Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Tyska barn utsätts för rasism i skolor

2016-11-17 12:36 #0 av: rara

Det är är ett TV reportage som det seriösa tyska TV-magazinet "Stern TV" gjorde och visar hur tyska skolbarn och lärare utsätts för rasistiska övergrepp av migranter.

Magazinet talade med lärare och skolbarn. 80 % av lärarna blev utsatta för rasistiska attacker av utländska skolbarn. En lärare berättar att han och hans kollegor inte vågar att prata om problemen, eftersom de blir klassade som "högerradikal" "rasister" "nenazi" och annat. Dessutom ökar fientligheten mot dom. 80 % av skolbarnen i hans skola har migrationsbakgrund. Han upplever dagligen rasistiska kränkningar och att den lilla minoriteten tyska skolbarn utsätts för kränkningar och våld. De kallas t.ex.  orena äckliga svinköttfrossare, dumma tyskar. tyska slampor.

En flicka som blev mobbad i 2 år berättar att tyska barn var i minoriteten i hennes klass.  Först var de andra barnen trevliga mot henne, men när dom kom på att hon var tysk ändrade sig allt. Dom rev sönder läxorna som hon skrev, dom spottade på henne, på hennes stol och hennes ryggsäck. Dom kallade henne nazzistsvin och skrev det på tavlan att hon är ett nazzistsvin.  Dom låste in henne i klassrummet. Hon kunde inte förstå det, men sen såg hon att det i andra klasser också går till på det här viset.  Barnen blir utsatta för fientliga attacker bara för att dom är tyskar.

60 % av alla skolbarn som "Stern TV" pratade med berättar liknande historier. Barn berättar att de dagligen misshandlas av utländska skolbarn. Ett barn sa att det inte har kraft att försvara sig längre.

Etet barn berättar att det var 30 elever i hennes klass, men bara 2 var tyskar. Det pratades nästan bara turkiska i Klassen och de uppmanade henne att lämna Tyskland för Tyskland tillhör Turkiet.

1585 skolelever skrev till STern TV.  22 % berättar om övergrepp på deras fritid,  62 % utsattes för övergrepp i skolan.

En flicka berättade att hon kränktes med orden "tysk asocial slampa". Hon knuffades, men hon knuffade tillbaka. Då blev hon slagen på huvudet med en flaska.  Efter skolan blev hon misshandlad av ett helt gäng utländska flickor. Dom hotade henne att hon inte ska polisanmäla saken och sa "vi hittar dig var du än befinner dig".  Sen vågade hon inte gå till skolan på 2 veckor.

En kvinnlig förskolelärare berättar hur hon kränktes av migrationsbarn som inte var äldre än 4-5 år, och hur dom spottade på henne, sparkade på henne. Dom sa, "du är en tysk kvinna, du har ingenting att säga mig".  Föräldrarna vägrade att prata med henne om saken. Dom hälsade inte ens tillbaka när hon hälsade.

4.278 TV tittare skrev till Stern TV och 84 % rapporterade att blev utsatta för rasistiska tysklandfientliga övergrepp.

En annan läraare säger att tysklandfientlighet är ett vardagligt problem i hans skola och att vi alla har tittat bort aldeles för länge. Han säger att det är ett stort problem för honom och han kan föreställa sig att det är ännu svårare för kvinnliga kollegor, speciellt om de är blonda.

Jag undrar varför den här sortens rasism tolereras av samhället...................

Anmäl
2016-11-17 13:34 #1 av: Tjeja

Usch sorgligt och hemskt! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-17 14:21 #2 av: rara

Tillägg:

Den här sortens rasism ympas in i muslimerna i deras skrifter.  Det här är ingen IS sida eller något sånt, men det är Islams officiella regler för ett umgänge med "otrogna" alltså hur de ska umgås med oss:

https://islamqa.info/ar/13759

Hehe.... jag antar att de flesta inte kan arabiska.  Glad

Nu kan ni gärna klicka på knappen "English" och antingen vara så blåögda att tro att det är samma text som kommer, men ni kan även, som jag, vara kritiska och kopera in texten i översättningsmaskinen om ni vill läsa den versionen som muslimerna läser och det är en helt annan text än den engelska "vi kramar varandra-texten".

Översättningsmaskinen har ett par problem med grammatik och annat, men man förstår nog tillräckligt mycket för att förstå hur de ser oss och varför integrationen av muslimer är så svår.

Jag har inte koperat in översättningen av hela texten, utan bara det viktigste:

"Islam har beordrat oss att Mitrahmin bland oss, och i gengäld måste vara sträng mot de icke troende tuffa på dem den Allsmäktige sade i beskrivningen av ägarna till vår Profet Muhammad frid vare med honom: {Muhammed är Allahs budbärare och de med honom är allvarliga mot tvivlarna och barmhärtig sinsemellan ..} erövring.

Och tillät oss vår religion att gifta än kvinnor, judar och kristna, men vi kan inte eftersom våra döttrar Nzojhm judar och kristna sämre oss och våra fruar är den högsta graden av dem, inte över den låga plats på hög. Och Islam företräde, inte oöverträffad. Vi tror Bonbiahm, och att de inte tror på vår Profet.

Vi har beställt vår religion som Nkrjhm från den arabiska halvön och inte för att hålla dem där, eftersom den arabiska halvön, land meddelandet kan det finnas Nlotha orena otrogna. Allahs budbärare, frid vare med honom: "Ut de otrogna från den arabiska halvön," Bukhari (2932) och Muslim (3089).

Vår religion har förbjudit oss från att äta från krukor judar och kristna bara om vi hittar andra vi kan äta från dem, under förutsättning att Ngzlea noga med. Han sade Frid vare med honom när han tillfrågades om att äta från krukor Bokens folk: "Om du hittar är deras fartyg inte äta dem om du inte hittar Vagsloha äta dem då," Bukhari (5056) och Muslim (3567) berättad av Muslim.

Vår religion har förbjudit oss att efterlikna i vår makt otrogna, eller att Nqdahm i vägen för att äta eller vanor, eftersom vi lutar och otrogna är Alodnon, och högre utbildning inte imitera Baldana, men lovade profet liknar de otrogna som kommer att kastas deras öde i helvetet, Allahs budbärare sade, Guds frid vare med honom: "Den som imiterar ett folk är en av dem." Berättad av Abu Dawood (3512) - Den albanska talar: Hassan sant. Se Saheeh Abi Dawood (3401).

Vi har beställt vår Profet för att bekämpa de otrogna på kapacitet och möjligt och att Ngsohm i sina hem och ge dem tre val innan deras land: antingen att kapitulera och vara som oss, de är oss, och de har vad vi har, eller de hylla De är undergiven undergiven, eller slåss Vensthal sina pengar och sina hustrur och sina barn och deras hem och de byte för muslimer.

Men vad du ser idag från förnedringen av muslimer och judar och kristna sprida sin självgodhet som orsakar en motsvarande muslimer att upprätthålla sin religion, lämna dem att förbereda sig för jihad i Guds namn, kärlek i denna värld, som Amat i sina hjärtan Guds kärlek och Livet.

Till denna dag du ser blod spillts Muslan billigt ett pris, och deras hem rivas utan ett pris, och livet förlorade på svaghet.

. Och Guds sanning Han säger: {Och vad av olycka emot de saker som dina händer har tjänat, och förl många}.

Den förnedring och skam är vad vi umgicks muslimer ifrån oss, inte på grund av Islam, men om vi går tillbaka till vår tro kommer att återvända oss till vår ära och stolthet."

Anmäl
2016-11-18 06:43 #3 av: DesK

Det här är naturligtvis förfärligt. Jag vill dock påpeka att i Sverige var det mycket vanligt på 1960- och 1970-talet att barn med hel eller delvis tysk härkomst blev rejält mobbade, av såväl lärare som elever, i den svenska skolan. 

Désirée

Anmäl
2016-11-18 11:09 #4 av: rara

#3

Min man gick i skolan i Sverige på den tiden. Han blev inte mobbad för att han var utlänning. På den tiden fanns det bara ett fåtal utlänningar i hans skola (maximalt 1-2 i varje klass) och han minnns inte att en enda av dom skulle ha blivit mobbad för den sakens skull, varken av andra elever eller av lärare.  Han och de andra behandlades precis som alla andra elever.

Däremot kunde det hända att elever i enstaka fall mobbades för andra saker av en liten minoritet, oavsett om de var svenskar eller inte, t.ex. om de var feta, blyga, dåliga i idrott, hade glasögon, osv. men det var en annan sorts mobbning än idag. Det var inte med våld, utan barnen retade och provocerade dessa andra barn, t.ex. kallades någon med med glasgon "glasögonorm".

Men det som händer idag är rasistisa övergrepp med utövande av våld. Och om jag  läser texten från islamsidan kan jag bara konstatera att det är en sorts rasism som man kan jämföra med Hitlertiden. Hitler ansåg också att Judarna är en underlägsen ras precis som det också står i texten som jag översatte, men i den texten är det inte bara judar, utan även kristna.

Om till och med 4-5 åriga barn ser oss på det här viset kan man anta att de inte har hittat på det själva att kvinnor, tyskar, kristna är något lägre. Värst är om man är både krist och en tysk kvinna.

Anmäl
2016-11-18 11:19 #5 av: Bermudas

Hinner inte redovisa allt vad som står i länken annat än att det är bland det sjukaste jag läst på länge....det handlar om en artikel i en spridd tidning i Tyskland ofta på apotek etc...en artikel som berättar hur man kan upptäcka barn till höger-folk på dagis...de har små kännetecken som att de är prydliga och stillsamma tex artikeln menar att det är viktigt att upptäcka dessa tecken i tid så att dessa högerfamiljer inte tillåts normaliseras utan de ska stötas bort.
http://www.breitbart.com/london/2016/09/25/blond-cheerful-families-dangerous-right/

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-11-18 11:38 #6 av: rara

#5

Ja, det är sjukt och rasistiskt. Kännetecken för högerextrema barn är att de är blonda, trevliga och engagerde.

Artikeln finns även på tyska: http://www.stern.de/panorama/gesellschaft/rechtsextremismus--apothekenblatt-warnt-vor-blonden-maedchen-mit-roecken--7069140.html

Motsatsen för högerextrem skulle alltså vara svarthåriga, otrevliga och oengagerade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.