Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiska partier

KD-åsikt: moderatfloskler göder politikerföraktet

2016-09-23 09:39 #0 av: [Nomen Nescio]

"Moderatledaren Anna Kinberg Batra har argumenterat för att SD är ett rasistiskt parti då de "ställer grupper mot varandra". Kinberg Batras resonemang gör att vi frågar oss om hon inte förstått politikens uppgift över huvudtaget.
Det är ju vi politiker som har fått det stora förtroendet av väljarna att på olika nivåer förvalta skattepengarna, att avgöra vilka grupper eller samhällsfunktioner som ska prioriteras. Givetvis är en politik som slår in kilar mellan medborgare farlig och ska bekämpas, men vi måste våga tala om vilka konsekvenser besluten får."---

"De senaste åren har debatten kretsat kring nyanlända respektive individer som bott i Sverige under en längre tid. Det är självklart att resurserna till socialt utsatta minskar genom en kraftig invandring (med nuvarande regelverk), att påstå något annat vore naivt."---

"Viktigast är att vi som har fått väljarnas förtroende vågar stå för våra beslut gentemot våra uppdragsgivare: medborgarna.
När välformulerade politiska floskler som tröskats fram av drillade partistrateger och PR-konsulter används för att undvika att tala om elefanten i rummet skjuter politikerföraktet i höjden. Det är mycket olyckligt och medborgarna förtjänar bättre. Väljarna ska inte underskattas!"

Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD), Lidingö stad, Thomasine von Essen, ersättare kommunstyrelsen (KD), Lidingö stad i inlägg på Aftonbladet debatt


Anmäl
2016-09-23 09:56 #1 av: [Nomen Nescio]

"Det är inte kampen om verklighetsbeskrivningen som Moderaterna behöver vinna, utan kampen om trovärdigheten. Där är det inte Socialdemokraterna som är den stora motståndaren, utan de själva."---

"Om Moderaterna vill äntra Rosenbad igen så räcker det inte att uppmärksamma problemen, de måste också jobba på att återfå den trovärdighet som har gått förlorad. Annars kommer de borgerliga väljarna misstro deras förmåga att ställa saker till rätta om de skulle återfå regeringsmakten. För att lyckas med detta kan de inte bara tala om att situationen förändrats. De måste också vara mer kritiska till att de själva inte gjorde mer för att hejda utvecklingen när de hade möjligheten."

Aleksandra Boscanin i GP


Anmäl
2016-09-23 12:43 #2 av: kamera0710

Tror för min del att Livets Ord-filialen KD själva underskattar att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. När stolleförslag om att jämställa bibelsagor med vetenskap med jämna mellanrum poppar upp väljer partiledningen för det mesta att blunda och hoppas att ingen märker något. Tror det är en bidragande orsak till att de konsekvent ligger under fyra procent mellan valen.

Anmäl
2016-09-23 12:55 #3 av: [Nomen Nescio]

#2 Tror inte att KD har några som helst illusioner om att väljarna känner något engagemang för religiösa friskolor eller den kristna trosuppfattningen, och jag förstår inte att du kan reta upp dig på detta lilleputtparti så till den milda grad att du ältar detta gång på gång.  Om vi svenskar är så sekulariserade så är det väl bara att låta KD hållas - religionsfriheten omfattar väl även dem?

De är helt enkelt ett värdekonservativt parti som knappast kan ha så mycket större krav på sin politiska tillvaro än att hålla sig kvar i riksdagen och få vara med på ett hörn i någon allians. Det som spelar dem i händerna är väl i så fall den fundamentalistiska islamismen, som gör att även sekulariserade svenskar söker efter något av värde i kristendomen. Av två onda ting kanske de föredrar den relativt humana?


Anmäl
2016-09-24 11:10 #4 av: gruvel

# 3 Väl uttryckt och uppbenat. - Kan  undra över AKB som partiledare, kanske uppbunden mentalt ännu av DÖ och svårt kasta av oket efter Reinfeldt helt. Hon riskerar tappa röster till ett parti troligen i vardande, Borgerlig Framtid. Då är advokatsamfundets Ramberg ärligare som säger att en generös invandringspolitik är hennes modell och att det får belasta inhemsk välfärd kännbart.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.