Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Inga barnäktenskap iTyskland

2016-11-14 13:27 #0 av: rara

I Tyskland har det faktiskt varit diskussioner om man ska legalisera barnäktenskap. Det fanns "konstiga människor" som krävde det, eftersom det kommer så många muslimska män som är gifta med barn till Europa. Men gudskelov har vettet segrat och man kommer att göra specifika lagar gällande åldern, där äktenskap med under 16 åriga förbjuds.

Man kan undra om dom som ställer sådana krav bara tänker på männen utan att tänka på barnen. Den muslimska flickan på bilden visar varför hon är emot barnäktenskap.

Jag tog upp ett fall för ett par dagar, där jag kritiserade att man släppte ut en flykting som våldtog hans 13-åriga "hustru" och att man gav honom en fribiljett att fortsätta med det. Det blev jag kallad "rasist" för. Gapskrattar

Bilden tog jag härifrån:

https://www.heise.de/tp/features/Anerkennung-von-Kinder-Ehen-vom-Tisch-3464605.html

Där kan man också läsa hur det går till. Mannen tar socialbidraget för båda personerna och flickan vet inte ens vad som sker med pengarna. Hon är bara objekt för hans sexlust och med socialbidraget får han säkert tillbaka mer pengar än vad han betalade för flickan.

Anmäl
2016-11-14 23:19 #1 av: m2studio

16 år??????? my Gud. Dem är barn fortfarande. 

Europa vågar ingenting.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-11-15 11:10 #2 av: rara

#1

16 år ska bli undergränsen.  Äktenskap med 16-17 åringar kommer endast att accepteras om paret redan har barn.  Annars ska åldersgränsen bli 18 år.  

Det betyder att om det kommer flyktingar som är gifta med barn under 16 år, kommer äktenskapet inte att godkännas alls och mellan 16 och 17 år endast om paret har barn. Det är åtminstone ett steg åt rätt håll, för tills nu fick männen fribiljett att våldta 13-åriga flickor. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.