Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Sularpsfarmen

2016-11-12 14:30 #0 av: [helga21]

"På ena sidan: ett populärt företag som verkar bry sig om samhället.

På den andra: trångsynta grannar som inte gillar invandrare.

Så går snacket på Facebook om Sularpsfarmen och deras kritiker.

I sociala medier blir domen snabb.

Men allt är inte vad det ser ut att vara."

Är det fel att man vill att även invandrare ska hålla sig till lagarna som finns här i landet och inte skylla på rasism om de blir anmälda? Vänligen läs artikeln innan ni kommentera.

http://www.expressen.se/kvallsposten/idyll-pa-vag-att-spricka/

Anmäl
2016-11-12 15:31 #1 av: Cragan

verkar vara en riktig soppa det där.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-12 15:33 #2 av: Halvdansken

Kan förstå grannarna som blir sura när kunder till butikerna parkerar på deras tomter. Och stackars djur, om det nu var så att de inte fick mat.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-12 15:54 #3 av: Aniara14

#0 "Är det fel att man vill att även invandrare ska hålla sig till lagarna som finns här i landet och inte skylla på rasism om de blir anmälda?"

Nej, det är inte alls fel, utan borde vara fullständigt självklart och naturligt. Men i det knäppa upp-och-nervända landet Sverige gäller inga normala eller självklara regler längre. Sorgligt nog.Ledsen

Anmäl
2016-11-12 21:36 #4 av: [helga21]

Om ni har facebook så kan ni logga in där på denna adress där företagaren har svarat och det finns kommentarer

https://www.facebook.com/Sularpsfarmen-1411945799064963/?fref=ts

Anmäl
2016-11-13 18:35 #5 av: [helga21]

Kan säga att det står i kommentarerna att företagaren har två domar på sig sen tidigare för olika manschettbrott.

Anmäl
2016-11-16 10:22 #6 av: [helga21]

"Sularpsfarmen har betalat den skatteskuld som förföll till betalning i måndags. Men Skatteverket kräver ytterligare 1,6 miljoner kronor från Nabil Fakhro."

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-15/sularpsfarmen-har-betalt-men-kravs-pa-mer

Anmäl
2016-11-16 10:25 #7 av: [helga21]

Hot mot de som är kritiska förekommer

"Under tisdagen lades en ny kommentar ut och personer som blivit rädda har hört av sig till Sydsvenskan. Kommentatorn hotar alla som är kritiska till Sularpsfarmen och alla grannar: ”Lyssna här era svenska horungar. Ska följa upp ert liv ta samman och bränna ner era lägenheter bilar garage villor era fucking värdefulla saker ska hitta er en efter en och råna er. Ni ska ångra stunden ni skrev här. Hoppas vi ses snart.”"

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-15/dodshot-pa-sularpsfarmens-facebooksida

Anmäl
2016-11-16 11:28 #8 av: Hayabusa

#7 Inte förvånad, följer ett typiskt mönster och språkbruk.

Anmäl
2016-11-16 17:57 #9 av: Halvdansken

Rasism, med andra ord. Skulle det varje fall kallats om det varit vänt på andra hållet, så att säga. Hot mot folkgrupp också? Han hotar ju samtliga svenskar.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-17 13:15 #10 av: Martin

#7 Och läser man nästa stycke, ser man att någon påstår att det kontot är ett fejkkonto. Mest så att alla (som inte läser artikeln) har helheten.

Jag har varit där inne till och från redan innan det uppmärksammades i media häromdagen för skatteskulderna och det har varit rätt hätskt (läs: hot) mellan varven, mellan vad jag uppfattar både anställda, kunder och andra (möjligen grannar). Vid enstaka tillfällen kan man se att det är konto som bara har skrivit där och inte har någon annan aktivitet alls. 

När jag läste ditt inlägg uppfattade jag "kommentatorn" som att det var en från Sularpsfarmen som kommenterade. Läser man artikeln så är inte min tolkning så utan att det är en någon som har skrivit på deras FB som refereras som "kommentatorn". Viss skillnad.

Nabil själv som ju äger stället har ju en hel del att förbättra avseende vad han gjort fel men i alla fall i det som han har skrivit på FB och som ligger kvar där (i rimlig närtid, jag har inte läst allt) är ju ödmjukt skrivit där han erkänner fel och brister, och inte andas något om rasism.

Sen är det ju jätteenkelt: Oavsett etnicitet så gäller brottsbalken i Sverige och för företag gäller vissa regler om skatt, sociala avgifter osv. Något som det fuskas oerhört med, i många branscher.

Själv har jag varit på väg att handla där ett par gånger men det har aldrig blivit av, och nu blir det inte på ett tag till heller. Jag vet att man inte alltid vet vad de affärer man gynnar sysslar med (i form av skattefusk, fusk med löner och anställningar osv) men jag försöker att inte gynna det som missgynnar samhället. 

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2016-11-17 17:08 #11 av: [helga21]

# 10 Det är taget från texten som stod i Sydsvenskan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.