Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Miljö & Klimat

Stående Stenen möts av tårgas i minusgrader

2016-11-21 23:15 #0 av: Huygens

Stående Stenens reservat (Standing Rock Sioux Reservation) protesterar mot att ett oljebolag drar sin oljeledning 800 m från det heliga indianreservatet.

Indianerna står i det kalla vattnet och protesterar.
Kravallpolis sprayar tårgas.

Tydligen har polisen blandat in tårgas även i vattnet från vattenkanonerna. Indianerna möts med batonger och gummikulor. Fram till 11 november svävade Obama på målet om han tillåtit det multinationella oljebolaget att dra sin oljeledning genom heligt land. Obama påstår även att oljebolaget inte kränker indianreservatets rättigheter. Indianerna uppmanas åtlyda USAs legitima regerings beslut.

Obama fördömer indianernas agerande, då dom hindrar dragningen av oljeledningen som kan skada naturreservatets natur.

.

Temperaturen har sjunkit under natten och vattenkanonernas vatten fryser till is i demonstranternas kläder och det är svåra förhållanden.

Och så vill oljebolaget komma åt oljan. Såklart.

Anmäl
2016-11-21 23:46 #1 av: Tarotstollan

Ingen ting är heligt när det gäller att göra rika människor ännu rikare!Arg
Hur mycket av pengarna för oljan skulle indianerna få?
Tillräckligt för att ge dem sjukvård, skolor och arbete som den vite mannen har? Tror inte det, nej... Storgråter

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-11-23 09:57 #2 av: Huygens

Nätet rapporterar att hundratals vattenskyddare skadats av polisens gummikulor som avfyrats på nära håll och skadats av frysande vatten från vattenkanonerna. 16 vattenskyddare har gripits av myndigheterna vid Stående Stenen, Norra Dakota.

En granat eller liknande explosivt föremål skadade en kvinnas arm så svårt att armen riskerar amputeras. Polisen skyller på vattenskyddarna.

Oljebolaget ETP vägrar ändra dragningen av oljeledningen.

Anmäl
2016-11-23 22:44 #3 av: Huygens

Flera vattenskyddare har fått allvarliga skador (10 min). Kvinnan som fått armen delvis avsprängd, skadades av något slags chockgranat kastad av polisen. Granaten exploderade rakt mot hennes arm.

Anmäl
2016-11-24 07:24 #4 av: JonasDuregard

#3 "Kvinnan som fått armen delvis avsprängd, skadades av något slags chockgranat kastad av polisen. Granaten exploderade rakt mot hennes arm."

Är det där verkligen konstaterat? I länken i #2 står det att demonstranter påstår att det var något kastat av polisen, medan myndigheter påstår att det var någon slags improviserad sprängladdning tillverkad av demonstranter. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-11-24 08:00 #5 av: Cragan

#4 blir lite fundersam jag med då sprängverkan verkar ha varit betydligt högre mot vad en flashbang (chockgranat) ska ha, kan ju givitevis ha varit en granat med någon sorts defekt.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-24 08:34 #6 av: Huygens

Du kanske tänker på en distraktionsgranat?

Fadern berättar att musklerna sprängdes bort på armen. Polisen sköt med gummi- eller plastkulor och siktade mot ansikten på vattenskyddarna och siktade mot skrevet på dom manliga vattenskyddarna. Läkaren plockade ut granatsplitter ur dotterns arm, enligt fadern.

Polisen nekar till att ha använt chockgranater och nekar också till att ha använt distraktionsgranater.

Anmäl
2016-11-27 14:22 #7 av: Huygens

Sunoco är ett oljebolag och en del av bolaget heter Sunoco Logistics som bygger oljeledningar.

Sunoco Logistics har haft mer än 200 kända oljeläckor på sina oljeledningar sedan år 2010 enligt denna video som även visar att vattenområdet sträcker sej långt utanför indianreservatat och förser miljontals människor med vatten (4 min).

Oljeledningen har kostat mer än 33 miljarder kr att bygga, men att dra ledningen genom ett vattenreservat måste vara det mest idiotiska man kan tänka sej om företaget dessutom har 100-tals kända oljeläckor bakom sej.

Det rör sej inte bara om att indianernas mark stjäls och expolateras utan även om industrins girighet och enfald.

Fattar inte att amerkiansk allmänhet går med på detta.

Obama stöder oljebolaget(-en).

.

Genom att Illuminatis frontföretag förstör stora vattentillgångar kan sedan industrin tjäna enorma mängder pengar på att sälja vatten till befolkningen.

Anmäl
2016-11-30 22:55 #8 av: Huygens

North Dakota-myndigheterna har infört förbud mot att använda kameradrönare över området runt Stående Stenen, sedan vattenskyddarna lyckats visa att oljeledningsföretaget utfört arbetet på ett olagligt sätt och utsatt vattentäkterna för regelvidriga risker.

Myndigheterns förbud mot drönare kommer dock inte att beröra myndighetsvänliga journalister och myndighetsvänlig media.

.

En visselblåsare, John Bolenbaugh berättar hur korrumperade oljeledningsföretagen är (10 min). Två oljeledningar med cyanidfylld sandolja går genom USAs två största vattentäkter.

90 % av alla oljeledningar i USA är defekta.

Anmäl
2016-12-05 08:30 #9 av: Magi-cat

Det låter som en riktigt god nyhet! Tummen uppPustar

"Efter månader av protester får ursprungsbefolkningen och miljöaktivister rätt. Den kontroversiella oljeledning som planerades i ett reservat för folkgruppen Standing Rock Sioux i North Dakota, USA, har nekats tillstånd.

Amerikanska federala myndigheter har underkänt sträckningen, vilket räknas som en seger för ursprungsbefolkningen i området som har sagt att ledningen kan hota dricksvattnet."

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/oljeledning-i-north-dakota-nekas-tillstand

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2016-12-05 12:43 #10 av: Huygens

Något har hänt dom sista dagarna. Mitt intryck är att sedan polisen skjutit i ansiktena på indianerna och ett antal indiankvinnor blvit blinda eller fått syn- och ansiktsskador av polisens gummikulor, som avfyrats på nära håll, har delar av USA börjat vakna.

Över 3500 militära veteraner som inte längre tjänstgör har tagit sej till Stående Stenen och förenat sej med vattenskyddarna. Det verkar vara gubbar i 40- och 50-årsåldern som förenat sej med vattenskyddarna.

Här berättar en av veteranerna att psykopatpolisen nattetid smyger in och stjäl indianernas kanoter och veteranerna har lyckats återta kanoterna innan dom försvann.

.

DM är ganska sparsam med att visa bilder på dom många veteranerna och har hittills inte visat speciellt många bilder på indianerna.

Men nu finns det inte mindre än 3 olika artiklar med ungefär samma bilder av indianerna och stora folksamlingar:

Obama backar om oljeledningen.
Indianerna firar att oljebolaget måste dra om oljeledningen.
Mera firande.

.

Nu brukar det inte vara så enkelt med Illuminatiföretagen. Risken är att oljebolaget försöker igen om ett halvår eller år.

Illuminatibanken Goldman Sachs har ju sagt att rent vatten kommer att bli det nya petroleum att tjäna pengar på. Och då är det hysteriskt viktigt för Illuminatiindustrin att förstöra så många färskvattenreservoarer som möjligt så att priset på vatten går upp.

Dom stora sjöarna i USA har ju redan en spräckningsledning dragen genom hela sjösystemet. När nästa USA-president får i uppgift av Illuminatifamiljerna att iverksätta Agenda 21 eller Agenda 2030, kommer oljeledningen med arsenikbärande olja genom Great Lakes börja läcka gift och allt vatten kommer förorenas.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.