Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

5-punkts program för Europa

2016-11-25 10:25 #0 av: [helga21]

Vad tycker ni ?

"Först Brexit. Sen Trump. Dessutom ett Ryssland på offensiven i fel riktning. Man kan vara för Brexit. Eller för Trump. Det är inte varje sak för sig som är grejen. Utan att alla saker sker samtidigt. Och då har vi inte ens kommit in på islamismen.

Det ligger bakom den globala politiska oro som tycks öka i Sverige såväl som i Europa som helhet.

Allvarligast i detta läge är om man inte ens kan hålla ihop med sina närmaste. Om Europas skakningar övergår i skalv. I ett läge där ledarskap och ökad sammanhållning är ett måste.

ANALYS
Missnöje med flyktingfrågan och med byråkratin bidrog kraftigt till Brexit och till Trumps seger. Frågorna kan rent av vara avgörande för Europas snara framtid.

Bryssel upplevs som världsmästare på ineffektivitet och byråkrati. Snusförbud, bananernas böjning och väldiga EU-avgifter som går till trams och korruption. Delar av den bilden är tyvärr sann. Men de allra, allra flesta reglerna handlar om att gynna miljön, öka konsumentskyddet, verka för fred och tillväxt.

Om Europas vänsterregeringar kan finna en central fråga som t.o.m. kan få stöd av Östeuropas konservativa regeringar på ett sätt som kan ge ökad sammanhållning så kanske dagens oro kan vändas till styrka och framgång. Mycket talar för att den frågan är flyktingfrågan. En möjlig överlevnadsfråga för Europas sammanhållning. Där kan Paris, Berlin och Stockholm få Östeuropas regeringar med sig på båten.

1) EU måste satsa mycket mer på att marknadsföra allt bra man åstadkommer samt identifiera och eliminera det dåliga.
2) Säkra Europas gränser med full kraft. Särskilt mot Turkiet. En repris av fjolårets flyktingström riskerar att helt knäcka EU. Turkiet bör fråntas sin möjlighet att pressa EU.
3) Betydligt ökade insatser i närområdet. Morgondagens flyktingläger behöver ha mycket högre standard än idag.
4) Ett nytt anti-flyktingkriscenter i Europa med syfte att så tidigt som möjligt lösa uppblossande konflikter och minimera risken för att folk ens ska behöva bli flyktingar som flyr krig. Det får aldrig komma en Assad 2. Militära alternativ oberoende av USA är en självklarhet.
5) Ett stort reformprogram för att med maximal kraft stoppa all islamism i Europa.

Justitieminister Morgan Johansson (S) sa i SVT i okt. ”Vi kan inte ta ansvar för alla Mellanösterns tonårspojkar”. Han har rätt. Men han menar för den skull inte att flyktingarna ska överges. Tvärtom kan investeringarna i punkt 2 och 3 öka kraftigt.

Rätt hanterat kan 5-punktsprogrammet vara receptet för att vända Europas oro till styrka. Receptet som gör oss mindre beroende av USA. Receptet som gör Europa redo att ta över facklan som ”Leader of the Free World”, om det skulle behövas. För demokratins, yttrandefrihetens, säkerhetens och flyktingarnas skull. För Europas överlevnad."

Marcus Oscarsson på  facebook, politisk kommentator på TV 4

Anmäl
2016-11-26 09:06 #1 av: Zyperior

Inga konstigheter,  mest anmärkningsvärt i det hela verkar vara att man inte får göra politiska analyser om de inte gagnar PK-samfundet och åsiktskorridoren.
Om en analys av det politiska läget visar på att vissa saker är nödvändiga för att undvika vissa resultat så får man inte säga det. Man ska vara tyst. Den breda massan ska famla i blindo, bländade av en förljugen verklighet av mångkultursvurmande vänsterfeminister.

Diverse troll är skitförbannade för att en politisk journalist uttrycker vad som skulle kunna uppfattas som åsikter, en politisk journalist ska vara "neutral". Jo, för att så är det ju (ironi). Marcus Oscarsson är den enda mer kända journalisten som är just neutral. Detta försöker man nu rubba på genom att hetsa och hata. Sorgligt om Marcus Oscarsson tvingas ge efter, då är vi tillbaks på 2008-års debattnivå.

Birro på FB;

"Låt oss då kasta några ögonkast i riktning mot den där eliten jag skriver om i Expressen idag....

En av landets populäraste politiska reportrar, Marcus Oscarsson, dristar sig till att kliva ur ur normen med ett inlägg på sin Facebook-sida...

Många journalister, också sådana som sysslar med politik och annat där man förväntas vara objektiv, skriver om sina egna känslor och åsikter på FB och det är okej så länge alla håller sig i den berömda fållan.

Ska man tycka något ska man tycka som eliten. Man ska jamsa med i den gosiga trygga värmen där alla tycker exakt samma men säger sig värna mångfald..

Herregud vilket hån det där är.

Men så blir två podradio-makare som vi kan kalla Alex och Sigge upprörda. Då får de genast sina mediala polares öron.

"Oj. Schulman är arg. Ska vi ringa Hansson på TV4 (chef där, förut chef på Expressen där, japp, Schulman är profilerad krönikör) och säga att Alex och Sigge är arga?"
"Ja, det gör vi. Vi måste ju få bort den där rasisten Oscarsson"...

Det Oscarsson gjort sig skyldig till (och detta vet alla) är inte att han skriver från hjärtat på sin egen Facebook, utan att han skriver fel saker. Han tycker fel. Han ska därför straffas, jagas ut, helst försvinna.

Han ska alltså knuffas ut ur kotteriets inavlade värme.

Vips så rycker chefen för TV4 ut och kallar in reportern i fråga till krismöte.

Någon som fortfarande inte tycker att eliten börjar bli rejält ängslig?

Detta landet blir allt mer bisarrt för varje dag."

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-11-26 15:24 #2 av: rara

#0

Bra analys och de 5 punkterna är bra, fast jag inte tror att det går att förhindra att personer som Assad har makten i andra länder, med tanke på hur Europa hanterar Erdogan. För mig är det ingen stor skillnad mellan Erdogan och Assad. Vi i Europa har ingenting att bestämma i muslimska länder. Där är det folk som ayatollas och kalifer som bestämmer och ju mer vi blandar in oss, ju mer skapar det oro.

Men jag skulle gärna ha en punkt 6: Att man kommer överens med länder som Algerien, att skapa asyl hotspots, där flyktingar kan ansöka om asyl och sen kan man transportera dom helt legalt och gratis till Europa. Vem som inte väljer den legala vägen och i stället väljer att betala människosmugglare för en farlig transport ska inte betraktas som en flykting, för ingen flykting som har möjligheten att komma legalt och gratis till Europa skulle betala för en farlig transport.  I så fall vet vi att det är den sortens illegala invandrare som är ett hot mot Europa och dom behöver vi varken rädda i Medelhavet eller släppa in i Europa.

Anmäl
2016-11-26 16:17 #3 av: m2studio

Att stoppa flyktingar är omöjligt, för att väst välden vi ha Mellan Östen olja, Ryssland vill ha Mellan Östen Gas, då krig är 100% som nu, flyktingar   är en resultat av detta.

Stoppa erövra Mellan Östen då alla problem löser sig. Väst världen inte ska blanda sig i deras politik, då allt löser sig. MEN USA och Europa villa ha deras natur reservat då man ska ta hand om sådana handlingar i form av flyktingar.  

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-11-26 16:41 #4 av: rara

#3

Politiken ska ju inte syfta på att "stoppa flyktingar", utan att separera mellen dom som är tvugna att fly från ett krig och dom som kommer hit av andra anledningar.

Vem som kommer från länder där det inte är krig är ingen flykting. Vem som t.ex. kommer från Algerien har en annan anledning till att komma till Europa och det är just den gruppen som leder i brottstatistiken. Det är ju inga krig i Nordafrika, så man kan undra varför det finns så många nordafrikanare i Europa. Man kan också fundera varför någon som bor i ett konfliktområde i Afganistan inte kan fly till ett annat område i Afganistan och flyr över halva jordklotet just till de 3 länderna som har de bästa socialsystem i världen.

Om vi vill hjälpa dom som verkligen behöver hjälp, kan vi inte släppa in dom som kommer hit av andra anledningar, men det var just det som hände när Europa öppnade sina gränser för alla.  Nu måste vi börja att separera och ge dom som verkligen behöver hjälp en laglig möjlighet att kommat till oss, medan vi skyddar våra gränser så att bara dom kommer in som verkligen är krigsflyktingar som behöver hjälp.

Anmäl
2016-11-27 10:11 #5 av: [helga21]

# 3 Ryssland exporter gas från Ryssland. Har du hört talas om gasledningen som går genom Östersjön och den nya som ska byggas.

Anmäl
2016-11-27 13:40 #6 av: m2studio

#4 av: rara , du har rätt, men antalet dem som kommer från sådana länderna inte är lika med dem som kommer från Mellan Östen´s krigs området.

#5 av: helga21: I Iran från Abadan ( nästan längst nere i Iran ) upp till Ryssland finns 2 stora RÖR med flera Stationer för avstängning och mm, som levererar Iran´s GAS till Ryssland från nästan 60 år sedan.

Ryssland betalar inte ett enda Öre för den GAS och fortfarande det levereras, för världen´s ögon , man säger att Ryssland betalar men dem tar produkten helt gratis.

Rören är nästan 2000 kilometer långt och nästen 1 meter i diameter (två rör bredvid varan). Ryssland säljer denna GAS till Europa. Ingen pratar om detta verkar i Iran eller Ryssland.

Det var kostnaden för USA som skrev avtal med Iran efter andra värld krig om att köpa oljan oerhört billigt och Ryssland skulle få en bit av kakan också, därför Ryssland fick GASEN.

Innan dess England tog oljan i 40 år helt gratis, d.v.s. för varje fat dem betalade bara en summan motsvarande dagens valuta 50 öre. (varje fat var 124 liters då)

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-11-27 15:53 #7 av: rara

#6

De flesta kommer nog från Syren, men det är runt en tredjedel som kommer från Nordafrika och om man adderar dessa med invandrare från andra länder där det inte är krig (Iran, Pakistan osv.), eller som inte kommer från ett konfliktområde i Afganistan kan man nog uppskatta att nästan hälften av alla som är här inte är krigsflyktingar.  Men dessa statistiker måste man ta försiktigt, för det är just dom som vet att deras chanser att få asyl är låga som dyker under och är inte med i några statistiker. En del kommer utan pass eller med falska pass och ingen vet  varifrån dom egentligen kommer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.