Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

Avgångskrav och massiv kritik mot Awad Hersi (MP)

2016-09-22 09:00 #0 av: sanna70

"Tjänstemän som säger upp sig och kaos i den egna nämnden.

Allvarlig kritik riktas mot Spånga-Tenstas ordförande Awad Hersi (MP).

Han ska bland annat ha försökt att påverka vem som får försörjningsstöd, strukit negativa stycken i beslutsunderlag – och orsakat flera avhopp bland chefer och anställda."

http://mitti.se/avgangskrav-och-massiv-kritik-mot-tenstas-toppolitiker/

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-09-22 15:11 #1 av: Tjeja

Usch verkar som han fått för sig att ordförandeskapet är samma sak som att vara hövding i en klan typ..

Varför beter han sig så? Är det för att han inte vet eller förstår hur det svenska samhället är avsett att fungera eller har han passat på att ta sig friheter han vet är fel bara för att han kunnat det?...

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-09-22 20:39 #2 av: [helga21]

# 1 Förmodligen för att han har kunnat gör det!

Anmäl
2016-09-23 11:46 #3 av: sanna70

Intressant hur lite uppmärksamhet han fick i media. .Våra stora dagstidningar verkar inte tycka att det är någon stor grej. .  Fast det klart , det är ju MP och då är det mera ok med snedsteg oavsett graden. . 

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-09-23 12:52 #4 av: kamera0710

Tyvärr verkar det ju vara många kommunalpolitiker som tror att de är allsmäktiga och inte tycks fatta att lagstiftningen även gäller dem. 

En KD-politiker i Linköping för några år sedan fällde yttrandet "vi ligger före lagstiftningen i Linköping", när de blev fällda för beslut som de tagit utan lagstöd.

(Källa: Åtgädslandet av Jon Weman)

Anmäl
2016-09-23 15:37 #5 av: kamera0710

Vet att en del kommuner tar in jurister efter valen, så att nya politiker på olika poster informeras om sina befogenheter och inte minst var gränserna för dessa befogenheter går.

Anmäl
2017-05-18 10:04 #6 av: Carpinus

Efter att Awad Hersi lämnat MP dyker han nu upp som ledamot av styrelsen för Fi i Stockholm.

Hans feministiska patos är tämligen oklar, men av vad Mitti skriver anar man väl ungefär var han står:  "I samband med Järva demokratiforum förra året kom frågan upp om kvinnor i förorten utsätt för förtryck eller inte, då twittrade Hersi:

”Somaliska kvinnor är mest förtrycka av media å inte boende i Järva”.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.