2016-11-25 14:28 #0 av: rara

Ett flyktingspar som flydde från IS i Syrien till Tyskland förra året (frun var gravid), fick ett barn i Tyskland som de döpte till Angela Merkel. Dom valde namnet pga deras tacksahet att Tyskland tog emot dom. Jo, det finns även tacksamma flyktingar och inte bara dom som begår brott mot oss eller som ser oss som "otrogna".

Men vilka är det som får ett negativt asylutlåtande? Jo, Angela Merkel och hennes familj får ingen asyl i Tyskland. Anledningen var att dom reste in till Tyskland via ett säkert land (antagligen Österrike).  Tja, om det är en anledning till att inte få asyl, kan ju inte en enda invandrare få asyl i Tyskland (alla stannar i Grekland), för Tyskland är bara omgiven av säkra länder.  Angela Merkel som är född i Tyskland och hennes familj, får bara stanna ett år till och resten av familjen får inte följa dom. Om ett år kan hon ansöka om att få stanna vidare 2 år och sen en gång till. Sen måste hon lämna Tyskland om hon inte uppvisar vissa förutsättningar, som familjen knappast kommer att kunna.

http://www.krone.at/welt/kein-asyl-fuer-syrien-baby-namens-angela-merkel-ungewisse-zukunft-story-540999

Jag undrar ju varför man inte kastar ut dom som begår brott och varför just tacksama flyktingar som säkert inte kommer att bli till ett problem för oss inte får stanna? Eller kan det hända att tjänstemannen som gav det negativa asylutlådandet trodde att det varen annan Angela Merkel som det var frågan om? Gapskrattar