Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Sydsudan

2016-10-23 11:00 #0 av: [helga21]

För ett år sen så skrev jag detta på facebook. Någon som tror att det bilvit bättre? Varför matas vi hela tiden med Syrien men inget om detta?

"Sydsudan. 3,9 miljoner människor i Sydsudan står inför svält.

För tiotusentals personer är läget redan så akut att de riskerar att dö varnar FN. Sedan inbördeskrig bröt ut för två år sedan har svälten för första gången klassificerats som en "katastrof" i delar av landet. Utöver krigets fasor har torka drabbat skörden. (TT-AFP-Reuters)"

En notis i dagens lokaltidning. Där är människor som behöver hjälp nu där de är och vi tar av de pengar som ska gå till bistånd för att hjälpa folk som själva kan ta sig hit!

Anmäl
2016-10-23 12:10 #1 av: [helga21]

"I ett land där FN har en av sina största fredsbevarande insatser, kan tiotusentals människor dödas utan att någon ens kan bekräfta dödstalet.”

“Enligt European Coalition on Oil in Sudan bidrog Lundin Oils stöd till att den sudanesiska regimen kunde fördriva 180 000 människor.”

http://www.expressen.se/geo/massakrer-krigsbrott-och-svalt-darfor-eskalerar-valdet-i-varldens-yngsta-land/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.