Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Migrationsverkets generaldirektör avgår

2016-09-16 09:19 #0 av: [Nomen Nescio]

"Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson avgår, skriver man i ett pressmeddelande.

Han ska i stället bli generalsekreterare i Röda korset.

– Det finns sällan någon rätt tid för att byta jobb utan rätt tid är när tillfället dyker upp, säger han i pressmeddelandet."---

Expressen


Anmäl
2016-09-16 09:21 #1 av: [Nomen Nescio]

Törs man hoppas att det inspirerar Rikspolischefen att också fundera över om det kan vara rätt tid att hitta nya spännande uppgifter?


Anmäl
2016-09-16 09:36 #2 av: Inkanyezi

Ja, han lär väl kunna få högre lön där.
Och det finns de som vill stoppa organiserat tiggeri, men de avsåg väl aldrig etablerade institutioner som Röda Korset. Kul att veta för de som skänker att det går till ett gott ändamål. 

Anmäl
2016-09-16 09:46 #3 av: eskils

#1 Ja, man kan ju hoppas att den plötsliga självinsikten smittar av sig. Tummen upp

Kanske t.o.m. Miljöpartiet egentligen vill ägna sig åt något mer spännande än att sitta i regeringen och bli överkörda ideligen...


Anmäl
2016-09-16 17:11 #4 av: [Nomen Nescio]

"Fallet Anders Danielsson är särskilt intressant, och frustrerande, för att det inte är unikt. Rikspolischef Dan Eliasson är exakt samma typ: en tyckmycken byråkrat som vill vara en showstopper i paljetter hellre än ett pålitligt kugghjul i statsförvaltningen.
Sverige har inte råd med den här typen av byråkrater. De är oprofessionella, de polariserar och undergräver människors förtroende för staten och politiken.
De äter tillit.

Fenomenet Danielsson/Eliasson är också ett rungande underbetyg åt de politiker som utsett dem och låtit dem blomma ut som jättelupiner. Ta tag i förvaltningen, ni folkvalda! Dra i tömmarna när egon börjar svälla. Skicka inte blomsterkvastar när de har ställt upp på idolporträtt i pressen.
Och se upp så att inte modernt tal om offentliga organisationers "värdegrund" gör dem till särintressen.

Den svenska förvaltningen ska vara självständig - både gentemot politiker som vill ministerstyra och mot lobbygrupper, oavsett hur ädla deras syften är. Det är allmänintresset, folket, som ska tjänas.
Förhoppningsvis kan Danielssons avgång vara startskottet för en återgång till ett mer klassiskt ämbetsmannaideal."

Expressen


Anmäl
2016-09-16 17:36 #5 av: eskils

#4 Hear, hear! Tummen upp Härlig artikel från Expressens ledarredaktion.


Anmäl
2016-09-16 19:07 #6 av: [helga21]

Bara det kommer någon som är bättre. Stackars Röda korset Storgråter

Anmäl
2016-09-17 09:11 #7 av: gruvel

#5 Ja det var en gruvlig salva. Expressen tar sig vartefter när ssk Anna Dahlberg brutit is en längre tid. Båda herrarna har "rätt" partibok. 

Inte minst passusen om att värdegrund kan glida över mot särintressens vikt var en tankeställare. 

Anmäl
2016-09-19 16:22 #8 av: [Nomen Nescio]

"Beskedet om att Anders Danielsson lämnar uppdraget efter fem år kom på fredagsmorgonen. På måndagen tog regeringen beslutet om vem som skulle bli den nye generaldirektören. Valet föll på Mikael Ribbenvik, som redan nu sitter i Migrationsverkets ledning."---

"Företrädaren Anders Danielsson ha tidigare kritiserats för att han uttalat sig om flyktingpolitiken. Men även om Mikael Ribbenvik tycker att hans företrädare gjort en bra insats kommer han inte att följa i företrädarens fotspår när det gäller den saken.

– Mycket av det är att leda den här myndigheten och jag är tjänsteman och inte politiker. Så att jag kommer att fokusera på det uppdraget som jag har och den stora utmaningen som vi står inför, säger han."---

Expressen


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.