Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Bäddade valfusk för Trump?

2016-11-23 15:11 #0 av: [Nomen Nescio]

"Nu vill några av USA:s mest framträdande datavetare att Clinton kräver en omräkning av rösterna i swing-delstaterna Wisconsin, Michigan och Pennsylvania, skriver New York magazine.
Enligt tidningen tror vetenskapsmännen att de har hittat övertygande bevis på att resultaten har manipulerats eller hackats."---

"Datavetarna ska ha upptäckt att Hillary Clinton i Wisconsin fick sju procent färre röster i de valdistrikt som främst använde sig av elektroniska röstningsmaskiner, jämfört med de som använde pappersvalsedlar. Enligt deras statistiska analys kan 30 000 av Clintons röster ha gått förlorade, skriver New York magazine.
Hon förlorade Wisconsin med 27 000 röster. Vetenskapsmännen tror att det även har fuskats i Michigan och Pennsylvania."---

"Enligt CNN:s karta över elektorskollegiet har Donald Trump 290 elektorsröster och Hillary Clinton 232. Då är inte Michigans 16 röster medräknade, eftersom loppet var för jämnt i delstaten.
Med Michigan, Pennsylvanias 20 röster och Wisconsins 10 röster skulle Clinton få totalt 278 elektorsröster.
För att vinna presidentvalet krävs 270 stycken."---

"Men enligt New York magazine börja tiden rinna ut. Tidsfristen för att begära omröstning går ut på fredag i Wisconsin, på måndag i Pennsylvania och nästa onsdag i Michigan."---

http://www.expressen.se/nyheter/datavetare-bevis-att-valet-manipulerades/


Anmäl
2016-11-23 19:55 #1 av: Huygens

Oväntat.

Konspirationsteoretiker Hillary Clinton anser att Trump har kuckelur med Putin och utrikesminister Hillary har även konspirationsteorin att ryska hackare läckt hennes email.

FBI säger att det saknas bevis för att utländsk makt hackat Hillarys emailserver. Faktum är att FBI inte ens vet om Hillarys emailserver blev hackad eller om innehållet istället läcktes av någon inom DNC eller av Hillarys personliga stab.

Och nu utökas konspirationsteorin med dom ryska hackarna till att även omfatta USAs röstmaskiner i presidentvalet.

Är det vad vi ska tro på?

Några hackare i Moskva avgör USAs presidentval genom att hacka USA-delstaternas röstmaskiner via internet? Hur är det möjligt att det ens går att komma åt röstmaskinerna via internet? Vad har USAs säkerhetstjänst ägnat sej åt sedan Hillarys email läckt ut till Wikileaks?

.

Är det Nomens uppfattning att ryska hackare manipulerat USAs valmaskiner via internet eller citerar du bara traditionell media av gammal vana?

Det finns ju lite intressanta konspirationsteorier på nätet i frågan om hackade USA-valmaskiner via internet. Illuminatifrontfiguren George Soros är ensam ägare till dom röstmaskiner som använts i 16 av USAs delstater.

Programvaran till röstmaskinerna ägs av Soros. Borde inte programvaran istället vara öppen för alla att läsa? Borde inte inladdningen av programvaran i röstmaskinerna ske av oberoende kontrollanter? Varför äger inte USA sina egna röstmaskiner i dessa 16 delstater?

Varför äger en ensam privat multibiljonär dessa USA-röstmaskinerna som innehåller hemlig dold okänd programvara?

Anmäl
2016-11-23 20:23 #2 av: [Nomen Nescio]

Nomen citerar Expressen, men han hade lika gärna kunnat citera SVT, som också rapporterat denna nyhet.

När jag skrev var jag givetvis förberedd på att just Hygens skulle dyka upp med sina bombmattor till ordmassor som förpestar de flesta trådar där något kan skruvas till det yttersta, så varsågod och fortsätt och annektera även denna tråd - jag skall inte störa...


Anmäl
2016-11-23 20:30 #3 av: Huygens

Men vad tror du själv?

Har ryska hackare manipulerat USAs presidentval?

Anmäl
2016-11-23 20:39 #4 av: [Nomen Nescio]

Det kan vara allt från rymdödlor till kannibaler, illuminater och/ eller män i svarta kostymer. Tids nog ger du oss väl svaret även här, du har ju redan börjat så smått.  Slut i rutan!


Anmäl
2016-11-23 21:20 #5 av: Huygens

Wisconsin har ett antal olika röstmaskiner. En del röstmaskiner är så gamla och omoderna att dom inte behöver ha internettillgång.

.

Men dom nya, moderna Smartmatic röstmaskinerna har internettillgång och kontaktar George Soros centrala valserver och "uppdaterar" information, innan varje enskild röstmaskin ger ut sitt röstresultat.

.

Varför är USAs media så lågmäld med uppgifter hur dessa Smartmatic röstmaskiner arbetar över internet och "uppdaterar" sin information?

Varför är det länder såsom Filippinerna och Venezuela som ifrågasatt Smartmatic röstmaskinernas "uppdatering" av information över internet gentemot Soros centrala valserver?

Anmäl
2016-11-24 18:47 #6 av: Huygens

Lätthackade röstmaskiner.

Vissa av USAs röstmaskiner är förbjudna att användas i somliga länders val, för att röstmaskinerna är så lätta att hacka via internet. Vad jag inte visste är att dom nya, moderna George Soros röstmaskinerna faktiskt är förbjudna även i somliga delar av USA, just för att röstmaskinerna är så lätthackade.

Enligt Guardian:

"Use of the voting machines that are in operation in some Wisconsin counties has been banned in other states, including California, after security analysts repeatedly showed how easily they could be hacked into."

Löjligt lätthackade.

Nåja, med 24 miljoner USA-fejkröster, kanske det inte spelar så stor roll?

.

50 000 röstmaskiner i USA ska tydligen vara av typen lätthackad Smartmatic, dvs den sorts röstmaskiner som ägs av George Soros och hyrs ut till delstaterna. Det ger Soros kontroll över själva röstmaskinernas hemliga mjukvara.

Tror ni att det är en slump att just George Soros lyckats pressa in sina lätthackade internet röstmaskiner i Wisconsin?

Kanske var det meningen att Hillary skulle vinna, men hackandet gick fel och Trump vann?

Anmäl
2016-11-25 09:54 #7 av: Huygens

Jill Stein ville först ha 2 miljoner dollar för att betala omräkning av rösterna i dom hackade delstaterna. Nu har hon fått 4,5 miljoner $ och har ändrat sitt önskemål. Jill Stein vill ha 7 miljoner dollar för att bekosta omräkningen av dom rysshackade USA-röstmaskinernas röster.

Ungefär 20 miljoner kr (2-3 miljoner $) går till advokater.

.

Det är konstigt att Hillary Clinton är så sval i sina kommentarer / reaktioner och underligt att Miljöpartiets presidentkandidat Jill Stein är den som driver frågan om omräkning av dom ryska Putinhackade röstmaskinerna, som var tillgängliga från USAs delstater över internet ända bort till Moskva. Röstmaskiner, privatägda av biljonären George Soros och har förbjudits i vissa delstater för att röstmaskinerna är lätta att hacka via internet från Ryssland.

Jill Stein förklarar att USAs röstmaskiner som kopplas upp över internet är "lätthackade" och oerhört sårbara.

.

Jill Stein säger (4 min):

"We have voting machines that are extremely hackfriendly."

Hackvänliga.

Kort sagt: USA har röstmaskiner som är extremt användarvänliga åt Putins ryska hackare. Lättanvända och hackvänliga USA-röstmaskiner.

Tro på det.

Anmäl
2016-11-29 10:47 #8 av: Huygens

Trump attackerar CNN för att mörka valfusk i Kalifornien, Virginia och New Hampshire, där miljontals fuskröster gett Hillary Clinton delstatssegrar.

Samtidigt anser Trump att Steins planerade omräkning av rösterna i Wisconsin, Pennsylvania och Michigan, där Donald vann, är "fruktansvärd" samt att Hillary är en dålig förlorare. Trump skriver att Wisconsin-omräkningen är ett bedrägeri, en bluff.

Anmäl
2016-11-29 15:24 #9 av: Carmarino

#8 OBS! Detta kommer från en man som själv sa att valet var riggat och att det inte var säkert att han skulle acceptera valresultatet. Åtminstone skulle han bara acceptera det om han själv vann.

http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/trumps-hot-vagrar-acceptera-valresultatet/

http://www.svt.se/nyheter/usa-valet/trump-accepterar-valresultatet-om-jag-vinner

Hur är det nu man brukar säga? Jo, vända kappan efter vinden heter det väl?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-30 22:26 #10 av: Huygens

Trumps påstående att miljontals olagliga fuskröster tillfallit Hillary Clinton är felaktigt enligt en USA-valexpert. Det rör sej om högst 834000 ogiltiga röster som felaktigt tillfallit Hillary.

Anmäl
2016-12-02 18:59 #11 av: Huygens

Donald Trump försöker blockera omröstningen i alla tre delstater som Jill Stein vill ha omräkning i. Trumps jurister beskriver Stein som en "smutsvarelse", en bottom-dweller.

Finns det ännu mer smuts i systemet som politikerna vill dölja?

.

Statsåklagaren i Michigan har lämnat in en skrivelse till staten Michigan för att stoppa och blockera Steins förfrågan om omräkning av rösterna. Statsåklagaren hävdar att en omräkning hotar att tysta alla som har röstat i Michigan.

Hotar.

Sug på den.

.

Normalt sett när amerikaner hör att någon "hotar" dom, kommer kraven snabbt på att hotet ska "elimineras", gärna med USA-tillverkade terrordrönare i fjärran länders jordbruksregioner.

Jag antar att statsåklagaren medvetet använt den formuleringen för att skapa en känsla av rädsla hos allmänheten. Dom är ju hotade. Deras röster hotas att tystas om Michigan gör en omräkning av rösterna för att ta reda på om dom George Soros-ägda, hackvänliga röstmaskinerna är manipulerade.

Går den genomsnittlige amerikanen verkligen på den här typen av retorik?

Anmäl
2016-12-10 01:41 #12 av: Huygens

Obama lägger skulden på ryska hackare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.