Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Infrastruktur

Postnord, fiffel & båg

2016-10-06 18:13 #0 av: Huygens

Postnord ägs delvis av svenska staten och delvis av danska. Det är gamla Posten och Post Danmark som gått samman.

Men något är galet...

.

Det spelar ingen roll vem jag pratar med, men alla jag diskuterat Postnord med, har haft dåliga och allt sämre erfarenheter av Postnord, vårt nya postverk.

Vi vet från Storbritannien att politikerna lagt ett blylod på brittisk sjukvård, NHS. Ambulanser som inte kommer, ambulanser på akututryckning som vänder och inte hjälper skadade eller akut sjuka.

Vi ser hur den svenska polisen aktivt kollapsas och raseras, där Dan Eliasson för varje dag jobbar än mer frenetiskt med att förstöra det svenska polisväsendet via destruktiva omorganisationer och slag över huvudena på anställda.

Vi har sett hur riksdagspolitikerna gjort en kraftansträning för att neutralisera Lagrådet och förinta Riksrevisionens samhällsskyddande funktioner.

.

Vi har nu Postnord som verkar vara i fritt fall. Dagligen kommer det krisartiklar om hur Postnord saboterar postutdelningen, vanställer leveranser eller sätter postsäkerheten ur spel.

Några färska axplock:

Demolerade paket
Låda med 200 glömda brev - Postnord: Vi har gjort fel
Paket kastas och förstörs

Tvingas åka 2 mil för post
Kris: Svenska postkaoset växer
Postnord hotar att inte dela ut post

Många brev hamnar fel
Postproblem tvingar företag lägga ner verksamhet
Advokatbyrå hotas av Postnords felleveranser
Postnord underkänner 9 av 10 reklamationer

.

Så...

Vad är orsaken?

När det gäller sänkningen av den brittiska sjukvården NHS, finns det flera bedömare som tror att det görs på uppdrag av Bilderberggruppen. Målet är att brittiska NHS ska upplevas som så inkompetent och så dåligt att befolkningen ska kräva att sjukvården privatiseras.

Det kommer göra NHS till en enorm kassako för privata aktörer som billigt köper verksamheten när NHS anses ha kollapsat.

Kan något liknande vara i görning med Postnord (och med svenska polisen)?

.

Kan det vara så att borgliga och socialdemokratiska politiker efter överenskommelse med Bilderberggruppen, jobbar på högtryck för att sänka Postnord tills allmänheten kräver att privata riskkapitalister tar över verksamheten?

Tja...

Det finns redan nu artiklar i media som pekar i den riktning. Vi har en artikel i SVT, neutral media (nåja...), som kräver att Postnord måste privatiseras, för ett statligt postverk kan ju aldrig fungera.

SVT: Börsnotera Postnord!

Vad tror ni?

.

Den svenska Posten startade år 1636.

Anmäl
2016-10-06 20:11 #1 av: Tjeja

Jag saknar televerket!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-10-07 10:11 #2 av: RC1393

Brevinkasten förstår jag, de är rent förj*vliga att arbeta med och är inte snälla mot varken rygg eller händer. Man behöver bägge händerna för att kasta i  brev i ett brevinkast av typen som visas i videon, vilket innebär att man måste lägga ifrån sig det man håller i och börja ned sig för att kunna åla in brevhögen. Tänker er då om man håller i både paket, brev, veckotidningar och reklam. Man ska inte behöva vara bläckfisk och 1 m lång för att på ett humant vis kunna utföra sitt jobb, därför förstår jag helt varför man vägrar dela ut post i dessa trappuppgångar. Det är inte för inte som dessa brevinkast har öknamnet "råttfällor".  Här tycker jag absolut att postnord agerar rätt, även brevbärare är människor och ska ha en bra arbetsmiljö. Här ska mobben gå mot fastighetsägarna istället, eftersom det är de som gör fel. 

Tror mycket handlar om stress vad gäller felutlämning, det finns en press att hinna färdigt så man får gå hem i rimlig tid samt slippa möten med irriterade kunder (för att man är sen). Fler anställda och därmed färre adresser att hålla koll på hade hjälpt, oerhört. Otydliga märkningar av lådor/inkast bidrar också, samt folks oförmåga att rapportera adressändringar och eventuella co adresser bidrar till den mänskliga felande faktorn. Allt kan vi inte veta i huvudet och när systemen inte hjälper oss så är det svårt. Jag kan inte hålla mina ca 400-600 adresser jag delar ut på (per dag) med alla människor boende på dem i huvudet, det är omöjligt att förvänta sig det. 

Anmäl
2016-10-07 10:48 #3 av: Huygens

Aja-baja, aja-aja-baja..!

Spel för galleriet.

.

Regeringens ministrar genomför en charad inför media. Bostads- & Digitaliseringsminister Peter Erikssson (MP) säger "Aja-Baja" till Postnord.

"Oacceptabelt!"

Aja-Baja...

.

Men hur är det med Postminister Mikael Damberg (S)? En Postminister måste väl ha något med Postnord att göra?

Något att säga till om?

Något att säga?

Nähä..?

Mikael Damberg, Postministern har varit nästan helt tyst. Nu säger Damberg att han tar posten "på stort allvar".

Infrastrukturministern Anna Johansson (S) har varit tyst.

Vad gör Löfven?

.

Under tiden fortsätter Socialdemokratins och Borglighetens sänkning av Postnord (och sänkningen av polisen mm). Metoderna för att sabotera Postnords verksamhet är bl a att knäcka personalen.

Postnord, personalen utstressad, inga kissepauser
Postnords VD vägrar svara
PTS: "Postnord har aldrig fungerat sämre"

Trots åtgärder - Postnord blir stadigt sämre
Postnord: Nu slutar vi dela ut post
Postnord slängde Bodils brev - hennes A-kassa drogs in

Facit till Nationella prov borta i posten - Postnord har inte gjort fel
Många hamnar hos kronofogden - Postnord har gjort fel
Skickade paket - fick dyr räkning av Postnord

Ranstabor utan post i två år - Postnord vill spara pengar
Kvinnojourens brev försvann, missar bidrag - Postnord utan skuld
Får ingen post, kan inte betala räkningar - Postnord utan svar
Brevbärare slår larm, orkar inte mera - Postnord svarar svävande

.

Listan kan göras längre.

Ibland svarar Postnords ledningen inte alls, ibland påstår Postnords chefer att det är den svåra omorganisationen som sänker verksamheten, ibland skyller Postnord på brevkunderna, ibland är det bara goddag yxskaft.

Det är ganska klart att starka krafter arbetar på högtryck för att sänka Postnord ner i ett svart hål. När Postnord väl blivit så dålig att postverksamheten kan anses ha upphört, kommer allmänheten kräva åtgärder.

.

Då måste ju Löfven (eller annan Bilderbergare) gå in och privatiserar Postnord. Riskkapitalisterna kan fira julafton då Postnord kommer att säljas ut för en spottstyver, företaget är ju i totalt förfall och nästan inget värt pga aktivt destruktiva åtgärder av den "inkompetenta" ledningen.

Korrumperade Riksrevisionens skurkrevisorer kommer givetvis att ställa upp för regeringen och deklararera att försäljningen av Postnord gått rätt till och att Postnord ändå är helt utan värde.

Anmäl
2016-10-08 09:30 #4 av: Huygens

Att Sveriges riksdagspolitiker (Bilderbergarna m fl) inom båda blocken satsat 100 % på att knäcka Postnord är ingen hemlighet. Postminister Mikael Damberg tillsammans med Löfven och Kinberg-Batra har gått i spetsen för postsabotaget. Men hur har riksdagen planerat att knäcka våra plikttrogna brevbärare?

Jo, det görs genom att Postnord har köpt in nya defekta sorteringsmaskiner som skadar paket, krossar innehållet och som river sönder brev, förutom att maskinerna sorterar posten fel och i alltför många högar. Resultatet blir att brevbärarna måste dela ut post flera/dag, flera gånger än normalt, för posten ligger inte längre sorterad i ordning efter adresser.

.

Dom nya Postnord-cheferna jobbar verkligen på högtryck för att sänka verksamheten. Det är en samlad attack mot oss, mot hela samhället och vi ser även effekterna inom svensk polis.

Vi har ett antal artiklar i ämnet.

Brevbärare slår larm, Postnord-maskinerna sorterar fel
Postnord förbjuder anställda sprida information om strejk
Debatt: Postnord skiter i sitt jobb

Postnord: 1 brev av 10 delas inte ut - psykisk ohälsa bland brevbärarna
Debatt: Hatar Postnord allt som har med post att göra
Postnord sämre än på många årtionden - aldrig varit sämre

Postnordanställda: Många paket försvinner
Hus äldre än 13 år hotas av indragen post
Postnord struntar i säkerheten, struntar i anmälan, anställd krossad av postbur

Postnord levererar fel paket till fel adresser
Minst 50000 julkort kom inte fram
Fel brev delas ut i klump i fel brevlådor

Brevbärare: Stress och psykproblem trots mindre brev
Anställda på Postnord: Jobbet ohållbart, fruktansvärt, sjukskrivningar
Postnord Danmark chockhöjer priset

Postnord skickar ständigt trasiga paket till företag och privatpersoner
Stort missnöje med Postnord
Postnord krossar även rejält emballerade paket i tusen bitar

Tusentals kunder rasar mot Postnord
Postnord ska granskas (men inget har hänt)
Postnord missar adressändringar

Hasse Aro: Postnord ville inte ge honom brev

.

Kanske mest flagrant av allt, Postnord bryter mot lagen, och ingen straffas. Ingen av toppcheferna åtalas och ingen i Sveriges regering är beredd att lägga två strån i kors för att stoppa den kriminella verksamheten. Det svenska facket verkar ha slagit ihop sina påsar med Bilderbergarna inom Socialdemokratin.

Det rör sej om brott begångna av Postnord, brott mot Postlagen och brott mot Arbetsmiljölagen.

Regeringens kraftfullaste åtgärd är att göra ingenting.

.

Vem har suttit i Postnords styrelse? Vem är det som sänker Postnord? Ja, det är finansvärldens, näringslivets och politikens toppar som genomför sabotaget av Postnord.

Anitra Steen är ett av "styrelseproffsen" i Postnord. Ja, tänk själva. Hon var chef för Systembolaget under den stora korruptionsskandalen och hon klarade sej helt utan rättslig påföljd genom att säga: "Det hade jag ingen aaaaning om."

En annan kändis är Swedbanks vice ordförande, Lars Idermark (inblandad i en jaktskandal), som varit VD för Postnord och lagt grunden till postkaoset vi ser idag.

.

Vad gör Löfven med Postnord?

Varför kritiserar inte Kinberg-Batra regeringen?

Varför släpar Postminister Mikael Damberg fötterna efter sej?

Anmäl
2016-10-10 15:42 #5 av: Huygens

Det kan vara värt att titta på brittiska postväsendet, där ett fenomen florerat som riskerar att komma även till Sverige.

Det rör sej om massutskick av brev från skurkföretag enbart med syftet att lura äldre på pengar, vissa med begynnande demens och andra som bara är godtrogna medborgare.

.

Royal Mail är det brittiska postväsendet. Skurkföretag skickar ut massbrev och får rabatt från Royal Mail pga dom stora kvantiteterna. Royal Mail gör inget för att stoppa massutskicken och brittiska politiker uppvisar en paljett av inkompetens som underlättar för den kriminella verksamheten att fortsätta.

Det rör sej om bl a bluffbrev som påstås komma från medium och andeskådare. Skurkföretagen delar sedan listor mellan sej på personer som är extra lättlurade och det brittiska rättsväsendet gör väldigt lite i sammanhanget, vi kan jämföra situationen med den avsiktliga kollapsen av svensk polis.

DailyMail (tidningen) lyckades filma och intervjua en ovetande skurkföretagare som berättar hur han lurar äldre på pengar med bluffbrev.

"Äldre människor är lättare att lura, för dom läser brev från första ordet till sista ordet, för dom har tid att sitta och läsa, men har inte förmåga att förstå att dom blir blåsta. Dom är inte så smarta."

.

Att dessa enorma bluffutskick av lurendrejeribrev kan fortgå beror på att Royal Mails chefer uttryckligen säger att dom inget tänker göra, för bluffbreven ger stora intäkter till Royal Mail i form av porto. Det rör sej om miljontals brittiska pund i intäkter.

Metoderna för att knäcka dom äldre varierar. En pensionär fick 30 brev om dagen, en annan pensionär fick hotfulla brev som påstod att ondska skulle drabba denne.

.

Det känns som ett system satts i verket för att bryta ner samhällsfunktioner. Postnord och polisen är två exempel.

Facket säger: Postnord befinner sej i kris

Här i Sverige har vi ett annat exempel; indragen assistanshjälp där en förlamad kvinna dog på en handikapptoalett i Hansagallerian, Malmö, för att Försäkringskassan dragit in hennes hjälp, då den förlamade kvinnan ansågs kunna klara sej själv. Dessutom var vakterna som skulle avsöka lokalen höggradigt inkompetent.

Vad gör Löfven + MP?

Varför är borglighetens röster så tysta?

Anmäl
2016-10-14 18:11 #6 av: Huygens

Jag trodde tidigare att Postnord fritt kunnat bryta mot både Postlagen och olika typer av arbetsmiljölagar, då inga rättsliga följder getts mot Postnords chefer. Det finns dock ett undantag, även om Postnord fått frikort av regeringen och större delen av facket.

I Luleå har SEKO-facket stämt Postnord för att Postnord brutit mot kör- och vilobestämmelserna. Anmälan gjordes i maj månad och inget verkar ha hänt, så jag hyser låga förväntningar. Särskilt som det är svensk polis som förväntas ta första steget mot åtgärder mot Postnords chefer.

.

En av Postnords chefer, Erika Ahlqvist ger en tam ursäkt för att Postnord bryter mot lagen, även om hon inte anser sej ha särskilt mycket ansvar för missförhållandena.

Över 1000 hushåll har varit utan post i Uppsala, vilket chef Ahlqvist beskyller nya förbättrade rutiner för att ha orsakat. Postnords chef nekar till att bristerna orsakats av personalbrist på Postnord, trots att flera Postnordanställda sagt detta till SVT.

.

Ännu ett exempel på en företagare som fått sina postpaket krossade: "Mina lampor tål allt, utom Postnords hantering."

.

Jag hävdar att sabotaget av Postnord är ett systemsabotage dirigerat från högsta politiska ledningen i Sverige och uppdragsgivaren är Bilderberggruppen.

Vi har samma situation inom polisen, med kollaps av dom grundläggande polisfunktionerna.

Här är ett exempel där det tog två dagar för en idrottsförening innan polisen alls tog emot en polisanmälan om inbrott. Polisen skyller på nya förbättrade rutiner och ny förbättrad teknik som inte klarar av att ta emot brottsanmälan.

Försämringarna inom Postnord, Polisen, Riksrevisionen, sjukvården och den sk clownepidemin, har troligen alla samma avsändare.

Anmäl
2016-10-19 13:13 #7 av: Huygens

Det står inte att paketet var assurerat, men jag hoppas att det var. Hästsperma för 25000 kr levererades inte av Postnord. Innehållet blev förstört när det flytande kvävet hunnit tina.

Postnord skrev inte in mottagaradressen på paketet och när till slut paketet fått rätt mottagare, påstår Postnord att Postnord försökt kontakta mottagern hemma, men att denne inte var i hemmet. Vilket motsägs av veterinären (mottagaren), som säger sej varit hemma hela dagen.

Det finns många liknande berättelser på nätet där Postnord påstår sej varit hemma hos någon och denne inte befunnit sej i bostaden och paket därför inte kunnit levereras. Ord står här mot ord, då personen (mottagaren) visst säger sej ha varit hemma.

Det skulle vara intressant att få den här typen av Postnordfiffel utrett i domstol, för det verkar som om Postnords chefer satt i system att påstå att paket försökts levereras hem och adressaten inte varit hemme eller inte öppnat. Men adressaten har själv sagt sej varit hemma hela dagen.

Anmäl
2016-10-21 12:15 #8 av: Petunia

Ibland handlar jag på nätet, även från utländska firmor. Det händer att försändelsen delas upp på två paket pga storleken. Postnord vägrar att köra ut mer än ett paket, trots att frakten för det hela är betald. Har fått betala 275 kr för att få det andra paketet utkört, vilket alltså innebär att jag fått betala frakten två ggr. Detta måste vara olagligt!

Anmäl
2016-10-28 17:19 #9 av: Huygens

VDn för Postnord, Håkan Ericsson berättar om åtgärder för att "stärka" Postnord:

Nedskärningar av personalen.

Anmäl
2016-10-28 20:05 #10 av: Tjeja

Yrar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-10-29 17:29 #11 av: Carmarino

#9 Lysande idé! "Vi hinner inte med att dela ut posten, så därför minskar vi på personalen så kommer det att fungera mycket bättre." Man måste nog vara VD för att förstå den logiken.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-10-31 09:57 #12 av: Stoffe.

Postnord är ett skämt. Fick ett paket uppsliten och som saknades grejor i, trots detta ville dom inte ersätta mig. Aldrig mer kommer jag välja dom.

Anmäl
2016-11-03 16:14 #13 av: Huygens

Postnord bryter mot lagen på flera områden och Postnordcheferna har i stort sett inte fått någon som helst rättslig prövning. Brott lönar sej gott.

Nu verkar en möjlig Illuminatifrontfigur komma med en lösning. Det som gamla Posten klarade av, men lagar som Postnord bryter mot, kan lösas genom att lagarna avskaffas säger en lobbyist.

På så sätt kommer ju Postnord inte längre att bryta mot lagen.

Är detta Dambergs och Lövfens uppfattning också?

Inget görs ju.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.