Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Österrikisk flyktingspolitik

2016-10-30 10:51 #0 av: rara

Nu vill socialisterna och miljöpartiet i Österrike höja socialhjälpen, även för flyktingar, med 5,4 %. Tills nu får dom 837,76 euro, men i framtiden ska det bli 883,- euro. Det är ungefär vad en 30-timmars kraft i en butik tjänar.

http://www.krone.at/nachrichten/plus-54-prozent-gruene-wollen-sozialhilfe-noch-erhoehen-pensionen-nur-08-prozent-story-536745

Det diskuteras även att flyktingar ska få göra socaltjänst, t.ex. skotta snö, städa i parker osv., för att tjäna lite extra pengar. Först var det på tal om att de får 1 euro i timman, men socialisterna och miljöpartiet protesterade. Nu vill socialisterna att de ska få 5 euro, medan de borgerliga vill ge dom 2,50.

Om de skulle få 1 euro och jobbar 8 timar i veckan i 22 dagar skulle det bli 176 euro + 837 socialhjälp = 1.013,- euro, men om de får 5 euro blir det 1.763 euro i månaden.  Det är mer än de flesta vanliga arbetarna tjänar och mer än vad nästan alla pensionärer får. Och vad tror ni hur mycket mer pensionärerna får nästa år? Jo, dom som har jobbat hela livet och betalat in i socialsystemet i över 40 år får "hela" 0,8 % mer.

Här kan man klart se vilka vänstern satsar på för framtiden, för så snart invandrarna får rösträtt, röstar de på vänstern, medan pensionärerna röstar på alla möjliga partier och eftersom de är gamla är det ingen målgrupp för framtiden. Pensionärerna betraktas av vänstern som "onödigt skräp" medan de arbetande Österrikarna arbetar för invandrarna som aldrig har betalat in en slant i socialsystemet.

I Wien, där socialisterna regerar tillsammans med miljöpartiet, har de orsakat skulder i rekordhöjd. I Wien är miljöpartiet ansvarig för trafiken och konsekvensen är att de har ställt in trafikljusen för att cyklisterna ska ha grönt vid korsningarna om de cyklar med 14 km/h.  Förr hade man grönt om man for med 50. Inte är det väl bra för miljön om bilarna stoppar vid varje trafikljus och stöter ut onödigt mycket avgaser. Mijöpartiet struntar i miljön nuförtiden och har deklarerat sig till ett utlänningsparti (muslimparti).  De struntar även i kvinnorättigheter, som de förr propagerade mycket för och även minoriteterna som t.ex. homosexuella är inte med i deras målgrupp längre, eftersom invandrarna trycker ner dessa.

Deras målgrupp är utlänningar (först och främst muslimer), socialparasiter och brottslingar.  De kämpar heller inte mot antisemitism längre, åtminstone inte så länge antisemiterna är muslimer.

Klart att den här sortens politik får en massa kritik, men kritik avfärdas med att klassa kritikerna som främlingsfiender, rasister, faschister osv.

Österrikarna börjar att ställa sig frågan varför de går och jobbar och vad de jobbar för. Jag tror att den här utveckllingen kommer även att ske även i Tyskland och i Sverige. Vi behöver politiker som gör politik för folket och som ser till att det lönar sig för folk att gå och jobba igen.  I Österrike lever 400.000 människor i akut fattigdom och över en miljon lever på gränsen till fattigdom. Den största gruppen bland de fattiga är skiljda kvinnor som uppfostrar deras barn ensamma och deras barn. Dessa är fattiga trots att de jobbar.

Vänsterpolitikerna borde jagas ut ur parlamentet med blöta trasor!

Anmäl
2016-10-30 11:40 #1 av: Linn Is The New

Hur kan man låta det gå såhär långt? Detta är bara skrämmande. Förstår faktiskt inte varför Miljöpartiet ska få fortsätta i regeringen, känns som dom bara drar ner vårat land i skiten. Tycker så förbannat synd om alla pensionärer och fattiga familjer där ute som sliter arslet av sig för att få ihop tillräckligt pengar så dom kan betala hyra och få mat på bordet. Så varför i hela friden ska en nyanländ som aldrig har arbetat för landet innan få högre lön än en ensamstående kvinna och hennes barn? Fattar inte hur man kan prioritera bort deras egna medborgare faktiskt. Och vi som ska stå upp för kvinnors rättigheter och homosexuellas rättigheter, det lär vi ju inte göra om Miljöpartiet får fortsätta styra och hålla på som dom gör. Komiskt att dom struntar i miljön och deras namn heter Miljöpartiet, lite ironi där.  Flyttar snart till Norge Oskyldig.

Anmäl
2016-10-30 13:40 #2 av: rara

#1

Miljöpartiet regerar gudskelov "bara " i Wien, tillsammans med socialisterna men inte i landets regering.  I Wien finns det mest invandrare (förklarar varför de regerar där) och där får invandrare rösta på Wiens regering utan att behöva vara österrikisk medborgare.

Miljöpartiet har nog insett att minoritetsgrupperna som de satsade på (homosexuella t.ex.) inte ökar i % och att de därför aldrig klarar mycket mer än att få 10 % av rösterna.  Men invandrarna är en grupp som ständigt ökar.  Att satsa på dom ger även mer än att satsa på miljön, kvinnors rättigheter eller att kämpa mot antisemitism, som de tolererar hos muslimerna.  Nuförtiden är begreppet bara en slägga som de kastar mot högern.  Dom inser heller inte att det är dom, tillsammans med landets regering, som är ansvariga för att så många röstar på högern.

Skulle Österrikes folk få rösta på en ny regering idag, skulle FPÖ (högern) hamna på plats 1 med runt 35 %. Därför är regeringspartierna nervösa och det flyger fascistsläggor mot högern. Det krävs inte mycket för att bli åtalad. FPÖ´s partichef  Strache delade en tidningsartikel på Facebook som handlade om en flykting som begick självmord med kommentaren "fattningslös" och det blir han åtalad för. Det anses vara "hets mot folkgrupp".

Även kritik från andra håll bemöter man "konstigt".  En konstnär som ville uttrycka sin kritik genom att hissa en flagga med Österrikes statsvapen, en örn, där örnen hade bananer i klorna, blir åtalad för brott mot Österrike. Konstnären ville uttrycka att Österrike är en bananrepublik. Men om hundratusentals illegala migranter stormar landet verkar det vara ok. Dom får göra allt och vi betalar för dom.

Med tanke på hur man tystar ner kritik, börjar Österrikes regering allt mer att likna Erdogan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.