Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Terrorism

IS utbildar kämpare till asylanter

2016-11-13 12:04 #0 av: rara

Enligt olika tidningsartiklar utbildar IS deras kämpare att dölja sig som asylanter. De tränas för att svara på polisens frågor för att bli godkända som klassiska asylanter:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article159451941/IS-schult-Kaempfer-damit-sie-Asyl-beantragen-koennen.html#Comments

Anmäl
2016-11-13 12:15 #1 av: mangemani4

 europa har redan lurats och IS krigare har lyckats att ta sig in med hjälp utav migrant vågen.

men det som skrämmer mig mer än det, det är att vilken muslim som helst, som redan bor här och kan ha bott i många år, skaffat sig familj och jobb osv, helt plötsligt kan få för sig att gå med i IS och han/hon behöver ju inte precis åka dit för att kämpa, utan kan stanna här och i skydd utav sin "lyckliga och normala familjen" fasad, i lugn och ro kan sitta och komponera ihop ett terror dåd under en längre tid och när som helst kan slå till. man vet inte, man vet inte vilken, vart eller om det ens finns någon som i hemlighet har gått med i IS, man vet när det är försent typ.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-11-13 12:22 #2 av: kamera0710

#1 Det är nog bara att inse att det inte går att gardera sig mot allt, om vi ska ha ett rättssamhälle. Det må gälla IS-fanatiker, Breivikare eller andra.

Anmäl
2016-11-13 12:28 #3 av: mangemani4

jo, det är ju sant, men man kan öka förutsättningarna till att det inte skulle kunna ske. men så länge migranter kommer in i de stora mängder som de nu gör, helt okontrollerade, så ökar risken drastiskt.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-11-13 12:55 #4 av: rara

#3

Ja, speciellt om vi har för lite resurser, för lite jobb, för lite utbildningsmöjligheter, för lite pengar för att kunna integrera så många och även viljan till integration saknas hos väldigt många.

Våra åtgärder till integration är bara placebos. Ett bra exempel är Österrike. Där skickar man asylanter, som inte har en skolutbildning, inte kan språket och en del inte ens kan läsa, till en kurs som varar i 3 månder, för att få den grundskoleutbildningen som barn får inom 9 år. Sen får dom ett betyg som räknas lika mycket som betyget som elever efter 9 år får. Inte har dom väl en chans på arbetsmarknaden med den utbildningen, även om de skulle ha viljan att arbeta.

Dom behöver bara vara närvarande i 2/3 av tiden, alltså 2 månader och ingen kontrollerar närvaron. En del kommer först klockan 10, skriver under (för att få socialbidrag) att de är närvarande och går sen igen. Men nästan alla klarar provet.

Vilka val har dom om dom inte har en ordentlig utbildning, inte kan språket ordentligt, men har en ordentlig portion frustration i sig?  De är lätta att radikalisera och att vända sig mot samhället, som inte kunde uppfylla deras förväntningar. Förväntningarna är orealistiska för att människosmugglarna talar om för dom att saker som hus, bil, pengar kommer per automatik om dom klarar det till oss.  Jag läste att en ny flyktingsvåg kommer från Afganistan. Ett par hundra har redan kommit till gränsen i Serbien och man förväntar 7.000 nya inom de nästa dagarna.

Det är viktigt att regeringarna separerar de flyktingar som är villiga att integrera sig och att jobba från dom som inte har den viljan. Sen ska man använda resurserna som vi har just för den gruppen och skicka tillbaka alla andra. Men våra politiker är oförmågna till det. Därför behöver vi andra politiker i Europa. Annars är Europa förstörd.

Anmäl
2016-11-13 17:02 #5 av: rara

Vilken slump att just idag den här artikeln hamnade i tidningen:

http://www.krone.at/nachrichten/114-terrorkrieger-kamen-als-fluechtlinge-zu-uns-jetzt-bestaetigt-story-538979

I Österrike lever 287 IS-krigare, som har kämpat i Syrien.  114 av dom kom som flyktingar till Österrike.  98 av dom har blivit österrikiska medborgare.

Och vad gör staten? Inte hamnar dom i fängelset, inte blir dom väl utvisade, utan dom iaktas av polisen. Det är allt.... iakta tills dom mördar oss........

Men dom får 837,76 euro socialbidrag i månaden, ett gratis kulturpass för att gratis gå på bio, museum, musikföranstaltningar och annat och sen får dom 1.500 euro för att inreda en jihadist-lya.

Dom enda som upprör sig och kräver att man ska utvisa terroristerna är dom som kallas "högerpopulistiska", alltså FPÖ. Inte att undra att redan 40 % av folket skulle rösta på FPÖ om det vore val nu. Men valet är först 2018, så om det fortsätter som så här klarar dom lätt över 50 %.

Regeringens partier begår självmord.

Anmäl
2016-11-13 17:38 #6 av: mangemani4

skrämmande och vi har ju sett vad bara en handfull utav IS krigare/terrorister kan ställa till med.

skillnaden på österrike och sverige är väl att de har resurserna att hålla dem under uppsikt, men här i sverige har vi "inte"(iaf vad som påstås, tror mest de prioriteras helt fel) de resurser för att kunna ha de under uppsikt, så här kan de ränna runt fritt hur mycket de vill.

FBÖ är väl detsamma som vårat SD antar jag, skillnaden där är väl att folket i österrike ser faran(därav så många röster) medans vi i sverige kanske ser faran, men gör inget pga rädslan att kränka någon, bli kallad rasist. helt sjukt.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-11-13 18:58 #7 av: m2studio

För ett tag sedan skrev jag här att Europa länderna borde utnyttja kunnigheten som finns bland invandrare som känner kulturen mycket väl i Mellan Östen för att kunna ha 100% kontroll över terroristerna.  Men så fort jag nämnde detta, tråden sväng på andra banor tycker jag. Ett par gånger min artikel borttagits från tråden och mm som ni vet bättre än mig.

Det finns några små problem som leder till oerhört stora problem inom invandringspolitik. Jag är invandrare och kom till Sverige 1989.

När vi säger invandrare, då nämner vi alla olika folk som kommit till ett land ex. Sverige, problemet är vi inte får nämna vilka länder är som befolkning har valt att landa här.

Vi invandrare vet nästan upp till 90% vilka av oss kan vara farliga och vilka har potentialen att vara farliga och vilka är normala människor, men Ni Svenskar inte vill lyssna på detta och inte vill utnyttja dessa kunskap som är helt omöjligt för er att lära, eftersom ni inte bodde i samma område, med kulturen, uppväxten, uppfostran och mm och vad man har hört och set inom många år man har varit i Mellan Östen.

För bara ett små Ex. om ni kan kolla eller hitta info att : vilka länders medborgare är eller har varit bland ISIS terroristerna? d.v.s. från vilka länder dem kommer ifrån? Vilka är dem som krigar just nu? Från vilka länder det mesta man har anslutet sig till gruppen? ISIS eller liknande grupper. 

Med dem info som är guld värd, ni kan skydda mycket mera Sverige och Europa tycker jag.  

Om det är intresserad då jag gärna försätta. Om ni tycker att detta kan hjälpa myndigheterna då gärna kommer jag att samarbeta och utbilda folk för att kunna känna igen dem grupper.

Var rädd om er.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-11-14 10:10 #8 av: rara

#6

Ingen kan hålla terrorister under uppsikt, ej heller Österrike. Att hävda att man håller dom under uppsikt är bara en sorts "lugnande medicin" för folket, som dock visar sig vara ett placebo.

Ja, FPÖ kan man jämföra med Sverigedemokraterna. För ett år blev man i Österrike också kallad för rasist om man kritiserade flyktingspolitiken, men dessa attacker kommer från vänsterfaschister och antidemokrater. I ett demokratiskt samhälle är det lagligt att kritisera politiken och mer än 80 % tycker att flyktingspolitiken är fel, utan att dom är rasister eller har med hörgern att göra. Eftersom många blev attackerade av vänstern på det här viset har folk mer och mer insett att faran inte kommer från höger utan från vänster och det är just vänsterns hetsande som är anledningen till att högern har blivit så stark. Vänstern har ju inget annat politiskt programm än att hetsa mot högern och att skapa ett Europa som liknar USA, dvs. förenade stater av Europa, men där det i motsats till USA inte finns gränser och där alla, även terrorister och brottslingar,  kan resa in och ut hur de vill.

Jag har själv blivit mobbad och kallat rasist här på i fokus, bara för att jag kritiserade politiken, men det motiverar mig bara mer att öppna ögonen på folk och belysa problemen som politiken skapar. Ni svenskar får inte låta er tryckas ner av dessa faschister, utan ni måste kämpa för frihet och demokrati, alltså det som var så typiskt för Sverige förr i tiden. Det handlar om era barn och barnbarns framtid. Jag skulle också föredra den sortens politik som socialisterna gjorde förr i tiden, men tyvärr har tiderna ändrat sig och de enda som gör politik för folket nuförtiden är faktiskt dom som kallas höger"populister". Fast nuförtiden är alla andra partier mycket mer populistiska tycker jag.

Anmäl
2016-11-14 10:16 #9 av: rara

#7

Jag förstår dig helt och hållet. Jag har själv hört av invandrare i Österrike, som redan lever här i flera år, säga "nu kommer dom som vi flydde ifrån". Det är invandrare som förr i tiden röstade på socialisterna eller miljöpartiet, men som nu röstar på högern av rent självförsvar.

Våra politiker har inte den kunskapen som ni invandrare har, som känner människorna i dessa länder. Men om ni varnar oss blir ni också attackerade av vänstern. Sjukt!

Anmäl
2016-11-14 23:46 #10 av: m2studio

Du har 100% rätt om detta, men vi invandrare som känner till problemet har skyldighet att hjälpa till och rensa så mycket vi kan och förmedla all sorts hjälp, MEN poliklinikerna inte vill ha oss i spelet och även om dem vågar göra det, känner inte rätt folk och är mycket försiktiga inom detta. För att dem är rädda att ex. ISIS dem andra grupper siktar  mot Sverige och här blir kalabalik.  men folket har rätt att få sådana hjälp.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.