Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Så "intelligent" är vänstern i Österrike

2016-11-29 10:51 #0 av: rara

I Wien börjar traditionellt julhandeln den första adventhelgen och det finns 4 dagar före jul som det är mest på gång på gatorna och i affärerna i Wien. Det är de sista 4 Lördagarna före jul.

Jag själv brukar att undvika att att fara till Wien de här Lördagarn, för det är ett otroligt trafikkaos där varje gång. Man kommer inte fram på gatorna och det finns inga parkeringsplatser.  Vem som klarar av att få en parkeringsplats upplever trängsel på gator och trängsel i affärer. Men för affärerna är det den bästa tiden om året. Affärerna investerar i julpynt och nyorganiserar deras skyltfönster.

Handeln och folksmassorna koncentrerar sig i Wiens centrum och på den största shoppinggatan i Wien (Mariahilfer Straße), som börjar vid centrumet och leder tvärs genom nästan hela Wien. Just där demonstrerade den första av de 4 Lördagarna vänstern med en "anti Hofer demonstration". Tusentals människor marscherade från centrum genom  gatorna och skrek paroler som "in med flyktingar, ut med FPÖ" eller "fuck Hofer".

Kaoset blev perfekt. Här kan ni läsa artikeln och se bilder och ett videoklipp som visar kaoset:

http://www.krone.at/oesterreich/fluechtlingsdemo-in-wien-chaos-auf-shoppingmeile-160-kraefte-vor-ort-story-541192

Om en vecka är det presidentval i Österrike mellan Hofer och vänsterns kandidat Van der Bellen.  Bättre valhälp än vänsterns demonstration kan Hofer inte önska sig.  Alla affärsmän (och kvinnor) är sura på vänsterkaoterna. Alla som ville julhandla är sura på vänstern och bilister som stod i köarna i flera timmar är inte mindre sura. Jag känner en man som planerade att inte rösta på någon, för han ansåg att han bara kan välja mellan satan och belzebub.  Han stod i köarna i flera timmar med bilen och kallade nu demonstranterna asocialt pack. Han är nu motiverad att rösta på Hofer på Söndag och han är säkert inte den enda som annars inte skulle ha röstat på Hofer.

I tidningarna kan man läsa rubriker som "kostar demonstrationen Van der Bellens valseger?":  http://www.krone.at/oesterreich/kostet-anti-hofer-demo-van-der-bellen-wahlsieg-linke-marschieren-story-541519

Om ni tittar på bilderna i den första länken ser ni vilka det är som demonstrerar. De flesta är demonstranter med arabiskt utseende. Sen ser man även professionella demonstranter som betalas för att demonstrera. Det är dom som är maskerade och ser ut som terrorister.

Mer valhjälp får Hofer av det vänstra partiet "Die Grünen". Eftersom socialhjälpen för flyktingar är bäst i Wien, flyttar de flesta till Wien. I andra län har dom begränsat socialhjälpen eller diskuterar att begränsa den, men i Wien, där "Die Grünen" regerar tillsammans med socialisterna kräver dom att höja socialhjälpen för flyktingar från 838,- euro till 1.100,- euro, fast Wiens skulder har stigit till rekordhöjd. Det är mer än vad många arbetande människor tjänar och mer än vad genomsnittet för pensionärer är i Österrike, eftersom det handlar om nettobelopp.

http://www.krone.at/oesterreich/wiens-gruene-wollen-mindestsicherung-aufstocken-auf-1100-euro-story-541560

Allt det här kommer de med ett par dagar före valet. Dom verkar bara at ha hö i huvudet, men Hofer och FPÖ tackar vänligt.

Anmäl
2016-11-29 10:57 #1 av: Vanja

Fast nu handlar ju inlägget om en grupp i ett annat land som inte är så intelligenta. 

Att rubricera det som "vänstern" är lite att ta i. Det är som att alla skulle döma Sverigedemokrater likvärdigt med extremhögern. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-11-29 11:06 #2 av: rara

#1

Jo, men redan när man läser den första meningen ser man ju att det är på tal om Wien. Skulle jag ha gjort rubriken längre och skrivit "vänstern i Österrike" skulle ju den delen av rubriken ändå inte synas, men jag ändrar den gärna.

Anmäl
2016-11-29 11:10 #3 av: Vanja

#2 Superbra! :) 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.