomi är orden som används flitigt av både politiker och media som försvar till den ökade utanförskap och våldsutveckling. 

Minns en politiker som blev anklagad för dålig utbildning i utanförskapsområden, hans svar var, "dem har ju fått mer  pengar och vi har byggt ut skolor men dem vill ju inte"  

Det är viljan som saknas. . 

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-07-12 10:30 #8 av: Inkanyezi

Och så är det ju förstås Elisabet Höglund, som inte är särskilt noga med hur hennes "statistik" byggs upp. Den brukar avvika ganska kraftigt från hur BRÅ slutligen visar statistik över brott. Hennes agenda är ju att skrämma upp folk med osannolika och delvis osanna uppgifter om våldets omfattning. När polisen har mord, mordförsök och mordbrand i skalan vid utredning betyder det inte att de brotten verkligen har förekommit, så siffrorna är avsevärt lägre än dem man kan få fram genom att söka i uppgifter som är publicerade.

Anmäl
2016-07-12 10:47 #9 av: Hayabusa

"En stöldvåg pågår nu mot Västskånska återvinningscentraler. Hotfulla stöldförsök sker flera gånger i veckan och anställda har försetts med personlarm."

http://www.hd.se/2016-07-13/vag-av-stolder-pa-atervinningscentraler

Anmäl
2016-07-12 11:10 #10 av: sanna70

Naturligtvis kan en obekväm sanning alltid modifieras. . Kanske därför BRÅ ändrade sitt räknesätt om brott och med hjälp av "den trovärdiga" professor   Jerzy Sarnecki så har vi snart inbillat oss allting. .  Gapskrattar

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-07-12 11:23 #11 av: Inkanyezi

#10 av: sanna70 : "Naturligtvis kan en obekväm sanning alltid modifieras."

Jo, precis som Elisabet Höglund gör. Hon vill att det ska se ut som om fler brott begås än vad som verkligen går att härleda till brottslighet, i likhet med vissa debattörer på den här sidan.

Anmäl
2016-07-12 11:30 #12 av: Zyperior

#8 Inte för att Höglund skulle vara pålitligare men på ditt resonemang verkar det som en myndighet som aktivt och öppet väljer bort viktiga faktorer i sin beräkning inte skulle ha en agenda och vara hur pålitliga som helst?

Sen det där om att skrämma upp folk, bara för att man berättar en bild av verkligheten som är skrämmande så betyder inte det att det är syftet med berättelsen. Newsflash, verkligheten kan vara skrämmande ibland. Tycker du inte vi ska berätta om den?

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-07-12 11:47 #13 av: Inkanyezi

#12 Visst ska vi tala om verkligheten, men Höglunds "statistik" speglar inte verkligheten, så det blir lite fiktivt att använda den för att peka på statistik för våldsbrott och hur de utvecklas i samhället.

Det finns helt enkelt folk som vill ge en bild av "ökad otrygghet" genom att visa på händelser och pseudohändelser som tyder på att det är värre än det är. När det gäller våldsbrott, såväl mindre grova som grova, finns ganska god statistik över tid, som BRÅ publicerar, men den är inte tillgänglig för innevarande år, utan har en viss eftersläpning.

Det finns lobbygrupper av skilda slag som agerar likt Höglund. Exempelvis inom "Feminismen" brukar våldtäkter överrepresenteras för att få det att se ut som om kvinnor har orsak att alltid känna sig otrygga, och att peka ut alla män som potentiella våldtäktsmän och därigenom utså hat mot män. Men likt Höglund handlar det om överdrifter med en agenda.

Höglunds pejl av läget är inte hur verkligheten ser ut.

Anmäl
2016-07-12 11:56 #14 av: Zyperior

#13 Jag kan hålla med att det finns sådana krafter som vill skrämma eller svartmåla. Men att ta till det argumentet så fort någon vädrar tvivelaktig statistik är det jag tycker är fel.

Du får gärna påvisa vad som är fel i hennes statistik, det har jag inget emot.

Men att hänvisa till BRÅ duger inte. De går hand i hand med Polismyndigheten som bevisligen har en väldigt tydlig agenda.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-07-12 12:33 #15 av: Inkanyezi

#14 "Jag kan hålla med att det finns sådana krafter som vill skrämma eller svartmåla. Men att ta till det argumentet så fort någon vädrar tvivelaktig statistik är det jag tycker är fel."

Nejdå, det sker inte varje gång. Jag har till exempel inte pekat på det i forumet "Feminism iFokus", på den tiden jag alls tilläts att posta där eller läsa. Men när det gäller Elisabet Höglund är det väldigt tydligt att hon har en agenda, och att hon presenterar uppgifter som är överdrivna. Det hon tar som "brott" är i stor utsträckning händelser som har kommenterats i pressen, men som inte alltid är brott.

För att bena ut det måste man så klart gå in till de enskilda händelserna och se hur de såg ut. Exempelvis finns två händelser i södra Sverige som är exceptionella, och som har inträffat på senare tid och redovisas som våldsbrott, där det senare kan komma att visa sig vara nödvärnsexcess. Ingen av de händelserna har heller någon anknytning till det som en viss politisk riktning pekar på som orsak till "ökning av brott" i landet.

Det jag ser som mest oroande ur allmän synpunkt med organiserad brottslighet som har förekommit är inte ens medtaget bland vad som oroar den politiska riktningen, hur polisen i Skåne massregistrerade människor för deras ursprung. Där skedde ett allvarligt brott som i stället har applåderats av vissa, ett brott i linje med det som skedde i Tyskland under uppbyggnaden av det totalitära samhället som avlivade stora delar av befolkningen. I jämförelse med det är en del av de här "morden" kattskit.

Anmäl
2016-07-12 19:31 #16 av: Fillifjonkan60

Ja det är ju bara att läsa tidningarna så framgår det ganska klart vad som pågår. Och inte tusan känns det lugnt och tryggt på gatorna alls.

Vad orsaken är vet jag inte riktigt, eftersom det mörkas så pass mycket både i media och BRÅ och poliser har munkavle och politikerna ljuger.

Anmäl
2017-04-23 12:31 #17 av: Carpinus

#9 Problemet verkar vara nationellt...

"Fler svenskar besöker landets återvinningscentraler än går i kyrkan om helgerna.
Problemen med stöld och hot på centralerna är omfattande - men ärendena läggs ofta snabbt ner hos polisen."---

"Det handlar både om stora problem ur arbetsmiljösynpunkt, men även ur miljösynpunkt. För att komma åt det värdefulla blyet i bilbatterier töms exempelvis den frätande batterisyran rakt ut i naturen."---

"En majoritet av kommunerna väljer att inte anmäla stölder och hot till polisen eftersom det sällan leder vidare till åtal."---

TT

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.