Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Kännetecken för vänsterextremister

2016-11-21 15:10 #0 av: rara

Vänsterextremister kan man lätt känna igen, speiellt i diskussioner pga deras beteendemönster, om man vet vad som kännetecknar dom.

Här är ett par av deras vanligaste beteendemönster:

1. Förtal och personangrepp för att slippa att ta itu med faktan.

Det populäraste av deras beteendemönster att bemöta obehagliga sanningar är att täcka över faktan med attacker mot personen som framför faktan.  På så vis slipper dom att ge sig in i en debatt som dom inte kan vinna och i stället tränga meningsmotståndaren i en defensiv ställning.  Den vanligaste attacken utförs med "rasistsläggan" eller "fascistsläggan" som alla får på huvudet som inte passar in i deras vänstra världsföreställning. Det funkar för det mesta, även om det är osanning och för det behöver man varken ha kunskap om ämnet som diskuteras eller retoriska förmågor.

På plats två av deras puläraste beteendemönster kommer att tillskriva meningsmotståndaren att ha en fobi mot det som han kritiserar.

Kort sagt, vem som inte håller med dom är en rasist, fascist, sjuk osv.

2. Relativeringar och snedvridningar

Om man på något sätt blandar in flyktingspolitiken eller kritiserar islam när det diskuteras om terror och brott, relativeras det och förminskas. Det kommer kommentarer som "men svenskar......." eller "men kristna......." osv.  och de försöker att lägga fokusen på det för att förstora det. Men eftersom kristna inte brukar att spränga sig i luften, stena deras kvinnor osv. tar dom gärna fram saker ur historieböckerna som ligger långt tillbaka i tiden. Om det inte funkar, snedvrider dom faktan eller meningsmotståndarens argument till något helt annat som man kan bemöta med t.ex. med rasistsläggan.

3. Förnekelse av sammanhang och fakta

Om relativering inte funkar förnekas faktan. Vänsterxtremister ser t.ex. inget sammanhang mellan invandringspolitiken och stigande terror och brott, alltså att det är hemmagjorda problem av våra politiker.  Fakta och bevis bemöter man med enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar, som t.ex. Breivik,  gamla icke relevanta statistiker eller annat för att relativera problemen som politiken har framkallat.

Och om allt det där inte funkar, då är det bäst att gömma sig för vänsterextremisterna, skaffa larmanläggning och livvakt.

2016-11-21 15:15 #1 av: The_iller

Tycker din lista stämmer mycket väl in på högerextremister. Kan det vara som så att du själv vinklar in din text (?)
För övrigt en mycket onödig inlägg. På vilket sätt tillför din text information som gynnar människor oavsett vad de är? Tycker att den enbart förstärker negativitet istället för att vara till nytta.

Anmäl
2016-11-21 15:23 #2 av: Sommarek

Vilken tur då att högerextremister aldrig skulle förvrida fakta, som att påstå att julljusen ska slopas för att inte förarga muslimer, till exempel...   Skrattar

Anmäl
2016-11-21 15:30 #3 av: rara

#1

Oj, det var en punkt som jag hade glömt. Tack!

4.  Att tillskriva kritiken av sin meningsmotståndare mot en grupp människor till en helt annan grupp människor, helt utan stöd av sakliga argument och att sedan lägga fokusen på frågan om meningsmotståndaren tillhör den gruppen. För det mesta funkar inte att bemöta argument på det här viset.

Gällande din fråga vem informationen gynnar, kan jag bara svara att det gynnar människorna som möter dessa vänsterextremister.  Man måste känna igen dom för att kunna försvara sig. 

2016-11-21 15:32 #4 av: rara

#2

Jag citerar ur mitt inlägg:

". Det kommer kommentarer som "men svenskar......." eller "men kristna......." osv."

Anmäl
2016-11-21 17:39 #5 av: Cragan

ska man vara helt ärlig så är väll varken höger eller vänster extrema så noga med faktan speciellt inte om det visar på nått annat än det dom vill få fram.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-22 07:10 #6 av: kamera0710

#0 "Fakta och bevis bemöter man med enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar, som t.ex. Breivik,  gamla icke relevanta statistiker eller annat för att relativera problemen som politiken har framkallat."

Har frågat förut och frågar igen: Har vi några vänstermotsvarigheter här i Norden till extremister som Breivik, lasermannen och serieskytten Peter Mangs?

Dessutom heter det "relativisera", inte "relativera". Ser att samma språkfel återkommer. 

Anmäl
2016-11-22 07:21 #7 av: kamera0710

Vad gäller förnekelse av sammanhang och fakta rekommenderar jag än en gång alla att begrunda dessa ord om den kristna fundamentalismen i USA. (Att den är utbredd är det inte svårt att hitta belägg för, men rara vill inte kännas vid detta.):

"Vad som gäller statistikerna, är det en stor skillnad om någon anser att gud var inblandad i människans skapelse eller om man tror på en konspiraton att man har placerat ut fossiler för att lura folk.

Man kan t.ex. tro att evolutionen är guds verktyg för skapelse och man kan tro att det finns någonting som man kan kalla gud, utan att tro på religionernas gudar. Det finns också människor som inte intresserar sig för hur länge människor existerar och inte vet om vi exsterar i 200.000 eller 10.000 år.  En del kanske anser att primaterna för 200.000 år inte kan betraktas som de människor som lever idag. 

Men hur som helst, trots alla naivitet som finns i USA kan jag inte tro att hälften av alla amerikanarna tror 'att världen skapades för några tusen år sedan och att fossiler har placerats ut för att vilseleda människor'."

Inlägg #74 i länkad tråd.

http://politik.ifokus.se/discussions/575e9189ce12c441040008f4-multikulti-framtid

Anmäl
2016-11-22 07:29 #8 av: kamera0710

Det kanske är bättre att jag bjuder på hela citatet som rara kommenterat, och som jag återger i #7:

"Det som hänt är faktiskt rätt häpnadsväckande. Det har gjorts en massa kulturövergripande studier av vad forskarna kallar ’religiös fanatism’ – inte personer som bara tror på Gud eller går i kyrkan utan de som verkligen är fanatiska, med en form av religiös hängivenhet som genomsyrar hela livet. Och vad de studierna visar är att detta är ett typiskt drag hos förindustriella samhällen – det korrelerar faktiskt mycket bra med industrialisering: när industrialiseringen ökar så minskar den typen av religiös fanatism. Nu finns det två länder som i princip avviker. Ett är Kanada, som har ett större fundamentalistiskt engagemang än man skulle vänta sig med tanke på industrialiseringsgraden. Det andra är USA som avviker helt, vi påminner om ett splittrat bondesamhälle. Den senaste studien jag såg om det var från omkring 1980: USA låg på Bangladesh nivå och mycket nära Iran. Åttio procent av amerikanerna tror bokstavligen på religiösa underverk. Halva befolkningen tror att världen skapades för några tusen år sedan och att fossiler har placerats ut för att vilseleda människor eller så – halva befolkningen! Man finner inget liknande i något annat industrisamhälle.

Nu har en massa samhällsforskare och andra försökt komma på varför den avvikelsen existerar. Detta är ett av många avseenden där USA är unikt, så man vill se om det hänger samman med andra saker – och det finns andra. USA har till exempel en ovanligt svag arbetarrörelse, det har ett ovanligt snävt politiskt system. Betänk att det inte finns något annat industrialiserat västland som saknar ett arbetarbaserat politiskt parti och som inte har haft något sedan populisterna på 1890-talet. Därför har vi en mycket avpolitiserad befolkning (…)."

Ur Att förstå makten av Noam Chomsky.

Källa här, kapitel 2, not 34:

http://www.understandingpower.com/files/AllChaps.pdf

Anmäl
2016-11-22 09:26 #9 av: rara

Intressant vilka reaktioner som mitt inlägg där jag kritiserar vänsterextremism har orsakat.  Bortsett från att jag inom kort tid fick väldigt många gilla, så verkar det även finnas väldigt många som inte gillar kritik mot vänsterextremister.

Jag håller med Cragan att både vänster och höger extremism förtjänar att kritiseras, men man läser ju ändå så mycket kritik om högerextremism, så att det var på tiden att kritisera vänsterextremister.

Kamera 0710 (och en del andra) har dock uppvisat precis det beteendet som jag kritiserade i mitt huvudinlägg. Först tog han enstaka galningar som Breivik som exempel för högerextremister och sen blev det attacker mot min person. Inte ett enda sakligt argument mot det som jag skrev.

Sen ska man veta att inlägget blev bortröstat inom 25 minuter. Jag visste att det skulle hända, men jag visste också att det skulle komma tillbaka, eftersom jag inte bröt mog någtra regler. Det måste finnas väldigt många som själva ser sig som extremister och inte gillar kritik mot sig och deras grupp.  Om man kritiserar högerextremister här i forumet uteblir dyika övergrepp på skribenten. Slutsats: antingen är högerextremister inte lika utspridda här på forumet eller så är de mer sansade än vänsterextremister. I alla fall hjälpte mig vänsterextremisterna att visa att faran för demokratin inte först och främst kommer från höger, utan från vänster.

Eftersom inlägget blev bortröstat inom så kort tid har man förstås funderingar. Det måste finnas vänsterextremister som övervakar forumet och sedan organiserar sig för att rösta bort ett inlägg så snabbt. Kritik mot dom och kritiker ska tystas ner. Det är ett beteende som inte har med vänster eller höger att göra, utan som alla extremister och antidemokrater från alla politiska håll utövar, alltså oavsett om höger eller vänster. Ett par exempel är Hitler, Kim jong Un och Erdogan.

Anmäl
2016-11-22 09:36 #10 av: ludden

#6 Vi har Joel Bjurströmer dömd för dråpförsök på en nazist i Kärrtorp han fick 6 år. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hovratten-sanker-straffet-for-vansterextremist-i-karrtorp

Flera inom före detta Revolutionära fronten dömda för förberedelse till mordbrand, misshandel. En oskyldig barnfamilj gav dom sig på med yxa och försökte hugga sig igenom deras dörr. Barnen i familjen blev vettskrämda. Misshandel av två oskyldiga gästarbetare i Stockholm.  https://www.youtube.com/watch?v=c0LZ7cvwCUg&t=50s

Attentat mot politiker så som bränna upp bil och skadegörelse samt hot och mordhot.  http://www.dn.se/sthlm/afa-tar-pa-sig-vald-mot-nd-politiker/

Brandbomb på toaletten på McDonalds i Nyköping  av två AFA-medlemmar som tur var utlöste aldrig brandbomberna det kunde ha slutat i tragedi med många döda och skadade. http://www.expressen.se/nyheter/fangelse-for-brandbomb-mot-mcdonalds/

Sen har vi det vanliga som misshandel, rån, våldsamt upplopp, narkotikabrott, brott mot knivlagen, vapenbrott, 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18703553.ab

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-11-22 10:07 #11 av: rara

#10

Precis så går det också till i Österrike. Om högern gör en fredlig demonstration, blir de attackerade av vänsterextremister som kastar 10 cm stora stenar på dom och annat farligt. En demonstrant slog dom in skallen på.

Nu när det snart (än en gång) är presidentval i Österrike ser man också vilka valplakat som förstörs. Man ser knappast ett enda valplakat med Hofer som vänsteranarkisterna inte har målat Hitlerskägg eller hakkors på.

Vänsterns kandidat har outat sig som antidemokrat. I Österrike är det presidenten som ger uppdrag till partiet som har mest röster att bilda en regering. Van der Bellen har sagt att han kommer att bryta den traditionen och strunta i folkets vilja och inte ge uppdraget till partiet som förväntas bli segrare (FPÖ), utan till ett annat parti. Det visar att demokratin i Europa är i fara och att faran kommer från vänster.

Anmäl
2016-11-22 11:59 #12 av: kamera0710

"2009 gav Säpo ut en omfattande rapport, ”Våldsam politisk extremism”, vars kärna och slutsats är denna: De högerextrema, den så kallade Vit Makt-rörelsen, och de vänsterextrema, de så kallade autonoma, utgör ett ungefär lika stort hot. Det är en uppfattning som tycks ha fått starkt fäste i den svenska offentligheten sedan dess.

Men vad rapporten talar om är ett konstitutionellt hot. Vilket hot utgör de olika grupperna mot det svenska statsskicket? Det bygger på en utvärdering av hur sannolikt det är att de olika grupperingarnas omstörtande ambitioner ska bli verklighet. Hotas då det svenska statsskicket av den extrema högern? Nej, slår Säpo fast, knappast i nuläget. Av den autonoma vänstern? Nej, inte där heller.

Men, och det här är poängen, det teoretiska hotet kan betraktas som jämförbart. Hotet mot det svenska statsskicket är ungefär lika stort från de högerextrema som från de vänsterautonoma. Det är alltså obefintligt, men om man jämför är det nästan exakt lika obefintligt från båda håll.

Till grund för det här retoriska trolleritricket ligger i sin tur en analys av de olika gruppernas demokratisyn. ”Båda sidorna underkänner demokratin”, slår rapporten fast. Såväl nazister som vänsterautonoma är alltså motståndare till den representativa demokratin. Ett faktum som görs till sin egen slutsats. Den högerextrema strävan efter ett totalitärt styre likställs på så sätt med den radikala vänsterns strävan efter utvecklad närdemokrati och gemensamt ägande. På liknande vis jämställs också antisionism med antisemitism. Vänsterns kritik mot staten Israels ockupationspolitik läggs okommenterat i samma vågskål som nazisternas judehat.

Rapporten innehåller också en kartläggning av de olika extremistmiljöernas brottslighet. Där slås fast att grupperna står för ungefär lika många lagöverträdelser. Vilket sägs visa på ett likvärdigt och jämförbart förakt för rikets lagar. Vilken slags brottslighet det handlar om blir i den jämförelsen mer en fråga om smak.

Men tabellerna visar på en rätt betydande skillnad. De vanligaste brotten inom den autonoma vänstern är ”brott mot allmän ordning” och ”skadegörelse”. Bland de högerextrema är det ”hets mot folkgrupp” och ”brott mot liv och hälsa”. Ser man enbart till våldsbrotten står vit makt-rörelsen för hundra procent av det dödliga våldet. Fjorton personer har mördats av de högerextrema i Sverige mellan 1999 och 2009, (det vill säga innan Peter Mangs greps). På samma sätt står de högerextrema för hundra procent av våldet mot utomstående part, alltså våld som inte riktas mot politiska meningsmotståndare eller ordningsmakten. Det är där de oprovocerade överfallen på homosexuella och invandrare räknas in.

För vissa är det likväl samma sak. Äpplen och päron. Frukt som frukt. En krossad ruta och ett mordförsök. Antikapitalistiskt klotter och ett hatbrott."

http://www.sydsvenskan.se/2014-03-16/patrik-svensson-hotet-kommer-fran-hoger

Anmäl
2016-11-22 12:07 #13 av: kamera0710

Talande är också oviljan att medge att det finns en utbredd kristen fundamentalism i USA. Källhänvisning till citatet i #8:

"For polls on Americans' religious beliefs, see for example, George Gallup, Jr. and Jim Castelli, The People's Religion: American Faith in the 90's, New York: Macmillan, 1989, pp. 46-48, 4, 14. This study gives the United States a rating of 67 on its "Religion Index," based on various indicators -- whereas West Germany, Norway, the Netherlands, Great Britain, and France all had scores in the thirties, and Denmark brought up the rear with a 21. It also finds that:

o Nine Americans in ten say they have never doubted the existence of God.

o Eight Americans in ten say they believe they will be called before God on Judgment Day to answer for their sins.

o Eight Americans in ten believe God still works miracles.

o Seven Americans in ten believe in life after death.

Richard Severo, "Poll Finds Americans Split on Creation Idea," New York Times, August 29, 1982, section 1, p. 22 (reporting a Gallup poll which found that 44 percent of Americans believe "God created man pretty much in his present form at one time within the last 10,000 years," 38 percent accept divine guidance of evolution, and a mere 9 percent accept Darwinian evolution -- a number not much above statistical error)."

Anmäl
2016-11-22 12:14 #14 av: kamera0710

#10 Ok, ett dråpförsök. Utan att förringa detta tycks de ligga i lä i jämförelse med de "enstaka galningarna" Breivik, lasermannen och Peter Mangs.

Och för att undvika missförstånd: Jag tar avstånd från våld, oavsett varifrån det kommer.

Anmäl
2016-11-22 12:57 #15 av: ludden

#14 När polisen slog till mot flera tungt kriminella ur Revolutionära fronten i Sörmland hittade man färdiga brandbomber och en massa vapen. som var tänkt att användas mot bostadshus där det bor människor det är allvarligt. En SD politikers hem kastades det in en brandbomb där gardiner tog eld men man lyckades släcka elden i bostaden fanns det barn med. Samt att brandbomben på donken i Nyköping kunde ha dödat en massa barn och vuxna då stället var fullsatt! 

Så nej det är inte att ligga i lä jämfört med nazisternas dåd, det är lika allvarligt och skall fördömas lika starkt. 

Är bara en slump att AFA och RF inte har dödat en massa människor. Fortsätter detta så kommer vi snart få se bostadsbrand där vänsterextrema dödar nazister och oskyldiga i sin kamp. 

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-11-22 14:48 #16 av: kamera0710

Ur en rapport från Säpo och Brå, från 2009:

"Hotet från vit makt-miljön

Vit makt-miljön saknar idag direkt avsikt och förmåga att försöka förändra statsskicket, ytterst på grund av det begränsade antalet individer inom miljön.

Vit makt-miljön saknar också en tydlig avsikt att agera mot det demokratiska statsskickets grundläggande funktioner; det politiska beslutsfattandet, myndigheters verkställighet av politiska beslut eller den fria debatten. Även om det händer att vit makt-aktivister hotar journalister, har miljön inte förmåga att helt slå ut eller allvarligt skada någon av dessa funktioner. Följaktligen utgör vit makt-miljön inte något direkt hot mot det demokratiska samhället eller någon av dess grundläggande funktioner.

Tillgången på vapen och sprängmedel, våldskapital och erfarenhet av grovt våld gör dock att om tydlig avsikt uppstod skulle miljön allvarligt kunna skada delar av dessa funktioner, ett politiskt parti, en tidning eller en myndighet.

Vidare finns det inom vit makt-miljön en tydlig avsikt att begå brott mot enskilda individer. Attacker av detta slag sker systematiskt över stora delar av landet. Den totala mängden attacker är relaterad till miljöns storlek och således är denna brottslighet inte så omfattande att den hotar det demokratiska statsskicket. För enskilda individer utgör vit makt-miljön dock ett allvarligt hot.

Hotet från den autonoma miljön

Inte heller i den autonoma miljön finns idag en direkt avsikt och förmåga att förändra statsskicket. Ett skäl är det begränsade antal personer som är beredda att begå brott för sina politiska åsikters skull.

Däremot har den autonoma miljön en tydlig avsikt att agera mot det demokratiska samhällets grundläggande funktioner. Dessa attacker riktar sig mot förtroendevalda och tjänstemän. Den autonoma miljön har också förmåga att agera över tid och rum, på ett stort antal platser i landet.

Miljön utgör följaktligen ett hot mot delar av det demokratiska statsskickets grundläggande funktioner då såväl avsikt som förmåga att systematiskt angripa politiska partier och myndigheter finns. Begränsningar i numerär, koordination och våldskapital gör dock att den autonoma miljön inte förmår att slå ut eller allvarligt skada det demokratiska statsskickets grundläggande funktioner som exempelvis det politiska beslutsfattandet.

Den autonoma miljön har både avsikt och förmåga att störa den allmänna ordningen. Det utgör dock inte ett hot mot demokratin, men brotten begränsar andra individers rätt att utöva sina grundlagsfästa fri- och rättigheter. Det finns inte någon tydlig avsikt eller förmåga att systematiskt hota större företag. Däremot utgör miljön ett hot mot en del mindre företag.

Den autonoma miljöns ofta välplanerade angrepp på personer i vit makt-miljön är ett allvarligt hot mot enskilda individers grundlagsfästa fri- och rättigheter."

https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f180002415/1371914720927/2009_15_valdsam_politisk_extremism.pdf

Anmäl
2016-11-22 14:52 #17 av: kamera0710

Den i #16 citerade rapporten följdes upp 2014. I den kan man läsa:

"Det finns i Sverige i dag, utöver från den våldsbejakande islamistiska extremistmiljön, även ett attentatshot från den autonoma miljön och vit makt-miljön. Ingen av miljöerna utgör ett hot mot det demokratiska statsskicket men den autonoma miljön utgör ett hot mot delar av det demokratiska systemets grundläggande funktioner. Det finns inom miljön också en förmåga att agera samordnat och systematiskt. Angreppen från den autonoma miljön sker genom otillåten påverkan, riktat mot bland andra myndighetspersoner, förtroendevalda, politiskt aktiva och enskilda personer. Således utgör autonoma miljön även ett hot för enskilda personer. Vit makt-miljön bedöms sakna både direkt avsikt och förmåga att agera mot det demokratiska systemets grundläggande funktioner, men personer inom miljön ägnar sig också åt otillåten påverkan och bedöms utgöra ett hot mot enskilda personer, ibland genom brott med hatmotiv. Säkerhetspolisen bedömer att hotet, både från autonoma miljön och vit makt-miljön, i dag är i nivå med hotbedömningen som gjordes år 2009."

Raras tidigare påstående att vi aldrig varit närmare ett världskrig känns i alla fall väldigt långt borta.

http://www.regeringen.se/contentassets/a76118e6b4fc49bfba45804f6bb3c956/valdsbejakande-extremism-i-sverige--nulage-och-tendenser-ds-20144

Anmäl
2016-11-22 15:17 #18 av: rara

#17

"Raras tidigare påstående att vi aldrig varit närmare ett världskrig känns i alla fall väldigt långt borta."

Det som du citerade hade rubriken "Våldsbejakande extremism i Sverige" och var en bedömning av just det, medan min bedömning gick utöver våldsbejakande extremism i Sverige och var en bedömning av läget i hela världen.  Det borde väl vara lätt att förstå för att jag tog personer som Putin, Erdogan, Kim Jong Un, Merkel som exempel för fariga människor. Tänk att du fortfarande inte hittar relevanta motargument. Gapskrattar

Anmäl
2016-11-22 15:17 #19 av: FataMorgana

Hahahahaha.............

Skrev för en stund sedan ett svar på det här inlägget som är från en annan sajt:

"Skrämmande egentligen hur naiva, lättpåverkade och lata människor är nuförtiden. Istället för att kolla upp källan går de på vad som helst. Såg igår på en annan ideologiskt likartad sajt att någon skrev att av alla flyktingar i Tyskland och Österrike  2/3 har ingen utbildning och är i princip analfabeter. Funderar Istället att ifrågasätta äktheten i påståendet trycker folk på "bra inlägg". Ja, det är enklare och dessutom underlättare det cementeringen av de åsikter de har. "

Mitt svar som jag skrev som jag citerar här under blev först bortröstat och sedan borttaget för att det ansågs bryta mot sajtens regler! Jag antar att det är för att sajtvärden tror jag är rara. Det kanske var för att jag försvarade henne och också kan tyska. Ja jösses i vilken värld vi lever.

Mitt inlägg som blev borttaget:

2016-11-22 13:23 #5 av: FataMorgana

#2

"Källan i fallet som du refererar till är "Bildungsökonom" Ludger Wößmann.

http://www.zeit.de/2015/47/integration-fluechtlinge-schule-bildung-herausforderung

Han och hans team har jämfört skolbildningen i 81 länder med varandra genom att studera  resultatet av utbildningstudier som Pisa och Timss. Han kom bland annat fram till att 65% av eleverna i Syrien och 59% av eleverna i Albanien inte klarar av det som OECD definierar som grundkompetens. Han säger också att det betyder att två tredjedelar är väldigt inskränkta i sin läs och skrivförståelse och att de bara kan lösa de allra enklaste räkneuppgifterna. 

Det verkar snarare som att det är du som inte kollat upp källan. "

Anmäl
2016-11-22 15:23 #20 av: rara

#19

"Mitt svar som jag skrev som jag citerar här under blev först bortröstat och sedan borttaget för att det ansågs bryta mot sajtens regler! Jag antar att det är för att sajtvärden tror jag är rara. Det kanske var för att jag försvarade henne och också kan tyska. "

Ja, på så vis kan man skapa en anledning till att kasta rasistsläggan på dig och helt bekvämt slippa att svara på dina argument och helt enkelt ta bort inlägget med den för dom obehagliga sanningen, precis som jag skrev i mitt huvudinlägg.  

Anmäl
2016-11-22 15:32 #21 av: kamera0710

#19/#20 I likhet med vissa andra debattörer misstänker jag att du är en och samma person som tagit två olika signaturer.

Anmäl
2016-11-22 15:37 #22 av: FataMorgana

#21

Ja misstänk på bara, det gör ju inte ont Skrattar

Anmäl
2016-11-22 15:41 #23 av: rara

Nu har jag roat mig ganska mycket när kamera0710  som vanligt skapar en massa sidogrenar med O.T . ämnen, för att komma bort från ämnet som vi diskuterar. Jag har heller ingenting emot att andra sorters extremism kritiseras, så jag har inte beklagat mig för det, men då bör man inte glömma bort att kritisera, att religiös fanatism och rasism tolereras så länge de inte mördar oss. Om man läser koranen eller islamska juridiska utlåtande handlar det ofta om "orena Judar och Kristna" och att dessa är "underlägsna" medan muslimer anses vara "överlägsna".

Det är ju en rasism som man kan jämföra med Hitlers åsikter om den "överlägsna tyska rasen" och hans förtryck mot Judar. Jag tänker att om vänstern verkligen skulle ha något emot rasism och rasister, i så fall skulle dom ju uppröra sig att koranen delas ut på gatorna och det skulle flyga rasistsläggor åt det hållet, vad som dock inte sker. Slutsats,  Vänsterextremister har egentligen ingenting emot rasism och rasister och använder sig bara av rasistsläggan för att attackera meningsmotståndare.   

Anmäl
2016-11-22 15:48 #24 av: rara

#21

Lika gärna kan man misstänka att du är Landsbyggdsbo. Skämtar

Han skapade också en massa sidogrenar med O.T. och argumenterade lika dåligt som du.

Anmäl
2016-11-22 15:54 #25 av: Cragan

#23 det goda hatet så länge det hatas åt rätt håll så är dom helt för det Funderar jäkla hyckleri men det kommer dom ej att erkänna för det skulle ju innebära att dom måste inse att dom inte är ett dugg bättre än den andra grupperingen.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-22 15:59 #26 av: kamera0710

#23 Ansåg att inlägg #15 behövde bemötas och det blev ett sidospår, visst.

Anmäl
2016-11-22 16:00 #27 av: rara

#25

Där träffade du spiken exakt på huvudet. Glad

Anmäl
2016-11-22 16:06 #28 av: ludden

#16

Sommaren 2014 rider polisen ner vänsteraktivister i Limhamn. På forum några dagar senare kan man läsa hur vänsterextrema diskuterar bästa sättet att riva ner poliserna från hästarna vissa går så långt att man vill ha fotanglar eller spjut. Men det röstas ner efter som det skulle ha varit för extremt.

Senare i Stockholm skadas en polishund av en gatsten av vänsteraktivister. Folk som ogillar detta och kallar nazisterna och extremvänstern för samma pack hotas av just vänsteraktivister.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/776200-polishunden-traffades-nar-demonstranterna-kastade-sten

Vid samma demonstration misshandlas en man när han ber dom maskerade vänsterextremisterna att sluta kasta sten. 

http://www.expressen.se/nyheter/valdsvansterns-attack-mot-antinazisten/

Sen har vi Inte rasist men

På deras Facebooksida haglar det med hat mot oliktänkande och dom som kritiserar IRM för att tillåta det plockas bort.

https://www.facebook.com/irm.se/?fref=ts

Samtidigt kritiserar sajten SD för näthat. Dubbelmoral eller är det goda hatet okej?

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-11-22 16:29 #29 av: kamera0710

#28 Som sagt, jag tar avstånd från allt våld men har fortfarande inte sett att några vänsterextremister här i Norden varit i närheten av vissa våldsverkare med högersympatier. Inte desto mindre är varje våldsdåd ett för mycket.

Anmäl
2016-11-22 16:38 #30 av: rara

#19

Tillägg.

Jag citerar ur inlägget som du citerade ur och som du svarade på

"Såg igår på en annan ideologiskt likartad sajt"

Nu har tydligen hela forumet Politik i fokus fått rasistsläggan på huvudet. 

Anmäl
2016-11-22 21:40 #31 av: Hayabusa

Intressanta och på många sätt talande kommentarer.

Anmäl
2016-11-22 21:51 #32 av: Hayabusa

Kartellen

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kartellen

Anmäl
2016-11-23 08:05 #33 av: Hayabusa

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article18401955.ab

Anmäl
2016-11-23 10:09 #34 av: rara

Bortsett från våldet så är der värt att kritisera vad vänsterpolitiker håller på med, speciellt nu när det snart åter igen är presidentval i Österrike. Vänstern förstör Hofers valplakat och deras enda politiska program verkar att vara att smutskasta Hofer och att måla upp en skräckbild om "vad som händer" om Hofer blir president. Van der Bellen har inga bättre ideer än att göra reklam för "sin sak" än att varna att Österrike blir till ett "ondskans land" precis som "Mordor" i ringarnas herre om Hofer blir president.

I Österrikisk TV kommer alla 20-30 minuter på alla kanaler ett "reklamklipp" som låter "kommer Hofer, kommer Öxit", kommer Hofer, kommer arbetslöshet"..... och en massa annat trams. Vänstern har inget annat program än hets och förtal mot politiska konkurrenter.  Ingen social, arbetande och ärlig människa som har alla hästar i stallet röstar på vänstern. Dom som röstar på vänstern är, bortsett från muslimer, bara socialparasiter, knarkare, anarkister, antidemokrater osv. 

Alla andra partier har bildat en allians mot Hofer och rekommenderar till deras valfolk att rösta på Van der Bellen.  Ändå förväntas det att resultatet blir lika knappt som vid det ogiltliga valet och det ger politikerna inga funderingar att hela aliansen som består av alla andra partier inte får ihop mer röster än runt 50 %, medan de andra runt 50 % föredrar en högerpolitiker framför alla andra partier.

I stället för att göra en ordentlig politik offrar alliansen mot demokratin i Österrike miljoner euro, som man skulle kunna använda för bättre saker, bara för en smutskastningskampanj. I USA funkade smutskastningen mot Trump inte. Hoppas att majoriteten i Österrike röstar på demokratin.

Anmäl
2016-11-23 10:28 #35 av: rara

Tillägg till inlägg 34

Snubben som finanserar TV-kampajnen mot Hofer (kommer Hofer, kommer Öxit) erkänner att han egentligen inte fruktar att Öxit kommer, men att diskutera om ämnet skadar Hofer. Han anser att man med smaklösa ämnen kan "fånga röster" även om han inte är glad och att det inte hans stil (!). Med andra ord, tror han inte ens själv på skrämselpropagandan som han sprider ut.

http://orf.at/stories/2356712/

Anmäl
2016-11-24 09:48 #36 av: ludden

#29 Du ser alltså inga problem med brandbomber gjorda för att döda barn på donken eller i bostadshus? När tänker du ta helt avstånd från dessa sajter? Ska oskyldiga behöva dö av misshandel eller bli innebrända innan du förstår hur allvarligt det är att uppmuntra till våld som dessa gör?

Nazisterna och Svenska Motståndsrörelsen är ett pack som jag fördömer starkt och vill förbjuda. Och det gäller även AFA, RF gick i graven efter deras ledare hamnade på kåken.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-11-24 12:03 #37 av: kamera0710

#36 Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva upprepa att jag tar avstånd från ALLT våld som politisk kampmetod.

Läs gärna den länkade tråden. Där betonar en sverigedemokrat att SD absolut INTE ska ta avstånd från våld som deras så kallade svans sysslar med. Se inläggen #50, #53 och #56.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2016-11-24 13:02 #38 av: Hayabusa

*

Anmäl
2016-11-24 13:18 #39 av: Hayabusa

http://www.svt.se/ug/sebbe-staxx-hela-javla-sverige-ar-antidemokratiskt

Anmäl
2016-11-24 14:54 #40 av: kamera0710

#39 Tänk att (påstått) vänstervridna SVT tar upp detta.

Anmäl
2016-11-24 16:19 #41 av: Hayabusa

#40 Ja, de får ju framträda på en SVT´s grammisgala. När får vi se ett "Vit-makt-musik" band i rånarluvor på Grammisgalan?

Anmäl
2016-11-24 16:22 #42 av: kamera0710

#41 Det är inte SVT som arrangerar Grammisgalan vad jag vet. Ska Kartellens åsikter (rätt vidriga, det medges) tystas ned? 

Anmäl
2016-11-24 16:39 #43 av: Hayabusa

#42 SVT och Grammisgalan hör tätt ihop. Klart att Kartellen inte ska tystas ned, det är det frågan gäller. Att de däremot fick uppträda på det viset finner jag anmärkningsvärt. Fast tänker man efter så var det logiskt.

Frågan är när vi får se den typ av band som jag beskrev i #41 uppträda live? Och får stående ovationer?

Det är väl lite som Bokmässan i Gbg. Fria Tider åker ut, men Lenins bokhörna ska vara kvar.

Anmäl
2016-11-26 11:43 #44 av: rara

Nu har jag gjort intressanta erfarenheter här på I fokus med vänsterextremister igen, som visar mig hur de är funtade. Sajtvärden på formet där jag blev mobbad har åtminstone gjort ett nytt försök att diskutera med mig i ett annat forum, där saken också diskuterades, men när argumenten tog slut för henne och hon blev konfronterad med fakta blev alla mina inlägg bortröstde (inte borttagna) och jag saknar nu skrivrättigheter på det forumet.

Anledningen var nog att jag konfronterade henne med det som hon skrev till en annan debattör i ett meddelande. Där erkände hon varför hon var oschysst mot mig och varför hon modererar odemokratiskt.  Hon skrev till medlemmen att jag är en rasist (gjort rasistiska uttalande), främlingsfientlig och det rättfärdigar hon hennes mobbning med.  Hon skrev att hon därför är oschysst mot mig, dvs. hon är medveten om att hon modererar odemokratiskt, men ändå gjorde hon upp en egen tråd bara för att förneka det.

Jag är förstås varken rasist eller främlingsfientlig och har förstås aldrig gjort rasistiska uttalande, utan jag har bara kritiserat flyktingspolitiken. Jag vet att man bara kan ändra på dålig politik om man kritiserar politikerna som är ansvariga för den, men att göra rasistiska uttalande ändrar ingenting och skulle ha den motsatta effekten och bara gynna vänsterextremisterna.

Men det verkar som att vänsterextremister ser all sorts kritik mot flyktingspolitiken som rasistisk motiverad, eftetrsom dom själva är blinda för konsekvenserna för oss och för hela Europa.

Om man ser olika uttalande av min motdebattör i relation till varandra säger det väldigt mycket. Hon skrev saker som att hon har "noll tolerans" mot rasism och att hon kommer att fortsätta sin "kamp". Hennes forum handlar alltså inte om att diskutera saker, utan att kämpa mot dom som hon stämplar som rasister enligt hennes egna subjektiva bedömning. När jag ville testa ut om hon verkligen har "noll tolerans" mot rasism, presenterade jag henne saker som hon kan kämpa emot och citerade rasistiska uttalande ur koranen, t.ex.  där Judar och kristna anses vara "värre än djur", "orena" osv., men konstigt nog verkar extremisterna inte vilja kämpa mot rasism där som den verkligen existerar, utan dom kämpar bara mot deras egna hjärnspöken.  Inlägget med citaten ur koranen blev också bortröstat, dvs. snarare stöder dom rasism än att bekämpa den.

Det är väl anledningen till att dom inte vågar att ge sig in på en saklig diskussion i ett neutralt forum, för där kan dom inte moderera bort eller rösta bort inlägg, eftersom bortröstade inlägg som inte bryter mot regler kommer tillbaka ganska snabbt igen. Att ge sig in i en saklig diskussion med mig skulle betyda att de inte kan ta bort inlägg som bevisar att dom själva är rasister, att dom är odemokratiska, oschyssta och mobbar folk. I så fall skulle dom vara tvugna att bemöta argument på ett sakligt sätt, men det kan dom inte. Då är det enklare att slå omkring med rasistsläggan och ta bort alla motargument och alla inlägg som avslöjar dom själva att vara odemokratiska och rasistiska.

2016-11-26 11:46 #45 av: Maria

Kan du vara snäll att sluta med alla dessa "tyck-synd-om-mig" inlägg.

/Maria

 

Anmäl
2016-11-26 12:17 #46 av: rara

#45

När jag har skrivit ett sådant inlägg, kan du skriva det som du nu skrev till mig. Tills dess kan du bara be mig att sluta skriva inlägg där jag drar ner brallorna på mobbare som låtsas att vara "bra människor". Skämtar

Du har ju chansen att argumentera sakligt mot mig. Varför tillskriver du mig tramset som du skrev nu? Jag ger er alla som inte gillar mina inlägg chansen att föra en saklig diskussion mot mig. Den chansen gav ni mig inte.

Anmäl
2016-11-26 14:17 #47 av: ludden

#37 Men ändå länkar du till Inte Rasist Men? Trots att du fått uppgifter om att man tillåter hot mot oliktänkande på facebook, och inte vill ta in medarbetare med invandrarbakgrund och kritik tas bort och skämtas bort. Till och med EXPO överväger att avbryta sitt samarbete med Henrik efter som han driver bloggen enbart för att tjäna pengar. LO drog i våras in sina sponsorpengar till IRM.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-11-26 14:50 #48 av: rara

Som jag ser, röstar vänsterextremisterna bort mina inlägg, som för övrigt inte bryter mot några regler och som därför säkert kommer tillbaka igen, åtminstone här på politik i fokus. Dom andra inläggen är inte så viktiga och handlar om helt andra ämnen än politik i helt andra forum, som dessutom är gamla inlägg som redan är färdigdiskuterade.  Problemet med missbruk av anmälningsknappen blir mer och mer uppebart och det blir mer och mer uppenbart vilka det är som missbrukar den funktionen.   

Tills nu har jag fått över 50 meddelande gällande inlägg som inte bryter mot regler, men som mobbarna har röstat bort i alla möjliga forum här på i fokus.  Det räcker nog för att stoppa mobben på något sätt.  Tror ni som trycker på knappen verkligen att det inte syns vad ni håller på med? Gapskrattar

Anmäl
2016-11-26 15:05 #49 av: Maria

#48 Så synd det är om dig.

/Maria

 

Anmäl
2016-11-26 15:09 #50 av: Calcifer

#48 Du behöver nog läsa på om mobbing rätt ordentligt, du verkar inte ha någon som helst uppfattning för vad det verkligen är. 

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-26 16:04 #51 av: rara

#50

Du kanske själv inte har läst på:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mobbning

"E-mobbning (rykten via exempelvis chattprogram eller communityn, förtal via Internet-sidor, hot via SMS, spridning av bilder och filmer på till exempel Internet utan godkännande med mera, trakasserier på forum, bloggar och wikier) även känt som näthat"

Anmäl
2016-11-26 16:08 #52 av: Calcifer

#51 Och att det finns de som anmält dina inlägg är alltså förtal, trakasserier, hot, etc? Jag är väldigt insatt i ämnet jag behöver inte vända mig till wikipedia för att få hjälp.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-26 16:10 #53 av: rara

#49

Som jag ser, har du precis som jag förväntade mig, inte valt att ge dig in i en saklig debatt med mig, utan du har valt att upprepa gojan som du först skrev, som är fullständigt irrelevant för diskussionen.  Du ska veta att jag har en viss respekt för debattmotståndare som vågar att ge sig in i en saklig debatt med mig, utan att förtala, utan att mobba osv., men jag har ingen respekt för folk som är för fega för det och som i stället väljer att skriva den gojan som du skriver.

Anmäl
2016-11-26 16:21 #54 av: rara

#52

Jag är också insatt i ämnet och drar slutsatsen att du inte har läst diskussionerna där jag förtalades och mobbades och att du inte vet att det är samma flock som nu letar fram gamla inlägg i alla möjliga forum, som inte bryter mot några regler, för att trycka på knappen med syfte att jag får skrivförbud i så många forum som möjligt.

Anmäl
2016-11-26 16:24 #55 av: Calcifer

#54 Jag kan omöjligt veta vilka som röstar bort dina inlägg, och du kan omöjligt veta det heller, däremot kan du såklart ha dina misstankar. Du får dra vilka slutsatser du vill, det kan jag inte göra mycket åt, men hur mycket de stämmer det är ju lite olika. Sen huruvida du ens blev mobbad är ju en helt annan fråga...

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-26 17:09 #56 av: rara

#55

Det handlar om en grupp som i alla fall består av minst 10 människor, men kanske mer. Bland dessa befinner sig mobbarna, fast jag inte kan peka ut vilka det är som just trycker på vilka inläggs knappar.

Mobbningen började med att någon som jag diskuterade med här på i fokus inte kunde bemöta mina argument och därför valde att överföra diskussionen till ett forum där vänstern härjar och att mobilisera andra mot mig. Han drog det som jag skrev ur sitt sammanhang och citerade bara det som behövdes för att snedvrida inlägget och ge saken en helt annan betydelse med syfte att få mig att framstå som en dum rasist.

När jag upptäckte diskussionen och hänvisade till den delen av sammanhanget som fattades i debattörens snedvridning blev inlägget borttaget och sen blev jag kallad rasist, främlingsfientlig och annat "trevligt". Det är omöjligt att försvara sig om mina argument raderas eller röstas bort.  Sajtvärden i det forumet skrev meddelande till andra debattörer där hon förtalade mig att vara rasist.

Vänsterextremister resonerar som så, att vem som kritiserar flyktingspolitiken kan bara vara en rasist och då kvittas det om jag försöker att förklara saker som jag skrev och rättar till snedvridningar, för det är lättare att slå någon rasistsläggan på huvudet och ta bort inlägg än att bemöta inläggen sakligt. Medlemmar som försvarade mig mobbades också och en av dom fick liksom jag skrivförbud utan att hon bröt mot regler. Dom gör deras egna regler och där får bara dom skriva som tycker precis som dom. Debattören som fick skrivförbud bröt mot regeln "att skriva om rara" och när hon ersatte ordet "rara" med "hon" fick hon skrivförbud.

Det här är inte bara vanlig mobbning, utan mobbning där man mobiliserar andra att deltaga i mobbningen. Jag blev sen t.ex. kallad "rasist, troll, främlingsfientlig och en massa andra saker, men dessa inlägg fick stå kvar.

Anmäl
2016-11-26 17:43 #57 av: Calcifer

#56 Det är din uppfattning och din åsikt. Du själv kallar ju människor för vänsterextremister rätt friskt - varför är det mer okej menar du? För att du anser att du har goda grunder bakom det uttalandet? Men vem är det som bestämmer det, du? Någon annan? Det kan vara minst lika nedlåtande att kalla någon för det som att kalla någon för främlingsfientlig. Det du verkar anse är att det är okej för dig att peka ut andra som något (mobbare, vänsterextremister, t:ex) men det är inte okej för någon att peka ut dig som nåt du inte godkänner. Sen har du själv valt att ta diskussionen till andra sajter och länka till inlägg/sajter samt nämna medlemmar med namn. Om du vill påstå att det är fel när andra gör så, varför gör du det själv? Och det har ingen egentlig betydelse vem som, enligt dig, "börjar", då det blir en ond cirkel oavsett.

Sen gör du det hela till något extremt när du får det att låta som om en grupp människor gått ihop med ett enda syfte - att förtala dig och på något sätt driva dig ifrån varenda sajt på hela ifokus samt forumet på det hela. Du verkar inte ens kunna överväga att det kanske är så att de uppfattat dina inlägg som något som inte bör få finnas på ifokus, oavsett vem som skrivit dem, att det är innehållet de röstar bort, inte användaren. Därutöver gör du även många antaganden. Om du inte själv sett alla de privata meddelanden där du påstår att någon har förtalat dig, hur kan du då veta att de existerar? Ja, tro, kan du göra. Men hur vet du? Så pass att du vill trycka in ett gäng människor i kategorin "mobbare".

Mobbing är ett allvarligt problem där många fått sätta livet till eller helt sonika fått det förstört för all framtid. Att det kanske finns människor som ogillar dig/dina åsikter gör det inte automatiskt till mobbing, även om du uppfattar det så.

Men det här är det sista jag har att säga om saken i denna tråd då det är helt utanför ämnet. Jag ogillar helt enkelt som sagt att man så lättvindigt använder ordet mobbing, som om det är nåt man ska slänga hit och dit som om det inte har någon större betydelse.

Väl mött.

(För övrigt kan du notera att jag aldrig sagt något illa om/till dig, däremot har du själv anklagat mig för att vara både det ena och det andra samt kallat mig nedlåtande ord. Trots att jag inte gjort varken det ena eller det andra. Det är okej enligt dig, men om andra gör samma sak är det inte okej. Den logiken kan jag varken följa, förstå eller uppmuntra.)

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-27 12:47 #58 av: rara

#57

Du kanske ser allt för subjektivt på saken för att göra dig en objektiv och neutral bild av det.  Jag har inte personligt pekat ut en enda debattör att vara vänsterextremist. Mitt huvudinlägg handlade bara om hur man känner igen vänsterextremister. Med tanke på att det verkar att vara många som inte gillar kritiken kan jag bara dra slutsatsen att dom bekänner sig själva till att vara vänsterextremister.

Det handlar heller inte bara om vem som sa vad först till vem, utan det handlar om att jag försökte att diskutera sakligt om saken, men modereringen förhindrade det. Du kan ju själv se hur det modereras där om du läser inlägg 19 i den här tråden. Sajtvärden i det forumet klandrar människor på politik i fokus, som trycker på gilla-knappen på mina inlägg och anser att de är naiva, lättpåverkade och för lata för att kolla fakta. När debattören refererade till faktan och det visade sig att hon som klandrar andra egentligen är den som inte kollar fakta och att faktan stämmer, togs inlägget bort.

Din moderering skiljer sig heller inte väldigt mycket från den sorten.  Du argumenterde precis som i inlägg 50 i den här tråden när vi diskuterade i ditt forum och jag svarade med ett citat ur Wikipedia, precis som i den här tråden (inlägg 51), men det svaret tog du bort. Men attacker mot mig fick stå kvar.

Svaret som du gav mig nu angående mobbning vederlägger inte det som jag citerade ur Wikipedia, så det är inget argument, utan en bortförklaring.

Hur som helst, jag är fortfarnde öppen för en saklig diskussion. Jag kan faktiskt även diskutera sakligt med människor som inte gillar mig, men det är ju ingen av er som vågar ge sig in i en saklig diskussion. Om alla mina försök till en saklig diskussion misslyckas och jag ser att sakliga argument modereras bort eller röstas bort, men personangrepp mot mig får stå kvar kan väl ingen förvänta sig att få en "trevig resonans" av mig utan då svarar jag med samma mynt.  Är det verkligen en helt ny erfarenhet för er att det finns folk som slår tillbaka? 

Men som du ser, när du skriver ett sakligt inlägg utan personangrepp, får du ett sakligt svar, fast du tillät mobbningen mot mig och till och med deltog i den. Jag är fortfrarande öppen för sakliga diskussioner i ett neutralt forum, där alla åsikter är tillåtna och bara regelbrott modereras bort, t.ex. här.

Sen undrar jag varför du tror att jag inte såg meddelande där jag förtalades? Prata med din sajtvärdskompiss och fråga henne om hon skrev ordet "oschysst" som "osjyst" i meddelandet där hon förklarade varför hon var oschysst mot mig . Om hon bekräftar det, vet du att jag läste inlägget. Annars kan jag gärna be debattören att få publicera det.  Anledningen som hon nämnde till att hon var "osjysst"mot mig var rena rama förtalet.

Och om du anser att ditt beteende var ok, bara för att du inte var med bland dom som kallade mig rasist och liknande, tar du fel. Jag kände mig mobbad eftersom du inte modererade neutralt och för att du inte hade någonting emot att andra mobbade mig i ditt forum. Personangreppen mot mig fick stå kvar, medan du tog bort inlägg av mig som bara innehöll sakargument, exempel wikipediacitatet.

Anmäl
2016-11-27 13:02 #59 av: Calcifer

#58 Du kallar mig återigen för något fult, återigen för mobbare. Jag har inte kallat dig något överhuvudtaget, så att du vill gömma dig bakom att du slår tillbaka med samma mynt fungerar inte. Jag har inte heller raderat det inlägg du pratar om, det blev automatiskt bortröstat. Så det är också felaktigt. Jag kan väldigt väl diskutera sakligt men inte med de som kallar mig elaka saker eller agerar baserat på felaktiga påståenden. Det är inte direkt sakligt heller.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-27 13:13 #60 av: rara

#59

Jag har inte kallat dig någonting, utan jag skrev att jag kände mig mobbad av dig och talade om för dig  varför jag kände mig mobbad av dig.  Sen har du möjligheten att bemöta argumenten, men det gjorde du inte, utan du valde att snedvrida det som jag skrev till något annat.  Hål dig till sanningen please.......

Eftersom det har försvunnit över 50 av mina inlägg, kanske jag inte har koll på alla inlägg för att veta vilka som blev bortröstade och vilka som blev borttagna. Om du inte har tagit bort några inlägg, utan alla blev bortröstade ber jag om förlåtelse för att jag tillskrev dig det, men det som kvarstår är att du tillät andra att attackera mig och att du inte återpublicerade sakliga inlägg som röstades bort. En neutral moderering var det i alla fall inte.

Anmäl
2016-11-27 13:25 #61 av: Calcifer

#60 Eller så hänger det ihop med att jag är sjuk och inte har orkat gå igenom alla inlägg som är borttagna för att återpublicera, kanske redigera, etc? Sen vet du inte vad jag har och inte har sagt till andra användare bakom kulisserna, bara för att det inte syns publikt. Sen att skriva att jag deltog i mobbingen är detsamma som att kalla mig mobbare. Skräpmänniska har du även kallat mig - något som inte heller var att slå tillbaka med samma mynt då jag som sagt aldrig kallat dig för något överhuvudtaget. Jag visste inte ens vem du var fören du dök upp på min sajt och bröt mot några väldigt strikta regler, något jag förklarat för dig både privat och i tråden. Utöver hur du agerat mot mig har jag inga större åsikter för jag känner dig inte. Men nu har jag tagit bort den aktuella tråden helt då den inte tillförde något till sidan alls förutom negativitet.

Jag håller mig till sanningen, jag uppskattar om du också gör det så vi står på samma ruta åtminstone. Utöver det finns det ingenting mer att säga, men jag uppskattar ursäkten över att jag skulle ha raderat inlägg när det inte stämde.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-27 13:44 #62 av: rara

#61

Jag kan förstås inte veta vad du säger bakom kulisserna till dom som attackerade mig, men det talar ju för sig själv att du lät dessa personangrepp stå kvar.

Jag kan heller inte veta av vilken anledning som du inte modererade neutralt och det är förstås lätt för dig att säga att du var sjuk eller att du inte orkade gå igenom inläggen.

Men du förnekade att det mobbades mot mig, till och med när det mobbades mot mig i ditt forum och då kan du inte förvänta dig att jag förblir vänlig. Att jag kallade dig skräpmänniska är sant och det erkänner jag därför också. Att tillåta mobbning mot mig som sajtvärd av mobbning i fokus i ditt eget forum är också en sorts mobbning och det kan du inte skylla på sjukdom, oavsett vad du säger bakom kulisserna.

Sen är det inte samma sak att tala om för dig varför jag känner mig mobbad av dig eller att bara kalla dig mobbare.  Om jag talar om för dig varför jag känner mig mobbad, ger jag dig möjligheten att bemöta dessa argument, medan det inte finns någonting att bemöta om jag bara skulle ha skrivit att du är en mobbare.

Jag fick inte samma chans när jag blev kallad rasist, för det var ingen som kunde ge ett enda exempel på ett rasistiskt uttalande som dom tillskrev mig. Jag är heller inte främlingsfientlig. Jag bor i utlandet, är gift med en utlänning och jag har vänner som kommer från Finland, Österrike, Tyskland, Ukraine, Slovaken, Turkiet och Ungern. Dessutom talar jag 4 språk, så jag är mer multikulturell än de flesta här.

Anmäl
2016-11-27 13:51 #63 av: Calcifer

#62 Och jag (och flera andra) har redan påpekat att du inte var utsatt för mobbing. Så där tar det argumentet slut. Sen att du vill hävda det i evigheten kan jag inte göra nåt åt, det betyder inte att det stämmer. Och det har ingenting med min sjukdom att göra eller nåt annat.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-27 14:33 #64 av: rara

#63

Där ser du! Du förnekar det igen! Det som står på Wikipedia har för mig ett högre värde än det som du och "flera andra" (vilka det än är) påpekar:

 https://sv.wikipedia.org/wiki/Mobbning

"E-mobbning (rykten via exempelvis chattprogram eller communityn, förtal via Internet-sidor, hot via SMS, spridning av bilder och filmer på till exempel Internet utan godkännande med mera, trakasserier på forum, bloggar och wikier) även känt som näthat"

Det är precis det som jag utsattes för och det kan du inte relativera genom att hänvisa till att det finns folk som har blivit värre utsatta för mobning.

Anmäl
2016-11-27 14:34 #65 av: Calcifer

#64 Det där har jag redan svarat på och ställt följdfrågor till som du inte ville svara på i gengäld. Då finns det inte mer jag kan göra kring ditt wikipedia citat.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-11-27 14:47 #66 av: rara

#65

Vilka följdfrågor har jag inte svarat på? Har jag missat något?

Du gav mig ett icke relevant svar, att du anser att det inte var mobbning för att du och att "flera andra" "påpekar" att det inte var det. Det är en genetiskt argumentation, alltså ett argumentationsfel:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

Precis som det är ett argumentationsfel att relativera det som hände mig genom hänvisa till att det finns folk som har blivit värre mobbade och att bara det är riktig mobbning.

Anmäl
2016-11-27 14:53 #67 av: Calcifer

#66 Jag anser inte att det är mobbing, nej, baserat på en livserfarenhet av olika typer av mobbing, mängder av forskning i ämnet samt ett samarbete med människor inom skola och läraryrket som också studerat och hanterar mobbing.

Ja, du har i så fall missat nåt, men jag har ingen ork till att leta fram alla inlägg på alla olika sajter om det här. Är du intresserad kan du leta själv eller låta bli.

Men att du själv "påpekar" och att "flera andra" "påpekar" att det var mobbing - det är en okej argumentationsteknik menar du? Det är lite ironiskt det där att det är okej för dig att diskutera hur du vill och säga vad du vill med vilka metoder du vill men ingen annan får göra det.

Nu sätter jag stopp för mitt deltagande i tråden och kommer inte läsa eller svara mer för det är faktiskt tyvärr meningslöst och bara energikrävande att försöka föra en diskussion om detta här. Tjingeling!

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.