Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ideologi

SD inte rasistiskt

2016-09-01 12:16 #0 av: [helga21]

"Nu tar KD-ledaren Ebba Busch Thor bladet från munnen – om Sverigedemokraterna.

Hon kan tänka sig att regera med stöd av SD och tycker inte heller att partiet är rasistiskt.

– Nej, det gör jag inte om vi talar om SD:s officiella politik i dag, säger hon till tidningen Dagen."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23440715.ab

Anmäl
2016-09-01 13:49 #1 av: [Nomen Nescio]

Och Löfven och Batra ser gärna att SD-väljarna kommer över till dem.

http://www.expressen.se/nyheter/lofven-man-kan-inte-anklaga-deras-valjare/


Anmäl
2016-09-01 17:56 #2 av: [helga21]

# 1 Nej men man kan anklaga S och M för den förda politiken!

Anmäl
2016-09-01 19:55 #3 av: Zepp

Ebba verkar lite desperat?

Hon har knappast gjort så att KD verkar få lov att verka i Riksdagen nästa val!

Grejen med att närma sig ett annat partis politik är att risken är att ens egna väljare i stället väljer ett helt annat parti, eller det parti man försöker närma sig!Ledsen

Tacka vet jag Alf Svensson.. inte så mycket för att jag gillade hans politik.. men han kunde hur som helst staka ut en helt egen politik skild från de övriga.. dvs främst en konservativt socialliberal variant!

När Ebba slänger ut den kristna socialliberalismen med badvattnet så slänger hon samtidigt ut grunden för partiets existens!

Good luck whit that!

Vill man vara ett mellanting mellan Moderaterna och SD så blir det hur som helst trångt i valbåsen!

Särtecknet för KD är den konservativa kristna socialliberlismen!

Utan denna så kan medlemmarna direkt gå över till antingen moderaterna eller SD!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-02 11:16 #4 av: [helga21]

# 3 För mig förefaller det som om varenda parti försöker imitera SD politik  då väljarna redan har gått till  SD.

Anmäl
2016-09-02 11:39 #5 av: [Nomen Nescio]

Det är märkligt hur samhällsmaskineriet tvingat fram kravet på motiverande av varje närmande i riktning SD. Som GP skriver i en ledare:

"Det är dock relevant att dra sig till minnes hur Sveriges förra pariaparti hanterades. Kommunisterna i det som i dag är Vänsterpartiet, uppbackade av en stormakt med globala ideologiska och militära ambitioner, var under lång tid ett påtagligt hot mot den svenska demokratin.
Samtidigt som Socialdemokraterna var de första att erkänna detta hot, tog man utan att tveka emot kommunisternas stöd för att kunna säkra sitt maktinnehav. För röster i riksdagsvoteringar luktar inte."---

Och nu försöker samma sossar tillsammans med en inskolad journalistkår sätta spärrgrimma för andra partier att närma sig vår tids pariaparti, samtidigt som man själva ogenerat kopierar SD:s politik och otvunget frotterar sig med det förra icke önskvärda partiet.


Anmäl
2016-09-02 11:50 #6 av: [helga21]

# 5 Just precis så är det Skrattar

Anmäl
2016-09-02 13:21 #7 av: [Nomen Nescio]

Regeringen försöker förtvivlat hålla liv i den gamla sjuklövern!Nu tänker man utesluta representanten för kanske 20% av väljarkåren utanför diskussionen om höghastighetstågen.  Det här vore ett perfekt läge för alliansen att villkora: endera alla riksdagspartier, eller också skall även V lämnas utanför.

"Regeringen ska bjuda in alliansen och Vänsterpartiet för samtal om höghastighetstågen inför höstens infrastrukturproposition. Karin Svensson Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott, hoppas på en uppgörelse men beskriver de kommande samtalen som känsliga."

TT


Anmäl
2016-09-02 18:40 #8 av: Zepp

#4

Jaa.. eller så är det som så att alla partier med riksdagsambition behöver utveckla sin syn på frågor som ligger SD nära?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-02 18:45 #9 av: Zepp

#5 

Jag har inga som helst problem med att förstå att något parti har något emot att ta emot röster i riksdagen.. oavsett vilket parti det är!

Såå.. det är bara för Jimmie att kliva fram och uttala att de tänker rösta på alla S förslag för att Lövfen skall bli så lycklig så!

Då slipper han nämligen kohandla med V!

Svårare än så är det faktiskt inte!

En helt annan sak är vad historien kommer att säga om huruvida ddet var Ebba som ledde till KDs upplösning!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-02 19:23 #10 av: Zepp

Oandrasidan..det finns ledande KDare som inte delar Ebbas synpunkter på SD!

"Reaktionerna blev starka när KD-ledaren Ebba Busch Thor slog fast att Sverigedemokraterna i dag inte är ett rasistiskt parti.

För KD-profilen David Lega, tidigare andre vice partiordförande, råder inga tvivel i frågan.

– SD ställer konsekvent grupper mot varandra och för mig är det definitionen av rasism, säger han."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23449058.ab

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-02 19:31 #11 av: [Nomen Nescio]

#10 Då fick du kanske svaret på vad  historiens kommentar kommer att bli? "Nej, det var inte Ebba som ledde KD till upplösning, de hjälptes åt - så länge de var några kvar."


Anmäl
2016-09-02 19:37 #12 av: [helga21]

I Blekinge är de överens med sin paritledare i alla fall. SD är inte rasistiskt.

Anmäl
2016-09-03 10:43 #13 av: Zepp

Gott att SD i Blekinge inte är rasististkt.. återstår att rensa ut rasisterna i andra landsändar.. tex i Gbg, där David Lega är/var? kommunalråd!

https://sv.wikipedia.org/wiki/David_Lega

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-03 17:46 #14 av: [helga21]

Lars Hansson heter han väl nu för tiden

https://goteborg.sd.se/vara-politiker/presentation-av-distriktsstyrelsen/lars-hansson/

Anmäl
2016-09-04 13:57 #15 av: Zepp

Menna.. menna.. så Lars Hansson är en av de nya i Göteborg.. där de byttade ut de gamla rasisterna.. du som är mer insatt får upplysa mig/andra, om alla turer!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-04 13:58 #16 av: [fritte1974]

kd säger kan regera ena dagen andra inte

Anmäl
2016-09-04 14:02 #17 av: mangemani4

märks tydligt att det snart är val, för nu börjar lögnerna komma, de fina orden, fiskandet efter nya väljare osv, men som alla insett(eller iaf borde insett) vid det här laget, så är det bara tiden innan valet som räknas, vad som händer efter något parti har fått makten, kvittar fullständigt för politikerna.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-09-04 14:13 #18 av: Zepp

KD kommer förmodligen inte finnas i riksdagen efter nästa rikdsdagsval?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-04 14:15 #19 av: [fritte1974]

18 håller med 

Anmäl
2016-09-04 14:18 #20 av: [helga21]

# 15 Då jag inte har koll på lokalpolitiken i Göteborg nu för tiden så får du själv göra detta.

Anmäl
2016-09-11 07:20 #21 av: [Nomen Nescio]

#7 Nu har åtminstone Björklund insett det löjliga och kanske omöjliga att på sikt hålla SD utanför de blocköverskridande förhandlingarna. Men Löfven fortsätter att älta SD:s "nazistiska rötter", medan han själv fortsätter att frottera sig med ett parti med kommunistiskt ursprung och som hans parti stött sig på ända sedan  kamraterna hette Sveriges Kommunistiska Parti.

När miljöpartisten Karin Svensson Smith, som står för den senaste inbjudan, en gång lämnade Vänsterpartiet skrev hon  "Vänsterpartiet är inte längre trovärdigt. Synen på parlamentarismen sviktar"och "för sanna demokrater är det omöjligt att vara trovärdig i ett sådant sällskap."

Det är lätt att påminna SD om deras historia men glömma sin egen, och det är  lätt att se grandet i någon annans öga men missa bjälken i sitt eget: i dagarna kan vi konstatera att sossarna håller sig med  rasistiskt ungdomsförbund utan att Löfven offentligt tar avstånd från dem.

http://www.expressen.se/nyheter/bjorklund-bjud-med-sverigedemokraterna/


Anmäl
2016-09-11 13:54 #22 av: [Nomen Nescio]

#21"Man får tolka det som ett uttryck för den frustration som finns bland de etablerade partierna kring hur man ska hantera Sverigedemokraterna. Eftersom Sverigedemokraterna har vuxit trots att de varit isolerade och trots skandaler som skulle knäckt andra partier. Dilemmat för de andra partierna är att, bjuder man in Sverigedemokraterna då kan det bidra till att normalisera bilden av dem. Men om de inte bjuds in då kan de leva på stämpeln som obekväma sanningssägare, som de gärna vill uppfattas som. Ingen av partierna har en självklar lösning på det här."---

SR:s politiske kommentator Fredrik Furtenbach . 

Den är så patetisk, rädslan att "normalisera" SD -  deras politik är man varken för rädda eller för fina för att kopiera, men nämn för Guds skull aldrig från vilket smörgåsbord ni snott det!  Precis som om inte alla ändå vet det vid här laget, men  ingen i sjuklövern är rakryggad nog att stå för det. Tänk om det är så att det är SD som stått för det "normala" de senaste åren medan andra partier haft fullt upp med att vända kapporna för att se vartåt det blåser idag - vilka är det som borde "normaliseras" då?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.