Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Skola / Utbildning

Ett svek mot Romska elever.

2016-08-30 20:43 #0 av: Vanja

"Trots att en övervägande majoritet av eleverna i årskurs 6-9 i Roma kulturklass under lång tid inte har nått upp till kunskapskraven har skolan struntat i att utreda behoven av särskilt stöd. I dessa årskurser har 14 av 15 elever haft F - underkänt - i flera ämnen upp till fem terminer i sträck."

http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/ett-cyniskt-svek-mot-de-romska-eleverna/

Kära nån! Ja det kan man verkligen kalla svek, undra om man försökte i början och sen gav upp när de vart motigt eller om man inte ens försökt? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-09-02 10:01 #1 av: Tjeja

Verkar som om den "klassen" bara varit fritids/dagis för att ge föräldrarna lite fritid typ...

Stackars barn! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-09-02 10:29 #2 av: [Nomen Nescio]

#0 Ur samma ledare:

"Det skulle ju bli så bra. Men Skolinspektionen konstaterar att en stor andel av eleverna skolkar "i hög omfattning och under långa sammanhängande perioder". När myndighetens gjorde ett oanmält besök fanns inte en enda av de 34 eleverna på plats. En lärare uppgav att de var på "konferens utomlands." Rektorn hade - givetvis - noll koll.

Nu till det mest surrealistiska. Skolledningen säger att den har förstått att de usla kunskapsresultaten och underkända betygen i stor utsträckning beror på den höga frånvaron. Men varken rektor eller skolförvaltningen kan peka på en enda konkreta åtgärd som har gjorts för att minska skolket."---Vilar huvudet i handen


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.