Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

Varför Clinton förlorade.

2016-11-12 14:58 #0 av: Halvdansken

Detta är nog den bästa analys jag har hört om varför Clinton förlorade. Och varför SD går framåt, och att Brexitsidan vann. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-12 15:09 #1 av: papa-bear

Om man läser det som niwette dawod skriver i aftonbladet, där hon fick en reality check när hon tog en taxi och pratade med chauffören varför han röstade på Trump, förstår jag varför Trump vann. 

Nivette Dawods krönika, läs från andra stycket, under de tre markeringarna.

Anmäl
2016-11-12 15:10 #2 av: Hayabusa

Huvudet på spiken! Men...faller det under "lågintensivt hat"? Skämtar

Anmäl
2016-11-12 15:13 #3 av: Halvdansken

Ja, det kommer en del krönikor med liknande "wake-up" insikter. 
Det var så dags...

"Being offended does't work anymore". Jeps.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-12 15:42 #4 av: rara

Hela Europa börjar nu att vakna upp. Folk protesterar mot etablissemanget, som gör en dålig politik, en politik mot folket.

Det är i alla länder i Europa så nu, högern blir starkare och starkare. Ett bra exempel är Wien.  I Wien får Socialisterna alltid mest röster, mest mellan 40 och 50 %. Anledningen till det är att det finns många arbetare där. Förra året var det val där och då hamnade de fortfarande på knappt över 40 %.  FPÖ (högern) fick knappt över 30 %. Det var en signifikant ökning gentemot det sista valet.

Men nu har en ny undersökning visat, att om det skulle vara val just nu, skulle FPÖ hamna på 40 %. Socialisterna skulle bara få 27 %.

Det är mycket som folk protesterar mot, CETA, TTIP, flyktingspolitiken, säkerhetspolitiken osv. Väldigt många betraktar det som att den nuvarande politiken tvingar dom att rösta till höger.

Anmäl
2016-11-12 19:19 #5 av: [helga21]

Anledningen till att populister går framåt och de andra bakåt är att populister säger sanningen Gapskrattar

Anmäl
2016-11-12 21:46 #6 av: Tjeja

"the left has lost the art of persuasion"... japp för väldigt länge sedan gick dess taktik över från resonemang till förtigande, skuldbeläggande och förolämpanden. Dålig övertalningstaktik som får argumenten att verka tandlösa eftersom man måste ta till andra metoder för att hävda sig. Vem har inte förväntat sig bakslag? ...oh ja just det.. media och politiska etablissemanget.

Till sist har folket inget annat att välja på än raka oppositionen som framstår som någon sorts robbinhood-hjältar i de ohörda folkets ögon. 

Många saker han hävde ur sig där som skulle kunna vara "bevingade ord". Upprörd kille som slår huvudet på spiken som någon sade här ovan.

Men i valet 2018 kommer säkert svensk media bli lika chockade igen när SD vinner ännu mer röster än förra valet för att det finns inget annat alternativ till den politik som drivits av de mer etablerade gamla partierna.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-13 21:30 #7 av: Maikailoa

Uj, vilken svada. Det enda jag uppfattade var att han hellre skulle rösta på Lucifer än på Trump. De många ordens svammel.

Anmäl
2016-11-13 22:10 #8 av: Halvdansken

Om du inte förstod det, hur kan du då säga att det var svammel?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-14 13:14 #9 av: Maikailoa

#8 av: Halvdansken

Svammel är inte så enkelt att förstå. Hade han haft något vettigt att framföra så kunde han nog sätta sig ner och prata mera sansat. Att rösta för Clinton, med vetskap om vad hon står för, är inte skiljt ifrån att rösta på Lucifer. Figurativt, Lucifer = Satan = Åklagaren = Anklagaren och Lögnaren. Ett system att gå fram med lögner och utpräglad omoral. Som den lystre talaren i #0.

Anmäl
2016-11-14 15:52 #10 av: Tjeja

#9 tycker det var klockrent och inte alls svårt att förstå. Han var uppenbarligen inte alls för Clinton men han var ännu mer emot Trump!

En liten förklaring för dig och de som tycker det var svårt att förstå engelskan: Hans ilska var riktad mot sig själv och sina egna (journalistkåren och vänsterpolitiker) för att de (inklusive han själv) använt sig av så felaktiga metoder för att övertyga folket så att Trump vann. Eller rättare sagt, han inser och erkänner att vänstern och etablissemanget förlorat kontakten med gräsrötterna de själva anser sig representera. (inte för att något är speciellt vänster i USA ö h t, men med amerikanska mått mätt förstås.)

Själv tänker jag att det ju inte handlar om att övertyga folket, det är ju där politikerna har hamnat helt snett! De tror att de skall styra folket. När istället det de BORDE göra var att föra folkets talan.

Jo han nämner den delen också förstås men jag tänker att det är samma fel alla sidor i etablissemanget gör ändå. Och därför har etablissemanget förlorat sin trovärdighet totalt i folkets ögon, eftersom de försöker styra folket istället för att lyssna till folket och utföra deras önskan. Demokratin har liksom fallerat helt när den politiska adeln förlorat kontakten med gräsrötterna och verkligheten!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-14 16:12 #11 av: Halvdansken

#9. Du har nog missat hela budskapet. 
Jonathan Pie är påhittad satirisk politisk kritiker, kolla hans andra youtubevideo, det där energiska, lite hysteriska  sättet är hans stil.
Oavsett vad har han rätt.  

Han sa att personligen skulle han hellre röstat på Lucifer än Trump (han är engelsman) , men att det var vänstern (inklusive han själv) som haft fel taktik. Att peka finger åt dem som inte tycker som vänstern (PK-eliten whatever) fungerar inte. Man kan inte bara avfärda de som inte tycker som de, med att kalla dem rasister, idioter och främlingsfientliga. Vänsterns fel att att man inte tagit debatten, men "thrown lables"  - stämplat folk - istället, och känt sig kränkta för att det finns andra åsikter. 
Och det tricket fungerar alltså inte "Of course  Trump fucking won". 

Jag tycker det är strålande, och liknande artiklar dyker upp nu. Här är en från Ann Heberlein som säger ungefär samma sak. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-14 17:29 #12 av: Hayabusa

#11 Precis. Paolo Roberto är inne på samma ämne:

"Problemet med Trump, Åkesson Le Pen och hela det gänget är att de har rätt (i vissa sammanhang)... Vi har en politisk elit som styr hela västvärlden som uppenbarligen ljugit för sina medborgare och blåst blårök i folks ögon för att de inte ska se sanningen... En elit som ser till att sko varandra och klappa varandra i ryggen. Trumps seger handlar inte om rasism utan om att folk är missnöjda med en politisk adel som har glömt bort stora delar av sin befolkning. Och Sverige är värre än många andra länder vi är ett litet land där vi har en politisk elit, media och debattörer som tycker ungefär lika, går på samma fester och aldrig konfronteras med folk som tycker olika. Det bästa exemplet är när hela den svenska PK eliten sa att Sverige skulle tjäna på den stora flyktingströmmen.... Men alla förstår att detta kommer belasta det Svenska samhället något enormt. Istället för att debattera detta med SD så har man försökt stänga ute dem från all politisk makt vilket kommer att göra dem ännu större. Så kära politiker, media och debattörer sluta uppföra er som en kränkt kör av genusvetare och kavla upp ärmarna för vi har stora utmaningar i vårt land för det är inget snack om att vår demokrati är hotad och det är inte av SD utan av er! För er inkompetens kommer se till att vi snart kommer ha ett högerpopulistiskt parti som leder vårt land... Avslutningsvis så vilja säga att jag själv är för en ganska stor invandring MEN VI MÅSTE HA EN PLAN och det har vi inte..."

Anmäl
2016-11-14 18:16 #13 av: Pysslan

Hans argument är briljanta! Jag hoppas att den här videon, som delas flitigt över sociala medier, får fler att vakna upp och se vad som händer i världen.

Den första person jag såg dela den här videon är någon som kategoriskt, och utan frågor eller diskussioner, avpolletterar alla som inte är 100% för fri invandring och envist hävdar att alla som röstar på SD är rasister  ....

Vågar man hoppas på ett mer städat debattklimat i framtiden tro? 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.