Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Hur kan USAs president påverka oss?

2016-11-09 08:58 #0 av: Vanja

Jag har funderat på det förut och gör fortfarande. Jag vet att hela världen tänder ljus och drabbas av vemod nu när Donald Trump blev president. 
Men rent realistiskt, vad kommer att ändras i Sverige nu? 
Behöver vi ens bry oss?
Det känns som att det är lönlöst att bry sig eftersom vi ändå knappast kan göra något åt saken. Jag tycker att man får välja sina fighter, och att slåss för eller mot något som man inte kan ändra känns hur dumt som helst. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-11-09 09:17 #1 av: Linn Is The New

EU krig är min värsta mardröm

Anmäl
2016-11-09 11:36 #2 av: Ebolaa

#0 Utifrån att Sverige har ett samarbetsarbete avseende försvar, så är det ju klart att Sverige KAN påverkas av detta. Jag antar (men är inte säker) att man kan säga att Sverige är allierade med USA.

Nu är jag dock inte säker, men det skulle inte förvåna mig om det finns andra former av samarbeten, exempelvis i övervakning eller i företagande/affärer. 

Jämför man Sverige med Finland, så ser man i Sverige mycket mer influenser från USA, alltså hur man ser på privatisering och mediehanteringen. Så jag tror att Sverige är mer under inflytande av USA än vad man kan tro eller ana.

Till exempel ville ju inte Sverige ge asyl åt Edward Snowden tack vare att Sverige kunde få sanktioner av USA på grund av detta. Det säger ju något om Sveriges relation till USA.

Anmäl
2016-11-09 11:51 #3 av: Maikailoa

Eftersom nu Trump till viss del har avslöjat korrumptionen i systemet och inte är någon krigshetsare, till skillnad mot Clinton, så kan nog svenska folket behöva ändra sina åsikter om imperialisens väl och ve. Det lär dom inte göra förrän media talar om det för dom. Så vi få se hur väl Trump klarar av den uppgiften.

Anmäl
2016-11-09 12:26 #4 av: rara

Man ser ju hur han har påverkat byrokraterna i Bryssel. Igår såg jag hur EU politiker talade och sa att om Trump vinner är det en katastof för Europa. Jag anser att Juncker, Tusk och Merkel är den största katastrofen för Europa och om dom anseratt Trump är en katastrof för Europa, så kan han bara vara bra för Europa.

Hycklarna i Bryssel, som tills nu bara har kastat skit på honom, har nu skrivit brev till honom och gratulerat honom. Juncker och Tusk bjöd in honom till ett möte och skrev att idag är det viktigare än någonsin att förstärka transatlantiska relationer mellan Europa och USA.

Men Trump behöver inte vara korrupt. Han har så mycket pengar att han inte behöver att ta emot mutor och tjäna extra knäck på TTIP osv.

Folk är trötta på korruption och vill att landet ska tas ifrån de multinationella storföretagen och ges tillbaka till folket. Den utvecklingn kommer vi även att känna i Europa och det har politikerna att skylla sig själva för.

Anmäl
2016-11-09 12:31 #5 av: Ebolaa

Min far (som arbetar under svenskt flaggad lastbåt) berättade att den svenska kursen har gått ned direkt efter att Trump blev vald. Redan 0,5 öre, får se hur länge det tar innan det stabiliserar sig, men det säger också något om den svenska relationen till USA.

Anmäl
2016-11-09 13:51 #6 av: Farwuq

Det stabiliserar sig nog med valutorna.
Jag är inte rädd vare sig för Trump eller Putin, men de korrumperade topparna i EU, de är en skräck.
En sak är nog klar, om Clinton segrat hade topparna i EU gnuggat händerna.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-11-22 19:20 #7 av: Maikailoa

Det här kan ju vara ett sorts tecken. Om Trump tar ner lögn-media i USA så kommer lögn-media i Sverige att dras med. SVT, SR, Expressen, Aftonbladet etc.

BOOM! TRUMP TAKES DOWN "FAKE NEWS" IN EPIC BOARD ROOM CONFRONTATION THAT LEFT MEDIA EXECS STUNNED

Anmäl
2017-01-22 17:53 #8 av: Maikailoa

Media är besatta av att försöka göra Trumps presidentskap illegitimt.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-stabschef-medierna-ar-besatta

Som vi ser är det inte bara media i USA utan även SVT/SR beter sig på samma vis och vägra besinna sig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.