Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ideologi

Rasister nära till våld.

2016-08-17 18:13 #0 av: Vanja

http://www.politism.se/kawa-zolfagary/hur-nara-har-rasisterna-till-valdet/


Jag tycker att det påtagliga rasistiska våldet har minskat där jag bor. Eller ja, det är nästan obefintligt. Det finns inte mycket våld alls här, men kanske har jag bara tur. 
Hur är det där ni bor? 
Är det mycket högerextremistiskt våld? 
Finns det lika mycket vänsterextremistiskt våld? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-08-17 21:42 #1 av: Zepp

Um.. iomed att jag bor på landet så har jag inte märkt av något våld alls.. förutom mot älgar och rådjur.. misstänker oxå ett högaktivt våld mot mördarsniglar?

Älgarna och sedemera rådjuren.. iallafall om älgjakten inte gått så bra är de som ligger mest pyrt till.. på hösten.

För övrigt på min gata så är vi ett multikulturellt anhang.. flera är äldre sk invandrare.. Ungern, Forna Jugoslavien, en och annan Balt och muslim.

Främst är det sniglar och ogräs som lever ett utsatt liv.

För resten så kör vi till höger och promenixar till vänster.. när vi möts på den nyanlagda asfalterade gång och cyckelbanan.

Såå.. näe.. inte mycket till våldstendenser här altså.. även om de gamla invandrarna har synpunkter på de nyaste!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-17 22:03 #2 av: Vanja

#1 Bor du i ett väldigt litet samhälle som kanske gränsar till en större ort? Hur ser det isåfall ut där? Lika lugnt? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-08-17 22:20 #3 av: Zepp

Jag bor som sagt på landsbyggden.. senaste flugan här är asfalterade vägar och gatubelysning!

Gatubelysning borde förbjudas.. när solen går ner skall det vara mörkt.. alternativt så får varje fastighetsägare tända egna lampor!

Bor altså i närheten till Gbg.. där kan man inte bo.. för där skjuts det med automatvapen i tid och otid.. här skjuts det under älgjakten.

Förutom en granne.. som sköt sin fru.. inne i Gbg!

Bägge var svenskar av ursprung och ohejdad vana.. han var tydligen psykopat oxå?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-18 05:08 #4 av: Cragan

här märker iaf inte jag av nå våld vaken från höger eller vänster fast jag bor på landet där dom tog bort gatubelysningen för en 20 år sedan. så det finns hopp Zepp säg bara åt dom på kommun att dom kan spara pengar genom att släcka ner.

fast senaste idiotin från nån av grupperingar här i trakten var vänster nötter i form av afa gången innan det va det några höger nötter som jag ej kan minnas vad dom tillhörde för gruppering, borde ha hänt något sedan dess är ju en 5 år sedan om det inte är mer.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-08-18 09:12 #5 av: [Nomen Nescio]

Det bestialiska mordet på John Hron är något som inte bör glömmas, och självklart gör filmen att det uppmärksammas på nytt. Samtidigt så passar Populism...förlåt Politismbloggaren på att måla upp en allmän hotbild från rasister som verkar lite väl överdriven så här 21 år efter mordet på Hron. Även om man inte skall underskatta den faran finns det nog trots allt värre hot från andra grupperingar som är mer påtagliga idag, och som får polisen att till och från patrullera med förstärkt beväpning på gator och torg. Om sådant lär man dock  inte kunna läsa på Politism.


Anmäl
2016-08-18 10:55 #6 av: Fillifjonkan60

#5 Ja, det med John Hron har jag svårt att glömma! Det var så fruktansvärt det som hände med honom och så sorgligt Ledsen

Anmäl
2016-08-18 11:34 #7 av: JonasDuregard

Det etablerades ett nazistiskt "medborgargarde" här för ett tag sedan, annars är våldet från extemhögern inte så organiserat och det är svårt att uppskatta omfattningen då. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-08-18 11:44 #8 av: kamera0710

Svårt att uppskatta utifrån vad man tycker sig se och höra. Annars är det ju en del bekymmer med exempelvis bilbränder på min hemort (Södertälje).

Anmäl
2016-08-18 21:30 #9 av: [Nomen Nescio]

"Under ett par år har jag följt diskussionerna om ras på ett stort nätforum. Det är absolut inga högerextrema typer som är medlemmar där. Tvärtom. Merparten är universitetsstuderande med vänstersympatier från främst engelskspråkiga länder. Belästa personer som det säkerligen kommer att gå bra för, oavsett vad de företar sig i livet.
Efter att ha följt gruppens diskussioner har jag kunnat urskönja en genomgående trend: Det finns ingen fråga, oavsett storlek, ingen konflikt och eller mellanmänsklig relation som inte kan härledas till de inblandades hudfärg och ras."---

Sverige brukar vi, som bekant, apa efter det mesta i den anglosaxiska världen, det inbegriper också ideologiska och akademiska trender. Det är därför med stigande oro som jag har följt utvecklingen i delar av svensk offentlighet, inte minst inom Public service, där rasfrågor behandlas på ett sätt som påminner om förhållningssättet i det ovannämnda forumet.
Ontologin, det vill säga världsbilden, blir alltmer präglad av rasideologin. 1900-talets betoning på vår påstådda rastillhörighet går igen men omfamnad av den mest otippade gruppen: Ung universitetsstuderande vänster."

Adam Cwejman i GP


Anmäl
2016-08-19 01:13 #10 av: Thaeri

Ras i ett anglosaxist perspektiv är väldigt olikt från ett svenskt, och självklart ser diskussionen väldigt annorlunda ut.

USA hade slaveri fram tills för ungefär 150 år sedan, en väldigt brutal form även sett från ett historiskt perspektiv, och systemet var rasbaserat. Detta rassystem existerar fortfarande till viss del, och amerikaner är skolade i att identifiera sig efter det.

Så självklart är det en stor del i hur vänsterfolk som är engagerade i människorättsliga frågor tänker om de kommer från den skolan. Det är också något som folk internationellt tänker på, så man måste ha kunskap i det även om man kommer härifrån.

Att vi önskar att begreppet raser aldrig kommits på spelar ingen roll, det finsn och nu måste vi leva med det. Och ärligt talat, Sverige var världsledande i att göra skillnad på raser, det rasbiologiska institutet i Uppsala inspirerade nazisterna, inte tvärtom. Det verkar som att Adam Cwejman behöver en lektion i 1800-talets och 1900-talets historia, samt sociologi.

Anmäl
2016-08-19 05:59 #11 av: kamera0710

#9 Intressant att denne Cwejman inte upplyser om vilket nätforum han följt, så att vem som helst kan gå in och läsa och göra sin egen bedömning.

För några år sedan betraktade han för övrigt USA som ett sekulariserat land, se länken. Att landet har en religiös fundamentalism som saknar motsvarighet i något annat västland har han tydligen ingen aaaning om. 

http://www.svd.se/moralisk-konkurs-med-traditioner

Anmäl
2016-08-19 07:35 #12 av: [Nomen Nescio]

#10 Vet inte vilken utbildning Cwejman har*, men jag tycker att det finns relevans i hans jämförelse mellan "rastänket" i Sverige jämfört med framförallt anglosaxiska länder. Ser han en tendens i Sverige att samma betraktelsesätt vinner terräng här kanske han har en poäng?

Personligen tyckte jag att hans ledare är värd att ta till sig, eftersom det i den här tråden uttryckts som en självklarhet att förknippa rasism med extremhögern. Vi vet att den finns där, men vi kanske inte skall ta det som en självklarhet att det inte förekommer på annat håll? "Husblatteanklagelserna" mot vissa mediedebattörer som hörts på senare tid kan vara ett varningstecken.  "Husneger" är ett tillmäle som vänstern svängde sig med redan på den amerikanske ambassadören Jerome Hollands tid, och de ränderna har tydligen sedan aldrig gått ur. 

Visst har du rätt i att Sverige har en solkig bakgrund på det här området med sitt rasbiologiska institut, och inte heller den historien går väl vänstern med Socialdemokratin obefläckade ur, men jag är för dåligt insatt i den frågan för att gå närmare in på det.

*Anm. Ser på Wikipedia att Cwejman bland annat har  en filosofie kandidatexamen i internationella relationer och en masterexamen i Europastudier. Förmodar att det kan vara en bra plattform för jämförande betraktelser av tendenser i tiden länder emellan.


Anmäl
2016-08-19 09:12 #13 av: Hayabusa

Finns det något land, region eller politisk inriktning som ALDRIG visat rasistiska tendenser? 

Anmäl
2016-08-19 09:20 #14 av: [Nomen Nescio]

#13 Nej, den finns nog överallt! Fast få är väl så ivriga förnekare av detta som vi svenskar? Här finns  en skamvrå för en mindre skara medan det smygs med fördomarna på annat håll.


Anmäl
2016-08-19 09:37 #15 av: Hayabusa

#14 Exakt. Tyvärr hamnar debatter ofta i ett läge där det pekas och skriks; "Ja, men du då!". Svensken är, hör man ofta, konflikträdd och ska vara alla till lags. Fint, men ibland är det omöjligt. 

Finns det rasister på vänsterflygeln? Bland feminister? Det är jag övertygad om att det gör.

Anmäl
2016-08-21 01:08 #16 av: Calle64

Var ju ett mord här i höstas med rasistiska motiv, men det mörkades.

http://www.svd.se/sverige-har-mest-hogerextremt-vald

Anmäl
2016-08-21 09:44 #17 av: Hayabusa

#16 Vilket mord var det? Kunde inte hitta något om det i artikeln du länkade till.

Anmäl
2016-08-21 10:32 #18 av: JonasDuregard

Gissningsvis syftar #16 på skolattacken i Trollhättan, som var rasistiskt motiverad. Jag vet inte vad som menades med att det mörkades, men vanligtvis på den här sidan brukar det betyda att man tycker att något inte uppmärksammats tillräckligt i media. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-08-21 11:06 #19 av: Hayabusa

#18 Ok, jag förstår. Personligen anser jag att händelsen i Trollhättan inte mörkades. Sedan är det givetvis en individuell bedömning om en händelse fått tillräcklig uppmärksamhet eller ej. Vad nu gränsen för "tillräcklig" är?

Debatten "vänstervåld kontra högervåld" lär fortsätta - har svårt att tro att det, objektivt, någonsin kommer att redas ut vilka sida som är "värst".

I en intervju (DN) med den svenska gruppen "Ghost" fann jag detta:

"– Det finns ett socialt kommenterande budskap i det vi gör som kanske är extra viktigt i dag. Vi vill peka på det tokiga i hur folk behandlar varandra i Guds namn. I de ”goda” religionerna ska man vara snäll – men många är ganska blint elaka. Och människor som bekänner sig till en mörkare filosofi kan vara ganska snälla. Det här med gott och ont borde man syna i sömmarna mer.

Han säger att Ghosts texter inte predikar något ont mot andra människor.

– Folk förstår ganska snabbt att vi inte ber någon göra illgärningar eller begå självmord i Satans namn. De som gör illgärningarna i dag är knappast satanisterna, eller hur? Vi försöker att syna bluffen."

Jag tycker att det är en bra sammanfattning om hur jag själv känner i frågan "ond eller god?".

Anmäl
2016-08-21 14:12 #20 av: Zepp

Mm.. tror bestämt att jag får lov att bilda ett vänsterextremt garde här där jag bor?

Tveksamt om det blir fler än mig ioförsej.. trots att många grannar har vapen/jaktlicens!

Främsta mål torde vara kommunens jävla gatubelysning!

När solen går ner skall det vara mörkt.. vill man vara ute senare skall man fan ta sin bil.. alternativt får föräldrarna ta sin bil och hämta sina barn.

För övrigt anser jag det behövs något garde för att hålla effter alla mördarrådjur/älgar!

De som hyr jakträtten verkar på sin höjd villa hålla uppe djurstammen.. men vi som bor här är de som får ta konsekvenserna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-21 14:36 #21 av: Hayabusa

#20 Ska du bilda ett vänsterextremt garde? Skämtar

Anmäl
2016-08-21 15:37 #22 av: Zepp

Jaa.. är det inte vänsterextremt om det gör uppror mot kommunens tvång med gatubelysning? Förskräckt

För detta har jag fått pröjsa cirka 300,000.. fast jag inte vill ha det!

Jag bor i en kommun där Alliansen styr/ får majoriteten av rösterna altså!

Vad vore det för fel på att sänka skatten och släcka belysningen på natten.. två flugan på en smällen!

Alternativt.. varje fastighetsägare som gillar att lamporna lyser hela natten får sätta upp och bekosta detta själva?

Valfrihet och demokrati kallas detta för.. lixom på tvärs mot Alliansens politik, det vet jag.. därför pratar jag om vänsterextremt garde!

Alla nöjda o glada.. och vi som jobbar och behöver sova tidigt slipper köpa rullgardiner!Skämtar

Och då har jag inte ens nämt alla mördarrådjur.. mördarälgar som härjar i våra tulpanrabatter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-21 15:40 #23 av: [Nomen Nescio]

I priviligierade och segregerade områden får man i brist på uppeldade bilar hitta annat att bli förbannade på. Som glassbiltutande eller gatubelysningen. 


Anmäl
2016-08-21 15:48 #24 av: Zepp

Mm.. tutande glassbilar borde det vara skottpengar på.. utbetalda utav länsstyrelsen!

Som ersättning för lidande och utgifter för hagelgevär/vapenlicens samt ammunition!

Samt att det borde vara skottpengar på tulpanmumsande rådjur!

Hur har regering/kommunledning/länstyrelse tänkt sig att få folk att bo kvar på landsbyggden?

Måste vi alla flytta till innerstan, gå med i Soilders of Odin.. för att få en dräglig tillvaro?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-21 18:42 #25 av: Hayabusa

#22 Verkar såväl vettigt som rimligt.

Anmäl
2016-08-21 18:58 #26 av: Bermudas

Loan som jobbar för researchgruppen som anlitats av Expressen har uttalat sig så rart.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-08-21 21:12 #27 av: JonasDuregard

#26 Kan du förklara kopplingen till trådens ämne?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-08-21 22:10 #28 av: Fillifjonkan60

#24 Jag vill höra när glassbilen kommer, hur ska jag annars veta när den är här? Glad

Och skottpengar på rådjur för att dom äter?! FörskräcktFast jag hoppas/antar att du bara driver...

Anmäl
2016-08-22 21:21 #29 av: Zepp

#27

Det är väl dags att bryta tråden?

25 inlägg och tråden handlar om något helt annat än TS intentioner.

Utiallafall, den här Joakim Lamotte har gått mig helt förbi.. så jag Googlade!

http://sv.joakimlamotte.wikia.com/wiki/Huvudsida

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.