Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Det här är det nya Europa

2016-11-26 13:07 #0 av: rara

Om man läser tidningarna varje dag kan man undra vart Europa är på vägen och man ser att våra politiker är helt utan plan:

1. Erdogan hotar att öppna gränserna och han missbrukar flyktingarna som vapen för att utpressa Europa:

http://www.krone.at/welt/grenzoeffnung-fuer-fluechtlinge-und-todesstrafe-erdogan-droht-eu-story-540993

Våra EU Politiker diskuterar fortfarande inte om att skydda Europas gränser och har ingen plan att hantera Erdogan, fast det vore så enkelt, eftersom Turkiet behöver Europa mer än vad vi behöver Turkiet, med tanke på hur mycket Europa investerar i Turkiet.

2.  I Tyskland jublar islamisterna för att Isreal brinner:

http://www.krone.at/welt/deutsche-islamisten-bejubeln-brennendes-israel-hass-gegen-juden-story-541140

3. Inget straff för nästan alla gärningsmän från Köln:

http://www.krone.at/welt/fast-alle-silvester-taeter-kommen-ungestraft-davon-sex-attacken-in-koeln-story-541088

4.  I Bulgarien ställde myndigheterna ett flyktingsläger under karantän, pga en smittsam sjukdom. 1500 flyktingar protesterade och började lägga eldsvådor, kasta stenar mot poliser och kämpade mot polisen i flera timmar:

 http://www.krone.at/welt/bulgarien-will-tausend-fluechtlinge-abschieben-nach-krawall-story-541095

Våra politiker har ju bättre saker att göra än att bry sig om det, t.ex. att underteckna CETA eller att bestämma gurkors böjning.

Invandrare får fortfarande begå bott utan att det har konsekvenser och de behandlas inte med lika vilkor. Exempel:  En illegal migrant som reste till Österrike med ett förfaskat pass, fick bara betala 50 euro straff och sen fick han asyl. 50 euro är samma summa som min man fick betala för att köra 42 km/h där som man bara fick köra i 30.

http://www.krone.at/oesterreich/asyl-trotz-gefaelschtem-reisepass-50-euro-bussgeld-prozess-eingestellt-story-541159

Vart är Europa på vägen?

Anmäl
2016-11-26 13:11 #1 av: Tjeja

...Um... i Sverige hade din man blivit av med körkortet i minst 3 månader för samma försyndelse..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-26 14:52 #2 av: rara

#2

Verkligen? Skämtar du? Hårda bud mot oss som är dom som betalar skatt i Europa.

Anmäl
2016-11-26 15:02 #3 av: rara

Tillägg:

När Österrike fick euro som valuta, gjorde politikerna en lag som förbjöd företagen att utnyttja den nya valutan för att höja priserna. Ett exempel, om omräkningen av ett pris skulle bli 3,47 euro, fick företagen inte runda det upp till 3,50.

Straffet för att bryta mot den lagen var 70 euro böter. Ett företag som omsätter miljoner euro bryr sig ganska lite om det bara kostar 70 euro att få in många tusentals euro. Låga straff för vissa är inget annat än legalisering. Att man tar till hårda tag mot folket är ett hån mot folket.

Anmäl
2016-11-26 19:17 #4 av: Tjeja

#2 njae.. Vad jag kunnat läsa mig till är grundregeln typ böter  runt 2-3000 kr och en varning om man kör mindre än 16 km för fort oavsett hastighetsbegränsning. 

Vid 30-begränsning sägs det vara sällsynt att det stannar där.  Sker det på en 30-begränsad väg döms det nämligen oftast även som "vårdslöshet i trafik" där straffet är indragning mellan 2-6 månader. Den vanligaste tiden som utdöms är 4 månaders indragning och utgör inte det egentliga straffet utan det är böterna som utgör straffet. Kör man mer än 20 km för fort blir det återkallning (permanent) plus spärrtid för när man först får ta nytt körkort.

(Men nu är vi helt OT egentligen så jag slutar här, var bara menat som en liten kommentar )

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-29 12:15 #5 av: rara

#4

Det här är fortfarande en del av OT ämnet, men det upprör mig så mycket att jag inte kan låta bli att skriva.

En ung kvinna for med spårvagnen i Graz, med hennes ganska nyfödda barn. Eftersom hon har ett familjpass och brukar fara med hela familjen, brukar hon att köpa en familjbiljett, men eftersom hon nu bara for med bebisen tänkte hon köpa billigare enkelbiljetter. Men av misstag och gammal vana tryckte hon på familjbiljett, som är dyrare.

Sen kom det 4 kontrollörer. Dom talade om för henne att enkelbiljetter skulle ha varit billigare och godkände inte familjbiljetten, eftersom det nyfödda barnet inte ännu befann sig i hennes familjpass. Böter: 100,- euro!!!

http://www.krone.at/oesterreich/100-euro-bussgeld-trotz-gueltigen-fahrscheins-jungmutter-entsetzt-story-541564

Men flyktingar får gratiskort.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.